Inlägg

Inlägg som fragCan har skrivit i forumet
Av fragCan

Om du är ute efter en riktigt bra ryggsäck så rekommenderar jag Kriega. Jag har själv en Kriega 25 när jag kör MC samt cykelpendlar till jobbet. Det bästa med den är att den spänns över bröstkorgen. Därigenom så känner du ingen tyngd alls över axlarna. Den är även extremt slitstark. Jag har själv haft min nu i nästan 7 år och använt året om i alla väder. Förutom att tyget blivit lite bleknat så är väskan i utmärkt skick än.

Av fragCan

Hur ser aktiviteten ut för er nu? Organiseras spelen via discord eller har ni en svensk server uppe?
Jag går med i Er discord kanal senare, så hänger jag med och lirar lite när tillfälle finns. Har inte kört något 2K4 sedan servrarna pluggades ur heller så tar gärna hjälp med att konfa till den nya master servern.

Av fragCan

Jag hakar gärna på och spelar lite emellanåt. Blev en hel del av detta för mig året innan servrarna drogs ur. Mestadels CTF, men även en del DM. Tyvärr var den enda aktiva servern 24/7 Rankin, och det blev lite trist i längden. Har sedan dess bara kört lite UT4 då och då, men det är inte i närheten av känslan från 2k4.

Av fragCan

Annonsen är avslutad

Av fragCan

Vega 56 Sapphire Pulse

AMD Vega 56 Sapphire Pulse. Kommer i originalkartong, som synes i bild. Köptes nytt av mig 2017 och har tjänat mig troget utan problem. Förutom en lättare undervoltning så har kortet körts stock.

Kan hämtas i Arlöv (Nära Malmö) alt skickas. Köparen står då för fraktkostnaden och alla transaktioner görs via swish.

Läs hela annonsen här

Av fragCan

Har ett AMD Vega 56, Sapphire pulse. 1000:-.

Av fragCan

Annonsen är avslutad

Av fragCan

Endgame Gear OP1we

Endgame Gears nya mus. 58 gram, trådlös.
Mer info nedan:
https://www.endgamegear.com/en-us/op1we/gaming-mice

Tyvärr var det inte den xm1 mini som jag hade hoppats på så efter endast två dagars användning så säljer jag den nu vidare. Dvs i nyskick.

Inköpt från Caseking.de för 106 Eur (1,325 kr) Digitalt kvitto finns.

Betalning genom Swish.
Priset avser exkl frakt.

Läs hela annonsen här

Av fragCan

24" 1440p 165hz - AOC Q24G2A/BK

I en marknad som domineras av stora skärmar, mer pixlar och snabbare uppdatering så har vi som föredrar mindre skärmar varit strandsatta med 1080p.
Nu är det äntligen ändring på detta. AOC har släppt sin Q24G2A/BK på den Europeiska marknaden.
En 23,8 tums IPS-panel, 1440p (med PPI på 123,4), samt 165hz refresh.

https://aoc.com/se-sv/gaming/products/monitors/q24g2a-bk

Personligen så har jag länge hoppats på att skärm likt denna. Trots att jag har en 27" 1440p skärm i nuläget, så har jag alltid föredragit att spela på 24". Med så många alternativ vad gäller större spelskärmar, så är det roligt att se att även 24" segmentet utvecklas.
Enligt AOC så har skärmen varit en succé på den asiatiska marknaden (tidigare exklusiv) så det återstår att se ifall så även blir fallet i europa, samt att kanske fler tillverkare följer.

Vad säger sweclockers? Någons som har eller planerar att införskaffa denna skärm?

Av fragCan

Sedan Returnal först släpptes så har jag önskat att det skulle komma till PC också. Ännu värre efter att jag fick chans att prova det hos en polare. Nu när det äntligen är påväg så sitter jag här med en föråldrad GPU och en inneboende snålhet som får mig att vägra att betala dagens priser för en uppgradering.

Av fragCan

Som någon som kör på mellanklass-korten så hoppades jag på info även om 7600/7700. Men i sedvanlig ordning är det endast toppkorten som visas först. Förståeligt såklart, då företagen vill visa sin bästa prestanda. Nu är det bara till att invänta SweC tester. Även om 7900 inte är av intresse för mig så ger det en fingervisning om vilken prestanda vi kanske kan vänta oss längre ner på stegen.

Mitt gamla Vega 56 orkar med nöd och näppe med att prestera, detta trots att jag föredrar att spela på min 24", och alltså är fast på 1080p. Frågan är om man ska ha tålamod och invänta 76/7700, eller knipa ett 6700XT när lagerna töms.

Av fragCan

För rätt pris så skulle jag nog överväga Ti modellen. Då jag för tillfället sitter med ett Vega 56 så vore det en välbehövlig uppgradering. Tänkte ursprungligen vänta in rdna3 eller 4060/ti, men sett till dagens priser så kanske det är ett bra läge att utnyttja Nvidias lagerrensning och knipa ett kort från 30 serien. 6000:- är max vad jag ger för en GPU, och det har jag svårt att se kommande kort hållas inom.

Av fragCan

Jag har siktet ställt på 4060/60ti som ersättare till mitt Vega 56, så hoppas innerligt att detta visas upp imorgon. Sen får priset avgöra i slutänden. Man vågar väl knappt hoppas ett 60 klass kort runt 5000:-

Av fragCan

Riktigt tråkigt. Bytade min till ett nytt exemplar. Denna gången var det glapp mellan panelen och bakstycket i överkanten, som resulterade i kraftig BLB. Det verkar som om vi båda har haft extrem otur med denna skärmen. Tyvärr ger jag inte den fler chanser heller utan letar efter något annat nu.

Är framför allt sugen på Acer'n nedan. Deras Agile splendor IPS låter lovande baserat på dom recensioner jag sett.
https://www.inet.se/produkt/2218733/acer-27-predator-xb273unv...

Av fragCan

Köpte denna skärmen för 1 vecka sedan. Några pixel-defekter har jag turligt nog inte, däremot så stör jag mig väldigt på glowen på mitt exemplar. Trots ljusstyrkan på 10% så är det klart synligt i båda vänstra hörnen vid mörkare scener. Lite glow är jag självklart beredd på med alla ips paneler, men då det är som att ha en reflektion i skärmens nedre vänstra hörn, samt en del förvrängda färger så är det väldigt irriterande. Otroligt bra skärm i övrigt, och färgerna framför allt är klart bättre än dom tidigare IPS jag haft.

Om du inte vill chansa igen på ett nytt exemplar så kanske MSI mag274qrf-qd är en kandidat. Efter GP850'n så tycker jag att MSI skärmen är den som blivit mest prisad.

Av fragCan
Skrivet av medbor:

Funkar såklart inte för alla, och du har gett det en ärlig chans. Inga problem från min sida. Tror dock att det främst handlar om en invänjningsperiod, frågan är bara hur lång och vad man är villig att kompromissa med

Problemet nu är att jag har fått smak för hur fantastiskt OLED är. Det utrymmet som krävdes för att jag skulle få 48'an på ett bekvämt avstånd är den stora kompromissen som tyvärr inte funkar. Men jag väntar och ser när 42" kommer!
Sen kommer jag ändå ha kvar en mindre skärm till dom spel där den är att föredra.

Av fragCan
Skrivet av medbor:

Testade du custom resolution med ’black bars’?

Eller helt enkelt fönsterläge

Jadå, jag testade alla förslag, och arrangerade om hela min setup för att öka avståndet till skärmen. Vissa spel, t.ex BFV och Doom var en dröm att spela, men sen andra arena-shooters funkade inte alls för mig. Jag spelar bättre på en liten skärm på nära håll. Och när 48'an var på ett bekvämt avstånd ifrån skrivbordet så tog hela setupen upp det mesta av min golvyta.

Av fragCan

Lämnade tillbaka min CX 48 idag då den var alldeles för stor för mig. Efter att ha upplevt Battlefield V på OLED, med HDR, så är väntan på mindre alternativ olidlig. Helst hade jag sett ännu mindre då 42" fortfarande är lite stort för min smak, men när det väl släpps så lär jag ta en koll på den ändå. Suget är verkligen där nu! Men en 27 - 32", 144Hz, det vore verkligen optimalt imo.

Av fragCan

Då har jag också skaffat mig en CX 48". Efter 17 år, så fick min gamla 720p TV pensionera sig.
Då jag behövde både ny TV samt var ute efter att uppgradera gaming-skärmen, så blev det en chansning på LG'n.
Helt fantastisk bild, och att spela i 120 Hz är nog den maffigaste spelupplevelsen jag haft.

MEN trots det så känner jag mig tveksam till ifall jag behåller CX'n. Trots alla dess egenskaper så spelar jag fullkomligen uselt med den. Före detta så använde jag visserligen en 24" så jag hoppas den stora skillnaden kan förändras framöver. Men just nu så har jag ingen precision alls oavsett vad jag spelar. i stort sett lirar jag enbart fps, Quake, Splitgate, Battlefield m.m.

Nu i väntan på Halo Infinite så har jag kollat en del beta-videor, och där känner jag ändå att det nog kommer vara grymt att kunna lira på CX'n.

Någon som känner igen sig i detta? Hade ni svårt att byta från monitor till TV?

Av fragCan

Ang försäkringar så vill jag tillägga att ifall ni kör bandagar så är det väldigt få bolag som erbjuder täckning även där.

Just därför har jag själv Bilsport & MC då dom faktiskt gäller även på bana, MEN ENDAST sålänge du inte tävlar eller tränar inför tävling (även tidtagning kan dom tolka som tävling).
Hos de flesta andra bolag så gäller försäkringen endast på godkända bankörningar som görs i utbildningssyfte, t.ex SMC knix, BKK.