Inlägg

Inlägg som evirob har skrivit i forumet
Av evirob
Skrivet av nicjor:

Hur fungerar Macbooken, stor skillnad mot pc? Blir den varm eller håller den sig sval utan fläkt?

Mvh Nicklas

En smula OT men jag är helnöjd med min MBP 13". Har aldrig hört fläktarna gå igång ens

Av evirob

Vi kör dessa på jobbet och jag tycker den fungerar bra!

https://www.kjell.com/se/produkter/dator/mac-tillbehor/plexge...

Av evirob

En bättre start på det du redan skrivit hade ju varit en funktion som tar en variabels värde och sedan skriver ut den. Som noMad17 skriver gör det scriptet lättare att utveckla senare.

Menar du att användaren matar in ett tecken åt gången och när en särskild sträng har bildats av dessa tecken så ska det skrivas ut något?

I så fall borde du läsa på lite om array push och kanske en while loop

Av evirob

Jag har haft liknande problem med mitt Radeon VII. Känns som att det kommer och går lite med uppdateringar av både drivrutiner och spel. Nya spel har kraschat oftare än spel som funnits ett tag.

Av evirob
Skrivet av Marial:

Hej

Funderar att byta från Boxer till Comhem på grund av priset. Men Comhem verkar sända de flesta kanaler i HD-format. Vet inte om min tv är en HD-tv. Så hur kollar jag det?

Kolla upp artikelnummer och googla, annars brukar det finnas i menyn under bildinställningar. Oavsett så kommer TVn att visa bild ändå

Av evirob

Kan din dator leverera mer än 30Hz i 4k då? Kör du inbyggd grafik eller ett kort?

Av evirob

Vad har du för budget?

Jag kör en 27", 2560*1440, 144Hz, IPS med freesync. Liknande skärmar kostar väl en 4000-5000 och är väldigt trevliga. Har också ett 3060 på väg som jag tror kommer fungera bra, jag spelar nästan bara WoW. Alla single player spel spelar jag på TVn.

Av evirob
Skrivet av Phat^Trance:

Är det någon som vet hur returpolicyn ser ut på Apple.se om man beställer en Mac Mini (m1) och sedan inte är nöjd med den och vill skicka tillbaka datorn? Dvs testa den några dagar. Har man någon prövoperiod på några dagar?

Har nämligen en Samsung 49" (super wide screen) och jag har läst att vissa har haft problem med att ansluta denna skärm till en M1 Mac Mini, men vill vara säker på att jag kan utnyttja skärmen fullt ut innan jag bestämmer mig för att beställa den och behålla datorn.

Jag är ganska säker på att de fixat stödet för ultra-wide nu! Om inte annat så är det något de jobbar på.

Av evirob
Skrivet av Jordgubbe:

Prova ett annat nätagregat.

Har tyvärr inget annat nätaggregat tillgängligt. Väntar på ett nytt kort nu, fungerar inte det lämnar jag in hela burken till Inet.

Av evirob
Skrivet av Buulaa:

prova lägga kortet i en annan slot, haft problem med 2700x och 2080ti på en 570x bräda då den inte ville köra i slot 1

Ska testa igen, men har gjort det! Beställde ett nytt kort och ska testa med det också

Av evirob

Som Thorvald är inne på så är det viktigare att lära sig koncept än att kunna koda utantill, framförallt i början. JavaScript är nog en bra grund, framförallt om du kan tänka dig att bli webbutvecklare. Börja med lite HTML och CSS och bygg sedan på med JS. Börjar det kännas enkelt? Köp en udemy kurs i NodeJS och vips så har du snart byggt grunden till en modern webbplats

Av evirob

Kinnarps Plus8 (med hög rygg och nackstöd) har jag hemma och är helnöjd. Stort medhåll på att skaffa en riktig kontorsstol istället för en gamingstol.

Av evirob
Skrivet av niro:

Jag kan nog tycka detta är helt rätt. Spärren finns ju där för att spärra? Borde Skatteverket meddela alla som försöker göra felaktiga adressändringar?

Precis som att det är trevligt att veta om någon försöker logga in på ens e-mail (men failar 2fa) så skulle i alla fall jag vilja få någon slags bekräftelse på att adressändringen faktiskt är genomförd. Jag kommer garanterat inte komma ihåg att avspärra mig själv nästa gång jag flyttar liksom

Av evirob

Liten update här ifall någon har liknande problem. Är ganska säker på att det är mitt grafikkort som krånglar. Inte helt säker ännu, måste testa i en annan dator.

Av evirob
Skrivet av Sebbepojken:

Värt att veta om detta är att Skatteverket inte kommer att berätta för dig att spärren är aktiv om du glömmer bort det och gör en adressändring ändå Det hände mig vid senaste flytten. Vi adressändrade och min ändring gick inte igenom. Det var helt tyst från Skatteverket och det gav mig följdproblem med att jag till exempel inte kunde registrera mig för boendeparkering i området eftersom jag inte var boende i kommunen. När vi väl kontaktade Skatteverket för att fråga varför min adressändring drog ut på tiden fick vi ett axelryckande "det är klart det inte går att ändra adressen när man har spärrat adressändring".

Haha, bra info! Skatteverket är ju minst sagt lite speciella...

Av evirob

Dessutom kan man själv "spärra" adressändring så att den kräver inloggning med bank id. Kan rekommendera alla att göra det!

Av evirob

Hur hämtar du kartan? Har du importerar JS som behövs?

Av evirob

Okej, det går sådär! Har kommit lite längre (tror jag), får felkod b6 vilket verkar vara GPU relaterat. Har monterat in och ut GPU ett flertal gånger, minns att min gamla moderbräda var lite trög i pci-e sloten. Ingen lycka ännu, fick kontakt med tangentbord och mus en gång, så ibland fungerar det ju nästan. Ska ge det några timmar igen snart!

Av evirob
Skrivet av Zoul:

Testa resetta CMOS enligt sidan 29 i manualen.

Nedan erfarenheter baserade på Gigabyte X570:

  • Anledningen att jag frågade vilken GPU är eftersom "Auto" ej borde välja PCIe 4.0 såvida du inte har senaste generationens GPU.

  • Mitt Gigabyte X570 har krävt upprepade omstarter efter Bios-uppdatering innan den postat och visat bild. Fläktar går igång, men ingen signal till tangentbord och mus. Upprepade omstarter senare så postar den plötsligt. Därefter funkar det normalt igen - viktigt bara komma ihåg att gå in i bios och forcera PCIe 3.0 på 16X slotten.

Stort tack för tips, var ganska säker på att någon annan haft samma problem!

Jag kör vidare imorgon tror jag återkommer hur det går!

Av evirob

Har nu även testat att boota utan min NVME disk, utan GPU, utan ström till GPU. Nu verkar något hända för tangentbord och mus startar och jag får numera felkod b6 istället. Det verkar vara något med att den inte hittar grafikkortet. Monterade ut kortet två gånger till utan resultat.