Inlägg

Inlägg som skånepojk_90 har skrivit i forumet
Av skånepojk_90

950 kr plus frakt om jag inte är fäör sent på det mvh

Av skånepojk_90

800 kr plus frakt

Av skånepojk_90

Tänker att jag hoppar ner i träsket, själv köpte jag bil för att pendla. Mitt resonemang var till en början skrothög a 10000 kr. Jag slog till på en Peugeot 307 nybesiktigad och nyskattad, utan fungerande AC. Naivt tänkte jag att hur varmt kan det bli på en svensk sommar, egentligen? Tydligen jättevarmt, det var sommarn alla portabla AC sålde slut...! Sjukt nöjd med bilen, driftsäker, servade med en kompis på garageuppfart och fick byta skivor i övrigt rullade den bra trots 25000 mil på mätaren. Varm i kläderna tänkte jag att det hade varit gött med en bil som hade fungerande AC, köpte en Citroen C5 med 16000 mil på mätaren för ungefär samma pengar som 307an, nyreparerad och redo att rulla med iskall AC. Flög igenom besiktningen utan problem som säljaren påstod att den skulle göra. Sen fick jag byta jag vet inte hur mycket delar över ett år, många typfel dök upp ett efter ett, spenderade mycket tid på garageuppfarten, bromsok, koppling (som var bytt en gång, kollade specifikt efter det i serviceboken), säkringsbox å mer småfix. Inte så dyrt då saker gjordes utan verkstad men litade inte längre på bilen. Sen blev det en nästan ny KIA Ceed, inte gjort ett smack mer än att byta däck och fylla på spolarvätska. Så nu till det kanske intressanta, följande lärdommar och resonemang från att ha letat skrothög

*Gör din hemläxa, bestäm dig för en eller några modeller som är intressanta. Kolla upp vanliga fel med dessa modeller så du kan se vad som är åtgärdat osv när du kikar på en bil.
*Det kan vara väl värt att investera i en felkodsläsare, lätt att koppla in i bilen för att se om där är något uppenbart fel. Testkör en ordentlig runda med något start/stop ibland tar det lite tid innan motorlampan tänds Testa så att stereon fungerar men se också till att köra med den avstängd så du hör ljuden i bilen.
*Kolla upp ägaruppgifter, många annonser får det att låta som att "familjebilen säljs" i själva verket har de köpt bilen 5 dagar tidigare. Dvs privat bilförsäljare.
*Jag föredrog att köpa privat av någom som ägt bilen ett tag, lägre pris än hos ett företag som ändå inte lämnar någon garanti, mer pengar över till reparationer som lär behövas i denna prisklass. Samt att man fick ett hyfsat hum om hur ärlig en person var, stod över några bilar på p.g.a. t.ex. tvetydlig kommunikation eller vaga svar från säljare.
*Billliga bilar är lotteri, trots hemläxa och noga utvalt praktexemplar förekommer slitage och reparationer.
* Bilar över 30k ska vara varudeklarerade hos firmor, dvs genomgångna och beskriva dess skick. Jag var alltid skeptisk till bilar som kostade precis under. Kanske paranoia.

Slutligen, ett stort lycka till i jakten på bil Jag kan med handen på hjärtat rekommendera en 307a men då är jag j*vligt jävig!

Av skånepojk_90

Utsatt pris 2500 mvh

Av skånepojk_90

2345 kr plus frakt

Av skånepojk_90

Drar till med ett bud på 2111 kr plus frakt Mvh

Av skånepojk_90

Köper gärna en st ESET licens!

Mvh

Av skånepojk_90

Gameboypaket - 1150 kr

Av skånepojk_90

888 kr plus frakt mvh

Av skånepojk_90
Skrivet av pekkasteele:

Noterat, kör på till imorgon kväll så får du det om ingen annan kommer med bud.

vill du ha med dom trasiga enheterna med?

Okej! Jag tycker det är kul att försöka laga gamla grejer så definitivt intresserad av de trasiga enheterna också

Mvh

Av skånepojk_90

Kickar igång med 666 kr plus frakt

Av skånepojk_90

550 plus frakt 😃 mvh

Av skånepojk_90

666 kr plus frakt

Av skånepojk_90

S9+ 525 kr plus frakt

Av skånepojk_90

300 kr plus frakt för s9+ mvh

Av skånepojk_90

150 kr plus frakt för 3ds mvh

Av skånepojk_90

1000 kr plus frakt för Wii prylar

Av skånepojk_90

222 kr plus frakt för Bluraypaketet

Av skånepojk_90

Hej, hur är diskarna? Är de "oskrivna" eller har de åkt på hårt med chia plotting? Mvh

Av skånepojk_90

Önskat pris på samtliga komponenter, om jag räknat rätt blir det 6800 kr plus frakt.

Mvh