Inlägg

Inlägg som doctor_N har skrivit i forumet
Av doctor_N
Skrivet av ztenlund:

Vi testar väl?

Sommardator 2013:

<Uppladdad bildlänk>

Nja, där var det väl bara minnena som stack ut tycker jag.

Skrivet av Aphex:

Nej du, produkter för gamers har alltid marknadsförts med ostigast möjliga tilltal. Sweclockers hade nån quiz om töntig coverart för ett tag sen, själv minns jag mången trollkarl och halvnaken kvinnoanalog med alldeles för få polygoner för att vara ett hälsosamt ideal.

Ja iof men inte var väl produktnamnen som nu?! Däremot "konsten" på kartongerna var ju rätt speciell. Men å andra sidan kan jag inte för mitt liv beskriva gardinerna sambon hängt upp i vardagsrummet heller så jag reserverar mig för "minnesfel".

Av doctor_N

Läste precis den trevliga artikeln om Swec's vinterdator men vad är det för produktnamn på grejerna egentligen? Renegade, assassin och så lite fury och tomahawk på det med en bild på en kryssningsrobot. Har inte produktnamnen blivit fånigare det senaste årtiondet eller är det min tilltagande ålder som talar? Nåväl ett gubbgnäll ville jag iaf skapa på detta!

Av doctor_N

Det slutade med att jag var lat, pratade med Bahnhof som kunde ge mig en rabatt på befintlig tjänst 500/500, den kostar 30:- mer än 250/250 som i sin tur kostar samma som 100/100 numera i vårt nät. Det blir inte riktigt lika fint pris som Telenor men jag tar det för att slippa stöka mer i år, måste spara mina krafter inför prisbataljen med Verisure som är i annalkande.

Av doctor_N

Första gången jag kunnat kolla på något liknande, annars har de vanligtvis körts mitt i nattning av barn osv. Bra upplägg med en grej i kvarten och lite babbel mellan. Vågar man hoppas att det blir en tradition detta?

Av doctor_N
Skrivet av AxxT:

På Bahnhof

<Uppladdad bildlänk>

Men jag får inte upp det alternativet.. är det bara vissa ställen i landet?

Jag kunde få det, rabatten gällde i sex månader för mig. Adress i Vallentuna med Open Infra.

Av doctor_N

Hur är det med Telenors nät, är ni några som har dom idag och har erfarenheter?
Har ruttnat på Bahnhofs pristramsande som man måste korrigera flera gånger om året för att inte bli uppskörtad men det tar också emot att byta bort en tjänst som tekniskt fungerar mycket bra för att stöka med bindningstider och tillbakaskickande av routrar man ändå inte vill ha. Å andra sidan blir det 1200kr lägre årskostnad. Men det finns ju å andra sidan inget som inte säger att när man ska byta nästa år åker man på en anslutningsavgift som äter upp hälften av besparingen vid tjänstebyte, det skulle bara vara min vanliga tur när jag tänker att jag gjort ett klipp...

Av doctor_N

Som anställd inom ett bolag i en finsk koncern så har det såklart alltid varit Nokia som varit första valet på mobilsidan, vi körde ett antal olika Lumia modeller och som arbetstelefon var de ju riktigt bra! Gillade tilesupplägget, kasst på datorn men på mobilen var det smidigt och att man kunde hantera dom med vantar på sig var ett stort plus!
Tänk vad smidigt det skulle varit idag om de fått till integreringen med Onedrive och hela Office tillsammans med alla möjligheter med usb-c och extern skärm. Stor del av användarna skulle inte längre behöva en laptop, de hade klarat sig med en mobil.
Nu sitter vi istället här och köper rätt dyra laptops och iPhones istället...

Av doctor_N

Igår blev det glassbåtar, sandwich med kanelbullesmak och den nya pinnen med jordgubbsglass med chokladöverdrag. Barnen var mäkta glada.

Av doctor_N
Skrivet av ririri:

Har provlegat på underlaget nu och det känns annorlunda, men kan inte påstå att det är obekvämt. Inget prassel eller så.
Men att bädda sängen är desto mer komplicerat när man ska få madrasskyddet att ligga plant.

Du får snart in snitsen på bäddningen, i takt med olyckorna avhjälps får man in rutin. Skyddet blir mjukare med tiden också.

Av doctor_N

Åh så trevligt, Asteroids minns jag med värme till den konsolen. Slet ut en joystick på det spelet som pigg femåring. Sedan fanns det ett spel där man kunde susa runt i flygplan och skjuta på varandra, minns inte vad det hette men några av mina första spelminnen är med dessa två spel. Minns det lite som den första kärleken, lite sådär rosaskimrande och fint.

Av doctor_N

Bahnhof höjde priset tidigare i år så att 100/100 som jag då hade skulle kosta lika mycket som 250/250 pga prishöjning av Open Infra som sköter stadsnätet, uppgraderade då till 250. Nu loggade jag in hos Open Infra och noterade att Bahnhof har 500/500 till ett lägre pris än jag ger för 250. Uppgraderade mig till 500 och sparar en slant på kuppen. Tror det är tredje gången i år jag kontaktar dom och sänker mitt pris, denna gång dubblade jag farten också

Av doctor_N

Efter att ha testat några alternativ så landade vi i dessa hemma till våra knattar, skydden håller tätt och är mjuka och man svettas inte som man kan göra med andra fabrikat vi testat. Har räddat madrassen från ett antal läckande blöjor, kräk och andra olyckor. Används i dotterns rum som skydd för kaniner som skuttar upp och gör sina behov i hennes säng när hon sover också. Finns i flera storlekar och säljs lite varstans.

https://www.vinterbloom.com/sova/bed-protector-madrasskydd-50...

Av doctor_N
Skrivet av frong:

Kul att några blir lagförda efter alla skräckhistorier man hört om nedlagda ärenden.

Blev han rånad, eller hur fick de kort + kod?

De ringde upp honom och sade att han blir just nu utsatt för bedrägeri och att de ska hjälpa honom att sätta stopp för detta. De sade i luren att en kille var på väg för att hämta hans kort och behövde även koden för att säkerställa att allt blir spärrat. Sen kom det en kille och han ville även se min fars kontoutdrag som han hade hemma på papper för att se om "något hänt" innan. Sedan snodde han med sig kort och kod och tog ut lika mycket pengar som min far strax innan hade betalat i en giroöverföring när ha betalat räkningarna. De försökte gömma uttagen i bankomaten bakom detta för att han inte skulle se direkt att pengar försvunnit. De gjorde tre uttag direkt efter varandra. Det intressanta var att polisen hade span på dessa personer redan och upptäckte att de hade lyckats sno åt sig kort från någon men inte från vem så de gick runt i trappuppgångarna och frågade sig fram tills de hittade min far och tog då upp anmälan. Oklart för mig varför de inte kunde förhindrat brottet men antar att de just då inte hade koll på exakt var gärningspersonerna befann sig.
Det var flera målsäganden i det här fallet och en del hade råkat värre ut än min far men det känns riktigt bra att polisen plockade dom, åkte visst dit på lite narkotika samtidigt. Gemensamt var att alla som blev utsatta var äldre och det togs upp i domen också.

Jag försöker hitta en bank som kan passa min far bättre, behöver endast giroservice och bankomatkort som man kan låsa ner beloppsgränsen på men svårt att hitta något som är riktigt bra. Det som gör det smidigt för oss andra öppnar upp för såna här bedrägerier. Min far blev sedan några veckor efter det här hände uppringd igen och höll på att gå på det igen... Trots alla samtal vi haft och att han just blivit utsatt. De vet hur man snackar de här som sysslar med dessa brott. Jag spärrade hans kort när detta hände och måste nu försöka få till att han får ut ett nytt kort. Jag och min syster har numera medanvändaravtal till hans banktjänster så det går att styra lite och ha lite mer koll nu.

Av doctor_N

Beklagar det som hänt TS!
Min far blev i våras avlurad sitt bankkort med kod. Där har gärningspersonerna lagförts nu (hoppas de får det kul i fängelset...) och vi krigar för att få ut det skadestånd och ersättning min far tilldömdes. Det var i sammanhanget "bara" 11000:- han blev av med men det blottade ju dels min fars godtrogenhet men också Nordeas brister i sina tjänster. De är framtagna för att vara enkla för gemene man men i händerna på våra äldre underlättar snarare deras system det för bedragarna.

Av doctor_N

Nu vill jag gubbgnälla på burklock. Köper Urtekrams äppelmos till junior att ha i hans morgongröt, fin produkt som är osötad och bra på alla sätt. Förutom det fördömda locket som de drar åt med någon sort industriellt jätteverktyg. Det gick att få upp utan verktyg förut om man tog i så det var fara för blodomlopp och oväntade kroppsutsläpp i underkläderna. Men vad gör dom nu? Jo de inför ett lockh-e med avfasad kant så man slinter med händerna riktigt ordentligt och även har svårt att få grepp med verktyg. Gaaaah!

Av doctor_N
Skrivet av Nioreh83:

Alla lunchrestauranger i närheten har semesterstängt. Det enda som finns är pizza. Jag åt det igår och har redan tröttnat.

Samma här så tvingades till matlåda idag. Det enda som var bra med detta var att det blev iaf billigt. Måste troligen stå ut med detta även på torsdag men sedan är det iaf semester!

Av doctor_N

Varit på semester en vecka och ätit ute en del. Besökt restauranger där man står i kö för att beställa och betala, man får hämta sin mat själv och förväntas även plocka undan efter sig och sortera disken.
Inga problem med det förutom detaljen att när man ska betala innan man alls fått maten förväntas man knappa in totalbeloppet själv på terminalen i from förväntan från personalen att man ska ge dricks. Den här gubben anser att dricks förtjänar man, den ska man inte förvänta sig i förväg!

Av doctor_N
Skrivet av anon315148:

Absolut att man köper C2 framför A2 om det kostar lika mycket men då får jag vänta medan jag kan köpa A2 direkt. Så undrar vad jag vinner på att invänta ev. prisfall igen. Tänker att jag kanske blir nöjd med A2 ändå om jag väljer OLED.

Jag kände att en A2 skulle nog räcka och det gjorde det verkligen. Vi tittar på tvn utan att dra för mitt på soliga dagar och vi tycker ljusstyrkan räcker bra men vi är ju en småbarnsfamilj som inte riktigt har samma krav som en filmentusiast kanske. Men för vårt vardagsbruk med allt från barnprogram och sport mitt på dagen till tv serier och film på kvällen är den riktigt bra! Att gå från en äldre lcd till en oled var som steget mellan 60Hz och 144Hz skärm till datorn, har man bytt vill man inte gå tillbaka! Det är något mjukt och följsamt med bilden på en oled som jag nu är helt såld på, svårt att förklara men vi är mycket nöjda. Du kan säkert göra en deal med butiken och fråga om du kan packa upp och testköra och byta om det inte blev bra.

Av doctor_N
Skrivet av anon315148:

Sovit lite på saken och även om det är vanligt att jag kollar på film på kvällen så är det inte ovanligt att jag även kollar på dagen, antingen serier, program eller nått annat. Då tänker jag att The Frame kanske skulle vara mer mångsidig i bekostnad på att inte vara bäst på film på kvällen. Frågan är dock vad som är bra nog för mig. Största hindret för mig att inte bara slå till på The Frame är priset, men Samsung är ju kända för sina kampanjer så jag kanske kan ha is i magen om det är den TV:n jag vill ha.

The frame var med på min lista i våras över tänkbara apparater och jag tittade på den i butik men blev inte helt såld på hur ljuskällor speglades eller vad man ska säga i den matta ytan. Mycket god idé att titta på den innan köp skulle jag säga. Annars gillade jag att man kan byta ram på den och att elektronikdelen är separat från skärmen, lätt att gömma undan den i bänken och bara ha en snygg skärm på väggen.

Av doctor_N
Skrivet av anon315148:

Låter ju lovande. Har inte fönster från golv till tak men väggen mittemot TV (tyvärr enda vettiga placeringen) består av stora fönsterpartier plus en balkongdörr från vinkel på sidan. Givetvis kan jag fixa gardiner när det är som värst men ändå skönt om man kan slötitta lite under dagtid.

Lite input från en som köpte en LG A2 efter råd här på forumet och efter att ha läst den förträffliga guiden här på sidan. Jag har panoramafönster på hela sidan från tv'n sett samt ett stort fönster på samma vägg som tv'n och nojade över att det kommer bli för svag bild från en A2 och det blir inget bra pga att det är för ljust i rummet dagtid. Jag oroade mig helt i onödan visade det sig, bilden räcker till gott och väl. Var inne på ett flertal LCD apparater innan men är mycket glad över att gått på oled. Tror man blir lite lurad av att jämföra siffror mellan olika apparater, svårt att få uppfattning om hur det ser ut i praktiken bara av att gå på protokollen.