Inlägg

Inlägg som floiyd har skrivit i forumet
Av floiyd

Köper gärna diablo 2 resurrected för 250kr

Av floiyd
Skrivet av Xangeon:

Uppdatering:

Satt typ hela kvällen igår och djupdök ännu en gång i forumtrådar och på reddit.
Två saker har jag inte hunnit testa p.g.a. saknad utrustning och avvaktande med köp, och det är Virtual Desktop och router i AP-läge med trådat både till dator och Tele2-router.

Jag märkte ingen direkt skillnad på att köra routern i AP-läge gentemot repeater, dock mår min stationära dator mycket bättre om den får vara uppkopplad på Asus 5Ghz i repeat än mot Tele2s, svarstiderna är låga och jag får ut mer än 600mbit i hastighet. Så tillsvidare fortsätter jag med det tills jag kan testa med kabel hela vägen.

Har pillat med massor av andra inställningar dock efter djupdykning.

Stängt av GPU Hardware Acceleration i Win 11
Stängt av Link Sharpening
Stängt av Voltage Monitoring i MSI Afterburner samt stängt av Riva Statistic Server vid uppstart på datorn
Installerat om SteamVR
Torkat av kameror på Questen
Olika belysning i vardagsrummet

Lite allt möjligt egentligen.

Vet inte om det var önsketänkande eller inte, men tyckte det hackade mindre igår när jag spelade Half Life Alyx. Tidigare har min FPS via Oculus Debug Tool legat på 90 och sen blinkat till ner till 87,4 typ och direkt tillbaka till 90. (inte kunnat se samband med det och kontrolllagget dock, spelet har inte heller laggat till vid dessa dippar) Igår hade jag max upplösning i Oculus appen inställt och 90hz, sen i Steam VR sänkte jag upplösningen till 80%. Då låg spelet på konstant 90 utan några millisekundsdippar, och performance headroom på ca 60%, ska testa detta mer ikväll för att se så det stämmer.

Så spelen i sig flyter superfint med Air Link, allt hade varit så perfekt om bara det där lagget som kontrollerna gör hade försvunnit.

Har tänkt testa en polares Quest för att se om han har samma fenomen i Steam VR, det kanske bara är jag som är överdrivet petig.

Men om möjligt, kan någon av er andra testa att starta SteamVR med 90hz/120hz och sen stå rakt upp med armarna utsträckta framför er. Och så kollar ni på kontrollerna hela tiden samtidigt som ni sveper i hyfsat hastiga rörelser åt båda hållen, som om ni skulle ta panoramafoto fast lite snabbare. Är kontrollerna helt stilla hela tiden eller får de ibland ett litet "hack / eftersläp / flicker"?

Jag har haft samma problem som dig sedan jag köpte mitt quest 2 våren 2021 och har vart på gränsen till att bli helt galen. Jag har bytt ut hela datorn och köpt ny wifi-6 router fast lagget fanns kvar ändå. Hittade en möjlig lösning random på reddit för ett par månader sedan som fixade mitt problem iallafall.

För att säkerställa att det är samma problem, får du samma kontroller/movement lagg om du kör via kabel istället för air-link? Med link-kabel försvann iallafall mitt stutter/jittering.

Lösningen jag hittade på reddit var iallafall att man laddar ned wifi-analyser på mobilen och ser vilken channel som har minst trafik och byter till den channeln på routerns wifi-inställningar. Man skall även se till att funktionen som heter något i stil med transmission power är på high, och channel width är på högsta nivå (I mitt fall 80Hz), välj inte någon auto-funktion här.

Hoppas att detta fixar ditt problem, var en jävla lättnad för mig iallafall att det löste sig, har som sagt gjort troubleshooting i över ett år och bytt ut all utrustning utan någon förbättring innan.

Av floiyd

Warhammer Vermintide 2 är free to keep om man hämtar det inom 7 dagar:

https://store.steampowered.com/app/552500/Warhammer_Vermintid...

Av floiyd
Skrivet av Meatgrinder:

Också tagen.

Skickade en nyckel i PM

Av floiyd

Så nu har jag hämtat mitt kort och har testat det lite snabbt och allt verkar vara i sin ordning.

Lite siffror efter en spelsession borderlands 3:

Gpu temp:72c
Hot spot: 95c
Memory temp: 90c
Fan speed: 2312RPM
Gpu Clock: 1710MHz

Hoppas det löser sig för er andra.

Av floiyd

Blir lite orolig när jag läser era kommentarer om temperatur och andra BIOS osv. Jag köpte ett Asus RTX3090 TUF av honom i torsdags och skall hämta ut det i eftermiddag och testa så att allt fungerar.

Är det så att dom har använts till mining och presterar dåligt eller har ovanligt hög temp samt har någon annan typ av BIOS än original så har du rent av ljugit i annonserna, då du tydligt angivigt att dom endast har använts till spel och INTE mining.

Men jag påstår inte att du gjort något fel än, återkommer efter jag hämtat ut kortet och testat

Av floiyd
Skrivet av floiyd:

Deep rock galactic: 80kr
Elderborn: 20kr

var det för låga bud?

Av floiyd

6800+Frakt

Av floiyd

5500Kr+frakt

Av floiyd
Skrivet av floiyd:

Deep rock galactic samt Elderborn 100kr

Deep rock galactic: 80kr
Elderborn: 20kr

Av floiyd

Deep rock galactic samt Elderborn 100kr

Av floiyd

Kan bara berätta om min erfarenhet av att gå från en Acer XB270HU till 38GN950.

Acern tyckte jag hade ganska mycket och störande BLB samt IPS-Glow, fick ställa ned brightnessen till runt 20%.

Köpte en LG 38GN950 för ca 4 månader sedan och måste säga att den är väldigt mycket bättre. Jag har spelat väldigt mörka spel (resident evil, subnautica osv) och knappt märkt av någon BLB eller IPS-glow, och då kör jag med en brightness på runt 60-70%.

Vet inte om det är RGB-belysningen bakom som hjälper till att dölja BLB/IPS-Glow eller om det är att det är utanför synfältet för att det är en ultrawide, men jag är helnöjd

Jag har dock en död pixel uppe i vänstra hörnet, men det är för att jag köpte den som en fyndvara på Inet. jag letade upp pixeln när jag fick hem skärmen men har sedan dess inte tänkt på den eller märkt av den. Sitter ganska nära skärmen dessutom.

Av floiyd
Skrivet av Dragone:

Genki shadowcast på Inet för 199:-

https://www.inet.se/produkt/6610148/genki-showcast-switch-ps5

Orginalpriset är 549:-

Använder denna dagligen så kan verkligen rekommendera den.
Beställde en extra att ha ifall min ordinarie går sönder.
(Och skaffa version 1.2 av genki appen för bästa resultat 😉)

Hur laddar man ned en äldre version av appen? Hittar bara version 1.6

Av floiyd

2200kr +frakt

Av floiyd

2018: 1920x1080 144Hz
2022: 3840x1600 160Hz

Ultrawide ftw

Av floiyd
Skrivet av Squallie:

Tänk på att du behöver kullager också. Det blir ju snabbt många hundra extra så du kanske bara ska börja med att åka på hjulen som kommer med till en början?

Kullager skall gå enkelt att flytta över mellan olika hjul

Kul att du vill komma igång med skate OP! Jag själv kom igång igen efter 8 års uppehåll när pandemin startade för att jag blev uttråkad och rastlös, bästa beslutet jag gjort. Ser fram emot att skejta varje dag nu och förstår inte varför jag någonsin lade ner brädan...

Av floiyd

Hade samma problem för ett tag sedan, bytte USB-sladd så fungerade det direkt utan att ladda ned någon som helst mjukvara eller drivrutiner.

Skrivet av GooGeL:

Keep in mind that some USB cables can only be used for charging. If the cable does not support data transfer then it won’t be of use

Förmodligen detta som är problemet

Av floiyd

Nebuchadnezzar, Steam-nyckel

7IID2-RJC7E-VK2*E

*=10x2-20

Av floiyd

Har en kompis som precis beställt ett oculus quest, hur fixar jag en värvningslänk?

Av floiyd

Har nu fått hem och testat 12700k, verkar kylas riktigt bra med Noctua NH-U12A Chromax Black i spelen jag testat.

Har dock problem med mina ram som vägrar klockas över 2500Mhz, datorn bootar inte så fort jag går över den hastigheten. Jag har uppdaterat till senaste BIOS och testat mig fram med olika timings osv men kommer ingen vart

Någon som har någon idé om vad som kan vara felet och kan hjälpa mig?

Specs:
ASUS PRIME Z690M-PLUS D4
Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX Svart B
Intel Core i7 12700K 3.6 GHz 25MB
RTX 2080 MSI TRIO