Inlägg

Inlägg som hellmountain har skrivit i forumet
Av hellmountain

Något jag själv hade uppskattat är att ha mer kontroll över mitt Internet och förbrukningen av det. Jag tror även att många av Ownits kunder hade uppskattat det, specifikt barnfamiljer. Jag ser framför mig antingen en kontrollpanel eller en app där man kan justera förbrukning för olika enheter, till expempel:

Se till att ingen av datorerna står och laddar ner en uppdatering när familjen ska streama film tillsammans, genom att kunna stänga ned åtkomsten till Internet för resterande enheter.
Att kunna stänga ned åtkomsten till Internet för barnens enheter efter de ska gå och lägga sig.
Kunna "banna" vissa specifika sidor antingen konstant eller temporärt, t.ex. när barnen ska studera. Finns mjukvara att ladda ner som gör detta, men hade varit smidigt att kunna göra via samma "kontrollpanel" som allt annat istället för att ladda ner det på varje individuell enhet. Nästan som ett slags utökat "barnlås" alltså.

Jag tänker på dagsläget med smarta hem och utbudet av "smart meters" i t.ex. UK. Det finns en tydlig trend som visar på att kunder vill ha mer kontroll över sitt konsumerande. Jag inser också att detta låter avancerat, men tänker att Telenor har redan en liknande tjänst där man kan begränsa mängden data använd och, som sagt, barnlås finns redan. Tekniken finns där, och min förhoppning är att det går att kombinera den!

Skickades från m.sweclockers.com

Av hellmountain
Skrivet av Vekar1:

Om jag var du hade jag satt in komponent efter komponent i en annan dator (som fungerar). På det sättet kan du enkelt få reda på vilka delar som fungerar och vilka som inte fungerar. Du kan sedan jobba därifrån och försöka lista ut om det är någon slags konflikt mellan olika delar i just din dator eller om det är någon del som helt enkelt inte fungerar.

Skrivet av Exxon:

Får så på min gamla dator ibland, då drar jag ur sata disken och stoppar tillbaka och då funkar det. Aldrig brytt mig om att felsöka mer än så. Händer va 10:e uppstart på den och sata trixet funkar varje gång. Givetvis har jag testat att starta om flera gånger men får bara no signal tills jag drar ur hårddisken och stoppar tillbaks.

Skrivet av Heinel:

Nja, jag skulle säga att ger moderkorter felkod för dram är det ytterst otroligt att det är något annat än ram eller böjda cpu-pins. Säger inte att det är omöjligt, men otroligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Åkte och skaffade nya RAM-minnen, de hittade inget fel på dem i butiken (från ett 2 min test som gick ut på att se om deras testdator kunde känna av dem......) men fick nya ändå och nu går datorn som en dans! Tack för er hjälp och era råd, kände mig verkligen som en jungfru i nöd hahah.

Av hellmountain
Skrivet av hellmountain:

DRAM_LED lyser i en härlig orange ton. Nu när jag tänker på det så är det rätt log, utan ram ingen display. Ska åka och trakassera Netonnet idag och de till att få ett par nya

Dock, vad är egentligen oddsen att båda går sönder? Antingen har de verkligen varit körda sedan start eller så har jag lyckats shocka dem rejält...

Av hellmountain
Skrivet av Heinel:

Okej, ta en närmare titt på moderkortet och vilka leds som lyser. Fel kommuniceras sällan med beep code nu för tiden, utan med leds på moderkortet. Kolla manualen om du inte vet vad ledsen indikerar.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Trigger:

Tyvärr, det är bara o slänga. Finns inget du kan göra...

Som sagt, kolla vilka felkoder du får. Minnet kanske?

DRAM_LED lyser i en härlig orange ton. Nu när jag tänker på det så är det rätt log, utan ram ingen display. Ska åka och trakassera Netonnet idag och de till att få ett par nya

Av hellmountain
Skrivet av Heinel:

Har hänt något liknande för mig, var min dell 2414h som spökade. Drog ur strömsladden till skärmen en liten stund och satte i den igen. Sedan fungerade det igen. Testa att koppla in datorn till annan bildskärm eller tv för att utesluta att det är i datorn felet ligger. Glad påsk

Skickades från m.sweclockers.com

Har som sagt testat med annan skärm, testade även imorse efter en natts "vila", samma sak:/

Av hellmountain
Skrivet av Belzader:

Tog du bort grafik-kortet?
Moderkortet kommer inte att använda det interna om det sitter något grafik-kort i.

Yepp, ändå inget :/

Av hellmountain

Dator igång men "no signal"

Halloj!

Flyttade min ca 3 veckor gamla dator igår från ett ställe till ett annat när den var avstängd, och när jag sedan försökte starta den efter det så kom det inte upp någon bild på skärmen. Den har funkat helt felfritt fram till nu. Möjligtvis att jag hade lite FPS drops när jag spelade dagen innan. Fläktarna går ingång, både chassi, CPU, grafikkortets och nätaggregatet. Lampor blinkar också på moderkortet och USB-anslutna enheter lyser också upp, men på skärmen står det bara "No signal". Får inte heller några beeps från moderkortet, men det har jag aldrig fått.

Vad jag har gjort för att försöka fixa det utan att det löst något:
Kopplat skärmen direkt till moderkortet istället för grafikkortet.
Koppla med både HDMI och DVI.
Ta ut alla onödiga komponenter en efter en.
Bytat nätaggregat
Testat annan skärm
CMOS reset
Kopplat bort alla kablar och sedan hållit inne strömbrytaren i 30s.
Bytt slot för RAM-minnena.
"Reseat-at" alla kablar (undrar dock om det inte kan vara något med det trots allt, att jag satt något fel sedan innan och att det visar sig nu..?)

Specs:
Operativsystem: Microsoft Windows 10 och senaste drivrutinerna
Processor: Intel Core i7 7700K
Processorkylare: Cooler Master Hyper 212 Evo
Moderkort: ASUS Strix Z270H
Minne: Corsair Vengeance LPX 2x8GB DDR4 Black 3000MHz
Grafikkort: ASUS GeForce GTX1060 Dual 6GB
Hårddisk: HyperX Predator M.2 SSD 480GB
Nätaggregat: Fractal Design Integra M 650W (har även testat med ett Corsair 750W)
Övrig kylning: Chassifläktar (kände att det inte var lönt att kolla upp exakta specs på detta då jag är 99,9% säker på att värme inte är problemet...)

Känns helt hopplöst och min bästa gissning är att det är moderkortet som är kört... Men jag hoppas ju innerligt på att det inte är så och att det är någon som direkt ser vad problemet är 8)