Inlägg

Inlägg som HawkEye har skrivit i forumet
Av HawkEye
Skrivet av Viita:

65kW... Det måste vara en rejäl pjäs till dator typ en serverhall

Ja det kanske handlar om "w" här, sorry.

Skrivet av Viita:

Nu framgår det inte hur du mäter, om du använder mjukvara som uppskattar vad kortet drar eller om du använder en plug som mäter strömförbrukningen för hela datorn.

Jag mäter dels vilken klockfrekvens kortet snurrar i GPU Tweak II, sedan mäter jag kortets totala strömförbrukninning via GPU-Z.

Av HawkEye

GPU klockfrekvens / strömförbrukning hög vid 165hz idle

Upptäckte ett fenomen där mitt Asus Strix 1080ti brassar på i hög klockfrekvens när jag har 165hz i refreshrate, och datorn är idle i windows. Den går ned markant om jag sänker refresh rate till 120 hz. Skillnaden i kW är stor också 165hz idle = ca 65 kW och 120hz = ca 20 kW. Går detta fixa på något sätt? En del spel har ju inte in-game inställningar för att ställa in vilken refresh rate den ska snurra skärmen i

Av HawkEye

Projektor-n00b söker köpråd

Jag kollade först på TV, men är egentligen inte jättesugen på att ha en stor TV mitt i mitt vardagsrum - så då tänkte jag; projektor? Kanske en nätt mojäng + duk man kan köra ned (framför lite tavlor på väggen). Denna projektor (XGIMI Horizon Pro 4K) verkar passa mitt use-case (enkel, mobil, inbyggt ljud, inbyggd spelare) - men vilken du ska man ha? Motordriven tänker jag - den kommer la bara 3-4m ifrån projektorn.

Av HawkEye

För ett ljust rum så skulle jag nog tipsa om Samsung qn95a. Kikade på denna hos Hifi-klubben och den är bra nära Sonny och LGs Oled. Med skillnaden att den är mer ljusstark och har överlägset anti-glare. Obs - det är lite förvirring mellan modell-nr här, och de skiljer lite. Se https://youtu.be/pOKFstKGpdg

Av HawkEye

Fick idag skärm nr 3 av denna modell fr LG - även denna med samma fel. Blir inte mer skärmar fr dem nu iaf. Tack för MSI-tipset!

Av HawkEye

LG 27GP850 - inne på skärm 2 med lysande/fasta pixlar

Detta är en skärm med fin potential. Den har mycket positivt (se t ex Hardware Unboxed recension) - men jag har tyvärr åkt på även en andra panel med samma fel. En grön pixel som vägrar slockna. Bytte den första inom ångerrätt - och kommer sannolikt att lämna tillbaka även denna inom denna. Vilket är jättesynd, då jag annars är nöjd. Testat "skärm-flashar-appar" för att försöka få denna att släppa - men utan framgång. Vill inte pilla på skärmen för mycket "fysiskt".

Någon med liknande erfarenheter? Finns det någon liknande skärm, med lite mer pålitlig panel? Jag vet att det kan vara lite lotteri - men.

Av HawkEye
Skrivet av Jojje_c1:

Köpte den endast för KVM switchen så jag kan docka min MacBook med en sladd och tycker bilden är bra och skarp även med den.
Grymt prisvärd, hade den kostat 5k hade jag köpt den ändå. Men har varit på jakt efter en 120hz+ skärm med kvm switch länge.

Gött att du är nöjd med skärmen @Jojje_c1 ! Tänker köra samma setup (PC + MacBook Pro) Klarar USB-C på skärmen av att ge MBP ström? Eller måste man köra med en separat strömförsörjning? Den verkar mycket prisvärd, och kan rekommendera att ni kollar in Hardware Unboxed recension på skärmen.

Av HawkEye

Ah, fina fisken! Frågan är ju när man får se någon av LG-panelerna i butik... 27” IPS @ 240hz verkar fräckt. 31.5” också bra storlek för 4K.

Av HawkEye

Verkar ju som att många tillverkare använder LGs panel som sitter i LG 27GL850 - som verkar helt ok, men det jag har mest problem med är att denna panel verkar väldigt dålig kontrast-ratio. Och vilket verkar vara det man offrar när man köper en snabb IPS-skärm. Harware unboxed på Youtube har (i min bok) bland de bästa recensionerna på tuben gällande skärmar, och de håller ju LG-skärmen högt - men har en ny favorit som är Dell s2721dgf (samma panel som ovan) men något snabbare. Dock samma problem med kontrast. https://www.youtube.com/watch?v=D3vbqyjgPpY - detta är väl som vanligt, men det KAN vara värt att avvakta tills närmare årsskiftet, då det enligt ovan kanal kan trilla in fler skärmar i detta segment.

Av HawkEye

Installerade en nyare version av GPU Tweak II och nu ser det normalt ut igen

Av HawkEye

Så här ser loggen ut fr HWInfo, med 50 ms polling rate (dvs stadig clock). Samtidigt ser det ut så här i GPU Tweak... MÅSTE ju vara sistnämda som är ute och cyklar?

https://i.ibb.co/TtgZVPQ/Anteckning-2020-07-29-222650.png

Av HawkEye

Ska testa det (nu har jag lagt upp en ny länk i föregående post)

Av HawkEye

@Helevete: det ser likadant ut i någon minut. EDIT: Ny länk Se här

Av HawkEye

Här är loggen fr GPU-Z, som visar konstant clock. Såvida den inte dippar mellan dessa mätpunkter, vilket verkar osannolikt;

https://i.ibb.co/3d1yQq0/Anteckning-2020-07-29-211245.png

Av HawkEye

@Helevete: Men jag funderar om det verkligen stämmer? Eller om det är GPU Tweak som visar fel? Det är väl känt för att vara lite buggigt? Kollar man som sagt på GPU-Z så ser det inte ut så...

Av HawkEye

Varierande GPU clock - men bara ibland?

EDIT: Visade sig vara en gammal version av GPU Tweak II och i kombination med nya Nvidia drivrutiner som ställde till det.

Asus Strix 1080 ti beter sig konstigt (eller så är det GPU Tweak II som gör det) men jag upplever lite random FPS drops i bland i No mans sky och kollade därför hur GPU rullar. Då såg jag ett väldigt konstigt mönster, där den gick upp och ned hela tiden. Detta syntes dock bara i GPU Tweak, medan i GPU-Z såg det normalt ut. Testar jag sedan t ex Heaven, så visar GPU Tweak fullt blås på clock. Vad tror ni? (se skärmdump)

https://i.ibb.co/frwLDQX/konstigt.png

Av HawkEye
Skrivet av Viita:

Allt beror på vad du ska ha diskarna till.
Ska båda bara installerade i samma dator, båda finnas tillgängliga i Windows, så skulle jag bara peta in M.2 nr2 disk i slot två, vara glad och fortsätta använda datorn.

Detta är mitt use case Kommer nog att göra så att jag behåller mitt OS på 960 EVO och kör alla mina spel ifrån 970 EVO Plus, inte värt risken med OS strul i samband med kloning... Så kommer spelen att laddas marginellt snabbare iaf. Finns det prestandafördelar med att ha spelen på en egen disk?

Av HawkEye

Sen är ju frågan om det är värt att klona över systemdisken fr en 960 evo till en 970 evo plus? känns som att man kanske främst kommer se skillnaden i benchmarks? Finns det risk för strul med en klon?

Av HawkEye

Ok, lyckades boota med den nya SSDn. Dock så vill inte Samsung Data Migration tool genomföras. Får bara "data migration function has been interrupted for an unknown reason". Har någon tips på annat sätt att klona över min OS Disk (så jag slipper ominstallera windows etc) till min nya SSD?

Av HawkEye

BSOD efter ny SSD (M.2) i slot 2

Jag försöker installera en 970 EVO Plus NVMe m2 på mitt Asus Z370-G. Det gick bra till en början, då bios, windows och samsung data migration tool (och samsung magician) hittade disken. Sedan installerade jag också de senaste NVMe-drivisarna fr Samsung. Körde data migration tool (fr ett 960 EVO m2 på slot 1) och vid 99% så avslutades den dock. Tänkte testa starta och och då fick jag BSOD (med io1 initialization failed)... Enda sättet att boota tillbaka med mitt 960 var att ta bort 970 fr slot 2.

Tagit bort den nyare NVMe-drivrutinen, som jag först trodde var skurken, men det hjälper inte tyvärr. Får BSOD varje gång den nya disken sitter i.

Är det någon inställning i mitt bios/windows som jag missar? Tror win att det är en RAID-disk? Tycker den borde kunna boota fr den gamla disken utan att bry sig om vad som sitter i slot 2?