Inlägg

Inlägg som prtscreen har skrivit i forumet
Av prtscreen

Är det någon annan som inte har fungerande internet? Min Asus-router säger att "your ISP's DHCP does not work". Har testat att reboota routern men utan framgång.

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

@KlyfftPotatis:
Jag har inte lyssnat på LDAC-lurar, men eftersom Bluetooth-anslutningar generellt lider av att ljudet komprimeras för att dess bitrate inte är särskilt hög skulle jag tro att det gör stor skillnad. Som du säger har LDAC ca 2-3x bättre bitrate. Jag har själv ett par Philips med Apt-X som ska vara lite bättre än "vanlig" Bluetooth, men det är enorm skillnad mellan att köra Bluetooth och att köra med sladd på dom. Med sladd får du ut den kvalitén som du spelar upp från källan, och slipper dubbel komprimering av ljudet som du får om du spelar upp Spotify i 320 kbit/s (högsta kvalitén de har) över BT.

Av prtscreen

@Laxpudding: Okej, ja då kan ni bortse från mitt inlägg! Åtminstone bidrog jag till att Laxpudding besökte tråden, även om mitt inlägg inte gav så mycket nyttig input

Av prtscreen

Jag tycker en viktig fråga är vad du ska titta på. På det avståndet kanske inte tv-kanaler i 720p är så roligt alla gånger på en 65", eller ens 1080p (för att inte tala om 576i, usch). Men ska du titta på 4K-videos på youtube, UHD Blu-Ray eller liknande så kommer nog troligen storleken mer till rätta.

Min poäng, om den inte är tydlig, är att källmaterialet spelar stor roll. Tittar du bara 1080p-videos eller blurays, tror jag att det är liten mening med att köpa en 65" 4K-tv, då du ändå inte får fler pixlar in från källan och istället får en Full-HD bild på för stor skärm. Köp i så fall 55". Men så kan det ju vara så att du får större vardagsrum i framtiden också?

Av prtscreen
Skrivet av ThisIsDansk:

Dåligt formulerat. Vad jag menade var, endast CC Audio stödjer multiroom.
Och med det sagt, jag kan ha missat att de har lagt till det.

Det verkar som att du har rätt trots allt, efter mer research... Jag trodde jag kunde använda min Shields Chromecast med en CC Audio (vilket också var planen), men tydligen är det skillnad på CC Built-in och CC Built-in.

Av prtscreen
Skrivet av ThisIsDansk:

Klassiska CC stödjer inte synken, så det måste vara audio.

Är du säker på det? Syftar du på funktionen att man kan justera för fördröjningar, eller själva multiroom-delen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

@EddieCQ:
Det verkar som att du behöver Displayport v1.4 för att driva skärmen i native-upplösning, så du kommer behöva ett grafikkort med den anslutningen, enligt den här recensionen.

http://www.expertreviews.co.uk/iiyama/1406928/iiyama-prolite-...

Där skriver de även att HDMI-portarna på skärmen bara klarar 4K, därav behovet av Displayport.

GTX1030 som redan föreslagits har Displayport och klarar upplösningen

Av prtscreen

Uppgraderat pris ingår!

Av prtscreen

Vad har du för grafikkort? Nätdelen kan räcka med rätt grafikkort

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen
Skrivet av Flamadoodoo:

3. Fläktkurvan som standard för Windforce-kortet är såpass nasty att designern nästan borde bli tvångsmatad något oätbart med fatala konsekvenser. 20% fläkthastighet enligt Gigabyte är tydligen en äcklig oscillation med fläktar av och fläktar på osv. Gör en egen fläktkurva om ni inte använder "Silent Mode".

Jag hade problem med fläktar som startade och stoppade varannan minut ungefär (med ett 970 Strix), tills jag insåg att jag körde "max performance" globalt i Nvidias kontrollpanel, vilket ledde till att kortet konstant låg på max klockfrekvens (i Windows utan några program igång). Därmed låg även temperaturen konstant på gränsen för passiv kylning, så att fläktarna betedde sig på det där sättet.

Av prtscreen

Finns det någon som har C2 och kan berätta ifall det finns QoS-inställningar som man kan ändra? Skulle vilja ha kontroll över det för att optimera Gamestream-prestanda, men sitter på ett äldre modem/router och undrar om det är värt att uppdatera till C2.

Av prtscreen

Intressant hur folk resonerar kring TV. Jag har en Sony Bravia KDL-55W805B, dvs 55 tums, full HD, LCD. Inköpt 2015, garantiärende 2016 där Sony bytte hela TV:n pga döda pixlar (halv rad). Nöjd med TV:n, bra input lag och bra bild. Kassa smarta funktioner, men använder Shield till det.

Tittar inte så mycket på TV och hade troligtvis inte betalat för det, men har gratis kabel via hyresföreningen. Däremot används TV:n till film, Youtube och soffgaming i större utsträckning. Även visa bilder för folk. Skulle inte vilja vara utan TV för de ändamålen, då jag inte alltid har lust att sitta vid mitt skrivbord och att titta på film skulle jag aldrig överväga på en liten sketen datorskärm. Den här TV:n hänger med tills den går sönder, eller möjligtvis tills 4K är standard för gaming (för mindre än tiotusentals kr), så att det känns rimligt att uppgradera. Däremot skulle ju OLED vara sjukt najs oavsett.

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

Vet inte vad felet kan vara mer exakt, men att hårdvaran tagit stryk är nog inte uteslutet tyvärr. Kan det ha bildats kondens så den blivit fuktskadad kanske? Skulle nog försöka testa hårddisken, kolla SMART och om läshastigheten går i taket när datorn gör något.

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen
Skrivet av vompen:

Kjell firar 30 år, där det finns lite smått och gott så som:

Asus Lyra 3-pack 3290kr.
Närmsta seriösa ÅF enligt PJ strax över 4000kr.

3-pack 1M USB-kablar för 149kr. I detta fall USB C, men finns även med micro-usb och Lightning. Ordinarie pris runt 250-400kr.

Chromecast 299kr.
Närmsta ÅF överlag enligt PJ ligger runt 400kr.

Även Telldus Slim Plug, Z-Wave med energimätning men bara i lager i butik just nu. 299 kr

https://www.kjell.com/se/sortiment/el-verktyg/smarta-hem/z-wa...

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen
Skrivet av Eliboyi:

Kollade inte över allt på den (cpu var densamma vet ej om gpu) men var alltså en annan laptop. Det dom ebjuder är ju en klart sämre dator så det är ju inte så mycket till kompensation. Men ska jag få en lika bra eller bättre för samma pris? Eller hur ser det ut när sånt här sker? Nån som har koll?

Skickades från m.sweclockers.com

Hittar du en i deras lager som är likvärdig? I så fall kanske du kan föreslå att de skickar den istället, men jag tror inte att de kommer att ge dig en dyrare produkt om det är den enda likvärdiga som finns.

De har all rätt att erbjuda pengarna tillbaka istället. Du kan inte kräva någon goodwill av dom.

Av prtscreen

Om de inte kan erbjuda en likvärdig produkt som kompensation så har de rätt att istället erbjuda pengarna tillbaka, men de kan också som Neonodia nämnt skicka en SSD utan kostnad så din dator möter specifikationerna Men kolla i så fall att det är möjligt att installera SSD:n och att det ger samma prestanda som du ska ha.

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

Testa i en annan PC? Om det funkar då hänger det ju på datorn, annars verkar tangentbordet trasigt

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

De har ju dessutom Origin Access Premium nu, så en del kommer ju köpa det istället för själva spelet

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen
Skrivet av improwise:

@DavidtheDoom: Nja, det är nog inte helt sant, det avgörande brukar vara om man börjat nyttja tjänsten eller inte. T.ex. Viaplay som du tog upp som exemel erbjuder vad jag vet pengarna tillbaka OM man inte använt tjänsten under de 14 dagarna och begär att få nyttja ångerrätten.

Det var det här jag syftade på

Skickades från m.sweclockers.com

Av prtscreen

@improwise: Intressant, har du varit med om det här?