Inlägg

Inlägg som ChristofferC har skrivit i forumet
Av ChristofferC
Skrivet av SpiikeN^:

Apropå krediten så har jag ganska kraftig belåning, pendlar mellan 20-25%. Stretchade belåningen ju mer börsen föll. Har dock fortfarande väldigt stort utrymme till att handla ännu mer, om jag skulle vilja. Portföljen behöver gå ner ytterligare 70% härifrån för att jag ska riskera överbelåning, så det är jag inte orolig för. Hade jag bara ägt 1-4 olika bolag hade jag aldrig vågat ha så hög belåning dock.

Så har jag också gjort. När belåningen har ökat på grund av aktiernas värdeminskning så har jag behållt den belåningsgraden när jag köper nytt. Dvs, om nuvarande belåning är 130% så köper jag för 130% av insatt belopp för att behålla samma belåningsgrad.

Av ChristofferC

Var länge sedan jag gav en uppdatering i den här tråden, men inte mycket har förändrats. Fortsätter att skyffla in pengar i indexfonder månadsvis med fokus på Asia Pacific 70% (med övervikt Kina) och Europa 30% (med lite övervikt UK) och använder en del hävstång (~130% investerad för tillfället). Förut hade jag en del Ryssland också, men sålde av dem under 2021 som tur var. Använder Interactive Brokers för detta. Har gått mestadels nedåt i nästan två år nu, men på lång sikt ser jag det som något positivt att jag får köpa "billigt".

Att inte ha USA i portföljen är ganska oortodoxt och kan ses som väldigt riskfyllt, men i mina ögon har den marknaden varit övervärderad i många år nu, och fortsätter så vara. Får se om de kommer ned på rimliga nivåer i framtiden så man vågar investera där igen. Hade lite USA value i några månader under 2020 för att skillnaden mellan value och growth var så stor, men mer än så har det inte blivit. Jag är helt klart konstig här som ser USA som mer riskfyllt än Ryssland och Kina...

Jag har en enskild aktie och det är Alibaba som upptar 5% av min portfölj. Räknar in detta i Asia Pacific.

Rekommenderar egentligen ingen att göra som jag gör, för det kan mycket väl vara bättre att helt enkelt satsa på en billig globalfond.

Av ChristofferC
Skrivet av hellmix:

Något säger mig att de korten kommer att verkligen låta som en jetmotor som får *gaminglaptops* ljud att låta som en ljuva bris vid jämförelse.

Ja, hade nog varit vettigare at använda mobila kretsar i det här fallet.

Av ChristofferC

Det låter inte som att du söker en accesspunkt utan att du söker en "omvänd" accesspunkt. TP-Link repeaters kan göra detta om de har en Ethernet-port. T.ex. https://www.tp-link.com/sg/home-networking/range-extender/re6...

Av ChristofferC

Inget speciellt. Blir att fortsätta i samma spår ett år till tror jag!

Av ChristofferC

Det måste finnas bra många fler grafikkortsspekulanter nu än för 20 år sedan med tanke på befolkningsökningen och hur många som har tagit sig ur fattigdom i Asien, så med det i betraktelse så ser det ännu värre ut.

Av ChristofferC
Skrivet av Gurrrra:

Tips är att kolla beggmarknaden, du kan hitta 3060ti för runt 4000, o under 2023 så lär du säkert kunna hitta 3070 o kanske tillomed 3080 för det priset

Tyvärr tror jag det finns risk att priserna på 3000-serien kan stå i stiltje eller till och med öka om tillgången minskar.

Av ChristofferC

Inget på listan. Kanske en 10GbE switch. Skulle egentligen behöva mer VRAM... men priset!

Av ChristofferC
Skrivet av Superfrog:

Vi köpte en säng från Kungsängen för några år sedan för en fasans massa pengar och jag ångrar det fortfarande. Är det något fel på sängen? Nej, egentligen inte, men jag sov mycket bättre i den 10+ år gamla sängen vi hade innan, som kostade en tiondel av priset.

Nästa säng blir från IKEA.

Jag har alltid sovit väldigt bra i IKEA-sängar. Gäller bara att välja rätt hårdhet.

Av ChristofferC

Elden Ring var det enda spelet som stack ut i år för mig.

Av ChristofferC
Skrivet av Ibymafayhas:

Är väl statistiken från 10 senaste åren. Går man tillbaka 50 år är det "endast" 1% per år i snitt.

Med andra ord så är detta vilda spekulationer.

Av ChristofferC

Priset känns orimligt lågt.

Av ChristofferC

I min värld så betyder "primär lagring" där jag lagrar min media. Kör en virtuell filserver (KVM) på min serverburk. Sex hårddiskar i zraid2 (ZFS). 10GbE ethernet direktkopplat mellan server och workstation så det blir lite hastighet (~600MB/s).

Av ChristofferC

Cookie AutoDelete tar bort alla oönskade cookies automatiskt när jag stänger tabben.

Av ChristofferC

Det kommer väl vara en AI som bestämmer om mina kommentarer är acceptabla eller inte.

Av ChristofferC

Det är tråkigt att ni måste låtsas vara nöjda med dessa byggen på grund av samarbete med återförsäljare. SweClockers primära syfte måste väl ändå vara konsumentupplysning, och det har ni inte lyckats bra med här!

Av ChristofferC
Skrivet av Aloysius:

Jag tror ett par personer sneglar nervöst mot Arbetsförmedlingen just nu!

Den där "det blåser upp till storm" texten ser ju till 100% ut som autogenererad SEO-spam. Om det enda man kan tillföra på ett arbete är på samma nivå på SEO-spam, ja då ligger man nog lite pyrt till.

Men verkar ju vara mer användbart som en avancerad sökmotor.

Av ChristofferC
Skrivet av Homdax:

Ok, det finns andra sätt, men det är en arbetsdator och de försöker säkra den. Har ni verkligen synpunkter på det annat än att ni själva tror att ni är "säkerhetsmedvetna" och inte tycker ni behöver begränsningar i Policy?

Frågan var inte vad som är "rimligt" från företagets synvinkel, utan vad jag "önskar". Sen så har jag haft fem jobb och på tre av dem kunde jag installera vilket operativsystem jag ville, med full access.

Av ChristofferC

Minst 32 GB RAM är det viktigaste. Även att ha fulla admin-rättigheter.

Av ChristofferC

ZType finns ju också https://zty.pe/