Inlägg

Inlägg som lennie92 har skrivit i forumet
Av lennie92

Sista koll innnan beställning!

Fått hjälp med att sätta ihop ett paket här på forumet, fick rådet att byta ut ssd till den nuvarande av inet.. Något mer att tänka på eller allt ser bra ut?😊
[url="[URL=https://www.inet.se/kundvagn/visa/10035804/"]

Av lennie92

@Dead poet society: får väl spränga budgeten lite helt enkelt, känns som om det är värt det.. åter igen tack för all hjälp!

Av lennie92

@Dead poet society: ser jäkligt bra ut! Hur funkar det på Kinguin, får jag profuktnyckeln bara eller? Windows 10 professional eller home? Går väl att googla sig till hur man ordnar installation via USB.. tusen tack för att du tar dig tid att hjälpa mig 😊

Av lennie92

@Sisyfos: hur kommer det sig då att skärmen fryser ibland, i ca 30 sekunder sen kommer allting tillbaka igen? Måste ju vara att gpun blir överhettad? Och någon högre ljudnivå är inte alls av intresse då processorfläkten redan för en del liv..

Av lennie92

@Dead poet society: har för tillfället 2 st 24' acer predators 144hz. Spelar wow, bf1, overwatch.. desto högre grafik desto bättre! Även tänkt att användas till foto/video redigering.. inga planer på någon streaming. Överklockning känns inte heller aktuellt. Okej då litar jag på dig 😉 Tar gärna Windows från inet, får ju dock vara på USB då jag inte har någon cd läsare med i paketet.. har du tid och lust får du gärna komma med fler förslag på bygge 😊 Absolut maxpris med windows, 17500.. Vilket är egentligen bäst att prioritera, en i7 6700k och ett 1070 strix eller i5 6600k och ett 1080 strix?

Av lennie92

@Dead poet society: Nu har jag knåpat ihop ett paket.. Anledningen till att jag har ändrat lite av det du förslog är att jag kan hämta det direkt i butik. Vilkat ska man prioritera, i7 och 1070 eller i5 och 1080?.. https://www.inet.se/kundvagn/visa/10034639/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10034639/

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10034700/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10034700/

]

Av lennie92

@Triton242: Känns som det är mycket som är insparat på.. Står inte specificerat vilket 1080 kort, inte vilken kylning till cpu som förövrigt blir lite för varm vid påfrestning, ingen info alls om moderkort. Frågar man Elgiganten blir man hänvisad till Acer då Elgiganten inte verkar veta vad dem säljer. Då känns det bättre att köpa i stort sett samma dator där jag med största sannolikhet får bättre cpu kylning, Gpu kylning, betydligt mycket bättre moderkort, bättre processor, bättre hårddiskar, bättre nätaggregat. Enda jag behöver förlora på är att gå ner till ett GTX 1070 Strix.. vilket ändå är mer än tillräckligt för mig.

Av lennie92

@Thumbii: ingen lagringshårddisk? 250Gig känns lite lite..

Av lennie92

@Dead poet society: Tror jag inte, jag gick med i förrgår

Av lennie92

@Thumbii: Ja då förstår du mitt dilemma Kylningen av grafikkortet är dock sådär.. pendlar mellan 85-89 grader när man lirar wow. det känns lite i överkant. Har beställt en fläkt då där inte sitter någon alls i Acer'n. Hjälper inte det så vet jag inte riktigt vad jag gör..

Av lennie92

Val mellan två speldatorer!

Nyligen köpt Acer Predator G3-710.. Funderar dock nu på att lämna tillbaka den och bygga någonting själv då den blir j*vligt varm och moderkort/ cpu kylning känns ganska billig.. Har plockat ihop ett paket på Inet i samma prisklass, vilket hade ni valt? tacksam för svar :)! https://www.inet.se/kundvagn/visa/10034311/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10034311/

]Inet kundkorg[/url]

Av lennie92

@Silcan: Jag har ingen som helst kunskap om komponenterna är kompatibla med varandra, men här är ett likvärdigt, dock en i5 processor istället.. men en K version.. https://www.inet.se/kundvagn/visa/10033413/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10033413/

Av lennie92

@Edge1: Kortet ser inte ut så.. Står Gtx 1080 på ovansidan plus att där är en bit som är spegelblank.. ser ut som ett founders edition men ändå inte riktigt..

Av lennie92

@Silcan: hmm ja får ta mig en funderare.. svårt att få en vettig vild på ovansidan pga hur det sitter.. men här är lite

http://forumbilder.se/FC04V/img-2294

http://forumbilder.se/FC04V/img-2295

http://forumbilder.se/FC04V/img-2297

Av lennie92

@Wifi: om jag istället behåller denna och säg, om ett år eller två uppgraderar moderkort / chassi med bättre kylning? Processorn och grafikkortet är ju ändå bra..

Av lennie92

@Edge1: Tackar så mycket för tipsen!
Gpu temp ligger på ca 85 grader, och cpu core1-4 snittar ca 45 grader.. då spelar jag wow på hög grafik, spotify, internet, 2 144hz skärmar.. Är temperaturen på Cpu'n någor problem? Mest så jag inte byter kylare i onödan.. åter igen, tack för alla tips & råd

Av lennie92

@Grönahunden: Det är inga problem.. Anledninge till att jag köpte en märkesdator var att jag tyckte det lät bra med en i7 & Gtx 1080 för dem pengarna.. först nu börjar jag förstå att det kanske var dumt och att jag skulle byggt något själv, då det verkar som dem snålat in på moderkort, kylning..

Av lennie92
Av lennie92

Nyköpt speldator utan någon som helst chassifläkt! Överhettad?

Nyligen köpt en Acer Predator [ http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar-... ].
Upplever vissa problem med att skärmen fryser när man spelar, i ca 15 sekunder.
GPU tempen ligger på ca 85 grader när man spelar. Beror skärmfryset på att kortet blir överhettat?
Är inga chassifläktar alls installerade, dock plats för en 92mm baktill. Har köpt fläkt men undrar om den ska blåsa in eller ut? Chassit är perforerat ca 25x25cm på sidan.. mycket tacksam för svar!