Inlägg

Inlägg som Sandell har skrivit i forumet
Av Sandell

Anledningen till att den spikeade var nog att VRM blev för varma. Hade samma fenomen och kollade då temps på VRM som var runt 115 grader. Satte minimihastighet på fläkten till 60% så funkade det sen.

Av Sandell

Funkar för mig, följ denna: http://pastebin.com/Du1B7zgH

Av Sandell

Vad finns det för anledning att minea denna istället för någon av alla de andra altcoins som finns?

Av Sandell

Om någon vill veta hur jag löste det hela så bytte jag ut Atiflash 4.07 till 3.99 så funkade det.

Av Sandell

Atiflash ger mig Division by Zero och SIGFPE

Jag fick tag på ett XFX 5770 med felflashad BIOS som jag tänkte försöka få igång och köra CF med mitt 5750, men jag lyckas inte att flasha kortet och har kanske t om lyckats få det i sämre skick nu än vad det var innan. När jag försökte flasha det första gången med original firmware fick jag detta skumma meddelandet som jag inte lyckas hitta någon info om. (se skärmdumpen)

http://www.forumbilder.se/CFGP7/dsc-0301small.JPG

Nu hittar atiflash ingen BIOS alls på kortet, men själva kortet hittas fortfarande. Om jag försöker flasha igen så får jag samma felmeddelande.

Jag har provat andra sekundära grafikkort, andra PCIe-portar osv, men det blir ingen skillnad.

Har jag glömt något? Tips på hur jag ska fortsätta felsöka?

Av Sandell

Det är ju bara att köpa en begagnad likadan från Blocket eller Ebay, kolla här: http://www.blocket.se/kalmar/Datordelar_35469581.htm?ca=22&w=...

Eller här: http://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_n...

Av Sandell

Kompositutgången som du kallar den är ingen kompositvideo, det är en vanlig antennsignal. Ska du använda den utgången så kan du använda en sån här kabel: http://www.tradera.com/ANTENNKABEL-RF-KABEL-TILL-COMMODORE-12...

Annars kan man köpa en SCART-kabel till den, typ en sånhär: http://www.tradera.com/SCART-KABEL-COMMODORE-64-C64-NYTT--auk...

Eller en sån här, så får du faktiskt komposit: http://www.tradera.com/A-V-KOMPOSITKABEL-COMMODORE-64-64-C64-...

Av Sandell

D347 är ju Deamon Tools.

Av Sandell

Låg prestanda Shuttle XPC + 6800GS

Hej!

Jag tror att jag får för dålig 3D-prestanda i relation till min hårdvara.
Det gäller min HTPC som består av ett Shuttle XPC ST61G4 barebone med en P4 2.8GHz (800FSB), 1Gb DDR400-minne, 1st 60Gb 2.5" hårddisk och så grafikkort.

Styrkretsarna på moderkortet är ATI RS300, som har ett inbyggt Radeon 9100IGP. Detta grafikkortet har inte komponent ut som jag behöver till min nya plasma, så därför skaffade jag mig ett nästan oanvänt GeForce 6800GS 128Mb AGP.

Nu till problemet. Jag tycker att jag får för låga poäng i 3DMark, i 3DMark03 får jag 7924p vilket kanske duger, men i 3DMark05 får jag ynka 1363p. Detta kan väl inte stämma?

Det jag har kommit fram till är att det finns vissa kompatibilitetsproblem med detta chipset och AGP-grafikkort, testade med ett Radeon 9800SE också och det hade inga vidare prestanda heller. Klart sämre än mitt 6800GS, men lite väl dåligt mot vad jag hade med det kortet innan.

Jag funderar på, och tror, att det är något problem med AGP-drivrutinerna, men jag lyckas inte på något sätt att få till det genom drivrutinsuppgraderingar eller andra knep.

En sista fråga, ska det i NVidias drivrutiner stå att kortet sitter på en PCI-bus? Tycker det verkar skumt också.

Jag är tacksam för alla tips som ni kan tänka er, Shuttle sa i princip att det hade funnits en del problem med 6800-kort på detta moderkortet, men det är inte det svaret jag vill ha!

Tack på förhand...

Av Sandell

Tack för tipset om sökfunktionen, men det var just vad man har för rättigheter jag var ute efter. Grejen är den att jag har beställt från itbutikken innan, dock var det ett år sedan ungefär, men då funkade allt utan problem snabbt och så.

Av Sandell

Rättigheter vid utgången vara (itbutikken)

Hej!

Beställde en Opteron 146 på itbutikken för tre månader sedan, och har väntat tålmodigt sedan dess. För några dagar sedan går jag in på deras Track&Trace på min order och ser att där plötsligt inte finns någonting kvar i ordern, den är alltså helt tom. Nu har man suttit och väntat på att bygga ihop datorn i två månader ungefär, då jag fick de resterande delarna från annan leverantör, och då tar de bort min order på processorn.

Nu har de tagit bort processorn ur sitt sortiment med hänvisning att de inte kan få tag på den. Konstigt då att flera andra leverantörer kan få tag på den.

Frågan är: Får de göra såhär? Är såklart irriterad på dem då de inte har hört av sig om detta till mig alls, och jag har inte fått något erbjudande om ersättningsvara eller liknande heller. Frågade dem om de skulle kunna göra något åt priset på någon annan processor så att jag kan få ihop datorn, men ingen vilja att hjälpa till.

Dåligt tycker jag!

Av Sandell

Hehe, ja nu kom felet igen... Och ja, jag har en Maxtor Diamondmax 10. Tänkte köpa en till och RAIDa dem, men nu får vi väl tänka om lite...

Tack för tipsen!

Av Sandell

Mitt verkar ha löst sig nu när jag lät den stå och försöka tugga sig igång(10minuter), och då hittade den två okända enheter som var VIVO-funktionen på mitt Radeon X800GTO.

Har startat om ett par gånger nu, och som sagt så verkar det funka.

Av Sandell

Har något liknande på min, och det problemet försvinner om jag sätter dit en gammal hårddisk på den gamla vanliga IDE-platsen. Helskumt, men jag tycker det känns som något drivrutinsproblem, då den startade hur fint som helst innan NForce-drivrutinerna installerades...

Har tyvärr ingen lösning på ditt problem, men hoppas att någon annan har det.

Av Sandell

Detta var intressant, jag kör också med ett MSI K8N Neo4 och har väldigt skumma stabilitetsproblem med det. Jag kan maxa datorn med Prime95, 3DMark05 och en massa annat, men den kan ändå hänga sig och starta om ibland. Jag kan inte lita på den helt enkelt.

Idag när jag kom hem från jobbet kunde jag använda datorn ungefär 30 sekunder, sen låste sig muspekaren. Vid omstart gick det inte längre att starta Windows, fel på filer, kunde inte läsa vissa filer osv.

Jag har min systemdisk på SATA1, och kör min RAID-partition på SATA3&4. FSB'n har jag haft uppe i 310 stabilt, eller ja, med dessa skumma hängningar och omstarter.

Har även hört vid enstaka tillfällen ljud som liknar de gamla IBM GXP30 clicks of death eller vad de kallas, från min systemdisk, som är en helt ny 250Gb.

Nu ska jag testa att hänga i en gammal 4 giggare, installera och köra skiten ur grejerna för att se om jag kan framkalla samma fel igen.

Synpunkter, kommentarer på mitt problem eller tillvägagångssätt av felsökning?

Av Sandell

Du räknar HTT gångertalet gånger FSB'n, i mitt fall kör jag 3*300=900MHz HTT. Original går den på 1000MHz, så över det verkar den inte gilla.

Av Sandell

Håller på att testa hur hög FSB jag kan köra på mitt Neo4. Mitt mål är att köra min Opteron 144 stabilt i 2700MHz, vilket betyder en FSB på 300MHz. I nuläget kör jag FSB på 310MHz, HTT x3, 100MHz minnesdivider och multiplier 5x på prollen för att se så att moderkortet är stabilt i dessa hastigheter.

Hade problem med 133MHz minnesdividern, även att den "äkta" minneshastigheten skulle hamnat under 200MHz så funkade det inte. Kanske en bugg? Får kolla på det mer senare.

För att köra 310MHz FSB får jag mata chipsetet med 1.7volt, vilket jag inte är orolig för. Kylflänsen blir inte speciellt varm heller tycker jag.

Jag vet inte om vissas problem med att köra höga FSB kan ligga i PCIE-frekvensen, jag har satt min på 101MHz för att vara säker på att den låser. PCIE Spread Spectrum blir ovalbart när man gör det, så jag tycker det tyder på att det ändras lite grejer.

I övrigt är jag mycket nöjd med moderkortet, och hoppas att min prolle klarar 2700 stabilt. Körde den i det innan som ses i signaturen, men stötte på lite ostabilitet, därav min överklockningsfelsökning.

Edit: Det var inte 166MHz minnesdivider jag hade problem med utan 133MHz.

Av Sandell

Har haft enorma problem med min uppgradering från 8 till 24 från Glocalnet. Bor ca 2500m från stationen, och modemet vägrade synka upp i mer än 8mbit. Testade tre olika modem, olika splitters, allt!

Under de två-tre veckor som jag felsökte allt jag kunde, hade jag kontakt med en tekniker på Glocalnet som ringde upp mig med jämna mellanrum och tipsade om vad jag kunde göra. Till slut kom vi fram till att jag hade testat allt som gick att göra, och att jag inte kunde göra mer. Glocalnets leverantör i mitt fall är Song Networks, som hela tiden hävdade att det var hos mig felet låg, och minsann inte i deras utrustning i telestationen.

Efter mycket påtryckningar från "min" tekniker på Glocalnet så gick Song med på att byta ut "mitt" linjekort i telestationen. Det skulle dock ta en vecka ungefär, så döm om min förvåning när Glocalnet-teknikern ringer upp nästa dag och säger att nu synkar mitt modem upp i 18mbit!

Vad var felet då?

Jo, hela tiden var det Song som hade konfigurerat linjekortet på fel port eller hur det var, det var iaf inget varken jag eller Glocalnet kunde gjort något åt.

Så all heder åt Glocalnet i mitt fall, som lade ner mycket tid för att få det att funka. Som en bonus fick jag kompensation genom lite gratis bredband, telefoni och biobiljetter.

Det kan också tilläggas att Dlink DSL-300T inte funkar det minsta med 24mbit. Inte mitt iaf trots de uppgraderingar som ska göras och kontakt med deras support. Köpte ett Alcatel 516 istället, funkar kalas.