Inlägg

Inlägg som Sandell har skrivit i forumet
Av Sandell

Tack för svar och synpunkter.

Tänkte också i samma banor som ehallq, det är ju rätt lätt för tillverkaren att se om det fortfarande är garanti på produkten med hjälp av serienummer. Ser inte riktigt var ägandeförhållandet spelar roll när det gäller ett garantiärende. Klart att det inte är bra att saker blir stulna, det säger ju sig självt. Men vad har det med garanti att göra? Det funkar ju på hårddiskar också för den delen, har skickat flera trasiga hårddiskar inom garantiperioden direkt till tillverkaren utan krav på kvitto.

Hursomhelst, nu har jag fått svar på att det är så här det fungerar, och får väl skylla mig själv som inte har bättre koll på kvittona eller online inköpsställe. Surt bara att inte kunna utnyttja den bra garantitiden på 7 år som är på detta aggregatet.

@Corsair Johan, kan du förklara varför man har krav på inköpskvitto på en produkt enligt diskussionen ovan? Vore intressant att veta varför tillverkare har olika policy där. Stämmer det att man vill skydda sig mot att byta ut stulna saker? Eller är det ett lätt sätt att slippa undan garantifall eftersom man vet att folk i allmänhet är slarviga och inte har koll på sina papper?

Av Sandell

Åberopa garanti utan inköpskvitto, HX1050 med coilwhine

Hej,

Jag har en dator med ett HX1050 nätagg i, som funkar bra förutom att det är hemskt coilwhine i det vid vissa tillfällen när man spelar spel t ex. Jag upptäckte detta efter att jag flyttade datorn in i samma rum som jag sitter, innan har jag haft datorn i rummet bredvid med kablar genom väggen.

Nu är det tyvärr så att jag inte har något kvitto kvar på detta köpet, kommer inte ens ihåg var jag har köpt aggregatet.

Är det helt kört att få detta utbytt på garanti i mitt fall?

Av Sandell

@Mac83 Ja det kan jag göra. Kör förbi Ljungby imorgon faktiskt. Tar resten på pm.

Av Sandell

@Gainsgoblin @Mac83 Vad sägs om 800kr/st för dessa kort?

Av Sandell
Skrivet av Whitesound:

Har ett 7970 Gigabyte Windforce 3x om du är intresserad

Absolut, skicka gärna pm med pris och detaljer.

Av Sandell

Radeon minst 7970 köpes

Jag vill köpa nytt grafikkort och är bara intresserad av AMD Radeon. Har tänkt mig nånstans runt 2000kr som mest. Är även intressant med crossfirelösningar, typ dubbla 7970 eller så.

Vad har du till salu?

Läs hela annonsen här

Av Sandell

650+ frakt för cpu.

Av Sandell

550 + frakt för cpu.

Av Sandell

400 för CPU.

Av Sandell

Köper gärna skärmen för utsatt pris, kan eventuellt hämta.

Av Sandell

X antal tusen är väl att ta i, men 600kr kan jag bjuda.

Av Sandell

Ge mig 700 då?

Av Sandell

Jag har ett sånt här till salu: http://www.corsair.com/en-us/professional-series-hx1050-80plu...

Tänkte mig 1000:- för det.

Kanske 2 år gammalt och sparsamt använt. Funkar hur bra som helst.

Av Sandell

Jag har badat med min Xperia V flera gånger utan problem, men efter senaste gången så ville den inte starta. Tog bort luckan på baksidan och visst var det vatten däri. Fuktindikatorn på batteriet och inuti telefonen var röda, men de i hörlursuttaget och usb-kontakten var fortfarande vita. Använde den inte på något annorlunda sätt, så tätningarna kanske bara har stelnat till eller nått så det har börjat läcka...

Hur som helst, efter en halvtimme i ugnen på 60 grader och några timmar utomhus i stekande sol så fungerar den nu finfint igen.

Av Sandell

Kolla oljenivån. Du har antagligen fått in luft i en lyftare, min låter så vid uppstart om oljenivån är i det lägsta laget.

Av Sandell

Intressant!

Jag får prova helt enkelt, tack för info.

Av Sandell

TUL-bios? Någon som vill förklara?

Jag har två Powercolor 7970 och två Powercolor 280x, alla är köpta av Webhallen när de hade sina fina priser innan jul.

Finns det något som passar dessa korten? Kan jag tjäna något på att byta BIOS?

Av Sandell

Svar från de som vet:

Hitachi:

The drive will operate in all axes (6 directions). Performance and error rate will stay within specification limits if the drive is operated in the other orientations from which it was formatted.

Western Digital:

Physical mounting of the drive: WD drives will function normally whether they are mounted sideways or upside down (any X, Y, Z orientation).

Maxtor:

The hard drive can be mounted in any orientation.

Samsung:

As long as it is securely attached to the chassis, hard disk drives may be mounted either horizontally or vertically depending on how your computer’s case is constructed.

Av Sandell
Skrivet av Luffie:

Jag har börjat med scryptmining sedan någon vecka tillbaka och hade samma problem med mina 2x MSI 280x.

Jag följde denna guiden: https://litecointalk.org/index.php?topic=12680.0 och det gick väldigt smidigt.
Mina kort rullar stabilt i 1080/1500 på 0.950V.

Vad har du för övriga inställningar och hashrate med den klocken och spänningen? Det är ju jättebra att kunna köra så hög klock med så låg spänning tycker jag. Mina Powercolor 280x kräver 1.075v för att köras i 1000MHz respektive 1030MHz.

Av Sandell

Jag kör mining med 2st 7970 och 2st 280x på ett Corsair 1050W och nån enkel Pentium. Den drar strax över 1000w i väggen och har gjort det i nån månad nu utan problem. Vet inte exakt modell, men tror det heter AX1050i eller nått.
Nu kör jag iofs undervoltat men överklockat, så de drar väl lite mindre än ett standardkort totalt sett.