Inlägg

Inlägg som Hasson39 har skrivit i forumet
Av Hasson39

Skall jag returnera min monitor? (Gigabyte M32U)

Hej!

Har både Xbox series X samt Macbook pro 16 m1, och köpte skärmen främst för min Konsol men även för Macbook. Kanske lite dumt gjort av mig, men valde att läsa på efter att jag beställde min skärm, och som jag förstått det så har Gigabyte M32U endast 24 Gbps vilket resulterar i att man inte kan få ut 4k 120 vad jag förstått, såvida man inte kör Chroma Subsampling (vet inte ens vad det betyder).

Skulle någon kunna förklara det hela på ett enkelt språk hahah, och vare sig jag bör byta ut skärmen mot en annan modell eller inte?

Av Hasson39

Jag skulle säga , köper man något från tex Apple, lenovo, Dell, så lönar det alltid sig att gå direkt via tillverkaren eftersom de har så bra service, inte minst Dell som oftast kommer hem till dig och fixar problemet direkt eller byter ut på plats.

Hade man däremot köpt något som Acer så hade jag hellre velat ta det via en mellanhand, där det finns en liten chans att de oftast byter ut produkten för att inte krångla till det.

Av Hasson39
Skrivet av Karaff:

Min helt amatörmässiga tanke är ju att man försöker kompensera för någon annan avsaknad av kontroll i livet genom att överkontrollera sånt man upplever att man kan kontrollera.

Verkar personen må bra i övrigt ?

Den meningen stämmer såååååå 100% in på honom skulle ja säga, men ja haha, han mår bra i övrigt. En av mina närmaste vänner som ja känt sedan barndomen och någon ja själv ser upp till, och då är det inte många .

Av Hasson39

Klassificeras detta som OCD?

Hallå där!

Skulle vilja höra era åsikter kring ett beteende och vare sig detta är en sjukdom eller inte.Gäller en väldigt nära vän till dig, och har själv försökt ändra beteendet men ingenting jag har gjort har hjälpt honom. Skriver ner ett par sympton:

Personen ifråga stör sig otroligt mycket på smått felaktiga beslut/inställningar som han gjort, resulterar i att personen måste skapa nytt tex konto, email, telefonnummer. Exempel. Råkar han ändra en inställning som är främmande, så räcker det inte med att ändra tillbaka inställningen, utan finns alltid en bakomliggande tanke att han gjort något mer, och då måste han skapa helt nytt konto. Samma sak gäller det med vad som helst, abonnemang och han råkar pilla med något, email, och han råkar pilla med något osv osv.

Köper han en pryl, och känner sedan att någon annan rört prylen eller varit och pillat inne i inställningarna , så måste han formatera om produkten.

Har läst en hel del på nätet, och inte lyckats hitta vare sig man klassificerar detta. som OCD eller inte?

Av Hasson39

Fråga gällande gamesharing Xbox

Hallå!

Jag har en frågeställning kring gamesharing på Xbox.

Jag vet om att när man kopplar ihop två konton med varann, så kan person A se persons B spelbiblotek, så med andra ord, laddar han ner ett spel så dyker det även upp på min lista "tidigare nedladdad" osv. Min fråga är då, när man sedan kopplar bort gamesharing (kopplingen mellan varann), kommer jag (A) fortfarande kunna se person B spelbiblotek, och tidigare vad denne laddat ner?

Har tyvärr inte möjligt att testa detta själv, så hoppas få svar här.

Av Hasson39
Skrivet av anon138754:

Blocket skriver att det gäller där om man använder deras betaltjänst:

https://blocket.zendesk.com/hc/sv/articles/6625642415644-Ny-l...

Jag tänker på Tradera där man per automatik är tvingad att använda deras betaltjänster, så gäller denna lag tradera till 100%, finns med andra ord inga undanflykter eller genvägar, eftersom majoriteten av köparna betalar via tradera.

Av Hasson39

Nej då, inte bara du.

Förra året, under black friday så kunde man hitta lite av varje hos tex amazon, fanns lite för alla, i år så fanns det inte mycket alls kändes det som, och inte bara hos amazon utan de flesta större aktörerna. De flesta hade inte ens ork att göra cybermonday skyltar/reklam, utan man fortsatte med black friday istället.

Jag är mer nyfiken på, vad hände med att det var inflation, och lågkonjunktur och att alla butiker ville bli av med årets varor? För det kändes verkligen inte som det.

Av Hasson39
Skrivet av cfw:

Någon som behöver Microsoft Office? Finns en nyckel för 2021 Pro, någon gammal hederlig offline version till kraftigt rabatterat pris.

https://stacksocial.com/sales/microsoft-office-pro-plus-2021-...

$29.99 istället för $349.00

Nämns på CNET så borde vara en legit sida.
https://www.cnet.com/deals/microsoft-office-is-91-percent-off...

Vet du om det möjligtvis skulle fungera på MAC också ?

Edit: Svarar på frågan själv, finns en till version med MAC support.

Av Hasson39

Beställde MacBook Pro för några dagar sedan från större kedja. Till min förvåning kom datorn i blått vadderat påse (och verkligen minimalt med bubbelplast. (Notera att jag inte menar de blåa Kuvert som säljs i Butikerna). Blev chockad, eftersom det är sådan packning man får när man beställer från Aliexpress/DHgate ( där de mer eller mindre tejpar över påsen produkten ligger i)

Och jag är övertygad om jag hade skickat tillbaka datorn med samma slags packning och datorn tagit stryk, så hade jag säkert fått stått för det.

Av Hasson39

Kan inte alla lägga upp ett inlägg där ni skriver att de makulerat era ordrar, för det tillför ju så mycket.

Av Hasson39
Skrivet av Naque:

Den här kände jag bara måste förevigas

https://i.imgur.com/5mavMRs.png

Inte bara är priset högre än en sprillans ny men det är en nästan 2 års gammal mobil och den senaste modellen s22 ultra är ju till å med billigare. Beskrivningen är dessutom en bra hjärngymnastik.

Påminner mig om tidigt 2000 tal. Alla som sålde skrev ner "inköpspris". Hade de minsann betalat 20,000 så skulle priset de sålde varan baseras på inköpspriset och inte vad varan kostar idag. Känns lite som om dessa människor fortfarande finns kvar.

Av Hasson39

Hur viktigt är Pixel response time för spelandet?

Hej!

Planerar att införskaffa Samsung 43" QN90B 4K Neo QLED TV (2022) då den är på rea just nu, och kostar ungefär som LG c2 42.

Här är jämförelsen enligt RTINGS:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-c2-oled-vs-samsung...

Där LG C2 har mycket bättre pixel response time, vilket skall resultera i mindre motion blur? Hur viktigt är detta vid spel som Warzone 2, overwatch osv?

Enligt andra recensenter så skall det handla om vare sig man spelare i ljusa miljöer (Samsung) vs mörkare miljöer (LG), men det stämmer ju inte riktigt om man kollar på RTINGS review?

Av Hasson39
Skrivet av Alexraptor:

Hejsan! Har handlat lite på Tradera på sistone, vilket har hittils fungerat väldigt smidigt, men jag har stött på en situatione som jag inte sett förut, och undrade om det är någon som har ordentligt koll på hur det står till i det här fallet.

Det finns ett objekt som jag tittar på (ej budat ännu), där säljaren skriver "Betalas med Swish" in beskrivningen. Detta trots att det listas andra betalningssätt under "Betalning". Får säljaren verkligen göra så? Eller är denne ändå skyldig att skicka mig varan om jag eventuellt vann och bestämde mig för att använda något av de andra betalningssätten med köparskydd?

Tack på förhand!

Kort sagt går detta emot Traderas regler, eftersom man inte får ställa sådana krav, och som svar på din fråga, så finns det ingen som tvingar säljaren att sälja varan till dig efter köpet, eftersom Tradera inte kommer göra något mer än att skicka en varning eller uppmuntran.

Men det är inte bara oseriösa säljare som endast kräver Swish som betalning, många göra detta för att själva förhindra att de blir lurade. Betalar du via paypal tex kan du när som kräva tillbaka pengarna, och även med köparskyddet som Tradera har, så är det oftast till köparens fördel och inte säljaren, eftersom man kan egentligen yrka på vad som helst.

Av Hasson39
Skrivet av VinceAkStyle:

Jag upplevde samma sak som dig, att jag lyckades ta mig upp till gold 1 /plat 3 i Siege och samtidigt ha kul i andra FPS. handkontroll kan man vänja sig vid.

Jag var rädd att inte kunna anpassa mig till handkontroll men det något annat jag lyckades inte vänja mig vid.
Från början tyckte jag folk på PC var inte så trevliga, och nu verkar de super trevliga jämfört med de tonåringar man får stå ut med jämt på konsol.

Till exempel i Rainbow Six Siege så försöker andra i ditt lag hjälpa när de har dött och inte du. Kanske blir de otrevliga om du misslyckas, ja de är inte alltid nice. Men de ger dig info och gratulerar när du gör något bra.
På Xbox får du ingen info från andra. Om du räddar dagen blir det tystnad och om du misslyckas blir det otrevliga meddelanden.
Att höra andra jubbla när du "carry" de till seger eller få ett tack är extremt ovanligt. Så illa var det inte på PC.

Ja precis som du säger, det bästa med PC spelandet var just communityt, majoriteten av alla spelare hade Mic, och många var i min ålder. Inte bara det, discord grupper, och lättare att hitta spelare osv osv.

På xbox fronten, under året jag spelat så har jag helt ärligt inte lyckats hitta folk i min egen ålder, utan de flesta är 17-22 och supertrevliga, men känns alltid lite pinsamt ibland haha Men jag skall helt ärligt säga att jag inte märkt av detta på MW2 och WZ2, eftersom de flesta kör med mic där också + crossplay, och där är det lättare att skaffa vänner osv.

Ni som inte kan läsa mellan raderna så är detta ett rop på hjälp. Om ni söker Xbox-vänner så lägg gärna till mig. Vi är ca 4-5 st i åldrarna 28+ som lirar främst på kvällarna, och lirar allt möjligt. Skulle vara kul med fler spelare. Har 0 betydelse hur duktiga ni är.

Av Hasson39
Skrivet av timpangoeselite:

Vi förstår att vi skickat pengar till en Emil.
Men numret går till en annan person vid namn William, har pratat med denne och han har inte något med detta att göra utan fler har hört av sig av samma orsak. Hur denne Emil fick in sitt nummer på Williams hitta.se profil vet jag inte?

Kan vara så att du råkat ut för målvaktsmetoden.

Bedragaren hittar en annons på blocket eller vart som helst som hen vill köpa (säljare A), låt oss säga att beloppet är 5000kr.
Sedan läggaren bedragaren själv ut en annons på 5000kr, istället för att betala bedragaren så betalar du istället ut pengarna till blocket annonsen som bedragaren ville köpa = Säljare A. Vilket resulterar i = bedragaren får sin vara, och Säljare A får pengarna, dock oärliga pengar och riskera att förlora dessa pengar vid en rätt.

Så skulle det skita sig, så spåras det hela till Säljare A som fått pengarna, och bedragaren har med andra ord inte tagit emot pengar alls. Detta är något jag själv råkat ut för i mina unga dagar, och tyvärr är det endast så här man lär sig av sina misstag.

Av Hasson39
Skrivet av megaman01:

Då skulle jag vilja ställa mig på motsatta sidan. Har gått all in på konsol senaste 10 åren och spelar ok både med kontroll och m/t.( Eller lika dåligt) Har PS5, Xbox SX mm.

Därimot har jag mer och mer gått över till PC igen och köpt på mig nya grejer pga konsolerna tappar mer och mer fps och grafik mot PCn. Vet att det alltid varit såhär men jag tycker det händer alldeles för mycket nuförtiden med grafiken och fps för att det ska funka att ha en konsolcykel på 8år. Med eller utan mindre uppgradering. (PS4 pro etc).
Redan nu har spel kommit ut med endast 30fps på konsol och detta är 2 år in i ny era. Bedrövligt.
Kan inte rekommendera konsol om man inte är beredd att tumma på grafiken och fps. Tycker det är värre än förra generationen trots att PS5 och SX hade bättre grejer från start.
Raytracing är mer eller mindre låst på 30fps och då med ruggigt låga inställningar. RT, som många säger inte är "värt det pga fpsen". Nä men man kan få båda, men det kostar. "RT är meningslöst" mm köper jag inte heller. Är som att säga att man lika gärna kan köra lägsta inställningarna på grafiken för att inte offra fps. Jo men det blir ett annat spel. OK nog om det.

MEN detta är min bedömning idag. Ville bara dela min syn på konsol vs PC idag. Vet att det är minst lika många som tycker som jag gjort tidigare att det räcker gott nog, mindre pengar, skönt att slappa i soffan osv.

Förstår din tanke, men spelen som du tänker på, där raytracing är inblandat, då är det oftast rollspel aka marvel liknande spel vi talar om. Pratar vi FPS spel, så brukar de sikta på minst 60 FPS men de flesta nya har 120. tex Siege, Warzone (även mw2), Overwatch 2 osv.

Men största fördelen med PC spelandet måste ändå vara communityt, fler som har mic, lättare skaffa vänner, Discord communityt osv.

Av Hasson39
Skrivet av Haiwa:

Någon som "lärt" sig spela FPS och gör det gladeligen med kontroll? Är grymt sugen på ett X, då jag införskaffat mig en "bra" TV. Min dator är av äldre modell och har svårt att spela 2042 i 1080p, men är rädd för att adaptering till kontroll kommer resultera i att den bara står.

Jag är PC gamer sedan innan, och brukar ligga på Plat/guld i de flesta spelen som Siege, valorant ,overwatch.

Haft Series X mindre än ett år, och har lyckats komma upp i samma slags "rank" som jag hade som PC gamer, och jag kan helt ärligt säga att jag idag föredrar att lira spel som warzone, overwatch med kontroll framför mus och tangentbord, och bara det faktum att jag säger något sådant, är något jag aldrig trodde skulle ske, oavsett hur bra jag blev.

Är 30+ haha ifall det ger dig mer kött på benen PMa mig gärna om det är något du undrar över.

Av Hasson39
Skrivet av delta76:

Scam, stay away. the seller used to sell books. They were obviously hijacked.

Lite ironiskt att personen lägger upp ett tips som 100% uppenbart scam, men sedan har mage att skriva "beställ på egen risk". Finns ju en del som inte har ett sjätte sinne för dessa saker och ting. Samtidigt får man skylla sig själv om man verkligen på fullt allvar tror att man ens kan köpa ett 4090 för 13.000kr, när företagen inte ens själv köper in de så billigt.

Av Hasson39
Skrivet av Nozomi:

Vart har du köpt kortet? Vet att netonnet skickar ut fyndvaror som nya varor rätt ofta.

Computeruniverse.com Tyskland.

Kommer ta veckor för hanteringstid osv, men vill samtidigt inte gå runt undrandes varför mitt exemplar varit öppnad sen innan och vad dem gjort med kortet.

Av Hasson39
Skrivet av Daemon:

Det finns de som saknar all form av plombering, jag var förvånad själv när jag köpte grafikkort här om året men kollade upp det för egen del och visade sig att tillverkaren (minns inte vilket kort specifikt det var nu) helt enkelt inte hade någon (även ESD, den var bara invikt).

Mitt kort skall ha tejp runt påsen, har sett en del unboxing nu på youtube. Så den biten oroar mig, men funderar på att skicka tillbaka kortet oavsett om det tar veckor.