Inlägg

Inlägg som Petite har skrivit i forumet
Av Petite
Skrivet av Andreaz1:

@Petite: Noobvarning: hur har du adapterat fläkten till att gå på USB till att börja med?

Det är en noctua USB fläkt. Går på 5 volt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Petite

@wranzzon: Ok, tack ska kolla på det!

Av Petite
Skrivet av wranzzon:

Om det är ett USB 3.x-uttag så klarar du dig med en hub utan strömförsörjning, såvida du ENDAST ska driva 2 fläktar. För dom fläktarna drog 0.35A tyckte jag att det stog, dvs 0.7A för båda fläktar, och USB 3.0 klarar 0.9A.

Men som @Lifooz skrev, ska den driva nåt annat, eller om det är USB 2.0, så lär du ha en extern strömförsörjning.

OK, då är en 5v på plats. Drivs via usb laddare. Skulle vilja sänka varvtalet något. Hur gör jag det enklast?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Petite
Skrivet av grizzly666:

Jag hade gått på ikeas väggbula då den i alla fall fått bra test betyg på en del sidor tex denna.
https://lygte-info.dk/info/ChargerIndex%20UK.html

Kjelles hittade jag inge om vid en snabb googling.

Tack, riktigt bra sida!

Av Petite
Av Petite
Av Petite

@wranzzon: Någon ström usb hub (två uttag räcker fint, endast ström) som är speciellt lämplig?

Av Petite

@wranzzon: Tackar, då köper jag den vanliga.

Av Petite

Tänkte själv kyla ett teknikskåp med denna kopplad till usb ström hub. Usb strömhubben sen kopplad till en fibaro wallplug. Home assistant styr i sin tur den på och av vid behov.

https://noctua.at/en/nf-a12x25-5v

I min setup ovan, är det någon poäng med PWM? Dvs denna https://noctua.at/en/nf-a12x25-5v-pwm

Mvh

Av Petite

Google assistant (Google Home) betatestas på svenska nu. Skall släppas i år.

Av Petite

Blev såhär, Google wifi kopplad till adsl, netgear omslagen till accesspunkt och i sin tur kopplad till Google wifi. Htpc kopplad till Netgear samt lite andra trådade grejer. Wake on lan scriptet kör som vanligt vid angiven tid och startar htpc. Så allt fungerar fint. All Google wifi funktionalitet fungerar således.

Av Petite

Google wifi puck med befintlig Netgear R7000

Har en Netgear R7000 med Merlin på. Routern kör scipt som kollar vilka telefoners macadresser är kopplade till och som slår av och på presence i smartthings för personera kopplade till dem. Drar även igång en dator på natten genom ett script som kör wake on lan. Hade jag inte behövt nämnda features hade jag kunnat byta till annan router / Google Wifi utan konstigheter.

Så, nu skulle jag vilja ha an Google puck för att testa lite. Kan jag köra min Netgear med script samt ett wifi igång på den för endast telefonerna och samtidigt ha en Google Wifi puck kopplad till Netgear med sitt wifi (annat SSID) som fungerar? Om jag förstår rätt blir det dubbel NAT då, är det ett problem?

Om man sätter Netgear i Bridge mode antar jag att det blir Google Wifis wifi nät endast som gäller, kan Netgear se vad som är uppkopplat då? Kan man ha trådade kopplingar till Netgear? Om man inte kan ha ett wifi när igång i bridge mode kan Netgear se vilka enheter som är kopplade till Google Wifi?

Någon som har någon idé?

Av Petite

Har en smartthings v1 men helt missat att det börja gå utför. Får läsa in mig lite, postiva är väl att de sensorser och lampor man har går att jacka in i andra system om det smartthings går åt skogen.

Av Petite

Någon som vet om de säljs ut i skrivande stund på Ikea Malmö?

Av Petite
Skrivet av RellVek:

Nexus 6P har 2 års garanti så det är bara att lämna in den där du köpte den utan kostnad!
Edit: Och det är förövrigt inte batteriet som egentligen behöver bytas, utan någon del i skärmen (antar det är en sensor eller något), om jag förstod MobyLife rätt när jag pratade med dem.

Tackar, köpt på Google store men av deras forum att döma så blir det en refurbished och de har samma problem generellt. Får ringa dem nästa vecka, verkar inte gå på något annat sätt. Ska bara få min oneplus 5 först.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Petite

Läst lite fram och tillbaka. Har en Nexus 6P inköpt för ca 20 månader sen. Telefonen dör ofta vid 40%. Vad jag förstått är det många som fått detta problemet avhjälpt genom att byta batteri. Min tanke är att byta till en oneplus 5 och ge bort min nexus till någon i familjen. Det är ju dock inte lönt när batteriet inte funkar. Så, vart får jag bytt batteriet och endast batteriet till en rimlig peng? Såg att mytrendyphone hade det på sin sida men inga batterier inne, å andra sidan har de jättedåligt omdöme så nog inte aktuellt där ändå. Så vad säger ni, vad finns det för alternativ? Kan man få Mobylife att endast byta batteri? Och isåfall till vilket pris. eller finns det andra ställen?

Mvh