Inlägg

Inlägg som evirob har skrivit i forumet
Av evirob
Skrivet av johanandersson:

En vecka extra bara för att det mellanlandar hos återförsäljaren är orimligt. Om det nu är ett sånt problem så får väl återförsäljaren boka och skicka fraktsedlar.

Nu tänkte jag iofs på att det ska skickas till butik -> verkstad -> butik ->. Det blir ju lätt en vecka bara i transport!

Av evirob
Skrivet av andra94:

Detta kan skötas på ett snabbare sätt genom att

1) Kund kontaktar er som att ni sedan har något e-formulär eller dyl till verkstaden där ni fyller i alla uppgifter alternativt ni kontaktar verkstaden och skapar ett ärende.

2) Ni skickar VERKSTADENS fraktsedel till kund så att den går direkt till verkstaden dvs den enda tiden som slösats är ett telefonsamtal/formulär och inget frakt behov egentligen.

3) Ni slipper såna här tråkiga historier

4) försök innovera lite med era retursedlar år 2021 har inte alla en skrivare utan prata med posten eller annan leverantör om att kunna få en QR kod på samma sätt som när man bokar onlinefrakt som privatperson.

5) Bortförklara er inte så mycket i telefon utan ta in dessa och eskalera vidare internt och ge ovan svar direkt till kund istället för en forumtråd? Så många gånger man hör dessa historier om kundtjänster som gör absolut allt för att inte eskalera ett ärende. Får man ett krångligt ärende som första lina/andra lina då eskalerar man till ansvarige som kan ge ett utförligt svar.

Bra hanterat såhär i efterhand med info men att personen behövde göra en forumtråd för detta ger allting ett stort fet minus istället för att personen bara fick infon vid första kontakt.

Det hade ju varit en dröm om reklamationer/garantiärenden var så enkla för alla inblandade Tror problemet med frakt ligger i att tillverkare kan ha olika serviceverkstäder. Därför krävs det att kunden först skickar till återförsäljare som i sin tur skickar till respektive verkstad. Det blir ganska snabbt minst en extra vecka i hantering.

Nu har jag visserligen aldrig sålt just tv/datorskärmar/annat, men med vitvaror och hushållsmaskiner så är det ofta tillverkarnas krångliga system som förlänger hanteringen. Speciellt under semestern

Av evirob
Skrivet av ryeshack:

Ser inte riktigt hur en person med Aspergers eller Autism ska kunna jobba som Polis (alltså en polis som är ute på fältet då). Jobbar själv med en med en som har mild Aspergers.

Varför skulle inte det fungera? Både autism och ADHD är ju sjukt breda spektrum med högfungerande osv. Som spelar stor roll för hur man är.

Av evirob

Har endast testat min morbrors gamla C64 som jag hittade på vinden. Insåg ganska snabbt att jag är glad över att tekniken gått framåt

Jag förstår dock charmen med retro, särskilt nostalgin om det var något man växte upp med.

Av evirob

Säkert samma halvdana lösning som på X570 MEG Unify. Testa att dra flänsen uppåt/utåt från kortet medans du skruvar. Avstå dock från detta om skruven är trasig/"runddragen".

Av evirob

Jo, men det hjälper ju inte när man behöver en ny dator nu!

Oavsett så är det lite trist, när tidigare MacBooks klarade flera skärmar.

Av evirob
Skrivet av Miska:

Står på Apples sida att du kan koppla in en extern skärm med Thunderbolt/USB4 (USB 3.2 Gen 2x2, dvs Typ-C) så länge den har anslutning för USB-C eller Thunderbolt.

En ja, men jag skulle gärna vilja ha två externa. Det går med lite exotiska adaptrar och lite svart magi, men en Thunderbolt->dual HDMI duger inte.

Av evirob

Jag tror att jag redan skrivit detta i tråden men det enda jag har att klaga på är att bara kunna använda en extern skärm. Det känns lite begränsat på en "pro" dator.

I övrigt är jag supernöjd, kör en 13" med 16gb ram. Har inte ens hört fläktarna dra igång ännu.

Av evirob

Plus ett på magnet, jag kör också det! Går att mappa upp valfria tangenter

Av evirob

Har inte haft några problem med 6800 i manjaro men gör å andra sidan inget grafikkrävande. Skriver mest kod

Men överlag verkar det fungera fint, mitt gamla Radeon vii hade lite problem med fläktar som flåsade på även vid låg last.

mac
Av evirob

Det är väldigt sällan om inte aldrig som det är rea på macar tyvärr.

Av evirob
Skrivet av Tallrot:

Jag håller på och sätter ihop en butik i Woocommerce och har valt payson som betallösning. Ett problem jag har är att om jag väljer att köparen ska hämta det själv får jag detta meddelande:

"Det verkar som om det inte finns några tillgängliga betalningsmetoder för din delstat. Kontakta oss om du behöver hjälp eller vill ordna alternativa åtgärder."

Betalningen funkar annars om man väljer att varan ska skickas. Någon som vet hur man får det att funka vid upphämtning?

Minns inte på rak arm nu, men du kan behöva konfigurera betalningsalternativet för upphämtning. Tänker du att kunden ska betala innan den hämtar så kan du bara kopiera samma inställning som du har för saker som ska skickas. Vill du erbjuda betalning på plats så får du nog skapa ett nytt betalningsalternativ i woocommerce för just detta.

Av evirob

6800 här, mitt gamla kort dog och detta fungerar. Klart acceptabelt om än lite dyrt

Av evirob

Alltså, en VPS kostar ju typ några tior i månaden. Även om det är kul med en egen, fysisk server så är det svårt att motivera ekonomiskt. Jag har kört digital ocean tidigare, fungerade riktigt bra!

Av evirob

73° är väl inte så farligt? Får liknande temps med NH-D15 på en 5900X, de är ganska varma helt enkelt

Av evirob
Skrivet av Molotov:

Alla köp du gör på Oculus binds till ditt Facebook konto.
Vill man inte kännas vid det så går det bra att bara använda sig av Steam ist.
Dvs ingen mjukvaruförsäljning till Facebook.

Ah, då är jag med! Tack för rättelsen

Av evirob
Skrivet av Pulver:

Gör man det på rätt sätt så är det väldigt liten risk att det händer, och det ju trots allt "bara" ett facebook konto - inte hela världen.

Jag är helt med på att det är möjligt! Har haft dubbla konton tidigare. Men jag tänkte mer på att Oculus är väl kopplad till ett fb-konto? Tycker mig ha läst det här på forumet innan men det kanske överdrevs/killgissades friskt 😸

Av evirob
Skrivet av Pulver:

Samtidigt så måste du inte utsättas för detta.

Jag har sedan lanseringen av Quest 2 använt det med ett alternativt facebook konto och kopplar det trådlöst till datorn för att spela VR spel från Steam som bla Halflife Alyx.

Använder det även för att titta på VR-filmer mm direkt i headsetet.

I dessa lägen drabbas man inte alls av detta och då blir det ett väldigt prisvärt VR-headset.

Nackdelen är väl att Facebook inte tillåter flera konton? Har du otur så kanske något eller båda kontona blir borttagna.

Av evirob
Skrivet av lydell:

I sök-sammanhang brukar ”query” betyda det man söker efter. Om du till exempel har en sök-ruta i ett program och användaren skriver in ”strumpor” där så kommer query = "strumpor" i koden.

”container” har jag ingen bra idé på vad det kan vara i det här sammanhanget.

"Container" skulle ju kunna vara det element man vill mata ut resultatet i? Men det är omöjligt att säga utan att se mer kod.

Av evirob

Jag körde droidcam på en Samsung S20 häromveckan i ett möte. Fungerade utmärkt via wifi kostade ingenting mer än tiden att hänga upp den i ett snöre mellan skärmarna.