Inlägg

Inlägg som Rebben har skrivit i forumet
Av Rebben
Skrivet av boibo:

Ärligt talat är det ganska dumt av nätoperatörerna att "skicka dumdata" för detta belastar deras egna nät...
Bättre vore ju bara att "modifiera" datamängden för som slutanvändare är det svårt att kontrollera faktiskt konsumerad datamängd...

Men han är ett troll som tror på nån slags konspiration. Hans tid och energi borde bättre spenderas på att gå en kurs i nätverk så han får en förståelse för hur nätverk faktiskt fungerar.

Precis så. Jag arbetar med utveckling av basstationer och jag kan fastställa att ingen operatör sänder i onödan om de har någon som helst självbevarelsedrift. Att arbetet som vi lägger ner på att få ner strömförbrukningen skulle pissas bort genom att sända nonsens när enheten skulle kunna gå ner i idle är rent skrattretande. Vi kämpar hårt för varje Watt vi kan spara och kunderna skriker efter lägre strömförbrukning för att få sina ekonomier att gå runt. Varje byte som sänds har en kostnad.

Av Rebben

Värdelösaste testet hittills, "gissa vad jag tänker på". Alla svarsalternativen skulle kunna efterkonstruera svar till och fortfarande vara rätt.

Skrivet av Destromath:

Var fan det bästa quizet på länge men det märks i kommentarsfältet att dom flesta här inte ens är över 30 då dom inte förstår hur Brasses gissningslekar gick till

Brasses gissningslek var en sketch som skulle få barn att skratta, inte en quizz.

Av Rebben

Det enda sättet att få tillbaka datorintresserade är att öka kompetensen och att sluta att försöka sälja allt mellan himmel och jord.
Jag kommer aldrig att handla dyra datorprylar från någon som också säljer värmefiltar, brädspel, tågset, eltandborstar och hårfönar.
Det första jag tänker på är inte hur vassa Webhallen är på datorgrejer iallafall, de är inte direkt förtroendeingivande på den punkten.

Av Rebben
Skrivet av Gender Bender:

Då handlar du inte från Inet heller då antar jag, eftersom att de också har achievements och avatarer? Enligt mig så är det absolut ingenting som är till skada, vare sig för Webhallen eller Inet. Tycker snarare att det känns som att man är en trogen kund när man får specialerbjudanden, prioriterad leverans och ett VIP-nummer till kundtjänst som går förbi kön.

Nej, jag handlar inte på Inet för att deras sida är så jävla grötig och att de är dåliga på att skriva kompletta specifikationer på produkter. Sortimentet är större än vad de klarar av att hålla reda på.
Jag visste inte ens att de hade avatarer eller achievements så det kan inte vara något de trycker speciellt mycket på. På webhallen går det inte att undvika.

Av Rebben
Skrivet av tozz:

För er som tror att Apple inte "betalar något".
"Apple Inc. spent a record 29.92 billion U.S. dollars on research and development in its 2023 fiscal year, increasing by about 3.5 billion from its 2022 total."
Det är detta som folk verkligen inte förstår, Apples ekosystem har inte uppkommit i ett vakuum och Spotify har tjänat flera hundra miljoner dollar via det, utan att betala ett öre. EU är inne på en farlig väg när man väljer att gå in på att berätta hur och när företag ska få eller inte få tjäna pengar, speciellt när det är i protektionistiskt syfte som det är här.
Vi har enorma problem med innovation i Europa där vi är helt beroende av Amerikanska produkter och lösningar i botten, det märks mer och mer och detta är antagligen det sista steget innan EU kommer stöta på kraftigt motstånd rent officiellt från US.

Här har du fel, innovationsmängden i Europa är i princip jämförbar med USA's men det är inte den viktigaste punkten.
Innovationstakten däremot ökar i Europa medans den minskar i USA. Den ökar även i bland annat Japan och China så USA kommer framöver få en allt minskande tillvaro i innovationsvärlden.

Av Rebben

De kan lägga ner "Supply Drops", achievements, avatarer och allt annat trams.
Butiken känns inte seriös sen de började med gameifieringen, jag handlar på andra ställen sen dess.

Av Rebben
Skrivet av Mayhem SWE:

Non-profits som endast utvecklar gratisappar kan ansöka om att helt undantas från avgifter. Gäller även app stores i sig så du kan ha en non-profit app store inriktad på att distribuera gratis open source projekt till exempel.

https://developer.apple.com/support/alternative-app-marketpla...

Non-profit organizations är inte samma sak som att inte ta betalt, det är samma sak som ideella organisationer i sverige. Dvs en organisation som verkar utan kommersiella vinstintressen. Du får alltså ta betalt men du får inte gå med vinst.

Av Rebben
Skrivet av pekinganka:

GSM/2G kör på 900 MHz. 4G kör ned till 700 MHz, så med masterna på samma ställe når 4G längre.

iPhone kom 2007, den klarade bara 2G.

Gsm/2g har bättre känslighet så den klarar sig med signaler med lägre signalstyrka så det är inte säkert att 4g masten kommer längre

Av Rebben
Skrivet av Snudge_B:

Det varierar inte bara per stat, det varierar per County (län typ) då lokala skatter ska på också. I Santa Clara County mitt i Silicon Valley så har de 9% i "sales tax". De har dock en av de högsta i hela USA.

I en datorbutik där så kostar en Asus Dual 4070 OC just nu 569.99$ (https://www.centralcomputer.com/asus-dual-rtx4070-o12g-nvidia...). Det är alltså 5985:- avrundat uppåt med en växlingkurs på 10,50:-. Sen med "sales tax" blir det 6524:- . Men butiker i Sverige kan ju inte räkna på en exakt kronkurs, utan måste nog räkna på 11:- minst då den rör sig rätt mycket.

Priset ovan är ju inklusive butikens marginal, men vem vet vad den marginalen är liksom? Nä tror inte direkt på några GPU-fynd med denna lansering.

Nja, Ett ställe i Illinois har 16% sales tax och flera ställen runt om i USA har runt 11%.

Av Rebben
Skrivet av Maaxan:

Har själv katter och aldrig tänkt tanken allt arbete som ligger bakom. Dock vanlig bonn katter. Är det typ ras katter ni föder upp?

Ja precis, det är raskatter. Bondkatter bör ej födas upp då många inte bryr sig om att kastrera dem så att katthemmen redan är överfulla.

Av Rebben
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Kan bara hålla med. Köpte vår nya kattunge med leverans 28 December. Uppfödaren är väldigt seriös och gör allt det där du listat. Dock kör den uppfödaren med flera foderhonor och foderhanar så det blir ju inte alltid att hon har kattungarna hemma även om hon har hemma också stundvis vad jag förstått.

Rasen vi köpte (Ragdoll) ligger ju en bra bit under det du nämnde och vi fick ge 10k med krav på kastrering. Men allting var smidigt och allt som behövdes göras var korrekt. Stamtavla i Sverak, sprutor, chippning osv. Bakgrundskontroll med sjukdomar etc.

Jo fodervärdar är ett sätt att utöka verksamheten men jag gör det inte för pengarna utan jag gör det för att jag tycker det är roligt, pengarna är en bonus. Det gäller bara att ha ordentligt med pengar undanstoppat för oförutsedda utgifter, själv har jag en katt-akut-fond som jag lägger pengar i varje månad så jag inte står med mössan i hand om/när veterinärkostnaderna trillar in.
Föder man upp 3 eller fler kullar per år måste man registrera sig som yrkesmässig uppfödare och söka tillstånd hos jordbruksverket för att undvika brott mot djurskyddslagen, det är en hobby för mig och det är nog med pappersarbete redan som det är så jag håller mig till max 2 kullar per år..

Av Rebben
Skrivet av trudelutt:

Förstår inte hur såna här inkomster går ihop. Vill inte alla människor i hela världen syssla med det så att nettoinkomsten borde gå ner till +/- 0 ganska snart? Att få katter att föröka sig brukar ju inte vara så svårt direkt.

Visst är det mycket pengar men timlönen är rätt låg.
Om du skall göra det med någon typ av etik och gott samvete så blir du hemmabunden i 3 månader varje gång en kull kommer. Visst du kan jobba men du måste vara hemma i princip all övrig tid för att ge dem regelbundna måltider, hålla koll ifall de blir sjuka och lära dem att bli sociala och sånt. Sist blev vi tvungna att vara hemma hela sommarsemestern, som tur var regnade det ju mest.

Du skall även göra reklam för din verksamhet, driva webbsidor, posta bilder och filmer konstant för att blidka kunder och försöka hitta fler kunder. Blir inte katterna sålda innan tidigaste leveransdatum så blir det mycket svårare att hitta nya hem till dem.
En måste också vara beredd på att varje eventuell köpare vill göra minst 1 besök från alla möjliga olika delar av landet. En seriös uppfödare lovar inte bort en katt utan att personligen ha träffat den eventuella köparen först men de flesta vill göra flera besök.
Det är rätt mycket jobb och många vakna nätter när små katter inte förstår att natten är sovtid. Det är som att ha 2 heltidsjobb under kattungetiden, varje gång sista kattungen lämnar är det ett sånt underbart lugn.

Hela rörelsen hänger på att ha ett gott rykte och i raskattsringarna känner de flesta varandra så det blir en hel del politik inblandat.
En går på kurser om tex genetik, uppfödning, och sjukdomar för att ta olika uppfödarcertifieringar. Många kuskar runt på utställningar runt om i landet och i andra länder för att lyfta statusen på sin uppfödning genom bra utställningsresultat.

Bara att hitta någon att köpa en fertil honkatt av kan ta lång tid innan en fått upp sitt rykte.
Första fertila honkatten är ett moment 22, ingen vill sälja en fertil hona till någon som inte är etablerad, så den som vill etablera sig kan inte få tag i fertila honor att etablera sig med.

De som inte sköter sig blir snabbt av med tillgången till avelshanar. Missköter en sig mycket så får en inga stamtavlor utfärdade av riksförbundet och då går värdet ner till bondkatt.
Sen skall vi inte glömma att det är riskfyllt med uppfödning och en dålig förlossning snabbt kan äta upp hela vinsten plus lite till om en veterinär behöver kopplas in.

Så nej det är inte bara att stoppa ihop katter så de får ungar, det är mycket jobb runtomkring. Gör du inte jobbet så kommer du bli kortvarig.

Av Rebben
Skrivet av orig_rejser:

Efter alla utgifter?
Vi har kört en hel del djur men när man börjar stämma av mot alla kostnader med avel, vetrinär osv så var det inte några jättesummor kvar. Nu kanske katter är enklare och lite mer självgående. Men visst, en trevlig coon kostar sin slant

Jao, jag får runt 18-20k per kattunge och har kanske 2500-3500 i utgifter per styck.

Av Rebben

Aktier och kattuppfödning. Varje kull ger 65-70k i snitt.

Av Rebben
Skrivet av osgorth:

Det är fullt möjligt i en del fall, ja. Enklaste sättet att lösa problemet på är dock att inte äga prylar med wifi.

Det är fullt möjligt i alla fall! VLAN är din vän.

Av Rebben
Skrivet av osgorth:

Trådlösa prylar i allmänhet. Jag hatar batterier, och jag vill bestämma över vilka prylar som pratar med nätverket eller inte, basta.

Varför kan du inte bestämma vilka trådlösa prylar som kan prata med nätverket?

Skrivet av Anhjo:

Telefonen är ett störningsmoment om nåt, nu slipper man kolla i den om det kommer en notis eller missat samtal. Inget plingande alls bara en tyst vibration, känns skitstörande när man är bland folk och det plingar överallt.
Träning blir mycket roligare när man får lite resultat på löprundorna, kan jämföra med vänner osv.. slipper även ha med en klump i fickan för musik.

Sen är allt som man måste ladda varige dag med massa appar skit. Garmin är lätt bäst.

Håller helt med. Smarta klockor som måste laddas oftare än varannan vecka är totalt osmarta.

Av Rebben
Skrivet av StuntmanMike:

Mmm, därför jag propagerar för mer numpad's på vänster sida! 😅

Nja, den största anledningen är att avlasta högerarmen så den inte blir överbelastad. Jag har samma setup på arbetet av just den anledningen.

Av Rebben

2 ambidextriösa Steelseries Sensei 310, en på varje sida av tangentbordet där den vänstra musens knappar är spegelvända, så jag kan alternera mushand.
Den hand som är ledig tar en mus, det är lite svårt i början men en vänjer sig snabbt.
Det är bland annat väldigt smidigt med en mus i vänsterhanden när jag editerar exceldokument med högerhanden på keypaden.

Av Rebben

Sa upp mitt Prime nu i skrivande stund.

Av Rebben

Det var väntat, jag såg från början att de sålde luftslott. De har haft problem hela vägen som de vägrat ta ansvar för och bara skyllt ifrån sig eller förnekat.