Inlägg

Inlägg som pjens har skrivit i forumet
Av pjens
Citat:

Ursprungligen inskrivet av d-boy
Det sitter olika hårdvara i stationerna, Sony Ericsson, Terracom etc.

I min som krånglar sitter det S.E.

S.E ??

Vad är det?
Hoppas det inte står för Sony Ericsson, blir lite orolig om dom trimmat en P1:a eller nåt sånt och kopplat in i station. Mig veterligen så levererar inte SE hårdvara i dom dimensionerna.

Av pjens
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 0p
Alltså är vi betalande betatestare åt Bredbandsbolaget.

Tja, som folk har tjatat här sen början på året är där säkerligen dom som hade betalt dubbelt upp för att vara betatestare....

Av pjens
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
snackade lite me supporten, då mitt wlan varit väldigt ostabilt. och även anslutningen har varit det. de gjorde en felanmälan och erkände samtidigt att de har problem med mjukvaran i både modemen och i stationen. han sa även att det kunde visa sig genom olika problem för olika kunder.

hmm, jag var väldigt orolig i början, men jag tycker det flyter på förvånansvärt bra, 37/9 i överkant och väldigt stabilt. Tycker t o m att pingen är stabilare än VDSL1, även om det är 5ms xtra till gatewayn.
Dock när jag kom hem idag hade jag tappat kontakten med station fastän modemet indikerade full kontakt. Drog strömmen, skall man nog inte göra, fick orange/röd blinkande internetlampa, dock full fart o stabilt. Men gillade inte färgen på lampan, så det blev strömknappen istället en gång och sen dess har det varit grönt sken - puuh. Så jag tror jag håller med jens att det känns lite buggigt, och buggar brukar yttra sig väldigt olika för folk.

Tycker för övrigt det där plastmodemet blir fruktansvärt varmt, hade det liggande från början och då luktade det bränd plast (mer än normalt för ny hårdvara). Och det kan ju vara slumpen att det fungerar bättre stående, men det kan vara ett tips att ha det i hållaren och på ett luftigt ställe om man nu inte har det.

Av pjens
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dakke
fint, men låt oss se 1200kb/s uploaden !

Det närmar sig iaf....B2 slutar inte överraska, tydligen har dom krämat på UL lite till nu -

2008-09-10 37.36 Mbit/s 9.27 Mbit/s
2008-09-10 36.23 Mbit/s 9.20 Mbit/s
2008-09-10 37.35 Mbit/s 9.26 Mbit/s
-----------
2008-08-29 37.37 Mbit/s 8.41 Mbit/s
2008-08-29 37.37 Mbit/s 8.22 Mbit/s
2008-08-29 37.36 Mbit/s 8.48 Mbit/s
2008-08-29 37.37 Mbit/s 8.48 Mbit/s
2008-08-29 37.37 Mbit/s 8.51 Mbit/s

Av pjens
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 0p
Asså du har problem men den iprangen, det har inte jag numera flyter det på rätt bra. Dock kommer jag aldrig över 8.5 i uploaden Och full duplex fungerar inte heller 100% men den duger tillsvidare.

Här är min sista mätfilm: http://rapidshare.com/files/143077517/080904.speedtest.ftp.fu...

434 KB stor zipfil

Någon som får/har bättre resultat?

Nä jag får i stort sett samma.

Som bredabandsbolaget säger så skall hastigheten inte vara högre än 8.5 (saxat ur en av deras guider)
"Varför kommer jag inte enligt TP-test upp i den
hastighet som jag beställt?
Med TP-test kan du maximalt komma upp i 85% av den hastighet
som du beställt. Detta beror på att TP-testet mäter genomströmningshastigheten till/från en mätserver, medan den
hastighet vi levererat är hastigheten för anslutningen."

Hänger väl inte med riktigt, men bara det är stabilt så är jag väl rätt lugn.

Svaret som jag fick angående IPrangen var:
Vadå 213-adress, hade du en sånn innan?, dom adresserna är endast till för företagskunder.

Av pjens
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zwaaaap
Var det när de stängde av natfunktionen som pingtiden till gatewayn gick ner?

Nä den gick ner av sig själv, det är väl b2 som sänkt den.
Men dom är allt lite förvirrade på supporten, fick inte min telefon att fungera med den här nya gatewayn/switchen som jag hade fått med det gamla vdsl:t. Så jag ringde och fick som svar att det funkar ju så klart inte, du måste ha ciscodosan(ATA).
OK, så skickade dom den med resultatet att det brusade som f-n i luren.

Ringer igen och berättar storyn ännu en gång och då svarar killen:
-Det är en gammal dosa du behöver nog en ny. Men den andre du har, vad är det?
Förklarar även för han att det är en sånn gateway/switch historia.
-klart det går att använda din nya gateway/switch. Vet inte vad dom yrat om. Du skall bara koppla 3:an till den och sen kan du koppla in luren direkt i den.

Efter som jag har trådlöst funkar det ypperligt, men hade ju varit rätt trevligt att slippa vänta på en urkass dosa från början....

Av pjens
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Keiser
Vilken station är du kopplad till? Skulle ha blivit inkopplad för länge sen men jag har inte hört ett ljud. Sist (förra veckan) sa kundtjänst att de trodde datumet för inkoppling skulle vara 21/8. Varit bortrest sen dess men nu hemkommen o har inte ens fått modem...

Fågelbacken -
Lite förvånande är dock att jag inte fått en enda lapp i brevlådan om någonting. Har nytt mobilnummer så det var ren tur att jag såg där hade kommit mess om nytt modem på det gamla numret. men, men, man hade ju märkt att det gamla inte funkade ändå.

Av pjens
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 0p
Vet inte men han i malmö (pjens) kanske fylla i hur det löste sig för honom?

Nja, jag har inte gjort nåt speciellt.
Däremot fungerade ju 'gamla' vdsl modemet på det sättet att det förhandlade hastigheten mot station. Om man har instabil lina med nerkopplingar så verkade det förhandla ner hastighet. När jag hade vanlig vdsl och störningar i början startade jag om modemet och fick då full hastighet igen.
När jag fick modemet i förrgår så var först hastigheten hyfsad, sedan höll jag på med lite omstarter av modemet, kopplade runt osv och jag kollad hastigheten igen och då hade det sjunkit till kring 20/5 (eller nått sånt) och då försökte jag naturligtvis starta om det ett par ggr. igen. Villket sluligen resulterade i att jag föll ännu mer i hastighet typ 15/3.
Jag gav upp, tyckte det mesta sög och sen dess har jag låtit det vara på. Efter jobb idag så har det tydligen förhandlat upp hastigheten. Varför - ingen aning.

Gällande ip-adresserna på portarna ändrade supporten dessa till publika adresser.

Ingen aning hur man loggar in på modemet, men jag skulle tro att modemet kontrollerar ip-adressen som skall ansluta. Finns kanske vissa mer eller mindre tvivelaktiga metoder för att luras lite t ex ping to life, men jag skulle nog vara ganska försiktig med detta. Och har man tagit en reset och inte kan få igång modemet, skulle iaf. jag ta mössan i handen o ringa supporten och fråga lite försynt om dom kan hjälpa mig. Skylla på nått barn som lekt med tandpetare eller vad man nu kan komma på....

Av pjens

Ojdå, nu fick man mess att dom skickat telefoniboxen osså.
Kom hem och märkte att pingen är sänkt till gateway till 5 ms och hastigheten ligger stabilt på 37-38 ner och 8-8.5 upp.
Bara hoppas att det är stabilt nu osså och man kan kräma ur lite till. Men jag misstänker detta är max för stunden.

edit: Körde ett par tester med tptest mot b2:s testserver och verkar ju stabilt:

2008-08-29 16:19:30 37.37 Mbit/s 8.41 Mbit/s
2008-08-29 16:17:05 37.37 Mbit/s 8.22 Mbit/s
2008-08-29 16:15:33 37.36 Mbit/s 8.48 Mbit/s
2008-08-29 16:13:49 37.37 Mbit/s 8.48 Mbit/s
2008-08-29 16:12:00 37.37 Mbit/s 8.51 Mbit/s

Nä nu är det färdigtestat, lite andra uppkopplingar som skall in.

Av pjens
Citat:

Ursprungligen inskrivet av H-draken-H
pjens gick det att stänga av natfunktionen i modemet ? så man kan få publika adresser istället.

Nä, inte själv, men supporten fixade det till mig. Jag vill ju inte ha några 192-adresser. Det kan jag ordna själv om jag vill ha det

Av pjens

Turbo, nja jag hade hellre behållt det gamla..

pingtiden har gått upp från 1 ms till gateway till 32ms..
Och hastigheten ner har väl gått upp till ~30mbit, men upload ligger kring 7mbit. Naturligtvis gav modemet bara interna ip-adresser, så det var första samtalet ikväll efter att supporten fick sparka igång skiten. Nä nu skall man väl behöva kämpa med resten av sladdarna osså, dum som man är så har man ju telefon osså

Var detta verkligen något att se fram emot...

EDIT: AAAAAARRRGH...
- Vi har glömt skicka dig en ny telefonidosa så du har ingen telefon förrän vi har skickat den. Men herregud, vad är det för ett företag egentligen...

Av pjens

Jag har fått ett mess som säger att grattis, nu är det inkopplat - funkade dock inte imorse när man knallae iväg...

Av pjens

Ännu en historia...

Efter att i början på året blitt utsatt för nån turbosnubbe som skröt hej vilt om den nya supertjänsten (100 spänn dyrare för lite DL) som kulle komma i början av sommaren, så hade man ju inget val mer än att beställa. Ringde en vecka efter utsatt datum för inkoppling och undrade varför jag inte hade fått det revolutionerande super duper turbo dsl:t ännu?
Nja, sa den vänliga flicka i kundtjänst och fortsatte -
-Det har du ju inte beställt.
Då var det väldigt nära att dom hade kunnat köra upp sitt turbotrams i de bakre regionerna, men lugn o sansad som man är så övertalade jag henne att springa runt o leta efter kontraktsinspelningar. Efter en halvtimme hade hon faktiskt lyckats hitta vederbörandes beställning - fantastiskt förtroendeingivande.
Men frågan kvarstod ju, när kommer uppkopplingen?
Käckt så svarade hon att det hade hon inte en aning om. Men efter ytterligare en kvart påstod hon iaf. att det skall kopplas in den 27/8. Och faktiskt så dök där upp ett modem igår, så på onsdag skall man väl ringa kundtjänst och fråga varför man inte har någon uppkoppling alls.
Man skall ju inte måla fan på väggen, men jag förbereder mig inför en höst utan bredband och för att underbygga det påståendet så minns jag förra gången det slogs på vdsl-trumman.
Var en av de 'lyckliga' första som fick VDSL, men naturligtvis var det under all kritik. Under x antal månader och alldeles för många samtal till supporten, så lyckades jag iaf. få ett direktnummer till deras ingenjör. Efter att jag ställt upp som deras mätnisse, så skickade han mig ett par resistorer. Sen var det bara för mig att koppla ihop efter eget tycke tills uppkopplingen var stabil. Vi var väl rätt nöjda efter det, han hade hittat problemet och jag hade fått en fungerande uppkoppling.
Men man kan ju i sitt stilla sinne fråga sig om dom inte testar sina grejer skarpt innan det lanseras. Är väl knappast en ursäkt att säga att det fungerar i labmiljön? Telia har ju för f-n sladdar sen Bells dagar innehållande fler fiskögon än hela Östersjöns djurliv. Och ovanpå allt elände är det ju den norska motsvarigheten till det gamla Televerket som nu har tagit över rulljansen. Jag är iallafall glad så länge det gamla VDSL:t inte är urkopplat...

Av pjens

Tycker egentligen att speedpaint skall vara lite snabbare, ~15min max, men hursom, satt i parken en halvtimme med penna, hem, scannade, målade o juxade en timme till i PS, så det blev väl en&halv timme allt som allt med cigg emellan. Tänkt att det så småningom bli en bild av sammanlagt fyra damer som speglar de olika årstiderna. Vi får väl se, men lite snabbt så är detta tänkt som en del av ett litet utkast av den del som skall spegla höstdamen.

http://img291.imageshack.us/my.php?image=h1en6.jpg

Av pjens

Du är nog i fel forum, men skriv det i fstab (/etc/fstab)
t ex typ /dev/hdb1 /windows/C ntfs ro,users,gid=users,umask=0002,nls=utf8 0 0
Dom skall mountas automatiskt då
Jag mountar t ex servermappar med NFS genom fstab med att skriva i fstab -
192.168.1.1:/upload /home/pjens/upload nfs defaults 0 0

men eftersom vi ändå är här så är suse10.2 med lite beryl verkligen digitalt skapande - teaser -
http://pjens.no-ip.org/blog/suse102.avi

Av pjens
Av pjens
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
själv fick jag nog när det spred sig från släktingar till deras bekanta och sen vidare till folk jag inte ens visste fanns.

löste problemet genom att börja fakturera.

"va, 300?!" - "ja, vad tror du "random company" hade tagit för att masa sig ut hit och fixa det? inte under 800 iaf."

Alldeles rätt.

Visst är jag dum nog att hjälpa närmaste bekantskapskrets och familj, men där går gränsen. Finns ingen anledning att jobba gratis åt folk eller få en kopp kaffe av dom som man knappt känner. Folk tycker man skall vara tacksam för att man får lov att hjälpa dom, inte ens en tanke på att man kanske t o m betalat soppa till bilen för att ta sig dit. Vem hade rensat avloppet eller städat åt någon man inte känner för en kopp kaffe...?
Och vad kostar t ex en elektriker eller rörmokare?
Nä, minst 500 spänn och ingen garanti. Kostnadsförslag eller timlön - vem bryr sig?
Datorn fungerar när man lämnar 'kunden' och sen är det bara för personen att betala igen för spyware borttagning, formatering, ny hårdvara lr vad f-n man nu gör med deras skitta datorer.
Det är till att betala, eller så kan dom ställa in burken i garderoben, gå till internetcafeet, samt skaffa nya postgiroblanketter. Eventuellt så kan dom hitta någon urbota dum nörd som trivs med att jobba gratis och få skäll från nån främling att deras datorer inte gör som dom vill.
Nä, det är bara att ge folk vad dom betalar för...

/J

Av pjens
Citat:

Ursprungligen inskrivet av savje
Om det är två bilar och programledaren tar bort en bil borde man inte byta. (om man vill ha bilen det vill säga )

En annan rolig modifikation man kan göra på problemet som gör att den får en liten knorr är att säga att om man prickar in bilen rätt först (utan att byta) så får man 2 bilar istället för en men om man byter så får man endast 1. Med det upplägget spelar det ingen roll om man byter eller inte:
Byter: 2/3 kommer man få en bil; på tre gånger genomsnitt 2 bilar
Byter inte: 1/3 kommer man få två bilar; på tre gånger genomsnitt 2 bilar.

(detta utan hänsyn till marginalnytteteorin och liknade)

Jaha jag trodde inte man fick det man valde bort

Av pjens

Ja det var ju intressant, men om det är två bilar och en get och programledaren tar bort en bil, då minskar ju chansen att vinna med 1/3 fast från början hade jag ju 2/3 chans att vinna? Skall jag byta då? Måste ju veta, man vet aldrig vad morrondagen bjuder på...

Av pjens
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Smygis
Ja du missar något.

"
programledaren öppnar dörr 2 när du valt dörr 1 - loser
programledaren öppnar dörr 3 när du valt dörr 1 - loser
"

Det är samma händelse.
Då du har valt dörr så är finns det bara 2 dörrar.
dörr vald och dörr inte_vald för oavsett vilken dörr programledarn tar bort är den fel. Så om han tar bort 2 eller 3 spelar inte någon roll. Det är samma händelse.

Ja alldeles rätt, men då kan du räkna bort dom andra alternativen också för programledaren tar ju alltid bort en dörr med skit bakom.