Inlägg

Inlägg som JBMan har skrivit i forumet
Av JBMan

6200 +frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av JBMan

5600 + frakt

Av JBMan

2500 + frakt

Av JBMan

2300 plus frakt

Av JBMan

2100 plus frakt.

Av JBMan

1600 + frakt

Av JBMan

2800 + frakt

Av JBMan

2700 + frakt

Av JBMan

3600:- + frakt

Av JBMan

4600:- för iPhone X 64GB

Av JBMan

@Denkis: Ultimate skyrim 4.0 (+300 mods) är baserad runt modden Requiem. Den kanske skulle vara något för dig?
Men om det är special edition som du lirar så är den tyvärr inte kompatibel med denna.

Jag visste inte ens a requiem gick att köra på SE, där ser man.

Av JBMan
Skrivet av trebrecks:

Cyklar runt 4mil MTB när jag väl tränar just nu en gång i veckan men ska bli fler gånger. Ska försöka cykla fram och tillbaka till jobbet. Och börja springa blir ca 4km isf. Mål mindre mage. Ska försöka sluta dricka cola men så gott.

Jag gick över till Coca cola Zero. Gillade inte bismaken i början, men idag har jag vant mig och det går precis lika bra som den med socker i.

https://traningslara.se/lask-varldens-samsta-kalorier/

Av JBMan

@CubaCola: Det beror givetvis på vilken nivå du tränar. En elitidrottare har t.ex. svårt att hålla vikten uppe pga. "extrem" träning.

Du verkar ju träna oerhört hårt när du tränar. Ja menar efter att ha stigit av löpbandet efter 8,5 kilometer (vilket jag nöjer mig med) står mätaren på ca 650 kalorier. Du springer alltså en "halvmara" eller t.o.m. lite till när du springer och tillhör således inte den majoritet av människor som läser denna tråd - vilka jag vände mig emot.

https://www.svd.se/fa-haller-sig-smala-enbart-genom-traning

Av JBMan

Vill bara påpeka att det finns en allmänt vedertagen myt (vilken jag också trodde på förut) att träning i sig leder till viktnedgång..

Det gör det möjligen, men framförallt tillsammans med ett "kaloriunderskott". Dvs. för att gå ned i vikt är kosten det absolut viktigaste - att sluta med eller minska på s.k. "skitmat".

Träning fungerar dock väldigt bra för att "hålla vikten", för att inte lägga på sig alla kilon igen efter att ha tappat dem. Dessvärre kommer kroppen för resten av ditt liv att sträva efter att nå tillbaka till den "maxvikt" du en gång i tiden hade - vilket kan vara värt att ha i åtanke!

Skrivet av El1min4tor:

är inget fan av "bro science".

Word!

Den här sidan är min primära källa till information och den bjuder på fantastiskt intressant läsning oavsett om man tränar eller inte:

https://traningslara.se

Av JBMan

@r_b89: Däremot får man inte 36 månaders garanti på att sätta ihop den själv.

Det verkar dock vara 3 års garanti på varje individuell del som listad i konfigurationen. Dock ska man då själv veta/ta reda på vilken del som gått sönder om datorn skulle fela. Det kan vara bekvämt att skicka iväg hela datorn för att låta någon annan ta reda på felet om något sådant skulle uppstå.

Av JBMan

1500 + frakt för hörlurarna.

Av JBMan

3600 + frakt för telefonen.

Av JBMan

Det här fallet är nu löst...

Ja, nej, temperaturen vill inte överstiga 55 grader (52-55), i en load på 55-60% när jag kör civilization 5 i bakgrunden tillsammans med att se på youtubefilmer på Opera (mot tidigare 77-87 grader!).

Det ska då tilläggas att fläkten inte snurrar för fullt och möjligen om jag körde den i full hastighet skulle vi se några grader mindre. Jag bryr mig dock inte om att kolla det då jag känner mig väldigt väldigt nöjd med den här temperaturen.

Max temp på någon av kärnorna är nu efter 30 minuter "63" grader mot tidigare 97-100 - vilket den då kunde hoppa upp till ibland vid 100% load (t.ex. i momentet att öppna en webbläsare eller något annat program).

Vad var då felet?
Jo, eftersom jag hade tittat på en youtubevideo där en snubbe använde sig av vanlig kylpasta vid "delid" eftersom han menade att det fungerade lika bra som liquid metal. Jahapp tänkte jag, då köper jag en riktigt bra kylpasta och lägger på den istället för liquid metal (jag var vid tiden lite orolig för att pilla med liquid metal).

Men det jag nu upptäckte var att det i "mitt fall" inte alls var lika bra med kylpasta även om jag lade märket till att denna hade varit perfekt applicerad då jag öppnade IHS:n; för att nu faktiskt applicerade grizzly liquid metal en gång för alla! Jag hade också varit rädd för detta moment helt i onödan då det var tämligen enkelt att applicera detta.

Nu äntligen kan jag koppla av för att aldrig mer behöva uppleva dessa höga och "studsande" temperaturer!

Varför startade inte datorn då?
Jag tror att det handlar om att jag försökte modifiera "backplaten" med "gummibrickor". När jag tog bort dessa så startade den plötsligt som vanlig igen. ELLER så hade det att göra med någon liten mm-stor metalliknande "flisa" som jag återfann på moderkortet.

Jag vet inte, ingen aning, annat än att jag vet att jag inte behöver ägna mig åt att modifera "backplates" igen.

Tack till er alla i ert försök att hjälpa mig!

Mvh/John

Av JBMan

Ok, svarar snabbt då jag precis har fått igång datorn igen efter att ha lidit av "no signal" en hel dag, med 50 omstarter som varken gjort till eller från. Men nu är jag här och den inledande tempen till skillnad från förut med 50% load är 50 grader mot tidigare 70 Vi ska senare se vad den visar när jag har kört den i en halvtimma, tidigare visade den 77-87 grader lite beroendes på load!

Av JBMan

Nej, det var en mycket bra fråga som fick mig att fokusera mer på detta. Jag satte full hastighet i bios, men den visar bara mellan 500-700 rpm, vilket verkar väldigt lågt! Det ska väl vara typ 2000 när man maxar den!?!? Den låter liksom inte som ett jetplan som den ibörjan gjorde vid ett par tillfällen när den varvade upp. Nu har jag inte hört den låta så där på ett tag. Jag har bara tänkt att jag har "vant" mig vid ljudet... Men något måste väl vara fel här?

EDIT: My bad, läste av min 200mm noctua fläkt. Jag behöver nog vila från det här en stund.