Inlägg

Inlägg som Undra har skrivit i forumet
Av Undra

Hej! Nej det är 3-pin. Går ju att styra dem med volt ifall ditt moderkort stöder det.

Typhoonfläktarna är sålda.

Av Undra

Chassifläktar

Har lite fläktar över.

Gentle typhoon 120 2 st

Fractal 140 3st

Fractal 120 1st

Pris 80 kr/st ex frakt.

Läs hela annonsen här

Av Undra
Skrivet av emilakered:

Som lite jämförelse. Min Xiaomi saknar visserligen kamera, men pratar med servrar i Kina (ehehe) om lite allt möjligt. Bland annat laddar den konstant upp karta när den körs, och kan styras via app.

https://i.imgur.com/Emq3mhp.jpg
Det där är senaste sju dagarna, då den rullat två gånger och annars stått i vila. Inte så farligt, känns som rimliga datavolymer.

Kör förövrigt dammsugaren på ett gästnätverk. Känns bäst så.

Gästnätverk var ju en bra idé! Har jag inte ens tänkt på. Löser ju inte obehaget med att någon kan kika på oss men då kommer "den" åt övrigt på nätverket iaf.

Av Undra

Jag är tyvärr inte superbra på nätverk. Försökte få Wireshark att fånga paket till och från IPnumret som Roomban fått. Då skickar Roombaappen i telefonen ett ARP broadcast efter roboten och sen blir det tyst. Går den över till att tala över MAC-adresser sen? Nedan senare urdrag när den letar router och router letar tillbaka :P.

1 0.000000 Azurewav_fd:b6:7b Broadcast ARP 42 Who has 192.168.1.1? Tell 192.168.1.208
2 300.494276 AsustekC_49:4c:c8 Broadcast ARP 42 Who has 192.168.1.208? Tell 0.0.0.0

Någon som har en bra idé hur jag skulle kunna filtrera för att se trafiken?

Av Undra

Ang. Wireshark så får jag köra det ikväll. Den har dock inte tidigare skickat så stora mängder, utan detta är något som skett endast under ett dygn. Så får se om den skickar iväg något just när jag tittar.

Går det att retroaktivt se destination för SSL-trafik i AsusWRT? Så jag kan se vart datan som skickades landade, kollade i systemloggen men hittade inget, får kolla noggrannare ikväll.

Av Undra

Roomba skickar oroande mängd data.

Införskaffade nyligen en Roomba 980. Superprodukt på alla sätt för oss som har hund!

Men, den har en kamera, jag är väl kanske något paranoid så har varit lite misstänksam mot just denna. Så idag upptäcker jag att den enligt min Asusrouter har skickat iväg mycket data någonstans.

https://i.imgur.com/zYLSP4O.png

Har iaf stängt av internetåtkomst för apparaten just. Är jag överdrivet misstänksam och att t.ex. min router misstolkar vilken enhet på nätverket som skickar data? Eller har min IOT-mardröm besannats och någon tittat på livefeed från vår dammsugare?

Av Undra

Problem med proxy_pass i nginx

Hej!

Jag fipplar runt lite med en hemmaserver för att lära mig om det. Har provat sätta upp nginx på en ubuntu server jag har. Jag vill använda denna för att peka en specifik subdomän jag har lagt upp hos Binero till ett portnummer på samma server.

jag vill alltså gå in på t.ex. app1.domän.se och komma till t.ex. couchpotato och app2.domän.se till plex. Men när jag lägger till serverblock i configen så kommer jag alltid in på det första serverblocket oavsett vad jag skriver i adressraden.

Säker något supersimpelt men jag har testat precis allt vid det här laget tycker jag. Nedan följer config (kommer säkert få skäll för att jag använder default.config men det är bara för att testa om det funkar till att börja med!).

user nginx;
worker_processes 4;

error_log /var/log/nginx/error.log warn;
pid /var/run/nginx.pid;

events {
worker_connections 1024;
}

http {
include /etc/nginx/mime.types;
default_type application/octet-stream;

charset utf-8;

log_format main '$remote_addr - $remote_user [$time_local] "$request" '
'$status $body_bytes_sent "$http_referer" '
'"$http_user_agent" "$http_x_forwarded_for"';

access_log /var/log/nginx/access.log main;

sendfile on;
#tcp_nopush on;

keepalive_timeout 65;

#gzip on;

include /etc/nginx/conf.d/*.conf;
}

---- nedan default.conf ----

server {
listen 80;
server_name app1.domän.se;

location / {
proxy_pass http://localhost:0001;
}
}

server {
listen 80;
server_name app2.domän.se;

location / {
proxy_pass http://localhost:0002;
}
}

Av Undra

Ja som ni säger både för och nackdelar, inte någon som testat CarPlay i en VW och vet att det funkar klockrent då?

Har med Android auto testat att tanka ned apkt och köra men det är en hel del strul med svart skärm till och från, appar som inte vill funka och sist så pajade play tjänster och fick installera om allting på luren i stort sett. Någon som har egen erfarenhet av CarPlay?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Undra

Iphone 7 Plus eller S8

Behöver ny telefon och funderar på om man ska vänta på S8 då jag har gillat min S7 väldigt mycket. S7an tappade jag tyvärr nyss bort.

Har en ny VW Passat som har stöd för android auto och carplay. Vill gärna att funktionen ska funka men man vet ju inte när och om android auto ens kommer till Sverige. Google har ju i stort sett sagt Soon™ sedan början på förra året.

Hur skulle ni göra? Vänta och hoppas att S8 lanseras som tänkt i början slutet april och att android auto finns till dess? Eller gå på Iphone 7 plus och ha en färdig lösning med carplay och en telefon som finns ute, trots att jag inte är jätteförtjust i IOS.

Av Undra

Familj/media-dator

Har åkt på att bygga en dator åt en kollega. Vanliga "familjebehov", Netflix, ordbehandling, surf och antagligen lite lättare spel för ungarna.

Vad jag undrar är ifall man det kan räcka med ingergrerade grafiken och ifall barnen kanske vill spela senare (har för mig att de är lite små för krävande spel och mer konsoler just nu) så lastar man på ett måttligt grafikkort.
Skärm och tangentbord har jag lite gammalt som ligger och skräpar.
Har ni andra idéer och tankar så är de självklart jättevälkommna.

http://www.prisjakt.nu/list.php?l=3170279

Av Undra

LG G2 touchproblem efter skärmbyte.

Hej!

Har haft min LG G2 på lagning hos en av större telefonreparationsfirmorna i Stockholm. Tyvärr har det blivit lite bekymmer, lämnade in telefonen första gången i förra veckan. Fick tillbaka en telefon som verkade fungera vid första anblick, men när jag försökt använda den en stund märkte jag att den betedde sig konstigt och började flimmra när man var inzoomad på hemsidor och att få ner notifikationsmenyn fungerade inte. Lämnade återigen in ett par dagar senare efter att jag diagnosat fram att det inte bara var inbillning eller mjukvara. De konstaterade felet och sa att det är en garantifråga. Schysst tänkte jag och trodde att jag måste fått ett måndagsex som reservdel. Men återigen tyvärr, när jag hämtade den idag så hade den blivit ännu värre. Vafan egenkontrollerar de inte ens vid en garanti att skärmen fungerar?!

Nu till min egentliga fråga, borde inte byta skärmen lösa problemet med touchen? Eller kan det vara något annat än själva skärmen som gör så att problemet uppstår. Kan skärmen vara dåligt pålimmad vid reparation? Så jag vet hur jag ska tackla det ifall de börjar skylla på något annat (korrekt eller inte) problem i telefonen nu när jag ska lämna in den 3e gången. Bifogar en bild på hur skärmen beter sig ifall jag försöker rita en rund cirkel. Utöver detta beteende så tror även skärmen att jag trycker lite var stans på den när jag inte rör den.

http://i.imgur.com/WckzV49l.png

Av Undra

Underbart med Lian-Li recension! Alla pratar om att de är så bra men svårt och hitta bra recensioner om dem.

Av Undra

"Reacha"... ämevafan, lägg av nu.

Annars, jävla trevligt med fredagspanel! Mycket saknat!

Av Undra

Härligt Atiradeon, den tråden ska jag lusläsa när jag kommer hem!

Av Undra
Skrivet av som99:

Ouya Har en fast det blir nog en Ånsgtröm maskin av den när tiden räcker till

Nu vart jag nyfiken. Ångström?

Edit: http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%85ngstr%C3%B6m_distribution Kan jag väl passa på och fråga varför just ångström? (så att kommentaren inte är helt bortkastad även fast den är OT ).

Edit 2: Jaha steam machine -.-

Av Undra

Jo, visst ska ju reservoaren sitta över pumpen. Men vad bra, inga protester om att köra in varmt vatten i reservoar / pump än så länge i alla fall. Kanske förkortar livslängden något men detta ska väl bytas ut lite då och då så rikets ekonomi snurrar också :P.

Ang ström. Vad bra! Jag tyckte tydligen den skulle drivas trådlöst. Näe men det är frågan hur man gör. Om man kan koppla stiftet från startknappen på vanliga chassit med kabel (tex. med buntband på kylarslangen) bort till ett vanligt atx-agg i lådan. Den får ju ett visst motstånd med en pump och en drös fläktar men det kanske inte är nog ändå? Ska jag kika på dessa picoPSU varianter (dom ser dock sådär ut i kvalitet måste jag säga)?

Sen LAN, jag har inte varit på lan sen 10 år tillbaka så det här får bli en fast installation

Av Undra

Vattenkylning i extern låda.

Hej på er!

Ska flytta till hus om ett par månader och då ska jag förhoppningsvis få lite utlopp för min byggdrömmande. Har tänkt att bygga en låda för extern vattenkylning och ställa undan där ljudet och storleken inte stör så mycket. Jag har tänkt att bygga en låda där man har en mastodontrad i toppen i form av en tex. Phobya Nova 1080. På väggarna i lådan kan man skruva fast pump och reservoar så dom blockerar så lite luftflöde som möjligt genom min kära låda.

http://i.imgur.com/YFVQu4N.png

Kan väl bli ett roligt projekt :D. Lite frågor då, tänker att det borde vara bra och sätta radden direkt efter pumpen då jag antar att det är i den som tryckfallet är dom allra högst, hur skulle ni göra? Sen kommer ju inte slangarna kunna gå in i radden som på bilden men gjorde mest för att illustrera. Kanske tom är någon som sitter på en projektlogg på någonting liknande som man kan få lite idéer ifrån?

Tips och idéer skulle uppskattas!

Av Undra

http://www.inet.se/produkt/5322190/vibrationsdampare-for-120m...

Finns för 140mm också. Dock inte dina ringar men fyller samma funktion.

Av Undra

Datorn går inte att sätta på!

Datorn har pajjat helt. Gick ifrån datorn igår (påslagen), när jag kommer tillbaka ca. 2 timmar senare så var den avstängd och den går inte och sätta på.
Ser på mitt moderkort att den får ström (en liten grön lampa som lyser) och den har ingen sån där "extra avstägning", så det behöver ni inte nämna =P.

Nån som har en idé om vad som är fel eller vet hur jag ska felsöka. Vill helst inte lämna in den för dyr reparation. Snälla hjälp!

Av Undra

Ang. DC - En etablerad anslutning avbröts

En etablerad anslutning avbröts av programvaran i värddatorn.

Så står det i main i mitt DC var och varannan minut och kopplar ner sig. Sen direkt efter när man reconnectar så går det jättebra. För att efter ett tag gå ur igen.

Nån som vet vart problemet ligger och vad jag kan göra åt det?

(DC++ 0.68, om det skulle vara till nån hjälp)