Inlägg

Inlägg som sljdhl har skrivit i forumet
Av sljdhl

@Nkpg20: Sorry för sent svar, men bildkalibrering sket jag i. Dels skulle jag behöva vänta flera dagar för de hade ingen på lager, sen så kände jag att jag kunde likagärna följa någon guide och göra det själv gratis. De som är "bildkalibrerade" brukar vara andrahandsvaror som någon tidigare kund inte varit nöjd med.

Av sljdhl

@Nkpg20: Verkligen inte

Av sljdhl

@Nkpg20: jag köpte en b7 två veckor innan black friday i hopp om att den skulle komma på rea då och använda elgigantens prisgaranti. Visserligen kom den upp där billigare men sen kostade e7 lika mycket som jag redan hade gett så det blev den. Helt onödigt egentligen då det är samma panel och OS. Enda som skiljer är den kassa soundbaren, glasbaksida och en större fjärr. Annan fot också som gjorde att den kom lite närmre väggen

Av sljdhl

@Nkpg20:
Jag köpte en 65b7 innan jul, bytte dock bort den mot en 65e7 två veckor senare. Jag har inte testat att spela på den, men vi har sett på film och tv alla tider på dygnet utan problem. Färgerna när det är mörkt är helt klart värt det. Sen går det att få bilden rätt ljus ändå, jag har dragit ner ljusstyrkan till ~65/100.
Tvn står runt 4 meter bort, skulle vilja ha den ännu närmre. Så en 55 kommer du ångra!

Av sljdhl

jag märkte samma beteende när min dator hade valt att sätta på G-SYNC förra veckan. Kan det kanske vara något liknande?

Av sljdhl

Letar efter itet chassi åt Mediaserver

Hallå, jag är på jakt efter ett litet chassi till en liten plexserver jag har hemma. Jag vill att den ska vara så liten som möjligt, mTX eller ITX. Men det behöver även ha plats för 2-3st 3.5” diskar och helst en 240 radiator. Vet ni något som passar in på de önskemålen?

Av sljdhl

@Datagubben123:
Om du har första generationens i5 kan du inte använda dina gamla minnen då du måste ha ddr4 nu.

Av sljdhl

en snabb fråga om ikeas lampor, tappar de inställningen på dimmer som philips gör när de stängs av manuellt?

Av sljdhl

Jag kör philips hue, 3 RGB lampor och en brygga bara än så länge. Det blir nog några Trådfri för att enklare kunna dimma vissa lampor i hemmet om det nu funkar med bryggan från philips. Än så länge är det för besvärligt att använda då alla lampor släcks manuellt och då tappar inställningen, det är lite för jobbigt att gå in i en app för att tända en lampa tyvärr. Men visst är det coolt med disco på toan ibland.

Jag skulle vilja ha manuella/trådlösa brytare för vardagsrum/kök/osv men philips egna känns lite överprisade för att köpa 5+ såna. Rörelsesensor till hallen vore kul att fixa också. Har ni något alternativ till hur jag kan tända/dimma lamporna? Att be siri tar minst 10 sekunder, om hon lyckas höra rätt..

Av sljdhl

Prova Rift eller Vive i Östergötland?

Hej, jag funderar på att köpa en rift nu på rean men vågar inte riktigt innan jag testat antingen riften eller Vive.
Vet ni någonstans i östergötland som det går att prova?

Av sljdhl

@ZaXoR: Nää det låter väl bra. Jag vet inte hur 6Dn står mot nyare cropformatare men den duger helt klart och det är ju fullformat som du var sugen på. Jag är helt nöjd med min 6D iallafall

Av sljdhl

Jag uppgraderade från en begagnad Canon 7D till en ny FF 6D. Helt klart föredrar jag fullformat för jag älskar vidvinkel men jag saknade helt klart några funktioner från min 7D så som fler AF-punkter och mer fps. Men det som gör att jag inte ångrar min uppgradering mest av allt är att hanteringen av brus på högre ISO på 6D är så pass mycket bättre än på den mycket äldre 7D. Det är såpass många extra foton jag kan ta i lite mörker även jag bara använder F1.4, F2.8 objektiv.

Så jag skulle säga nyare kamera före gammal fullformat om du just inte måste ha fullformat eller alltid fotar med blixt

Av sljdhl

@Andreaz1: fel av mig, det är såklart 4670k. Tack för svar!

Av sljdhl

Ursäkta om jag snor tråden lite men jag sitter i en liknande sits på ett 770 och i5 5670k. Jag kör just nu 1440p(165hz) och kan inte riktigt använda skärmen fullt ut eftersom jag Max får ut 100fps. Funderar också på ett 1080ti men undrar hur "brådis" det är att byta ut CPUn också?

Av sljdhl

Någon som köpt något på Netonnet ikväll? köpte en skärm men inte fått något bekräftelsemail som det stod att man skulle få