Inlägg

Inlägg som Species8472 har skrivit i forumet
Av Species8472
Skrivet av gabriel15:

Vi har nyheter i mobilen och då kan man välja de källor man anser är minst vinklade också.
Man vänder lätt kappan efter vinden och imorgon kan lika gärna SVT vara vinklade åt andra hållet något många bör ha i åtanke.

Har du bil har du möjlighet att ta dig till en sjö och då kanske du borde betala för fiskekort också?

Exakt. Även om man tycker att de är neutrala idag (vilket de inte är) så finns det ingen garanti för imorgon. Å har man läst någon historia alls så vet man att centralstyre ökar risken för korruption signifikant mycket. Folk tänker väldigt kortsiktigt.

Av Species8472
Skrivet av fantomsmurfen:

Nej men tv-licensen är föråldrad eftersom man har tillgång till SVT och SR om man har internet och/eller en smartphone. Man behöver alltså ingen tv för att ta del av innehållet.

BETALTJÄNST!!!!!!

Av Species8472
Skrivet av Xinpei:

Nu handlar detta inte bara om TV utan tillgång till deras utbud via nätet också.

Skapa ett login med bankid där de som betalar får tillgång, de som inte betalar får inte tillgång. Problem solved.

Av Species8472
Skrivet av fantomsmurfen:

Förstår inte varför en del hänger upp sig på att det är TV-sändningar. SVT finns ju även att tillgå på nätet. Sen betalar ju alla mycket mer skatt för sjukvård trots att de själva är friska och kanske aldrig blir inlagda på sjukhus i hela sitt liv eller inte gillar hur sjukvården sköts i landet.

Man måste inte ha tv för att överleva. Förstår du skillnaden? Titta på TV ≠ överleva

Skrivet av OSkar000:

Fullt rimligt enligt mig.

Ni som ogillar SVT och deras programutbud, tipsa gärna om andra kanaler med samma bredd på utbud och nyhetsrapportering ner på lokalnivå.

Skickades från m.sweclockers.com

Fullt orimligt enligt mig.

1) skatt är stöld
2) bortsett från 1) så är det även så att man måste inte ha TV för att överleva eller ens leva ett drägligt liv
3) det är irrelevant om det finns kanaler med samma utbud eller ej, om efterfrågan finns så kommer det att finnas någon som tillhandahåller tjänsten. Om efterfrågan inte finns så kommer utbudet att minska.

Av Species8472
Skrivet av Hubertus:

Tråkigt för de som smiter från licensavgiften. Nu måste de också vara med om att betala.

Och vi som inte smiter utan valt att inte ha TV?

Av Species8472
Skrivet av hunkaboy86:

Så du har upplevt en sommar som denna tidigare med så mycket skogsbränder och sån värmebölja?

Även om det är sant eller falskt så är det irrelevant eftersom vårat livsspann är för kort för att våran tidigare erfarenhet ska vara relevant. Det enda som spelar roll är data och dess långtidstrend, vilket pekar accelererande uppåt.

Av Species8472
Skrivet av Aka_The_Barf:

för att man är snäll :). ska man vara seriös så är alla företag skapade att göra vinst även sådana företag som rädda barnen och sådant med en fin fasad, kolla vad deras VD's tjänar så vet man att lagligt tiggeri fungerar bra det med.

hahaha

Av Species8472

@anon214822: Jag har aldrig sagt att det finns något motsatsförhållande. Yes, jag håller med om att ju bättre det är för samhället ju mer ska man belönas, dvs med det som blir över efter att allt annat är betalt - vinsten.

Av Species8472
Skrivet av anon214822:

Nja, klassiskt brukar man säga att SYFTET med ett företag är att vara allmänt bra för samhället. METODEN att nå syftet är att belöna ägarna av företaget med vinster.

Det är inte alltid som metoden ger syftet särskilt bra. Därav att företag och marknaden behöver regleras. Vilket EU nu gör.

Ja, allmänt bra för samhället genom att skapa värde, sedan om du skapat tillräckligt mycket värde så finns det vinst över till ägarna. Jo syftet med att starta ett företag är att göra vinst. Varför skulle man starta ett företag om det inte finns någon chans till att göra vinst?!

Av Species8472
Skrivet av Niclas:

Vad är det för ekonomisk apokalyps som företag verkar förbereda sig för? Så många stora företag som satsar stenhårt på att öka vinsten enormt senaste åren. (ta inte detta helt seriöst, men kul/läskigt att tänka i dom banorna)

Det är det ena syfte ett bolag har - skapa värde som ger vinst. Men man får inte lura sig själv och tro att öka priset på sin produkt ger högre vinst, då ökat pris minskar sannolikheten för köp.

Av Species8472

När jag gick hem...

Av Species8472
Av Species8472

Kanske är dags att folk slutar att rösta för "big government"? Klassiskt liberala partiet!

Av Species8472

Har ingen. Skulle aldrig betala för SVT om jag inte tvingas till det med en pistol mot mitt huvud. Så nästa år

Av Species8472

Ladda ner open office... problem solved.

Av Species8472

Är det detta företaget? https://www.take2games.com/

Som använder Flash på sin hemsida 2018?

Av Species8472

@Hymer: Sounds good!

Av Species8472
Skrivet av Abbs:

Finns inget som är 100% säkert. Vågar säga att en indexfond med sparhorisont 5-10 är det säkraste för att säkra och utveckla en investering. Ett sparkonto med <2% gör du reell förlust varje år.

Skickades från m.sweclockers.com

För att inte tala om potentiell förlust i värdet av kronan. Inflation är en sak, värdet på kronan är en annan.

Av Species8472

@Hymer: Med pengar kan du ge dig själv tid mycket tidigare... du måste inte pensionera dig, men du kan jobba mindre eller ta sabbatsår t.ex. Eller resa. Bara för att du sparar eller investerar i framtiden betyder inte att du inte ska leva. Men varför köpa skräp som inte ger värde? Sedan så är ju självfallet definitionen av värde subjektivt.

Av Species8472
Skrivet av Ronnie60:

Kan inte annat än att hålla med gick ifrån 23500kr innan skatt till nu med 600k per år. Har så gott som lika mycket/lite som innan sparar ca 1000kr extra. Högre inkomster ger högre utgifter.

Men det är ju ditt val. Personligen har jag valt att spara. Det är gött att ha mycket pengar, slippa vara beroende av ett jobb om man väljer så...