Inlägg

Inlägg som doctor_N har skrivit i forumet
Av doctor_N

Och jag som trillade dit i helgen och klickade på uppdatera knappen. Man hade väl 10 dagar på sig att ångra sig, man kanske ska backa bandet så att säga... Men å andra sidan så kommer det nog en fix snart får man hoppas.

Av doctor_N

Pinsamt, misstog Konamis A för Adobes...

Av doctor_N

Bommade senaste Komplett Bonanzan med typ 30 sekunder så blev ingen proc då men sitter även jag med en 3700X och är sugen på att uppdatera. Jag har dock "bara" ett 3060Ti i min maskin i övrigt, är det lika värt uppgraderingen då skulle ni säga?
Kan väl nämna att jag spelar nog bara ca 10% av tiden datorn används, jag fixar mer med foto/video så skulle förnuftet få råda ska jag väl egentligen vänta några år till och byta allt men det är ju inte lika roligt som att uppgradera och ha roligt nu...

Av doctor_N

Har haft många leverantörer genom åren men haft Bahnhof de senaste 2½åren och maken till antal prishöjningar har jag aldrig varit med om förut. Upplever precis samma som TS, självklart står det i avtalet att priset kan gå upp osv men man känner sig en smula uppskörtad varje gång fakturan kommer.
Loggade in nu på Open infras portal för att se aktuellt pris och jodå, visst är det 50:- billigare igen än mot vad jag betalar efter senaste höjningen. Ser också att jag har 14 andra leverantörer att välja på så det är väl dags att ta tag i det här med att byta. Trist då jag uppskattar Bahnhofs hållning i integritetsfrågor men det här är också en ekonomisk fråga och hur man behandlar sina kunder och där är Bahnhof inte direkt ett föredöme i mina ögon.

Av doctor_N
Skrivet av Dizzö:

Du är medveten om att ditt personnummer inte är ett skyddat nummer över huvud taget?

Det är jag. Men för det ska det inte i onödan skrivas synligt på brev.
https://www.imy.se/privatperson/dataskydd/introduktion-till-g...

Av doctor_N
Skrivet av filbunke:

Skaffade ett abbomenang nyligen från halebop.
Att inte skicka numret till nummerupplysning var förkryssat.
Får brev med simkortet, och ett meddelande att de "nu kommer skicka in numret till nummerupplysning".
Loggar in och kollar, tjänsten hemligt nummer är aktiverat.

Får se hur det slutar.

Det var förkryssat för mig med från Halebop, dock klåpade det sig med min order så den fick läggas manuellt via kundtjänst. Trots att jag specifik bad om att inte få numret skickat till nummerupplysningen så hamnade numret där. Till råga på allt så försköts porteringen två gånger pga att telefonen var slut i lager. Vad gör moderbolaget Telia? Jo de skickar brev till mig med information om detta där mitt personnummer skyltas i kuvertfönstret båda gångerna.
Att framförallt Telia röjer skyddade nummer förvånar mig inte alls.

Av doctor_N

Slutade handla där när de istället för att hedra sin påstådda lägsta pris garanti mot sitt egna pris krävde att jag skulle lämna tillbaka min 55" tv och köpa en ny för att få tillbaka mellanskillnaden.
Tipsade om att det för deras egen räkning kanske vore smidigare att ge mig mellanskillnaden direkt än att de skulle hantera en beggad tv som de skulle få sälja igen till lägre pris, till sist gav de med sig men "det här är ett undantag". Gubbe som jag är har jag inte satt min fot på ett MM varuhus sedan 2014 nu pga detta.

Av doctor_N
Skrivet av Yatagarasu:

Bilderna kan vara något missvisande då kameran är tryckt rätt upp emot glipan för att visa att den finns. I verkligheten syns inte den där glipan på en halvmeters avstånd och bortort över huvud taget faktiskt!

Det här var ett snyggt chassie, tack för genomgången! Men hur stor är den där glipan mätt i millimeter? Är det risk att man får in damm den vägen tro beroende på luftflödet?

Av doctor_N
Skrivet av aragon:

vad är det du ska koppla in i den? Shelly må vara bra för enskilda enheter men får bara köra resistive belastning som typ övriga 95% av alla smart pluggar. dvs endast tex värmeelement/vattenkokare osv inga saker med motor typ dammsugare/tvätt/tork osv
det är inte bara att pluggen går sönder du riskerar att det börjar brinna. (har sett det för ofta så vill åtminstone varna för det)

Tack för varningen! Det jag tänkte kolla med den är förbrukning från en liten doppvärmare i akvariet, lite datorutrustning och några olika laddare till prylar, inga stora saker. Det jag misstänker kommer dra mest är min stationära dator. Efter det kommer pluggen få agera timer till akvariebelysningen så det kommer nog bli ett rätt stillsamt liv för pluggen hoppas jag.

Av doctor_N
Skrivet av smurfb:

Shelly kan du använda utan molntjänst. Du ser effekten i mer eller mindre realtid. Fungerar utmärkt om det är just wifiplug du vill ha.

Kanon, beställer en sån. Tack för svar!

Av doctor_N

Önskar en smart strömplugg med energimätning

Har kollat runt lite både här i forumet och annorstädes efter en plugg som jag dels kan använda till att se vad den inkopplade apparaten drar men som också kan dubbla som uttag med timer.
Har hittat två produkter som verkar lovande, Shelly plug s och TP-Link Tapo p115 men jag blir inte riktigt klok på om man kan se vad den inkopplade apparaten i pluggen drar i realtid, någon här som använder någon av dessa och har koll på det?
Håller de sig inom det lokala nätet förresten eller måste man ut på internet med produkterna? Verkar iaf som att Shelly kan köras lokalt utan molntjänst?

Av doctor_N
Skrivet av griid:

Precis, orkar inte betala min tid i att leta kvitton digitalt. Har bättre saker för mig. Kommer sluta jaga achievment

Det här fick mig att minnas när jag i min barndom på tidigt 80-tal såg mina föräldrar sortera sina Konsumkvitton för att skicka in för att få återbäring/bonus eller vad det nu var. Allt var manuellt på den tiden tydligen, det borde ju inte vara så numera kan man tycka.

Av doctor_N
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Det är redan borta De gör så här hela tiden. Allt folk gillar tar de bort och lägger in skit som ingen vill spela. Sen när de inser att ingen spelar längre då lägger de tillbaka samma mode igen. DICE way of life, ingen förstår sig på de. Jag har bara accepterat det och slutar spela tills de lägger tillbaka det jag gillar.

Det var roligt så länge det varade... Fattar inte varför de tog bort detta, det var ju riktigt bra!

Av doctor_N
Skrivet av ForsenKD:

Vad menar ni med försvinna? Hela möjligheten att spela BF1942 eller just spelsätten som nämns ovan?

Är gammal BF1942-spelare o funderar på att köpa 2042 bara för att kunna spela BF1942 igen. Men tar de bort allt så är det ju inte intressant.

Hoppas själv att det får vara kvar men inte sett varken att det ska vara kvar eller försvinna eller när det isf skulle försvinna. Haft riktigt roligt i helgen, spelat så fort ungarna somnat. Kar98 med kikarsikte är en gammal favorit även om jag hade hoppats på att få lite fler orginalbanor också än de två som är med i 2042.

Av doctor_N

Är själv lite spretig med lagringen, det som tas med mobilen ligger i iCloud. Foton/videor från mina systemkameror så sparar jag raw filerna på en molntjänst (pCloud). Efter att jag gallrat ut de bilder jag vill spara och "framkalla" i datorn så synkar jag en mapp till pCloud så att jag har kvar "negativen" så att säga. Gör så mest för att snåla på utrymmet då jag lätt kan dra fram en ny kopia om så krävs via bildprogrammen jag använder.
Sambon har en videokamera och där synkar jag filerna med min disk i datorn till en extern disk men även upp till min lagring i OneDrive. Visst det blir lite meck om något händer men allt viktigt finns sparat både lokalt och i molnet och i videokamerans fall även på extern disk.

Av doctor_N
Skrivet av andr3a$:

Nej, det är ingen skillnad i hastighet på uppvärmningen på en elbil.

Har ingen koll på laddhybrider alls så jag vet inte om alla har elvärmare eller om vissa värmer kupén med bensinvärmare? Sitter det endast elvärmare i så kanske den värmer långsammare för att spara batteriet.

Skrivet av vinylens:

Nä ingen skillnad om kabeln är i eller ej hur fort bilen blir varm.
På en hybrid har du ett väldigt litet batteri och jag tror inte dom har gjort så att uppvärmningen kan ta hur mycket energi som helst för att värma bilen, men när den kör på el då kan den köra full effekt och dra så mycket som elnätet kan leverera till bilen.

Kan säkert skilja från tillverkar till tillverkare.

Misstänkte att det skulle vara så och så borde det ju vara i en laddhybrid med. Det är ju märkligt att när jag värmer när bilen bara har sitt batteri så blir det varmt men inte när sladden sitter i, då fisvärmer det bara. Har en tid på verkstan i veckan så får de kolla upp det där. Det kom ett antal mjulvaruuppdateringar pushade till bilen i höstas, skulle inte förvåna mig om det är någon av dessa som stökat till det. Det här är ett sånt där litet bagatellbekymmer som egentligen skulle ha tagit upp i gubbgnälltråden känner jag.

Av doctor_N

Måste fråga er som har rena elbilar, själv har jag en laddhybrid. Om ni har bilen på laddning/inkopplad till laddare och schemalagt eller startar luftkonditioneringen med app till bilen för att få den varm och fin till avfärd, värms bilen upp långsammare då än när laddkabeln inte sitter i?
Min bil värms snabbare när den inte har tillgång till elnätet vilket jag tycker är lite lattjo, pratade med en tekniker som hade en likadan bil, han hade samma "problem" med sin och hade felsökt koder osv men bilen rapporterade att allt var som det skulle. Är det någon säkerhetsgrej det här kanske?
Har inte lyckats hitta något om detta i manualen och teknikern hade inte heller lyckats få fram info från tillverkaren.

Av doctor_N

1751kWh kostade totalt 8023kr. Villa 180kvm med två vuxna och tre barn i SE3. Laddat hybriden 128kWh under december, dragit ner på värmen och snålat på varmvattnet sparade oss ca 800kWh mot december 2021. Har bergvärmepump men det finns några fönster kvar som skulle behöva bytas mot bättre. Absurda priser, har länge ansett att elmarknaden behöver rensas upp från alla konstiga avgifter och påslag.
Nu vet inte jag hur ett kraftverk fungerar men borde inte de där serviceavbrotten som varit i vinter kunnat göras tidigare på året och inte under den kallaste perioden på året?

Av doctor_N
Skrivet av Eazy:

Vill gnälla på mig själv.
Jag tillåter mig själv att bli påverkad av människors dåliga uppförande så pass att min människosyn är så långt ner i botten det bara går. Jag vill hellre vara runt djur än människor.

Jag jobbar inom handels och av nån anledning är det ok som kund att uppföra sig precis som man vill mot någon som står i en kassa. Detta är konstigt då jag vet att jag inte gett någon frikort att behandla mig sämre än nån annan. Trotts detta kan man gapa och gnälla även då jag inte är den som bestämt reglerna. En gång sa en kund -Jag vet att det inte är ditt fel, men jag måste ju få vara arg på någon! Varför då tänker jag, jag är väl inte din terapeut som ska få dig att må bra? Jag är handelsanställd och ligger i den lägre löneskalan, men jag ska ta mest skit? Själv ska jag gå utbildningar om uppförande mot kunder och kunden ska va min bästa vän. Borde inte kunder gå en liknande utbildning om hur man uppför sig som kund?

Nu får det vara slut, och jag kräver att få bli behandlad med lika mycket respekt som nån annan. Kundjävlar!!!

Jobbade i en av elektronikladorna en gång för 20 år sedan, känner så väl igen det du skriver. Det var absolut värst under de långa perioderna med rea, då kunde folk bete sig rätt illa och gapa och skrika och hota med både det ena och det andra. Det var så pass illa i butiken jag var i att butikschefen fick meddela företagsledningen att han inte kunde garantera sin personals säkerhet och vi fick patrullerande väktare i butiken under en period. Det här helt horribelt hur en del ser på butikspersonal och det är inte så konstigt att personalomsättningen är hög. Själv stod jag ut i tre år, mycket på grund av mina fina kollegor och den sammanhållning vi hade men sedan hade konjunkturen bättrat på sig och jag kunde återgå till IT svängen igen, en erfarenhet rikare.
Kämpa på men orkar du inte mer så är mitt råd för din egen skull att försöka hitta något annat att jobba med, livet är för kort för att behöva må kass för ett jobb. Vi får alla försöka påverka beteendet så det blir bättre för de som arbetar inom handeln!

Av doctor_N
Skrivet av snajk:

Precis. Köp grädden som är i fyrkantiga tetra, inte de mer rundade, de har 40% fett och innehåller bara grädde. De andra har aningen mindre fett, vilket sabbar konsistensen och därför har de något förtjockningsmedel tillsatt (guarkärnmjöl eller karragen har jag sett) men vispning är ändå mycket jobbigare. Tyvärr så är hållbarheten mycket bättre på de mer behandlade varianterna, men grädde håller ändå rätt länge långt efter bäst-före.

Jo jag har fått tag på laktosfri från Axfood som är 40%, den är riktigt fin men har noterat att det här med sänkt fetthalt även spridit sig från den laktosfria hyllan över till den "vanliga" och att även där snålas det in på fettet från flertal varumärken. Otyg, det ska ju vara 40%! Axfoods variant finns inte alltid i lager dessvärre, misstänker att folk köper upp sig så fort de ser den i hyllan, det göra jag ju själv.