Inlägg

Inlägg som prtscreen har skrivit i forumet
Av prtscreen

https://www.coolshop.se/produkt/yamaha-hs7-active-studio-moni...

Yamaha HS7 Studiomonitor 1650 kr/st

Närmast på prisjakt ligger den på 1859 kr/st och har gjort så de senaste månaderna.

Med Cashbacker får man dessutom 2,5% cashback dvs ca 80 på ett par.

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen
Skrivet av Fump:

Nu blev det lite svårt för mig att bestämma mig... Har funderat på att köpa Shield TV länge, men inte kunnat bestämma mig för om det är värt pengarna. Jag har en Steam Link men den lider av microstutter tyvärr, trots att jag kör trådat hela vägen och egentligen ligger på 60fps i 1080p med perfekt uppkoppling (enligt Link själv). Har även provat att koppla direkt mellan PC och Link men det har inte löst problemet och det finns andra som verkar ha samma problem med just Steam Link. Dessutom är videokompressionen ganska tydlig när man spelar racingspel, vilket jag stör mig lite på.

Så frågan är ju: kommer Nvidia Shield att lösa problemen? Den har ju stöd för högre bitrate och stöd för spel utanför Steam t.ex. Star Wars Battlefront vilket också är trevligt (fungerar sådär på Steam Link med workarounds). Jag har läst vissa forumsinlägg som hävdar att Shield kan streama silkeslena 60fps medan en del andra hävdar att Steam Link gör det bättre. Är det någon som har konkreta erfarenheter som kan vägleda mig?

Kan tilläggas att jag tänkte spela med en Xbox 360-kontroll

Av prtscreen

Forza Horizon 3 digitalt på Microsoft Store (dvs Play Anywhere) för 287 kr om man köper en månads Xbox Live (just nu 10 kr), så totalt 297 kr för spelet.

Borde väl funka med ett Xbox-live konto även fast man inte äger xbox antar jag? Har inte provat själv, men är lite sugen.

https://www.microsoft.com/sv-se/store/p/forza-horizon-3-stand...

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

@Dippenz
Att du har den GPU-användning du beskriver beror helt enkelt på balansen mellan GPU och CPU-prestanda i varje givet spel, så det är inget konstigt med det I spel som kräver som kräver mycket processorkraft kommer processorn bestämma din fps i första hand och då spelar det ingen roll att din GPU själv klarar högre fps. GPU:n kommer då inte heller ha 100% usage. Samma sak händer om du använder en cap på fps: du får lägre GPU-användning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen
Skrivet av Dippenz:

Tjena, sitter idag på en dator med följande specs och spelar i 1080p

i5 4670K
GTX 1060 3 gb
16 gb ram

Fundera på om det börjar bli dags att uppgradera processorn för att få ut mer fps i spelen. Spelar just nu pubg, bf1 och cod ww2. Cod funkar utmärkt, men bf1 spelar jag i low och pubg i ultra low och ligger runt 75 fps med drops någon gång ibland strax under 60 vilket är lite störande.

Det jag tänker är hur mycket bättre prestanda kan man få ut med en ny i5 8600K eller kanske en ryzen processor?

Tack på förhand!

I en annan tråd tipsades det om att köpa en bätte CPU begagnat istället - förslagsvis genom Sweclockers - vilket du också skulle kunna göra, om du inte är sugen på att uppgradera allt förutom GPU dvs? Om du hittar en i7 4790K kan du nog förbättra prestanda en del för en potentiellt billig peng skulle jag tro. OBS! Jag inte gjort någon ordentlig research, så jag rekommenderar att du hittar folk som testat den kombon och ser vad de får för FPS först för att se om det är värt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

Jag ser hellre att utvecklare släpper DLC:s som man kan välja att köpa till än att alla konsumenter tvingas betala 1000 kr för att överhuvudtaget få tillgång till spelet vid release. Saker kostar pengar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

Fildelar du också?

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen
Skrivet av Jimpon:

Enligt Komplett.se är detta bästa köpet om man plockar ihop en dator runt 10k
PC i deler - Månedens gamer Oktober

Kostar 10.299kr

Tänk på att Windows kostar en tusenlapp också, om du inte har en nyckel redan. Gäller för förslagen du fått av andra också

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

Vad har du för skärm? Spelar du med högre än FullHD och högre Hz?

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

Vet att du skrev att du kollat alla kablar, men känns som att det troligtvis har med någon kabel att göra. Ifall inte Vimsig:s tips funkar: har du sett till att grafikkortet får tillräckligt med ström? Kopplat in i alla pins på grafikkortet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen
Skrivet av Peppar2014:

@prtscreen: cpu kylaren ryms inte i chassit, max höjd är 150mm och Noctuan är 158mm hög. Sen släpper Intel Coffee lake nästa vecka, så det är dumt att köpa ett kaby lake system nu.

Sant, bra observerat! Får lösa det! Ja, det kan vara värt. Men kommer det några lagom dyra moderkort nu då?

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen
Skrivet av Arcec:

Gällande 750g limit så kanske de låter den på 755 smita förbi, är ändå bara 5 gram.

Annars typ

https://www.inet.se/produkt/6308873/be-quiet-pure-rock#specs

Okej tack för tipset!

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

Ny PC för musikproduktion och lätt gaming

Ska fixa en dator till lillbrorsan, som sitter med en gammal burk just nu men är i behov av en bättre.

Användningsområde:
Musikproduktion och lättare gaming, förutom vardagliga uppgifter tex surfa, skriva dokument mm. Han kommer att använda en DAW, så prestanda anpassat till detta är viktigt. De spel han kör just nu är lättdrivna i 1080p60fps och vid behov kan vi uppgradera grafikkort i framtiden, så det är inte fokus(han ska få mitt gamla GTX770). Övriga delar av datorn är dock tanken att de hellre ska vara av bra kvalite och hålla ett tag (inom rimliga gränser förstås) även om han blir mer seriös med gaming tex. Lägre ljudnivå tycker jag är ett krav eftersom det är lätt fixat och mycket skönare när man har igång PC:n ofta.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10733823/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/10733823/

Jag har satt ihop ett förslag utifrån vad jag tror är rimligt. Windows 10 överförs från den gamla om det går. Vet inte om kylaren hamnar precis ovanför viktgränsen för Inet:s montering? (755g) PSU:n är vald för kvalitet och att den är tyst. När det gäller chassi kan jag inte bestämma mig för om ett ljuddämpat är bättre, om man ändå har tysta delar? Kanske vinner man på bättre luftflöde istället? Därmed är det jag valt inte specifikt utvalt. Dock är plats för optisk läsare ett krav(plockas också från gammal dator, likt grafikkort).

Intel Optane+HDD verkar som ett prisvärt alternativ till SSD+HDD, eller vad tror ni? Eftersom han ska spela in ljudfiler är en rymlig hårddisk ett krav, men bra prestanda vid inläsning av synthar mm är ju också väldigt smidigt när man använder en DAW, och i övrigt också. Valde en i7 som inte är upplåst pga att den har lägre TDP eftersom PC:n helst ska vara tyst.

Är det något annat gällande komponenter som inte går ihop? Har valt RAM lite på måfå, men tycker nog att 2400 MHz och 16 GB är minimum idag. Moderkortet var det billigaste just då som stödjer de andra komponenterna vad jag kunde se, så finns bättre/billigare är jag öppen för förslag. Det behöver verkligen inte vara en entusiastmodell dock, utan helst ett utan krimskrams.

Budget: ca 10 000 kr. Observera att skärm finns.

Har säkert glömt något nu, men hoppas att lite råd finns att få

Av prtscreen
Skrivet av Weiman:

Finns även på Classe till samma pris: http://www.clasohlson.com/se/Mobilrouter-4G-TP-Link-M7300/Pr3...

Köpte en för några veckor sedan och den funkar fint.

Och om någon inte har koll får man 10% studentrabatt på Clas Ohlson med Studentkortet (OBS det som heter Studentkortet, inte Mecenat) på hela sortimentet, dvs även på routern.

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

Riktigt bra rea på flera spel på Origin just nu, till exempel BF1 för 240 kr (bara grundspelet).

Dessutom finns rea på BF1 Premium Pass, 400 kr istället för standard 500 kr, som jag själv har väntat på.

https://www.origin.com/swe/sv-se/store/deals/infinitegaming

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

Finns några frågor till man borde ställa sig:

Vad har du för monitor? Hur många Hz siktar du på? Vilken upplösning?

Hur seriöst spelar du? Vill du bli pro/global och vill ha bästa möjliga förutsättningar för detta?

Genom att ha en bra processor och ett bra grafikkort kan du få höga fps (antingen om du har en monitor med >60Hz refresh rate, eller om du spelar utan vsync - vilket man förstås ska- och då når högre fps) och det kan göra skillnad om man spelar seriöst. Ju fler uppdateringar av spelet per sekund, desto bättre, om man vill vara säker på att bara din skill påverkar om du sätter ett HS eller inte (inte din FPS).

Av prtscreen

Jag skulle kolla i BF1 om du använder DX12, för det verkar som att det fungerar olika bra på olika system. Om du gör det i dagsläget så testa med DX11 om du får bättre prestanda.

För att kolla om din CPU utgör en flaskhals kan du ju använda tex MSI Afterburner och se i realtid vad du har för processoranvändning när du spelar BF1. Ser du då att du ligger på 100 % så begränsar CPU:n FPS i BF1 för dig. BF1 är ganska krävande när det gäller processorkraft.

Vad gäller CS:GO så skulle jag kolla om multi-core rendering är aktiverat. När man vill uppnå väldigt hög FPS på CS kan det behövas och för mig gör det stor skillnad.