Inlägg

Inlägg som doctor_N har skrivit i forumet
Av doctor_N
Skrivet av Toobbbbee:

Ni som köpt Iphone 13 / 13 Pro / Pro Max med abonnemang, vad har ni fått tag i för deals med surfmängd och månadskostnad?

Kikar runt lite själv efter en bra deal på Pro modellen

Fick bli Halebop 30GB surf i 24 månader med en 13 Pro 128 för 649:-/mån men de bjöd 1200:- för min iPhone 7 så det landade på 599:-/månaden. Comviqs introduktionspriser var väldigt bra men tyvärr har de väldigt dålig täckning när jag är på landstället, endast Telias nät som är bra där dessvärre.

Av doctor_N
Skrivet av Molgorain:

Har han även börjat rita/skissa fantasier?
Min grabb gjorde det, så han fick en ritplatta i julklapp förra året.
Kanske för att blidka mamman lite, att han inte bara spelar med datorn

Nu läser han för att utveckla/inspireras mera. Samt att han vill gärna köpa böcker som relaterar till hans favoritspel.

Jo, det tycker jag att han har. Inte alltid men det händer då och då att när han ritat så kommer det en historia kopplad till det han ritat. Händer även att det ritas saker på tema om något vi läst kvällen före. Att sådant här skulle vara så spännande att följa hade jag inte tänkt på innan jag blev förälder.

Av doctor_N
Skrivet av jockern:

Håller med de föregående talarna som vurmar för läsning. Man ska ej heller glömma den fantasi och bilder som hjärnan skapar när man läser. Man skapar ju mycket av "scenen" själv när man läser istället för att bli matat med den.

Har verkligen kunnat se på äldste sonen när han börjat måla upp vad som händer i boken för sig själv, riktigt spännande som förälder att se denna utveckling. Började läsa för honom redan när han låg i mammas mage och nu blir det sagostund varje kväll och han kommer flera gånger om dagen och vill läsa bok självmant. Sitter gärna med hans sex månader gamla lillebror på ena knät och treåringen på andra och läser för dom så fort tillfälle ges. Otroligt mysig stund när alla är närvarande i nuet eller vad man ska beskriva det.
Har börjat klicka hem mina egna favoritböcker från min barndom från Tradera i de fall mina egna inte kunnat hittas. När det är dags för en sådan bok är det högtidsstund här hemma.

Av doctor_N

Tre dagar på kontoret och två valfria dagar blir det framöver, vi hade en undersökning på kontoret om hur vi ville arbeta i "det nya normala" och det var stor majoritet för att vi skulle ha mer flexibilitet än tidigare. Jag har trivts fantastiskt bra med att arbeta hemma, det har verkligen underlättat livet som småbarnsförälder. Har kunnat lägga mer tid på barnen än på att sitta och resa till och från ett kontor för att göra samma sak som hemma. Hade hoppats på att ha tvärtom, tre dagar valfritt och två på kontoret men är ändå rätt nöjd att ledningen varit lyhörd för personalens önskemål.
Med det sagt ska det ändå bli trevligt att träffa kollegorna på riktigt så att säga.

Av doctor_N
Skrivet av Zmt:

Comviq har tydligen som policy att inte lämna ut kolli-ID, vilket kan kännas lite udda men det är bara vänta och se.

Halebop har samma policy, jag måste tydligen vänta på en pappersavi enligt dom. Nåväl jag beställde ju i tisdags så jag är inte med i första leveransen ändå men man sitter ju ändå och kollar orderstatus några gånger per dag.

Av doctor_N
Skrivet av Trackmaster:

Har en iPhone 11 och kommer förändra mitt abonnemang och köra vidare på den.
Vet inte om det är för att man har blivit äldre eller nya funktionerna inte tilltalar mig att det känns värt att uppgradera.

Skillnaderna är ju inte så stora längre mellan årsmodellerna som de var förr heller, tänker på hoppet när retina skärmen kom t ex. Sen har jag märkt efter att jag fick familj att man hinner ju inte pilla så mycket längre på mobilen utan funkar appar utan att det är för slött, foton ser ok ut och det går att ringa så kommer man väldigt långt.

Av doctor_N
Skrivet av NorthBadass:

Skulle starkt rekommendera apples egna. Haft samma skal i 4 år då det passade gamla och nuvarande telefonen. Föredrar silikon så skaffade den och nu sista halvåret så har silikonlagret börja släppa så ser rätt förjäkligt ut (tur så är färgen under silikonen samma så syns inte allt för mycket). Kan tycka att 3.5år perfekt skick för 600kr är värt det! Sen att insidan är vaddad får den att vara helt skinande ren och fin nu när man ska sälja den vidare

Körde ett silikonskal från Apple de första åren på min sjua men skavde av silikonet på hörnen när luren låg i fickan. Till slut var det naken plast i hörnen som började spricka, då bytte jag till tredjepart istället. Men som du nämner, mikrofiberilägget gör ju att mobilen håller sig fin och gillade greppet och styvheten i skalet som inte många andra silikonskal kan mäta sig mot. Kanske får bli orginal igen!

Av doctor_N

Jag skulle ju egentligen ha en 12 mini nu när 13 lanseras och 12 serien blir lite billigare men nu sitter jag och väntar på att Halebop ska skicka över en 13 Pro istället... Tänkte att en mindre telefon än den fem år gamla iPhone 7 som jag har vore mumma men kameran och skärmen på Pro lockar stort! Liksom det större batteriet. När de dessutom bjöd 1200:- i inbyte för den gamla mobilen så slog jag till!

Nu ska jag bara hitta ett vettigt skal, Apple orginal för 595:- svider lite men är ju bra. Nudient är jag lite nyfiken på också, vad rekommenderar ni och vad har ni köpt om ni använder skal?

Av doctor_N

Kommer sakna att få jobba hemma fem dagar i veckan, det har underlättat livet otroligt som småbarnsförälder att få tiden att räcka till för hämtningar och lämningar. Den timmen som annars läggs på resa till och från kontor kan användas bättre.
Visst har jag saknat vissa sociala aspekter men arbetsmässigt spelar det ingen roll var jag eller kollegorna sitter. Vi är ändå utspridda i olika delar av landet.
Min arbetsgivare frågade personalen i höstas om hur vi skulle önska arbeta i "det nya normala" och det var en stor majoritet för att det skulle vara mer flexibelt än innan. Tror ledningen snappade att om det inte blir mer flexibilitet så kommer kompetensen leta sig någon annanstans så det kommer bli kontorsdagar två dagar i veckan och övrigt får man bestämma själv var man sitter.

Av doctor_N
Skrivet av Särimner:

Bor i Elområde 3 så jag har inte att förvänta mig höga priser iom prognoser om kommande höga energipriser vinterhalvåret 20/21.
Fasta priser för 1 år ligger på 60 öre kWh, vilket är högt tycker jag. Kanske ska tugga rörligt och se hur det tar sig. Däremot indikerar rapporter på att höga energipriser är här för att stanna. Mycket svårt beslut att ta :-/

Sitter precis i samma dilemma här, binda nu eller hoppas på att priserna vänder ner. Sett prognoser om att energipriserna spås gå ner till våren men samtidigt sett prognoser som räknar med att prisnivån nu kommer stabiliseras eller t om öka. Vår leverantör kan ge oss ett pris runt 60öre/kWh men då vill de binda oss i tre år vilket jag tycker var rätt saftig längd på avtalet.

Av doctor_N

Hade en ZX81 som jag programmerade på när det begav sig, de där tangenterna kan jag ännu idag minnas känslan från. Tack för datorerna du skapade Sir Clive!

Av doctor_N
Skrivet av snajk:

Jag tror det varierar väldigt beroende på person och kanske företag. Exempelvis Carspect minns jag tyckte man skulle vänta i väntrummet medan de kollade bilen så man fick inga tips eller något utan bara ett protokoll när det var klart från en sur gubbe. Opus däremot har varje gång velat ha med en in i hallen och diskuterat olika saker med diverse tips och så. Sen vet jag inte om det gäller överallt men det är min upplevelse i alla fall.

Min morsan man är förresten besiktningsman på Dekra och de kör tydligen på att kunden får vänta i väntrummet i alla fall.

Jag bytte för några år sedan till Carspect för där fick jag (när det inte var pandemi) följa med och få en massa bra tips. Nu senast fick jag vackert vänta utanför men fick ändå en del nyttig info om saker att tänka på. Helt klart skiljer en hel del mellan olika stationer och vilka som jobbar där.

Av doctor_N

Som flera redan nämnt, det kommer bli bättre!
En vana jag haft i hela mitt yrkesliv är att skapa en dokumentationsfil när jag börjat på en arbetsplats där jag noterar ner saker som är bra att kunna, typ en egen wiki. Jag har på flera arbetsplatser kunnat dela ut min fil till nyanställd personal som en starthjälp vilket varit uppskattat. Fortsätt som du jobbar nu så kommer du snart märka att andra kommer till dig för att fråga istället.

Av doctor_N

Bäst är som nämnt att dra kabel till APs som du placerar på bra ställen men själv kör jag en meshslösning från TP-Link. Rätt enkel modell men med tre mashpunkter i huset funkar det bra. Hade räckt med en per våningsplan t om men använder den tredje för att ordna så nätet funkar bra ute i trädgården. Meshnätet kommunicerar trådlöst mellan punkterna och det funkar så pass bra att jag inte längre planerar att dra kabel i huset.

Av doctor_N
Skrivet av Alling:

Köp den – det hörs ju långa vägar att den är exakt vad du söker! Inte varje dag ens XV273K är nere på det priset, och nu är det dessutom ConceptD-varianten med kalibrering och grejer. Jag kallar min XV273K drömmarnas skärm.

Det blev ingen Acer förra veckan, tänkte istället ta en 1440 skärm, t ex LG GL850 för spel och en kontorsskärm i 4K bredvid men nu är ju Acern på kampanj för samma pris även denna vecka... Svårt detta, har inte varit imponerad av byggkvaliteten av Acer tidigare men det här ska ju vara deras "high-end" serie så materialvalen kanske är bättre? Vad anser du om byggkvaliteten på din Acer @urban22?

Av doctor_N

Häpnar varje gång jag handlar mat på nätet över hur svårt det verkar vara att göra vettiga sökfunktioner i butikerna och hur klurigt det måste vara att få till knappar så man enkelt kan sortera sitt sökresultat. Men värst är nog lotteriet huruvida de ska gå att komplettera en order. Kan inget om hur man bygger sådana här sidor men kan ju tycka att vi sommaren 2021 borde kunnat få bättre funktionalitet i de stora drakarnas webbshopar.

Av doctor_N
Skrivet av landahl:

Det är svårt det där med skärmar om man som jag vill ha en bra allroundskärm med riktigt bra färger/bildkvalitet. Jag kör fortfarande på en Dell U3011 från 2013, 2560x1600 på 30 tycker jag är perfekt. 4 k är väldigt tungdrivet i spel så det finns inte många val tyvärr. 16:10 är inte mainstream längre så därför har jag att välja mellan att gå ner i storlek till 27, 2560x1440 eller gå till 32, 3840x2160. Om jag skulle välja en 32 4k skärm så skulle jag nog spela i 1440p från och till vilket inte är optimalt.

Jag har haft lite samma bekymmer senaste året, letat efter en bra allroundskärm men det är väldigt svårt att hitta! Kör två skärmar pga det och det får bli att fortsätta med det har jag kommit fram till, ser dessutom ut som att det blir hemarbete i höst också och två skärmar är klart smidigt att jobba på. Svårt att tänka mig att bara använda en skärm igen.
Skulle det inte funka för dig med att köra en spelinriktad skärm och en annan där du har riktigt bra färger och bildkvalitet?

Av doctor_N

Acer skärmen som Inet har på rea (priset gäller tills ikväll tror jag) är intressant, Dell UP2716 är en 60Hz panel och på pappret bör Acer vara bättre för spel. Beror väl till en del på vad man spelar också. Har läst lite tester på modellen från Acer och den får bra omdömen även om synpunkter kommer på att 144Hz får man bara med dubbla dp kablar från AMD kort annars är det 120Hz som gäller.

Våndats själv i flera dagar på om Acern är skärmen jag letar efter, vore ju mumma med en bra skärm som funkar för både foto på hobbynivå och lite spelande, gärna med hög upplösning. Måste bestämma mig snart innan priset går upp igen!
Men är det inte så att om man kör spelet i 1080 så skalas det upp bra till 4K, bättre än 1440 upp till 4K?

Av doctor_N
Skrivet av ELF:

Jag har kört med normal storlek, men nu när kompakt skulle göra nytta så är det borta med vinden.

Får väl avvakta och se om det dyker upp någon bra ui addon.

Störde mig rejält idag efter att ha uppdaterat att flikarna blev så höga men hittade en guide för att aktivera det mer kompakta läget: https://www.ghacks.net/2021/04/07/mozilla-decides-to-hide-com...

Nu känner jag mig hemma igen!

Av doctor_N
Skrivet av mpat:

Detta handlar om att Volvo fick springa igenom utvecklingen på rekordtid efter att Ford inte investerat i några nya modeller. När Geely kom in var pipelinen tom, och XC90 var rekordgammal eftersom den inte uppdaterats på en hel generation. Då fick det gå riktigt fort när hela programmet skulle uppdateras, och ibland märks det. Senare årsmodeller fixar en hel del av detta, men de första av varje modell skulle jag passa mig för.

Intressant, har nyare årsmodeller bättre rostskydd än första årens V90?

Skulle jag inte ha familj på fem och skulle välja mellan en V60 och V90 hade jag gått på den jag tyckte var roligast av dom att köra och den jag trivts bakom ratten bäst på, själv måste jag tänka på utrymmen och komfort där bak så jag hade istället fått gå på den komfortinriktade modellen.