Inlägg

Inlägg som Oxies Husse har skrivit i forumet
Av Oxies Husse

Bästa : Steam Deck. Blir hela tiden förundrad över denna lilla manick.

Av Oxies Husse

Mer än jag trodde jag skulle få. 1 poäng var rent logiskt tänkade. 1 fel var relaterat till helt jävla fel tänkande. Restrrande 9 var bara chansningar. inte mitt ämne.

Av Oxies Husse

Älskar min Steam Deck. Det som jag saknar är mer batteritid.

Av Oxies Husse

Tror det började med en RCA Studio II som vi fick tag på via ett konkursbo som farsans kusin köpte (slutet av 70-talet). Därefter kom det ett magnavox odyssey 2. Att spela digtalt blev en grej tack vare pappa som hade ett dator intresse. Kommunen han jobbade i lät också anställda låna hem en ABC 80 för lära sig mer. Så det blev en del "kodande" tidigt. Skriva av kodlistningar i Basic för att spela lunarlanding... t.ex.

Riktigt intressant blev det nog när en klassförälder visade upp ZX Spectrum på mellanstadiet i början av 80-talet Och man på riktigt började träffas för att kopiera spel.

Av Oxies Husse

Kör via apple tv (har ingen traditionell tvbox) och kollar via apparna. Tyvärr tecknade jag ett bundet avtal med telia för formel 1 (vart ju prisvärt då i mars 2022 (cmore plus viaplay till samma pris som bara viaplay med formel 1 hade kostat )) men jag borde ju förstått att det skulle skita sig. Kollar annars sällan på linjär tv utan bara via de specifika apparna.

Kommer inte när telia abbonemanget gå ut fortsätta att abbonera på linjär tv. Vill ju se det jag betalar för. Känns som telia visade för mig att nu är linjär tv helt död.

Av Oxies Husse
Skrivet av joakim99:

Du måste väl ändå få betald semester även som timanställd? Det ingår väl semestertillägg i din lön som timanställd?

Den brukar ju ingå i timpengen om man inte avtalad om semester (såsom man kan göra som personlig assistent t.ex). Så det är väl förklaringen till varför timpengen är högre än som fastanställd... kan man tänka.

Av Oxies Husse
Skrivet av kalaspuffarn:

Haha ja exakt så. Om den fylls för mycket alltså enda ner till några gig kan det ju bli problem med 64 versionen har jag läst.

Jag läste att det problemet kan man få oavsett version och bara om man fyllt disken via Desktop. Men det kanske är generellt?

Av Oxies Husse
Skrivet av Arditi:

@Oxies Husse: Jag har precis likadan uppsättning med den officiella dockan och uppleveler ingen ryckighet i bilden eller sänkt upplösning - och då har jag bara testat med min deck mot trådlöst nätverk.

Däremot har jag problem med att få min steam dock att att vilja visa bild i desktop mode på min 4K OLED i rätt uppdateringsfrekvens. För mitt liv kan jag inte få den högre än 30hz; lägre går bra att ställa in, men inte högre. Någon som har samma spörsmål?

Sorry för att jag skrev en fråga och sen försvann Provade igår igen att koppla ihop det och fick en betydligt bättre upplevelse än tidigare. Tidigare var det ospelbart. Dock finns det fortfarande lag i bilden vid snabba panoreringar. (nu sitter jag och nagelfar detta så kanske är detta nått man inte bryr sig om!). Jämför man med Nvidia Shield som jag annars streamar till från datorn så är bilden sämre på decken både i klarhet och i flyt. Men det är absolut spelbart, dock inget jag valt att gå vidare med. (Eftersom jag har shielden redan).

Installerade Steam link appen istället efter lite tips på nätet om att den fungerade bättre, och allt såg lovande ut tills man var i steam. Då fungerade inte min xbox kontrollen längre att manövrera remote pcn utan endast steam decks kontroller fungerade. Gav väl detta 30 min felsökning, men kunde inte hitta hur man löste det. Eftersom min shield fungerar och löser detta problem så är detta inget viktigt för mig. Ville bara veta vilka begränsningar som finns och hur man ev. kan komma runt dom.

Jag älskar annars steam decken. Den imponerar ju hela tiden. Alien Isolation blev ju superbt med headset (slutna lurar), mörkt rum och bara ren skräck.

Hittills har jag haft betydligt mindre problem med alla spel jag testat än jag haft att ibland få streaming att fungera från PC. Nu sitter man i soffan, känner för att spela lite. Sträcker sig efter steam decken, kör, sen stänger man av och går vidare.

Så jäkla lyckat köp. (256 GB varianten med ett Samsung 512GB extra lagring. Flesta spelen jag kör ligger installerade på samsung disken).

.. Det enda olösbara problemet hittills jag haft där jag inte tycker det är spelbart är Cyberpunk 2077 och det är för att allt på UIn inte är läsbart.

Av Oxies Husse

Fick min steam deck och -dock igår, beställde i måndags morse och trots schenkers kringelkrokar så dök det upp hos ombudet i fredags och räddade helgen.

Fråga,
En av mina planer var att ha steam decken ståendes vid tvn och agera remote play klient istället för min nvidia shield, när jag kände för att streama spel från datorn. (trådat nätverk ). Men performance att köra remote play på den är helt klart sub par med Nvidia shielden. Det är stutter i bilden och inte alls vad jag hade förväntat mig. (Apple tv, steam link, shield min laptop, gör detta mycket bra. Steam decken, inte). Läste om en del tips som kunde hjälpa men har inte fungerat. Hur fungerar just remote play för er?

I övrigt är jag mäkta imponerad. Köpte den för att spela medans jag blev socialt fast med sambon i tv soffan för att titta på kockar som tävlar, eller b kändisar laga mat i studio. För detta ändamål. Suveränt.

Sitter ju inte i skiten, behåller min shield för nu. Men lite fundersam till varför inte remote play verkar fungera optimalt. Det är mer ett riktigt ilands problem, iden att stoppa in shielden i dockan och fortsätta spela pc spel är så coolt ... Ingen annan anledning än det. Dock är det lättare att behålla shielden än streama till decken så egentligen är det ett icke problem - för mig.

Men måhända är det dock relaterat?

Av Oxies Husse

Spel som styrt mina uppgraderingar Wing commander III, Strike Commander och Wing commander IV.

Av Oxies Husse

Skrattade åt kommentaren att jag talade om för när och kära att prylen användes på fel sätt... Min sambo höll med.

Av Oxies Husse
Skrivet av Pzyber:

Kan de inte enas om en tjänst där allt material finns tillgängligt istället...

... tänk om man kunde ha en box där man kunde se allt man ville se och med bara en månadsfaktura. Tänk om man där också kunde välja och vraka mellan olika paket, kanske också lite Alacarte bland olika program...
Tänk om man sen också kunde välja vad man ville se när man ville se det oavsett kanal och spara det så länge man ville utan att känna att man var en pirat.

Önskar att det fanns ett sånt system.

Av Oxies Husse
Skrivet av Matvraket:

Skaffade Prime, för bl.a. Stargate fanns där, men tydligen inte i Sverige. Så började jag titta på Battlestar Galactica som togs bort från Prime när jag var mitt i...

...är inte subscriber längre.

... eller som paramount+, tittade på Star Trek Discovery samt 1889 (oväntad bra serie!) och tänkte se den nya Star Trek serien. Bara för att i början av förra månaden inse att både 1889 och Star trek serien var flyttad till Sky Showtime medans Discovery kvar på Paramount+. Samtidigt som man gör reklam för SkyShowtime på Paramount+ som en ny streaming tjänst. Suck.

Hoppade på SkyShowtime nu eftersom det bara var 39.50 för nya kunder och sagt upp Paramount+. Dock så var innehållet lackluster även där. Skall se 1889 sen kan dom stoppa upp skiten nånstans...

Positivt med streaming tjänster är att hoppa på och av. Så lite mer disciplin från min sida kan man nog spara pengar genom att hoppa runt. Till skillnad från den superdeal jag gjorde med Telia i våras. Viaplay och Cmore till ett bra pris. Jo tjena gick ju åt h*e.

Av Oxies Husse
Av Oxies Husse
Skrivet av IMPANI:

Jobbar åt arbetsgivare som anställt 3 programmerare som utbildat sig via utbildning nord. Anställda mer eller mindre direkt efter dom gått klart utbildningen. I slutändan så handlar det om ditt intresse och utvecklingspotential. Brinner du för programmering så kommer du inte ha några problem att få jobb då det råder stor brist på utvecklare.

Håller med vad IMPANI säger. Se det som en kickstart in i yrket. Har du intresse och driv är utbildningen katalysatorn för dig att vilja bli bättre. Du blir aldrig färdig programmerare, det är så mycket som ändras så du måste ha ett driv att vilja se nästa och nästa och nästa metod, teknologi, chefs vision yada yada. Varje kodrad som skrivs ges nya insikter om hur det du utvecklar kan bli ännu bättre.

Intresse, utvecklingspotential och humor är det som krävs att jobba med mig i våra team! Problemet brukar bli att komma runt HR. Men kommer man in på ett konsultföretag, blir insåld av en säljare med bra nätverk så brukar resten ordna sig. (tips från coachen!)

Av Oxies Husse
Skrivet av slipbit:

Den ena skräckrapporten efter den andra. Hur förbereder ni er inför de kommande kostnadsökningar?

Värmepannan är uppkopplad mot nordpool (Nibe). Sägs spara 10% av kostnaden, men jag misstänker det är mer när priserna flukturerar som dom gör mellan höga och låga priser.

Laddar bilen under natten (a given) med sänkt effekt pga effektskatt.

Sålt en av bilarna då lyxen med två bilar är onödig då hemarbete blivit mainstream.

Vi åker till butiker med erbjudande om enstaka varor. Tar lite mer tid, men ibland kan man tjäna på det rejält. Om man köper kött, ost eller kaffe. Sen är detta inte det största kostnaden för oss då vårt matkonto inte är stort till att börja med (2 personers hushåll).

Har tidigare inte brytt mig så mycket om att spara in på små utgifter som tv paket, streaming tjänster osv. Så lite mer medvetenhet kommer hjälpa oss mycket. (Faktum är Revolut gjorde mig mer medveten om hur mycket pengar vi la på den skiten då jag hela tiden fick sitta och föra över pengar.... )

Kan inte finansiera hela kostnadsökningen med hjälp av förändrat beteende, men vi kommer rätt långt utan att det borde påverka vårt sätt att leva. Kan också tacka min lyckliga stjärna att jag låste bolånen på 3-5 år vilket gör att kostnadsökningarna kommer successivt för oss. I år El, nästa år ränta för ett lån. Sen 2 år senare ränteförändring på nästa.

Av Oxies Husse
Skrivet av Bozzeta:

Byter olja en gång om året.
Behöver aldrig fylla på olja senaste 20 åren i någon av mina bilar.
Har man så hög oljeförbrukning eller oljeförlust kör man antingen extremt många mil eller så har man mekaniska problem.

Hade en ny polo 5-6 månader gammal, oljelampan började lysa (har aldrig var med om det innan, eller senare). Hällde lätt i 1 liter olja innan den var nöjd. Kollade med Din Bil i Göteborg vid tillfället och dom sa, "Jaja det händer ibland när bilen är ny".

Av Oxies Husse
Skrivet av rymdriddaren:

Jag var faktiskt inne på en av Elgigantensbutiker för att prova och köpa ett par hörlurar förra veckan, först fick jag yra runt i butiken innan jag hittade rätt avdelningskölapp för jag ville ha lite hjälp, när jag väl tagit för rätt avdelning så hittade jag inte skärmen för den kön, frågade två personer i personalen blev först skicka fel och sen skicka fel igen...

Så efter det sket jag i personalen och försökt själv efter bästa förmåga lista ut vilka headset som var vilka för 90% av display exen var ej skyltat med vilket headset det faktiskt var, några kände jag igen men ett av dom jag ville testa kunde jag inte lista ut vilket det var, så haffade en i personalen och fråga om jag kunde få hjälp, blev hänvisad till att ta kölapp....

Ja lämnade butiken och beställde ett par Arctis Nova Pro Wireless som jag testade hos er fast jag köpte dom från Inet istället, fick pingvinstång (jordgubb, tack för den) och varan nästa dag jättenöjd med produkten och leveransen från Inet. Jag kunde köpt produkten hos er men ni var så ointresserade av att ta mina pengar så dom gick till Inet istället.

Håller med din upplevelse.

Ett vanligt scenario när man tänker sig svänga förbi och handla. Det kan lätt bli ett 30 minutersstopp för nått som borde tagit 2 min.
Vet jag att det jag köper inte finns enkelt plockbart (eller jag tror att det borde vara enkelt plockbart för det är ju inte säkert det är det bara för min fantasi tycker det) och elgiganten har en bra deal (för det har dom ju ibland) så är det enklast (och bäst) att förboka och hämta upp.

Elgiganten har blivit som SIBA var för många år sedan. Massor med säljare, men ingen hjälp att få.

Av Oxies Husse

Vad hände med det? Att koppla bort gaspriserna från prismodellen... Det pratades om det förra veckan både från EU håll och från vår stjärna till statsminister (ironi för ni som är lagda åt blått, icke ironi för er som är lagda åt rött ). Jag tror det var i morgon som nått möte skulle hållas vill jag minnas? Men har inte hört nått mer om det i veckan?

Sen kan man ju undra om riksbankerna behöver höja räntan. Får vi inte samma effekt med elpriset. Vi sänker konsumtionen.

Av Oxies Husse
Skrivet av Sunix:

Jag tror hans idé faller på att nån måste sätta in en anod och katod i alla dessa massor av potatisar

Typ 10 miljarder potatisar, hehe

Han har ju då inte bara löst energikrisen, utan även löst sysselsättningen för jordensbefolkning.

Måste säga att denna dag är dagen det hända. Säger Tack.

Star Treks altruism föddes idag. Alla är lika värda. Alla jobbar med potatis. Alla har el.