Inlägg

Inlägg som LirarJokke har skrivit i forumet
Av LirarJokke
Skrivet av Laxpudding:

Vill minnas att GTX1060 omfattas av UEFI-uppdateringen. Annars är det att just dra strömsladden som gäller. Regelbundenhet (eller avsaknaden av regelbundenhet) är tyvärr ingen garanti för något. Utan tyvärr präglas problem med detta på DP av just en ofta till synes slumpartad karaktär.

Ah okey, då provar jag med uppdateringen också, så får jag se om det blir bättre. Tack så mycket för din hjälp!

Av LirarJokke
Skrivet av Laxpudding:

Vissa blir inte av med problemet vilket kan ha att göra med sådant som Deep Sleep-funktioner på skärmen (titta i skärmmenyerna) och andra generella problemorsaker som att du behöver låta skärmen stå strömlös ett tag då och då. Går inte ett test utan att det blir svarta skärmar för mig också, men då fipplar jag runt så mycket mer än normalt med allt hos skärmarna.

Nvidia har också UEFI-uppdatering till en del äldre kort som hjälpt en del här på forumet: https://www.nvidia.com/en-us/drivers/nv-uefi-update-x64/

En del skärmar ärr också mer notoriska än andra på just detta med att sluta ta emot bild. Särskilt äldre skärmar med äldre kretsuppsättningar. Även om jag måste säga att det bråkar rätt bra med nya skärmar också. En DP-kontakt bör vara lättillgängliga så att den kan ryckas ut och stoppas in igen.

Okey, jag förstår. Skärmen är ju ny så det är inget gammalt kretskort. Problemet kommer slumpmässigt så bör inte vara någon funktionsinställning, då borde det ju vara regelbundet när problemet uppkommer. Dragit ut kontakten har jag gjort flera gånger fram och tillbaka och i olika uttag utan resultat. Innan jag startade datorn nu med den nya kabeln lät jag både skärmen och datorn stå strömlös, vilket då inte hjälpte.

Nu har jag dock fått igång den, jag slog av och på strömmen på skärmens strömbrytarknapp under tiden allt var igång och då plötsligt fungerade den igen. Det känns dock som att problemet fortfarande är kvar, att det bara blivit tillfälligt fixat. Men nästa gång det händer ska jag ta en titt på den där uppdateringen! Mitt grafikkort är dock inte jätte gammalt, det är ett 1060 GTX.

Av LirarJokke

@Laxpudding Jag har nu fått min nya certifierade kabel, och felet kvarstår. Vad ska jag göra nu? Någon annan som har någon idé?

Av LirarJokke
Skrivet av Laxpudding:

Faller under denna tråd: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1453075-varning-for-vi...

Det är ingen garanti, men flera har upplevt mindre eller sluppit problem genom att välja en bättre, certifierad och korrekt konstruerad DP-kabel istället. De kablar som skickas med skärmarna är ofta undermåliga.

@Laxpudding Min beskrivning på mitt fel låter inte som någon annans beskrivning i den tråden, men jag ska absolut prova detta, ska beställa en certifierad DP kabel. Tack!

(Vad tror du om denna? https://www.inet.se/produkt/8906780/deltaco-displayport-1-4-h... )

Av LirarJokke

"No signal" med displayport

Hej folket

Min frustration börjar gå mig åt huvudet.
Köpta för ett antal månader sedan en ny Acer skärm för att ha 2 skärmar. Min gamla skärm är inkopplad med DVI (den har endast DVI) och den nya med Displayport. Allt fungerade, en stund, sen blev den ny skärmen svart och sa "No signal" medans den gamla fortfarande hade bild. Startade om datorn, bytte DP port, uppdaterade drivrutiner, tillslut fungerade det igen. Men sedan efter en stund kom det tillbaka, "No signal" på min nya skärm. Provar då att köra den nya med DVI och det fungerar utan problem, kör då såhär ett tag och problemet dyker aldrig upp. Testar då att koppla in båda skärmarna igen, och det fungerar. Några månader går utan problem, men nu har det kommit tillbaka från ingenstans, "No signal" igen på min nya skärm när den är inkopplad med Displayport, och fungerar utan problem via DVI.

Vad är problemet? Är det glapp? Känns inte så då det helt plötsligt kom tillbaka utan att jag rörde något. Drivrutiner? Har inte uppdaterat något nyligen. Dåligt med ström? Det fungerade felfritt i några månader så det känns inte så.

Någon som kan hjälpa mig? Hade varit oändligt tacksam!

Av LirarJokke

@Cad_edis: Tack så mycket för din input, den var mycket givande! Har några frågor:

1. Är det denna du menar? https://www.hifiklubben.se/streaming/sonos/sonos-amp-musikanl...

2. Dom passiva högtalarna, tänker du att man pluggar in dom direkt i TVn, eller i Sonos AMPen?

3. Finns det någon gräns man kan gå efter på hur stora högtalare jag kan välja utan att skaffa en extern förstärkare?

4. Funkar bara Sonos egna trådlösa högtalare till Sonos AMP, eller funkar andra högtalare också som har WiFi som anslutningsalternativ?

Av LirarJokke

@mrqaffe: Okey, jag förstår.
På Audiopros hemsida så står de att man kan koppla in dom högtalarna i TVn, då tänker jag att de inte spelar någon roll hur ljudet från TVn kommer ut, direkt från TVn eller genom en Chromecast. Frågan är bara om de går ansluta fler högtalare till det systemet som då är i något annat rum men som spelar upp samma ljud.
Jag vill helt enkelt kunna spela med Spotify eller Netflix från mobilen och casta de till chromecasten som sitter i TVn så att ljudet sedan kommer ut i de trådlösa ljudsystemet. Vill liksom att allt ska funka med ett system utan att behöva krångla med olika system till olika ändamål.

Av LirarJokke

@mrqaffe: Insåg inte att det var en surroundreciever.
Ja de skulle ju kunna vara en lösning också, antar att du menar att köra helt utan förstärkare då och bara ha aktiva högtalare? Kan man köpa till fler trådlösa högtalare till ett sådant system, typ vägg eller bords-högtalare? Och då ha allt inkopplat till TVn?

Av LirarJokke

@mrqaffe: Ah okey, jag förstår, tack!

Av LirarJokke

@WillBjorG: Låter väldigt intressant, ska kolla mer på detta, tack för tipset!

@Cad_edis: Är inte ute efter surround, vill bara kunna spela samma musik i köket/badrummet som i tv-rummet, utan att behöva dra högtalarkablar. Har ingen utrustning idag, allt från scratch! Okey, tack för infon!

@mrgaffe: Fortfarande osäker på vad du menar med reciever. Chromecasten ska jag ha inkopplad i TVn, som i sin tur är inkopplad till förstärkaren.

Av LirarJokke

@WillBjorG Kommer jag behöva starta upp sonos systemet för sig? Vill verkligen inte ha en massa bök för att få igång allt varje gång man vill spela lite musik hehe

@hunterxx Ska kolla in det

Av LirarJokke

Med Receiver menar ni förstärkaren eller?

Tanken är att ha förstärkaren och ett par golvhögtalare vid TVn, och en eller två trådlösa högtalare i köket och ev. i badrummet, så att jag alltså slipper dra högtalarkablar till dom. Vill ha ett system till allt, så om jag spelar upp spotify genom Chromecast tex så ska de också spelas i köket/badrummet

Av LirarJokke

Trådlösa högtalare

Hejsan!
Kan inte mycket om all teknik när det kommer till ljud. Så jag undrar om det finns, eller över huvud taget går att få tag på trådlösa högtalare som jag kan koppla till en förstärkare, vilket förmodligen blir Pioneer VSX-933, har dock inte köpt denna ännu. Men det kanske hänger mer på vilken förstärkare jag skaffar? Jag vill alltså att de trådlösa högtalarna ska spela upp det som går genom förstärkaren.
Tack för svar /Jokke

Av LirarJokke

Det börjar luta mot denna, brukar bli dyrare än vad jag tänkt.. Men någon som har någon bra information när det gäller HP? Hur är dom 2017?

http://store.hp.com/SwedenStore/Merch/product.aspx?sel=NTB&id...

Av LirarJokke
Skrivet av Dreijer:

Oh den såg ju bra ut, får ta o kolla lite närmre på den

Skrivet av Whiskey89:

Windows täcks inte av någon datortillverkares garanti.
Har man problem med mjukvara som finns förinstallerat på en dator med Windows så får man ta det med mjukvaruutvecklaren.

Det är något som säljare inte tar upp vilket dom borde.
Står man i butik och tar emot en service som är mjukvarurelaterat så får man så mycket skit från kunder som inte blivit informerade om det vid inköpet.
Skriker, spottar och fräser kan jag lova och intyga att dom gör när man samtidigt säger att det kommer kosta dom pengar om dom vill fortsätta med servicen på grund av att det inte är hårdvarurelaterat fel.

Ah jag förstår

Skrivet av Daemon:

http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphic...
Rätt bra sida för att få ett hum om ungefär var de ligger.
(Blir lite lättare att jämföra om du markerar de grafikkort som är aktuella och väljer restrict.)

Går att få tag på laptop med GTX 1060 för ganska så trevligt pris just nu även om det drar över lite.
https://www.komplett.se/product/908904/gaming/gaming-pc/barba...

Ska kolla in den hemsidan. Ah, dock ingen i7a, vilket jag gärna vill ha

Av LirarJokke

@bsk!:
Tack! Ska kolla upp detta.

Av LirarJokke

@Dassh Okey, det låter bra. Nej öppna upp kommer jag inte behöva förrän garantin är ute ändå

Jag har inga problem med att behöva dra ner på grafiken i spelen på en laptop, har min gaming stationära som jag kör med ett 1060 gtx i. När de kommer till spel så kör jag Black Desert online endel, en kompis kör med ett 970 gtx och klarar de spelet bra, är det stor skillnad på 970gtx och 960m?

Om jag jämför den HPn med denna:
http://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=1LK52EA...

Är det värt 2000kr för att komma upp i 1050 Ti? Tydligen är det inte jätte stor skillnad på 960 och 1050 när jag googlar på dom.

Av LirarJokke
Skrivet av Dreijer:

Självfallet inte, det påverkar endast mjukvaran.

Okey. Hört att om man installerar om en förinstallerad laptop så slutar garantin gälla, detta stämmer inte då?

Ang. Acer datorn, vill gärna ha en i7 preocessor. Vad tycker du om HPn?

Av LirarJokke
Skrivet av Dreijer:

Det är bara att ladda ned Media Creation Tool och ha ett USB-minne till hands, så kan du göra en "ren" installation av OS.

Är det något som upphäver garantin?

Av LirarJokke

HP OMEN Notebook 15 bra/dålig?

Hejsan!
Har funderingar på att köpa en laptop för ska resa utomlands om en vecka. Vill kunna spela okej på den. Har tänkt mig 10000kr som budget helst inte över. Har då hittat denna:

http://store.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?sel=NTB&id...

Någon som har synpunkter på den? Är den prisvärd? Eller någon som har ett bättre förslag med ungefär samma prestanda? Har hört att HP kan vara väldigt frustrerande med alla förinstallerade program etc, och kan därmed strula mycket, stämmer detta fortfarande in på HP?

Tack på förhand!