Inlägg

Inlägg som KAPONE har skrivit i forumet
Av KAPONE

Hade samma problem men jag visste att min small då den gav ifrån sig en smäll, lukt och blinkning.
Till en början så trodde jag att det var säkringen men varför det inte fanns någon där förstår jag inte såå man rotade fram sitt gamla PSU från en gammal intel P3a, löder sladdarna till samma färger och nytt liv kom det i den gamle räven.

Tråkigt att jag riskerade en veteran för något som ser ut som ett vågat experiment innan jag såg denna tråd ^^

Av KAPONE

Vi hade någon server first kill under wotkl men efter icc så har vi haft lite uppförsbackar.
Vad vi vill åstadkomma nu är samma sak med tanken på att man kan köra hc raid utan att ha plockat på sig normal gearen (LFR räcker)
Dagsläget har vi inte den bästa progressen men det kan vi lätt ändra och kommer ändras med alla kraft inom snar framtid och därför tänkte vi ge så många icke-Gosare chansen att få vara med.

Bortsett från det så är vi den äldsta guilden på serven också, med andra ord så splittras vi inte p.g.a någon drama eller något, utan lär oss utav misstagen och löser eventuella problem och fortsätter med spelandet.

Av KAPONE

Det roligaste är att folk seriöst tror också att när jag ser ett par hörselskydd så tror alla här att jag skiter i dom..
Finns dom så använder jag dom, annars använder jag mina philips snäckor som absorberar ljud från utsidan så har jag musik också oc inte en och samma ton som borrar sig i trumman-.-

För som det låter på dig så är du sten seriös och tror på att jag slå på en maskin med 110-130Db utan skydd -.-?
Om det är tex en "Fejn" (Microvirbations såg) så springer jag inte runt och letar efter skydd för oljudet som är värst från den är inte från maskinen.
Gräsklippare ligger på 98Db och där brukar jag strunta i hörselskydd eftersom det är varmt dock -.-
Och så är det långt till smärt tröskeln för mig.

Så vill du vara forums trevlig ta och knip om vart din och du tål och är och har och framförallt tycker. Bryr mig inte mac pro. du är en av dessa 14åringar som förstörde det här forumet 2004-2006 minns inte redigt men det fanns 100 gånger fler värre troll än dig.

När du går runt med en golvslip eller Betong slip kan jag tänka mig att det låter förgäves på 40 meters avstånd. jag råkade vrida huvudet lite på snedd så kåpan kom upp lite en gång och då hade jag kåpor+ljud absorberande snäckor, det tog en halv seckund av det oljudet och det iser i örat som om någon hade smällt med en leksaks pistol i örat på mig.

Det jag ville kolla upp var om folk fortfarande är sånna dregg som dom var för ett par år sedan och JA det är folket här fortfarande inte undra på att forumet har stendött sedan 2004-2008
folk här är som om dom hade tvångsyndrom att tala om vad dom tycker är bäst o.s.v helt änkelt en bessewiser av den dåligaste typen.Ändå så är det ingen i självavärket bryr sig och så slutar det alltid med att vara allmänt otrevlig mot dig vart du än postar på forumet.. så. Glhf på ett döände forum boys 'n Girls

Av KAPONE
Skrivet av Kalium:

Jag tycker att KAPONE ska lugna ner sig lite och ta reda på fakta. Att jobba som snickare och inte använda hörselskydd är idiotiskt och fruktansvärt dumt och leder till hörselproblem. Jag vet av "egen" erfarenhet, far min använder aldrig hörselskydd och det märks...

Hur kan det vara din egen erfarenhet när det handlar om din far =S.
Jag har också märkt skillnad på min pappa, lekte med tonegenerator en gång när jag hade nya högtalare. vid 10-11K hz hör han inte tonen längre medans jag hörde tjut upp till 13-14

Och som jag nämnde tidigare det tar lika lång tid om inte 3 dubbla längre tid att hitta ett par hörsellskydd på ett flitigt bygge.
Sen så har jag aldrig sett någon fjompa på ett par lurar för att kapa något snabbt på vinkel sågen som tar.. 1 seckund?.. 2 om du vill såga med kvallite. sen handlar det om hur bra såg klinga man använder, har du en rostig black&decker Bricka (Ja bricka för dom kan inte användas till något vättigare) då kan du räkna med att få ont i öronen.

Sen som jag också nämnde ett hammar slag kommer oftast över en såg i DB och då är hammar slaget mer "punchy" än en såg som går upp i varv

Sorry för OT

Och jag är lugn, men när det kommer någon som inte har något annat att säga utan klanka ner på en och dessutom gör en offtopic så blir det andra bullar.

Av KAPONE
Skrivet av matte2k11:

stämmer bra då jag har rumstemp +24 och cpu på +19 och +29 i burken med insug från toppen

Kör du med flytande kväve i ditt system =S.. eller tjursperma? (den ligger också på minusgraden för folk som aldrig varit ute på landet)
vad en fläkt gör= Flyttar luft
Vad en radiator gör= Överför kyla/värme från vättska som rinner innut i radiatorn med luft på utsidan..

Dessvärre jag antar att du kyler din radiator med luft som är inne i datorn så du kyler ner till 19C med 24 eller 29 graders luft.
om du har 24 på rummet och 29 i datorn så ligger din cpu närmare 36-40C än 19.
Kan tänka mig 24 på cpuun och 19 på rummet..

Hade fysiken varit som du påstår hade uppvärmning av en villa varit galet billigare med sådan teknologi.

Annars har du troll failat;)

Av KAPONE
Skrivet av Saandberg:

Värst vad du var negativ? Att du köpt ett dåligt kitt för att det var billigt tycker inte jag ska påverka att inte TS ska kunna köpa ett helt ok instegskitt från EK.
/S

Inte så negativ väll =o?..
Jag ville bara förvarna att man ska inte hoppas på förmycket när man köper ekonomi klass helt änklet

Av KAPONE
Skrivet av bigmac pro:

Ja visst är det.

Vem säger att inte jag har maxat min "stero" 15 år längre än du varit född?

Du måste inse när ljudnivån är skadlig, har du inte tillräckligt med vett för det eller?

Stereo. offtopic igen ? =S du värkar vara yngre än mig eftersom du blint struntar i forum reglerna.
Ja men nu är det vart går gärnnsen ? som snikare tål jag hålla i en maskin som skricker i 110DB och som många så struntar man i hörselskydd för det tar lika lång tid att hitta dom som att såga det där lite snabbt istället, om detta inte övertygar dig så kan du fråga själv om du har sett någon hammra med hörselskydd

Så nu kommer vi till denna roliga fråga vart går grännsen ?.. jag menar en koncert kör på 130-140 db och får du en platts nära en högtalare som många råkar få är du halv döv rästen av dagen.
En pub kör på 110-120 db.. och det absolut roligaste är att båda dessa skakar din syn och kropp mer än vad dessa hörlurar gör..

Så vad ville du komma med?.. att det är ohällsosamnt att gå till puben,koncert och njuta av musik på sitt egna sätt?..
Spec när man höjjer volym för 1-2 låtar jämfört med en 3 timmars koncert eller en helkväll på krogen.

Citera inte andras felstavningar när du inte kan stava rätt till också föresten

Du borde stänga av datorn sluta hata random folk och skaffa dig en kommpis istället

Av KAPONE

Jo det skulle jag också säga.
Vill man ha ett par som man har på sig runt 6-8 timmar är det smartare att ta några andra.

Xb1000 är overkill på många faktorer och det är en smaksak, precis som mus och chassi

Av KAPONE
Skrivet av bigmac pro:

Ja det där låter jävligt vettigt och inte minst hälsosamt.

Vättigare är det att gå offtopic och säga vad du tycker är vättigt och hälsosamt eller inte. killen vill ha en beskrivning och han fick en. den som inte har maxat sin stero eller hörlurar en ända gång saknar stake i sig

Av KAPONE

Av det jag har hört så är XB1000 bäst på Hiphop/RnB och det kan jag starkt hålla med om dvs långslagiga bas gångar.
Medans Xb700 och 500 har mer kraft i sina slag "punchy bass" som jag tidigare nämnt.

Glömnde säga också att till en början låter XB1000 så pass burkiga att man nästan skickar tillbaka.
Jag har ett hemma kit från ljudia den med 4st15" och basen är djupare och mer...Grov/vulgär av säg (svårt med ord val där) i hörlurarna.

Ända nackdelen med XB1000 är att bygeln som går från hörlur till hörlur är lite hård av sig och instoppningen i mitten/på topp har dom snålat med lite. jag löste detta genom att ta muffen från en gamal hörlur och lägger den på huvudet och sen hölurarna på den. den lilla moddifierngen gör att man inte känner av hörlurarna och många gånger har jag glömt att jag har dom på mig.

Ergonomi är ända minuset och att dom kräver en inspelning annars skulle jag köpa dessa igen om mina nuvarande gick sönder.

Av KAPONE

Kan bara tala om att köra på vattenkylning som kostar dig mindre än 3000 kr är inte värt tiden att instalera det och pengarna för skillnaden kommer vara så minimal att man ångrar sitt köp. Jag köpte ett thermal take kit för 1500 kr några år sedan. tack vare det kittet så fick jag byta modekort 4 gågner om året vet inte hur det är möjligt att bara modekortet skulle gå hela tiden.

Nu har jag ett som jag har skämntbort mig med något eget för 4tusen och jag har min cpu på en stabil nivå (32C, Max har jag sett det ligga på 37C) och vill jag ha det tyst så är bara pumpen igång och en fläkt för cpu's strömförsörning

Du behöver inte ett block till grafikkortet jag skulle till och med säga att det är nästan lite onödigt med det för grafikkortet ligger vanligt vis på 60 till 80C i spel och då värmer grafikkortet upp processorn och all din vattenkylning slutar med att du kyler Graffekortet och värmer rästen.
För att få det funka fint med grafikkort måste man slänga in en till radiator (kyl flänss) och det betyder extra fläktar och det slutade med att datorn låter lika mycket som en med fläktar fast kyler bättre då..

Sen förlitar du dig heltänkelt på något av det billigaste att det ska kyla din dator OCH funka, man startar datorn och förväntar sig att den ska ladda windows som vanligt och så och sånt är fallet till 99.9% av fallen men med vatten kylning kan pumpen ge sig, leckage eller något block var dåligt ihop monterat.
Jag hade ett fall med en pump som jag fick med i ett kit som la av efter 7 månader Utan förvarning eller något bara slutade funka. och datorn laddade windows o.s.v tills cpun inte ville vara med och tog sönder sig sj istället för att stänga av sig-.-

Så jag fick stå för nytt modekort och processor för att en pump i ett billigt kit inte ville snurra efter 2000-2500 timmar =S

Ett nybörjar tipps är att du kollar om du får lösa delar billigare eller ett helt kit. och om du köper kit så skulle jag tippsa omgåände att byta ut pumpen och köpa dig en lite dyrare som man kan lita på EHIM har gjort ett par tysta pumpar som är anpassade för datorn med usb anslutning och med ett litet prog så ser du allt och lite till om pumpen och vad som sker där inne.

En 1x120mm flänns med fläkt räcker för processorn medans 2x120 är vad jag skulle tippsa för processorn då det blir en mer stabil temperatur när det är så stor flänns.
Om du ska köra med grafikkortet skulle jag tippsa att slänga in extra 2x120mm för att inte få några tråkiga reslutat som jag nämnt tidigare med cpu att värma upp cpun istället för att kylas ^^

Hoppas det hjälpte lite.
Annars så är mitt ända tipps.. köp och pröva dig fram misslyckan är misslyckan om man inte lärde sig något. faila och lära sig något är alltid ett +

Av KAPONE

Äger dessa i ett halvår nu, fick beställa mina från thailand för att slippa vänta på europa realsen.
Till en början när jag tog ut dom från kartongen och kopplade in dom förvändade jag mig WOBBUWOBBU bas men så var inte fallet. diskanten är galet stark och get detaljer i spel som jag aldrig vetat att dom finns, basen fick jag dra upp i windows equalizer och på min förstärkare skruvar jag till maxn är jag har lurarna på. att koppla in dom utan en förstärkare ger en toalt värdelös upplevelse då dessa hörlurar drar galet med ström.. till en början kan man bli sjukt besviken eftersom dessa lurar kräver en inspelning på 150-200 timmar. efter 100 timmar började jag märka skillnad, många säger att 150 timmar räcker men jag tog 50 timmar extra för att inte missa något. och det var en grotesk skillnad på 100 och 200 timmars inspelning. efter dessa 200 timmar fick hörlurarna WOBBU WOBBU basen jag ville ha. Många dubstep låtar blir så pass grova att jag känner skallbenet skaka med käk benet och kan bli ibland så min syn blir suddig tillsammans med bas gången.

Jag skulle tippsa på att köra med din Harman Kardon då jag kör mina hörlurar i en HK 630 från 1973 och ändå får jag kristall klart ljud.

Skillnaden mellan g35 och sony xb1000 säger sig själv
G35
20 Hz–20 kHz
mpedans: 32 ohm nominellt
Känslighet: 90 dB

Xb1000
2–30 000
Impendens: 24 Ohm
Känslighet: 106 Db

Vad detta säger är att xb1000 går ner till 2Hz medans g35 får ner till 20 bara.
Impedensen talar också om att xb1000 kräver mindre krafft.

jag har inte prövat g35 men jag kan tänka mig att dom har bättre ljud på mellan ton och diskant men när det kommer till bas tror jag sony piskar alla på stjärten eftersom det är en 70mm driver i höluren.. en mindre högtalare med andra ord och så går dom ner till tunga 2Hz visst mäniskan hör inte under 15-20 Hz men man känner helt klart ner till 1Hz

Om du hade ett par philips hps 890 eller 895 som var välldigt inne 5-6 år sedan jag har kvar mina och jämförde med dom och det visade sig vara en bra stor skillnad i utveckling av hörlurar.

Du kan alltid ta dom på öppet köp och kolla hur det blir. fast det är svårt att avgöra då man behver spela in dom, du kan köra dom på någon mp3 i 4 dygn och slänga in dom i gareroben på medel volym så har dy 96 timmar redan.

Av KAPONE

Har ett par Sony MDR-XB1000, Tycker de har mycket om inte bäst bas av alla lurar jag har hafft på mig. 7cm driver på som når till 2Hz får dina öronsnibbar att fladdra fint med vilken låt som hällst.

Av KAPONE

Har ett par 890 och par 895 som gjordes med samma högtalare som 890 hade men knappast lika sköna kuddar.
Hur som blint har jag missat Sony nykommna serie med stora lurar. deras senaste MDR-XB1000 är ett par värdiga ersättare till 890 efter alla dessa år. som många vet går plasten lätt sönder på 890 och speciellt "sväng punkten" för lurarna, jag löste mitt problem genom att gjuta samma sorts krokar som finns där inne på trä/stål slöjden. Dessa har dom kritiska delarna gjorda av metal. Sköna kuddar, lite tunga dock men jag är inte redigt van att ha lurar på mig längre häller.

Hur som Sony MDR-XB1000 tippsar jag till dom som vill ha ett par bra ersättare med komfort och bättre ljud. (större driver djupare frekvens och lägre ohm) tråkiga är att dom kostar dubbla i affären från vad philips lurar gjorde förr, fast förr var allt mycket billigare dock så jag klagar inte.

Av KAPONE

ganska utdöd tråd men intresset kanske finns kvar=).
Har ägt detta chassi i 2 år nu och såg inte förens nu att det fanns en tråd om detta och en oskriven recension.
Tänkte lämna några snabba kommentarer för intressets skull.

Jag kan säga att vattenkylning..snarare pumpen bör man byta ut till en ehim helst för att deras 200krs pump Låter, Dålig prestanda och den gick sönder efter 20 dagars användande..

Dom har snålat lite med bryggan som håller i pci korten där det är gjort av plast som påminner om dålig plast. och det är tunnplåt skena som ska hålla i allt.

lastpallen för hårddiskarna med den ditsatta 120mm fläkten är gjord av lite dålig stål värkar det som för att tumskruvarna jag fick med värkar ha gängat sönder lastbryggan på bara lite för hårt vrid på handleden, så man får rota i sin skruvsamling om man nu har en sådan och leta efter den tjockast gängade skruven. har märkt att dessa dator skruvar skiljer sig på några delar millimeter.

Jag har den stora konstruktionen bidrar till eko och därmed har jag installerat ljuddämpande mattor i samma veva när jag köpte chassit. innan man drog med naglarna lätt på lådans flänsar så lät det exakt som om man gjorde det på ett element..

Men ved vatten kylning,fläktkontroller och ljuddämpande mattor som tillägg så är detta chassi väldigt tyst och kyller näst intill lika bra som det görs om man gör datorn utlagd på bordet. vattenkylningen kan köras passivt och då är det bara grafikkorts fläkt och psu som är igång, ända jag hör till sömns är hårddiskens snurr och när man jämför med datorer hos siba/onoff och mediamark som påstår att detta är deras bästa modell för lågt oljud får mig att skratta lite lätt med tanken på hur mycket pengar dom vill ha också för denna "speciella" modell.

Hela lådan känns seriös och stabil, Byggd av 4 mm plåt på dom viktigare punkterna samtidigt som dörrarna är också i en stabil 3mm tjock aluminium plåt.Har också tagit min frihet och testa hur stabilt det är genom att sitta på den och åka några rundor med hjulen på och det var en rolig resa, kan säga att den tål 80kg på sig utan problem.
lådan väger en hel den. med vatten kylning dvs med vätska ifylld väger chassit 22kilo. Thermaltake uppger vikt på torrt system. dvs när 4 hårddiskar och allt är i så väger datorn härliga 54 kilo.

Köpte chassit för 4500kr på pixmania sommaren 09 dom kan ha kvar detta chassi på lager, detta chassi finns också på många andra ställen på nätet det billigaste jag kunde hitta i skrivande stund var 3900kr för det utan vattenkylning och det med har jag inte tid att luska efter^^.
Finns dock Thermaltake Sword nu vilket är en uppdatering till detta chassi vilket i mitt tycke är ful p.g.a den är smalare än sin tidigare version och att man kan öppna ovansidan från baksidan av chassit.. men man kan inte vara tråkig och likadan varje dag också.

Av KAPONE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av linppan
Trevlig liten sak

Vad gick skärmen på? Är måttligt intresserad av att skaffa en själv

1050 kr för ca 6 år sedan.
Nu lär dom vara billigare och finnas fler varianter att välja mellan.
Jobbiga med externa skärmar som drivs av skrivar/LPT porten är att signalen är väldigt känslig och svag. och man måste ha flera dagars tålamod att få ingång skärmen om man inte har gjort att innan.

Av KAPONE

splinter cell funkar inte =/

har problem 2 olika områden eller hur man ska kalla det.

Jag försöker köra igång splinter cell pandora tomorrow.

har installerat spelet och när jag kör det så kommer jag till menyn där jag väljer mellan mutliplayer--singel player och credits.

Givetvis så tar jag singelplayer men när den startar så laddar det.. och laddar och laddar.. efter en timmas väntan get jag upp och kollar i aktivitets hanteraren så finner jag splintecell2.exe och använder 0 av cpun.

Det andra är med splinter cell dubble agent och chaos theory så när jag stoppar in skivan så blinkar dvdn hela tiden och inget startas så jag förstår inte vad det är för fel..
Jag har uppdaterat fimrware på dvdn men utan några positiva resultat.

Av KAPONE

Du kan använda plast eller kolfiber spackel och spakla till det sissta sen lacka allt i en snygg färg =).

Av KAPONE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Murpie
Tuff skärm men gillar inte ditt chassi, lite flashigt/plastigt men det hör inte hit

chassit är på gång ska byta till cosmos 1000, det där köpte jag 2-3 år sen bara för att få in allt alla kommponenter i något.. skokartong, nej tack!.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av fog
OnT: Gjort gränssnittet etc själv? Kul när folk skapar egna saker, tummen upp

Är helt slut i skallen just nu. om du menar med gränssnittet så tror jag att du syfftar på min layout jag har på skärmen och det är det. dom som är standart är inte så fina.
Bara för att du sa det och jag inte har något att göra gör jag lite mer med skärmen =).

Om du menar kopplat ihop allt var det tyvär färdigt, det ända jag var tvungen att göra var att koppla in skrivarsladden rätt till kretskortet och el till belysningen och kretsen, ställa in gaman på skrämen och då var jag klar =).

Glömnde nämna vad den visar på bilderna dock men nu är det uppdaterat.

Av KAPONE

Jag lider av dyslexi som många andra svenskar försöker hålla det dold men struntsamma nu har du en förklaring till mitt värdelösa stavande.

Belysningen är ok det är bara kammeran som inte var inställd när jag tog bilderna.

När jag ser den på nu så är den svagare tillochmed än vad min skräm är så jag skylelr på kammeran