Inlägg

Inlägg som RawHead har skrivit i forumet
Av RawHead
Skrivet av Legopappa:

aha ok men om man väljer ett träd att använ da som assassin vilket rekommederas generellt eller är det smartare att anväda 2 träd?
tack så mycket detta gör allt lite lättare man är fortfarande nybörjare inom MMO och MP spel överlag spelade mycket wow ifjol men det var första mmo´t för mig så detta är mitt andra och själklara val

Det beror ju helt på vilken roll du vill ha och hur du gillar att spela. Jag har valt att specialisera mot tank och har därför lagt merparten av alla poäng i Darkness trädet (längst till vänster) och en del i Madness (bl a för lite lägre force cost för Thrash och Shock).

Deception är lite mer fokuserat på melee DPS och stealth och Madness lutar mer åt DPS genom dot (damage over time) och kanske lite mer force powers och cc (crowd control). Det beror som sagt på hur du gillar att spela och vilka färdigheter du tycker är kul att använda. Men man kan ju blanda i alla tre om man vill det och vara lite mer generalist men många av de bra sakerna ligger högt upp i träden.

Av RawHead

Gissade nästan det...

Av RawHead
Skrivet av Zuow:

Vilken advanced class skulle ni rekommendera som BH dps?

Beror ju på vad du vill spela som, den ena har DPS/Tank och den andra har DPS/Healer.

http://swtor.wikia.com/wiki/Bounty_Hunter

Av RawHead
Skrivet av Legopappa:

jag spelar som sagt på pergasus mining facility server har en lvl11 jedi guardian en lvl27 sith assassin men hur ser jag vad de är speccade som?

Du har ju gjort ett eget val av AC (Advanced Class) strax efter level 10, för din Sith Inquisitor är det då antingen Sorcerer (en ljussabel) eller Assassin (dubbel ljussabel). Beroende på vilken AC du valde har du olika träd att sätta poäng i när du levlar, det är dessa träd som "avgör" vilken spec du har. För en Assassin är de tre träden (från vänster till höger i bilden) tank, DPS, DPS. Sen kan du blanda i alla eller satsa på huvudsakligen ett som du vill. Det sista trädet (Madness) är gemensamt för både Sorcerer och Assassin, alla AC har ett träd gemensamt med sin syskon AC.

Av RawHead

Det är ingen gammal klient från före de stora öppna betorna? Det kommunicerades ju att om man hade en klient från innan nov 26 (?) skulle man avinstallera och ladda ner klienten på nytt. Jag har kvar samma installation som jag hade på den stora öppna betan och ar patchat den efterhand och jag har inga problem alls...

Av RawHead
Skrivet av Mimematis:

Men du kommer garanterat hamna i en situation där du och dina kompisar/guild needar tank eller healer, då är det kört.

Det är ett mycket känt problem när man inte kan vara "allt", det är bra att man kan vara både healer och dps men va fan att man inte ska kunna byta sin AC.
Som du var inne på att lvla om en karaktär, det handlar om att dom ska tjäna pengar.
BH healer/dps/melee dps/tank skiljer sig tyvärr inte lite mycket som läkare och mekaniker.

Jag förstår precis hur du menar och varför, men för egen del kör jag minst lika gärna upp en toon till som fyller den luckan jag har. Då får jag dessutom tillfälle att njuta av en story tilll. Min main nu är en tank Sith Assassin som jag kan respeca till DPS om jag behöver. Min andra blir en BH Mercenary som jag speccar mot DPS och kan respecca til healer vid behov. Hela poängen för mig med ett MMO är att ha en hobby som får ta mycket tid, dvs en timesink, inte att få en lösning efter två veckor där jag kan göra allt i hela spelet utan några begränsningar. Resan är målet om du så vill.

Av RawHead

Angående klassdiskussionen så ser jag inte problemet. Man gör ett val och får leva med det, det är inte svårare än så. Man har en viss flexibilitet inom sin AC och kan specca om sina poäng, och det är fine. Men att pipa om att man inte kan göra om alla val begriper jag mig inte på. Det är ingen överraskning för någon utan är klart och tydligt beskrivet både i och utanför spelet.

Om nu någon klass skulle saknas på kort sikt kommer nog det att lösa sig med tiden när ett stort behov uppstår. Vill man ha två olika roller som inte ryms inom samma AC så får man väl rolla en ny toon, inget konstigt med det. Har man pluggat till läkare men tröttnar och vill vara jurist istället så är det bara att plugga mer. Man får leva med sina val, men kan alltid starta om på nu kula. Det är, i min mening, precis detta som lockar med MMORPGs.

Av RawHead
Skrivet av Sifear:

Artifice är annars ett ok val.

Inte om man vill göra rustningar/robes, vilket jag tolkade det första inlägget som. Annars hade han ju sannoikt inte satsat på Armormech från början

Av RawHead
Skrivet av Generalkyckling:

När jag skriver in
"AntiAliasingLevel = 4
enableadvenvirolighting = true
DebugAdvEnviroLighting = true"
under [Renderer] i client_settings så krashar spelet efter att jag skrivit in mitt lösenord :/. Tips på hur man kan komma runt det?

Jag antar att du inte använder " i filen. I övrigt har jag lagt det sist i delen under [Renderer], dvs lagt in dessa nya rader sist efter de andra och det funkar som sagt hur bra som helst hos mig.

Av RawHead
Skrivet av Rocklets:

Spelar Jedi Guardian och gick på Armorcrafting (så att man kan skaffa Heavy armor). Börjat fundera lite om det var optimalt. Börjar dock känna att det mesta jag kan crafta är inget jag har egentlig nytta av. Någon som har lite högre level som craftat på en bit som är av annan uppfattning?

För force users är det Synthweaving som gäller, gör alla typer av armors för just jedi/sith. De har då också de stats du behöver bäst.

Av RawHead
Skrivet av Sanazin:

Jo men då förstår du väl att du har upplevt något som jag och flera andra inte upplevt? =] Vad har du utöver "AntiAliasingLevel" lagt in i .ini filen? Kan testa med de andra och kolla om de försvinner eller ej.
Det som händer är som sagt att filen, vare sig den är skrivskyddad eller ej, tycks återställas till någon ursprunglig form (för min del så är det precis så som den såg ut efter att den skapades på nytt). Dock så har jag nu haft chansen att leka med Nvidia Inspector och det gick alldeles förträffligt att följa guiden nedan för att få igång AA och även lite annat ögongodis!

http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=156464...

Det var inte meningen att verka dryg, men du skrev så kategoriskt att BW hade ändrat klienten. Men det har inte drabbat mig så det verkar inte vara så kategoriskt som jag tolkade ditt första inlägg, utan snarare något som bara drabbar vissa?

Hur som helst har jag lagt till följande i min .ini fil (från tweaktråden längre ner här på forumet):
AntiAliasingLevel = 4
enableadvenvirolighting = true
DebugAdvEnviroLighting = true

Allt detta finns kvar efter varje omstart av klienten och jag har inte skrivskyddat filen på något sätt. AA fungerar som avsett i klienten och jag märker inga problem.

Av RawHead
Skrivet av Sanazin:

Jag har ju förklarat att jag själv råkade ut för det, har bett andra testa men de råkar ut för samma problem. Lägger man in något i .ini så tas den bort så fort man startar spelet =/

Edit: Förresten, är din .ini skrivskyddad? Och har du verkligen kollat att AntiAliasing fungerar i sådana fall? =]

Du ser ju vad jag skrev ovan. Ja min .ini var "nollad" efter patchen. Jag lade in allt igen, sparade och startade spelet. AA funkar prima och filen är i samma skick efteråt och allt funkar som det ska varje gång. Inget tas bort, inget raderas och allt funkar som det ska.

Av RawHead

Jag har snart nog maxat mina crew skills och jag har då inte haft nån slicing. Har för den delen inte sålt på market heller så förstår inte bölandet om slicing just..

Av RawHead
Skrivet av Sanazin:

Hej Allesammans.

*TEXT*

Cheers
Sanazin

Har du en källa på det? Min .ini var ny efter patchen men jag har lagt in allt på nytt och det funkar hur bra som helst, varje gång jag startar SWTOR.

Av RawHead
Skrivet av Yeah_Right:

Verkar som patch dag. Någon som hittar en länk till patch news? Swtor är ju ständigt nere nu för tiden.

Inte från denna patchen utan den som gjordes på testservern i förra veckan, men så nära det kan bli utan "the real stuff":

http://www.darthhater.com/articles/swtor-news/19825-public-te...

Av RawHead
Skrivet av shelter:

Fruktansvärt irreterande att man får upp in-game ticket rutan när man råkar trycka på § ... har provat att binda om detta men den dyker ändå upp.

Ja, störigt som fan mitt i en op eller en boss-strid. Tur att man kan Esc sig ur det snabbt (och slipper klicka).

Av RawHead
Skrivet av godspeed:

----------------------------
Ursäkta?
Du svarade på exakt, vad?

Jag bekräftade bara att du hade rätt. Att jag har early access, men är inte inne i spelet just precis nu.

Av RawHead
Skrivet av godspeed:

-------------------
Hur kunde du missförstå detta?..eller valde du att vilja missförstå
Han menade självklart att han har fått early acess, och är fullt patchad och att hans storlek på disk, låg på detta, inte att han är inne exakt nu, i skrivande stund

Detta

Av RawHead

haha, tre olika

Av RawHead
Skrivet av Dekoon:

N¨ågon som har hela klienten uppdaterad o klar som kan säga mig hur stor swtor mappen är?

20,5 GB på min disk och jag är inne i spelet och patchad.