Inlägg

Inlägg som JBMan har skrivit i forumet
Av JBMan

Jag kollade i alla fall om det existerade en dålig koppling mellan IHS och kylaren, men av dessa bilder att döma, verkar det inte vara så eller vad ser ni?

http://forumbilder.se/I5VO1/20190707-192054-1
http://forumbilder.se/I5VO1/20190707-192403-1

Applicerandet av min egen pasta verkar inte heller göra någon nämnvärd skillnad... Förresten, när jag kollar temperaturen har jag använt GPU-z då temperaturen inte hoppar runt så mycket, som t.ex. i core temp (däremot verkar core temp överlag visa några grader mindre)

Av JBMan

Tyvärr har jag ingen möjlighet att pröva den på annan dator.

Av JBMan

@Turbonisse: Du skriver saker i dina inlägg som jag inte vill höra! Jag ska mekka lite med gummibrickor, kylpasta etc. och efter det är jag kanske beredd att ta in det du säger?

Av JBMan

@Knotvillage: Kommer inte luckan som håller IHS på plats, att vara i vägen då och förhindra bra "kontakt"? Vågar man sig verkligen på en sådan här lösning?

Av JBMan

@Turbonisse m.fl.: Ja, så kanske det är, men när man läser följande recensioner, kan jag ändå inte hjälpa mig själv från att tycka att den SKA kyla bättre än vad den gör:

Nedan följer tre exempel baserat på att kyla en 6700k med H60 (inte en 7700k, men ändå en tämligen kraftfull processor inte sant?)

"The cooler has worked splendidly since I installed it, although I'm a fan of Arctic Silver 5 compound so I scraped off the stuff that came on the heatsink, cleaned and re-tinned it. The cooler is efficient and keeps my 6700K at 64C or less under full load, gaming at about 50C."

exempel nr 2 (6700k):

"On Friday (10/5/2018), I noticed that my i7 6700k was hitting temperatures of 90C when gaming. I have a Corsair H50, and after hours of troubleshooting, I concluded that the cooler isn’t working anymore.

Running Prime95, I am getting around 50C with 100% CPU load."

exempel nr 3(6700k):

"I didn't know if i wanted to get a water cooler cuz it could possibly leak, was looking and it says it fits an lga 1150 and doesn't mention the lga 1151 but it does fit perfectly. I upgraded from a box fan cuz I wanted to overclock my cpu so i bought this as a smaller cheaper alternative to others. I use it as an exhaust so it doesnt stay as cool as it would if it were an intake but it keeps my i7-6700k oc at 4.6ghz 1.4v below 80°c while running a stress test."

Detta var anledningen till att jag köpte den, att jag såg att dem med tämligen kraftfulla processorer hade uppnått mycket bra resultat. Nu förväntar jag mig inte 50c i Prime95, men i alla fall att den skulle ha hållt sig under 70c vid 50% load i spel - är det verkligen att förvänta sig för mycket - om man får tro flertalet av er som svarat?

Av JBMan
Av JBMan

@Tea42BBS: Jag hade gärna stoppat i en sådan tornkylare i datorn, men det går tyvärr inte i mitt obsidian 250d.

Dessutom, tycker jag att en vattenkylningslösning (även om liten) borde kyla betydligt bättre än min tidigare lågprofilskylare "noctua Nh-L9i".

Av JBMan

@Mountain Man:

Temperaturen kryper långsamt uppåt och då är det kanske som du säger: dålig värmeöverföring till kylblocket?

Ja, fläkten går hårt.

Av JBMan

@immutable: Nej, den är så glapp innan kylaren har monterats. Jag upplever inte att den glappar med kylaren monterad. Men det får mig ändå att fundera på om det verkligen blir bra kontakt? Tydligen menar crosair att det ska vara så här, men sedan har jag läst runt lite och sett folk som fått bättre temps med någon form av brickor.

Vart skulle man kunna få tag i små gummiringar för detta ändamål?

Av JBMan

@firstofmay: Den är "deliddad" av den anledningen. En annan sak jag tänkte på var att "backplaten" inte gick att dra åt när jag monterade den utan går att glappa upp och ned. Frågan är om det här spelar in? Det ser ut som på följande youtube video:

https://www.youtube.com/watch?v=8ivDUcf7PHQ

Av JBMan

Hög temp med H60 vattenkylning

Jag bestämde mig för att söka få ned temperaturerna på min 7700k och bytte således ut min luftkylare LH9i till vattenkylningssystemet H60 från corsair.

Jag hade hoppats slippa tänka på höga temperaturer efter detta, men blev något besviken då jag inte har kunnat se någon förbättring alls (mer eller mindre det samma som förut). Jag kör civilzation V + opera i 60% load och temperaturen ligger i snitt på 85 grader; vilket verkar något högt.

Vad kan vara fel tror ni?

Av JBMan

@andra94: 3600:- + frakt för CPU

Av JBMan

@danielsilver: 3500:- för CPU + frakt

Av JBMan

@Shudnawz: Ah tack för tipset!

Av JBMan

Nr "2" (tangentbordet), 500kr + frakt.

Av JBMan

@Belzader: Ahh tack för tipset, det ska jag tänka på.

Av JBMan

@Belzader: Din lösning är mycket intressant, men jag vet inte om jag vill göra min dator till en värre dammsugare än vad den redan är.

@Wachtel: Nej, jag har inte kollat in dessa fläktar, jag ska kolla runt och se om jag kan hitta något test där dessa ställs mot den jag redan har.

Det jag har tittat på sedan skapandet av den här tråden, är följande vattenkylningssytem som verkar helt okej dvs. om man ser till att byta ut de "ljudliga" fläktarna: Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB

Vad tror ni om det då? Kanske är vattenkylning lösningen på värmeproblem i mindre lådor när allt kommer omkring?

Av JBMan

Inköpt när? Kan du också beskriva skicket på telefonen?

Av JBMan

Finns det kvitto och garanti på den?

Av JBMan

Bästa CPU kylare för HTPC (Obsidian 250d)

Jag har för tillfället en Noctua l9i installerad i mitt Obsidian 250d chassi, men känner mig lite missnöjd med temperaturerna som kan gå uppåt emot ca 75-86c vid blott 50% belastning. Vid ännu högre belastning typ 80-100%, då går temperaturen med enkelhet över 90. Jag skulle därför inte kunna köra CPU:n i 100% under längre stunder.

Visst det fungerar... De spel jag spelar pressar aldrig min 7700k mer än 30-45% (ca 60-72c), men det känns ändå väldigt olustigt de gånger som CPU:n av någon anledning används till högre grad och temperaturen stiger upp på obekväma nivåer (90c+).

Det jag undrar är om det finns någon luftkylare som presterar bättre i det här chassit än den jag redan har (det är en liten Noctua trots allt). Jag har letat och letat, men hittar inga "jämförelsetester" eller andra luftkylare som skulle kunna vara bättre. Jag har hittat en lång lista över kompatibla kylare, men det är omöjligt att veta om någon av dessa också presterar bättre än den jag redan har.

Vattenkylning kan vara av intresse, men jag har än inte lyckats hitta något "tyst" system som verkar tillfredsställande (alla jag tittat på har allt från "klickljud" i fläktarna till "brummande pumpar" - alltid är det något.). Ja, behöver jag tillägga att jag också vill ha tystnad? Dessutom verkar ju inte vattenkylning per automatik vara bättre än den bästa luftkylaren från exempelvis Noctua (tänker här enbart på "ATX-format", men i detta HTPC-bygge kanske vattenkylning är den enda vägen jag har att gå?)

Övrigt info:
Jag har en 200mm-inblås fläkt i fronten, en 120mm-inblås i sidan, 2st 80mm-utblås i baken. Jag har även "delidat" CPU:n, allt för att få bättre temperaturer.