Inlägg

Inlägg som ullo har skrivit i forumet
Av ullo
Skrivet av xoxava:

Asus har för närvarande en cashback-kampanj som kan vara intressant. http://www.asus-promotion.com/cpu/en/sweden
Summan varierar något med val av moderkort, men ca 900:- om man väljer ungefär motsvarande prisklass som tidigare länkats i tråden. Utifrån prisjakt skiljer det 1200:- på 1600 och 7700k, så ca 300:- mer för 7700k efter cashback.

Ja det verkar interessant, får fortsätta kolla på alla möjligheterna Tack för svaret

Av ullo
Skrivet av Svensktiger:

Bra och tyst kylare är i min mening en no brainer när man har lite budget att leka med.
Prestandamässigt ger det nära noll, men att ha en tyst dator vid full belastning är mycket trevligt
En snabb NVMe disk är lite samma sak, knappast en nödvändighet men väldigt trevligt !
Och saken med snabba diskar är att det kan vara svårt att märka skillnad när man byter upp sig, men man märker direkt när man hamnar med en långsam SSD

Jo, men grejen är den att som jag har förstått det finns det knappt någon skillnad i prestanda mellan en bra vanlig sata ansluten ssd och en nvme PCl. Uppgraderar från en skithårddisk som i en vanlig överföring av filer har medelhastigheten av ungefär 20-30mb/s vilket suger haha. Så skillnad kommer synas direkt. Känner bara inte riktigt att det är värt att köpa en nvme m.2 ssd ist för en vanlig sata-ansluten ssd. Har jag förstått det helt fel eller är det bara små skillnader i prestanda?

Av ullo

Jag har funderat ett tag på om jag ska gå för ryzen linjen eller någon av i5-7600K eller i7-7700k. Skulle det vara någon skillnad egentligen? Tänkte på ifall jag kör stock hastigheter på cpu och överklockar den inte.

Av ullo
Skrivet av Svensktiger:

Självklart skulle det varit en 950 PRO i mitt paket !
Och NVMe är sättet diskarna jobbar mot datorn på, det är fortfarande SSD'er
NVMe är bättre än SATA på allt, och ju mer du plågar disken ju större blir skillnaden.
Och oavsett hur bra den medföljande kylaren är så kommer en "riktig" kylare (som NH-D15) att både kyla bättre och vara tystare.

Så du tycker att en kylare samt en nvme disk är obligatoriskt? kylare har jag varit inställd på att köpa i vilket fall, men så som jag har förstått det så blir det knappt skillnad i gaming ändå? varför skulle jag behöva hastigheter över 3000mb/s? Förlåt ifall det är en dum fråga

Av ullo

Så om jag har förstått rätt så verkar stock kylaren till Ryzen serien fungera ganska bra? stämmer detta även vid överklockning?

Sen kommer jag välja en ssd ist för en nvme även fast min budget är hög. den stora skillnaden i hastigheter syns egentligen vid flytt av stora filer vilket i mitt fall nästan bara skulle synas när jag laddar filer i Photoshop eller Adobe premiere.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ullo
Skrivet av Jonathanknet:

Du är medveten om att spelet är early access också så även om du har typ bästa grejerna så kanske det inte flyter helt ändå.

Men ett uppgradering av resten av systemet hade jag gjort också.
Kan/kommer du klocka?
Det bör man veta för att lättare kunna välja fram en bra cpu för dig

Jag kommer klocka processorn, men det kommer inte handla om en överklockning över gränsen som amd eller intel har satt. Mer för att jag kan och för att det är gött med lite extra gratis prestanda

Och ja, jag vet att det fortfarande är early acces, men lär bygga ut datorn ändå eftersom att det behövs i överlag
Skickades från m.sweclockers.com

Av ullo

Nytt gtx 1080 flaskas av mina gamla delar

Tjena! Jag har nyligen köpt ett msi gtx 1080 då jag laggade en hel del på Playerunknown's battlegrounds (berodde på att jag körde ett gtx 660 förut). Jag vill nu uppgradera resterande delar i min dator då jag känner att de flaskar mitt grafikkort lite.
Mina specs är:
CPU: AMD fx-8350
Moderkort: MSI 970-gaming
Internminne: 8gb (2x4gb) corsair vengence 1600mhz, 4gb (2x2gb) av någon random typ av minne (ligger på 1333mhz iaf)
Hårddisk: gammal hårddisk på 500gb, 7200rpm. Måste verkligen uppgraderas
PSU: Fractal Design EFFEKT 600W. Köpte med grafikkortet då mitt gamla nätagg inte räckte till.
GPU: Msi gtx 1080 gaming-x som tidigare sagt.

Så som jag har förstått det flaskas det inte jättemycket, men delarna är så pass gamla så att de behöver bytas ändå. Tanken är att köpa en skärm till detta också då min är för gammal.

Jag behöver nu lite tips på vad jag ska köpa. Jag använder datorn mest till att spela men det händer att jag använder photoshop för att framställa bilder och klipper filmer som kanske behöver lite högre klockhastighet eller tråd-antal. Jag har inte extremt mycket kunskap om vad behövs eftersom jag inte har undersökt det. Tanken är att jag möjligtvis ska klocka processorn i framtiden.

Budgeten ligger på ungefär 15000kr och jag ska köpa cpukylare, chassi och extra fläktar till det. Jag behöver en ssd på minst 500gb och ingen hdd för tillfället. Gärna ett moderkort med bra möjligheter för överklockning.
Ni kan gärna skapa kundkorgar och skicka ifall ni finner det enklare.

Tacksam för alla svar