Inlägg

Inlägg som spelfabricerarN har skrivit i forumet
Av spelfabricerarN

Dji Phantom 3 Professional

Dji Phantom 3 Professional till salu då jag inte verkar finna tillfällen att nyttja den nog ofta. Drönaren är i gott skick och nyttjad väldigt lite dom senaste åren.

Vad som medföljer förutom drönaren själv och handkontroll är:
Extra propellrar
1 extra batteri
Dji hardshell ryggsäck

Köparen står för frakt.

Läs hela annonsen här

Av spelfabricerarN

Vilka företag finns det i EU som pysslar med detta?

Av spelfabricerarN
Skrivet av Admiral von Schneider:

Svårt att säga hur bra GPUn är, det beror både på vad man själv anser vara bra nog och hur väl kylningen i datorn är. Överhuvudtaget jättesvårt att rekomendera laptops tyvärr.

https://www.inet.se/produkt/1964513/acer-aspire-5-15-6-i5-8gb...

Denna har en mx350 vilket jag är ganska säker på klarar CS utmärkt

Ledsen att jag inte kan vara säkrare, vill inte vilseleda någon

Skrivet av Aeosoth:

Bara ett tips - är det inte bråttom så kan man konfigurera Lenovo-varianten till högre specs för samma pris på deras egna webbshop(eller samma config för drygt 500 spänn billigare), samt att de har 10% rabatt om du är/känner någon med student e-mail. Dock över 6 veckors leveranstid, så det gäller att det inte är bråttom som sagt..

4500U-APU:n får ca 80-90 FPS i CS:GO i 1080p Very Low enl. tester på YouTube, så spelbart är det absolut, så länge man inte drar grafiken till max. Vet inte om detta är i 15W eller 25W-läget dock

EDIT: Verkar som att man kan få 10% rabatt av att regga sig på deras maillista också

Hej, tack så mycket för era tips! Uppskattas verkligen. Tyvärr är 6v lite väl lång tid att vänta, max 2v.

Såg denna på elgiganten, HP pavilion gaming och såg att den hade ett externt grafikkort samt 3000kr rabatt. Hittade dock knappt några reviews om den. Jämför man den med Lenovo L340 (som jag blev rekommenderad av inet) så ser jag inga skillnader i spec förutom SSD storleken. Bägge har samma processor och grafikkort vilket enligt mig borde ge samma prestanda, eller är det något jag missar? Kanske är Lenovon tystare/kallare men annars borde prestandan vara densamma?

I vilket fall, tror ni min bekant blir nöjd med HP Pavilionen och kan spela ex csgo med bekväm fps?

Av spelfabricerarN
Skrivet av Admiral von Schneider:

Hej!
Lenovon har fördelen att ha 6 cpu kärnor och en bättre integrerad gpu

=bättre prestanda

Vet inte exakt hur mycket prestanda aoe2 behöver men jag skulle iallafall inte köpa en dator med 3 år gammal cpu i (i5-6300u)

vill slå ett slag för Inet också, fantastisk affär

edit: Lenovos ram är ej uppgraderbar så det kan vara en nackdel

Hej, tack för ditt svar!
Hur pass bra gpu är det? Tror du man kan spela csgo på den med hyfsad grafik utan lagg? csgo är nog det mest krävande spelet av de tre jag listade så ifall den klarar det bör den klara aoe2 utan problem.
Såg också att den fanns på komplett med demoexemplar fast med större skräm, är även 1500 kr billigare. Tycker du min bekant ska slå till på den eller har du några andra tankar?

Edit: Min bekant köper från en butik för att slippa strul med begagnade delar och garanti etc. Så enbart butik och ej blocket eller liknande tyvärr.

Av spelfabricerarN

Första laptop för enklare gaming 5k-7,5k

Hej,
Har en bekant som söker en laptop för enklare gaming och andra enklare sysslor. Spelen som behövs kunna köras är Age of Empires 2 DE, CS GO och Rome Total War. Behövs ej vara inställt på högsta grafik men ej heller sämsta. "Onödiga" funktioner såsom extremt bra webkamera, fingeravtrycksläsare, upplyst tangentbord är ej viktigt. Skärmen behöver ej vara bättre än 1080p eller ha extremt bra färger.

Har kikat en del på exempel då den är nedsatt med 2000kr. Tror ni spelen kommer flyta på bra? Har även kollat på Dyrare exempel men är osäker på ifall den är värd de 3k extra. Kommer spelen flyta på märkbart bättre på denna laptop än förra?
Har ni några andra tips eller förslag över vad min bekant letar efter? Skulle uppskattas enormt. Prisidé mellan 5-7,5k.
Mvh

Av spelfabricerarN

3500 plus frakt

Av spelfabricerarN

Skulle du kunna skicka video på att den funkar som den ska? Isåfall bjuder jag 3000kr +frakt

Av spelfabricerarN

250+frakt för mx ergo

Skickades från m.sweclockers.com

Av spelfabricerarN
Skrivet av Asyvan:

Köp likadana som du har nu, märke, modell, hastighet. Det blir kanon.

Men får jag fråga hur du kommit fram till att du behöver mer minne?

Skickades från m.sweclockers.com

Använder datorn enbart till CAD och programmering där det tydligen krävs mycket ram till stora assemblies samt virtuella maskiner.

Av spelfabricerarN

Uppgradera nybyggd dator, bara slänga in mer ram?

Hej,

Byggde en ny dator för ca 1 månad sedan men inser att jag behöver mer ram. Går det bara slänga in ett till 2*8GB rampaket och behålla nuvarande 2933MHz hastighet?

Detta är min setup:

CPU - Ryzen 5 2600x
MOBO - Asus Prime B350 Plus
RAM - Corsair Vengeance LPX 3000MHz CL15 2*8GB

Om ni behöver fler specs så kan jag skicka det, men antar att ni klarar er på detta! OBS, var inte jag som byggde den för jag kan inget om datorhårdvara!

Länkar:
RAM
CPU
MOBO

#Edit Om jag inte kan fortsätta med 2933MHz hastigheten, vad får jag för hastighet då?

Av spelfabricerarN

1300kr plus frakt för Corsair Vengeance LPX Black 16GB 3000mhz

Skickades från m.sweclockers.com

Av spelfabricerarN

350kr plus frakt för två st?

Skickades från m.sweclockers.com

Av spelfabricerarN
Skrivet av Garderoben:

Thrustmaster TFRP Rudder Pedals (PS4/PC)
Fungerar klockrent men jag flyger inget längre, finns även ett pedal läge för bilar.
Säljes as is har inte kvitto eller kartong kvar.

Köparen står för frakten.

https://cdon.se/spel/thrustmaster-tfrp-rudder-pedals-ps4-pc-3...

Läs hela annonsen här

300 + frakt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av spelfabricerarN

Allt för 400kr + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av spelfabricerarN

Tar nätaggregatet, 350kr +frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av spelfabricerarN
Skrivet av Turbofarsan:

Vi kör en status: Ledande bud kom 14:12 via pm från jensvo, 3500:- för allt med upphämtning.
Budgivningen avslutar vi idag 23:59, där paket med allt och upphämtning prioriteras.

Vill även göra reklam för en skärm AOC 27" IPS 1440p, 60 Hz som också går till försäljning. Stämmer av igen senare ikväll.

Pm angående skärmen!

Av spelfabricerarN

Får prova en vertikal mus, vet att en på jobbet har en sådan som man borde kunna få låna när han går på semester Ett stort problem är att jag älskar programmeringsbara knappar (Har nu en Razer naga med 7st) och så gott jag kunde se hade de flesta specialmöss inte många sådana.

Ifall vertikala möss inte funkar får jag nog ta ett snack med min förra arbetsterapeut och i värsta fall byta till vänsterhanden...

I ett försök för att beskriva mitt problem kan ni tänka er att ni spretar med fingrarna så lång bakåt ni kan, alltså bort från handflatan och håller den positionen så länge ni kan. Ni kommer antagligen känna en smärta/obehag i senorna, ungefär sådär känns det i lillfingret efter någon timme.

Av spelfabricerarN

Datormus för förstörd hand

Ska försöka göra detta kort. Var med om en olycka och bröt lill- och ring-finger på höger hand för ca 2 år sedan. Fingrarna läkte aldrig bra och är nu alltid krokiga, speciellt mitt lillfinger. Bifogar en bild i slutet av denna post så ni får en hum av hur min hand ser ut, mitt lillfinger är ungefär identiskt med hennes medan mitt ringfinger så är det enbart toppen som är krokig (DIP-led/joint). Alltså är mitt lillfinger en ostbåge medan ringfinger enbart har toppen krokig.
Problemet är nu när jag sitter länge och cadar på jobbet att jag får kramp och obehag efter ca 1-2h jobb. Har provat ett tiotal olika möss och även specialare som t.ex. 3Dconnexion-möss men trivs inte med något.

Undrar därför ifall ni har någon lösning eller hört om ett liknande fall? Har redan provat att scanna av handen hemma och 3D-printa ut en form som jag sedan klistrade fast på sidan av en mus men det kändes bara obehagligt haha! Kanske är värt ett till försök att printa ut ifall det inte finns några andra lösningar.

Hand

Av spelfabricerarN
Skrivet av mmarks:

Well in that case... Kör på med det du valt fast som någon påpekade så kanske du vill fundera ändå på ett 1060 alternativt ett begagnat 970/980, mycket mer för pengarna till ett liknande pris.

Skickades från m.sweclockers.com

Fungerar detta bra tros? https://www.inet.se/produkt/5402844/asus-geforce-gtx-1060-3gb...
Eller har du någon rekomendation till min setup?

Av spelfabricerarN

Oj, inte tänkt CADa så stora saker hehe! Idag är det omkring 10-20 parts per assembly och då går fläkten på högvarv och solidworks tuggar på 10fps. Det jag söker är egentligen att prestandan ska vara lika bra vid 30 parts som vid 1 part, kommer antagligen aldrig gå över 50 parts på denna dator, det får göras på jobbdatorn! Klarar jag mig med mitt valda grafikkort och/eller ramminne?

Sedan är min programmering inte särskild avancerad heller, pysslar inte med virtuella maskiner eller andra krävande saker. Utan jag kämpar på med arduino och unity med max 1-5k rader kod. Dels är detta pga bristande kunskaper/inspiration för att göra större projekt men även till större del pga min nuvarande laptop ger mig huvudvärk att koda längre projekt på.
Nu med ny dator satsar jag på att göra större och mer avancerade projekt och främst då spelutveckling. Tänker inte göra nya GTA utan ser detta mer som en hobbyverksamhet där jag kommer vara med i ludum dare liknande tävlingar och göra simpla men roliga spel osv.