Inlägg

Inlägg som koko har skrivit i forumet
Av koko
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olaa2618
Jaha, men hur ser det ut på andra apparater då?
Testat komposit?

Näe nu har jag ingen svideo-composit sladd, än en gång så har jag provat på alla apparater i hemmet! plus en hos en kompis

Av koko

Testat en massa tvapparater, men jag vill ju ändå att de ska funka på den jag tänkt se filmer på, funkar ju med en vanlig dator. Jag kör svideo, har uppdaterat både videobios och drivers

Av koko

Kass bild på tv-out i laptopen

Har en Ganska ny Compaq presario X1000 laptop med centrino och ati radeon 9200. Det irriterande problemet med denna är att bilden på tv-outen är relativt kass, längst med alla kanter, linjer och andra ställen där kontraster bryts så vandrar en massa röda streck ner längst med skärmen, detta syns i filmer också så man kan knappt se på film. Har ringt till leverantörens support men de kan inget som vanligt. Jag provade för skojs skull att koppla tvouten till min dators video-in och fick då helt perfekt bild! antar att den skickar ut en jävligt konstig tvsignal. Kan även tillägga att när jag ställer in kortet i monokrom så försvinner flimmret, samma sak när jag tar bort färgen i tvn. Vad ska jag göra?!

Av koko

Hjälper det med mera chache?

Funderar på att köpa en A64 3200+ med 1mb cache på db.com, den är dock fortf klockad till 2ghz, vinner man nån större fördel på detta jämfört med 512kb versionen?

Av koko
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Twiggz
fixa en tv-adapter, så har du en mini-htpc! ^^

Hehe, tyvärr så klarar den inte av att spela filmer i nån vidare hög kvalité

Av koko

Vad ska jag göra med laptopen som skräpar?

Har en gammal laptop från toshiba på en 336mhz med 192mb ram och 2 st nätverkskort, fast skärmen är paj. Någon som har bra förslag på nått kul man kan göra med en sånhära burk? Den är väldigt slimmad och liten också, typ 2cm tjock ihopafälld.

Av koko
Citat:

Ursprungligen inskrivet av yokese
Det står att den redan körs. Se även detta. http://yokese.ath.cx. Problemet verkar vara att jag inte har konfigurerat programmet. Hur konfigurerar jag?

Tja då är det bara att ställa in allt var du ska ha root-katalogen osv, configfilen är /etc/apache/httpd.conf och alla inställningar kan du läsa om på http://httpd.apache.org/docs-project/
när du ändrat och sparat filen så kör ./rc.httpd restart

Av koko
Citat:

Ursprungligen inskrivet av yokese
Jag har komplimerat och installerat apache nu. Fast hur startar jag det egentligen? Finns det något grafiskt läge för det programmet?

---------------------------------------------------------------------

I min lilo.conf så verkar det som att den är inställd till att boota ifrån /dev/hdb1

Boot ska ju vara satt på den hårddisken som nu ska installera lilo på, vanligtvis är det väl mbr vilket är /dev/hda, sen srkriver du bara lilo i konsolen för att verkställa inställningarna.
Apache startar du sen genom att gå till /etc/rc.d och skriva ./rc.httpd start

Av koko

3. Öppna /etc/X11/Xorg.conf och leta upp sektionen med musinställningar, där står rader som /dev/mouse och sånt t.ex
där lägger du till dessa rader:
Option "Buttons" "7"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Vet inte exakt hur många knappar en mx510 har, men detta brukar va en standard för möss med scroll och bläddra-knappar
sen måste Option "protocol" även vara satt till någon som stödjer detta, tex IMPS/2 eller EXPLORERPS/2, kör du xorgcfg så ser du vilka protokoll som finns.
5. Beror ju på vad för fönsterhanterare du kör, vad jag vet är det bara enlightenment som helt kan befria fönster från ramar och minimera-maximera knappar.
6. Antingen så har du inte satt en swaphårddisk, skapa en partition för detta (400-500meg) och skriv addswap /dev/hdxx (dev-enhet alltså), eller så har du inte rätt drivers till ditt grafikkort, eller inga drivers alls. Kolla på tillverkarens(ati eller nvidia) hemsa efter drivers till linux.
8. Är inte så insatt i gaim, kolla om det inte ska vara så, annars prova fixa en nyare verision av programmet

Av koko

Står inför intel-amd valet nu...

Har letat fram ett lagom uppgraderingspaket där jag har två alternativ; antingen en p4 3ghz, med nått abit eller asus mobo, eller en athlon64 3000+ med moderkort av samma tillverkare
Har kollat på priset och jämfört prestanda mellan dessa olika system och båda delar är nästan identiska, så är det nån som kan ge mig lite hjälp om vad som kan va bäst???(uppgraderingsmöjligheter för minne/cpu är något som jag kan se som en bra fördel)

Undrar förresten vad för typ av nätagg som kan va lämpligt för sånna här system.
Tack på förhand!

Av koko

En polare skrev rm -rf /* på skoj på min dator för han trodde inte att det va möjligt, tji fick han! (och jag)

Av koko
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Don_Tomaso
Lite ihoptryckt...

$antalsidor = ceil(mysql_num_rows($query)/10); // 10 inlägg per sida $sida = intval($_GET["sida"]); $query = "select * from guestbook limit ".($sida*10).",10"; // frågan om gästboksinläggen

Sen gör du en loop och skriver ut länkar till ?sida=1 ?sida=2 osv med hjälp av $antalsidor.

Jag fick allt till att funka nu så jag tackar så mycket!

Dock så va jag tvungen att använda 2st sql-frågor, dels en som listar alla inläggen på en gång och sen delar med 10 för att få fram hur många sidor det blir, och sen en som då listar 10 inlägg per sida, som ser ut ungefär som den $query som du skrev för att mysql_num_rows vill bara räkna 10 inlägg i taget om jag gör som ovan.
Har någon en smidigare lösning på detta så berätta gärna!

Av koko
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Grillcliff
Väldigt simpelt sett kan man väl göra på följande vis:

<a href="guestbook.php?sida=*ID från QueryString minus 1*">Föregående</a>

och

<a href="guestbook.php?sida=*ID från QueryString plus 1*">Nästa</a>

Jo men nu vill jag att php ska säljv lägga till länkarna efterhand som där kommer flera inlägg

Av koko

En flersidig site i php

Har en gästbok i php som jag vill att den ska dela upp i flera sidor automatiskt, vet hur det funkar med limit och sånt i mysql, men hur skapar man länkarna till nästa sida?? tack på förhand

Av koko
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SantaClaus
FTP-servern är felkonfigurerad och det finns inga specifierade passiva portar?

kan ju inte va ftp-servern eftersom det är likadant för alla ftp:s jag provat, och vad menas med inga specifierade passiva portar?

Av koko
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tumvante
ftp://<adress>:<port>

skriv adressen som så?

Heheh, nä det är inte problemet, jag vet nog allt att man ska ange porten plus att sån url använder man bara i IE vilket suger totalt på ftp

Av koko

går ej att ansluta till ftp som inte kör port 21

Jag är uppkopplad via en server som delar ut internet med winxp´s internet sharig, och jag har ett irriterande problem med att jag inte kan ansluta till någon server som INTE kör port 21. Den får kontakt med servern och allt men det går inte att lista mappinnehållet oavsett om man använder passive eller active mode. Jag använder främst flashFXP som klient, någon som vet nån lösning??

Av koko

Bränna svcd på dvd

Hejsan!
Jag skulle vilja kunna bränna en dvd-skiva som svcd, med flera spår så man kan utnyttja den kapacitet som dvd-skivan ger. I nero och andra brännarprogram som jag provat så går de inte att välja att bränna svcd på dvd, någon som vet hur/om man fixar detta?

Av koko
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Top_Jimmy
Vilken FTP-client använder du dig av?

FlashFXP främst, men har provat några andra också med samma resultat

Av koko
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Thomas
Ska väl inte behövas för att ansluta till andra FTPs, om man inte har en väldigt hårt inställd router

Min router består bara av windows xp´s inbyggda internetutdelning, flera andra kompisar har inte haft samma problem men jag har alltid råkat ut för det