Inlägg

Inlägg som thesystem har skrivit i forumet
Av thesystem
Skrivet av Pissluffare:

Lyckades beställa via mediamarkt igår. Någon som har koll på hur det funkar? Fick kvitto etc, men har varken fått något bekräftelsemail eller sms. Är det något som brukar dyka upp när leveransen närmar sig?

Jasså, via deras hemsida? Jag har varit inne och kikat nu några dagar och då har det bara stått att man kan boka via en av deras fysiska butiker.

Av thesystem

@Pahwn: Är man inte nöjd med prissättningen kan man alltid försöka pruta.

Av thesystem

MSI GE70

Hej,

Nu säljer jag min MSI GE70 pga. att jag inte längre har någon användning av den. Idag använder jag min stationära när jag vill spela datorspel och min laptop från jobbet när jag vill göra annat on-the-go.

Modell: MSI GE70 2OE-014NE

Tekniska specifikationer:
- Windows 10 Pro N (notera att den såldes med W8 men har därefter uppgraderats)
- Intel Core i7 4700MQ
- 17.3" Full HD (1920x1080) anti-glare LCD panel med LED bakgrundsbelysning
- NVIDIA GeForce GTX 765M (GDDR5 2GB VRAM)
- 8 GB DDR3 (max 16 GB)
- 750 GB HDD (7200 RPM)
- Tangentbord anpassat för gamers av SteelSeries.
- THX TruStudio Pro

Datorn är köpt via Komplett.se 2013-09-24 och kvitto finns även att skicka i digitalt format.

Datorn är välskött. Det finns endast en skönhetsskada och det är på musplattan, en liten bit av den har skrapats upp. Däremot är det inget som påverkar musplattans funktion. Jag bifogar en bild på detta. Annars är datorn väldigt fräsch för att vara köpt sent 2013. Den har primärt agerat stationär här hemma genom att vara uppkopplad mot externt tangentbord, mus och skärm, därav är dess inbyggda tangentbord m.m. väldigt fräscht då det knappt har använts.

Ifall ni är intresserade eller har frågor så tveka inte på att slänga iväg ett meddelande!

Läs hela annonsen här

Av thesystem
Skrivet av Mr_Squiid:

Min budget är ca 8-10 tusen kronor satsar på 32gb ram men vet inte om min budget passar till det

Nu vet jag inte vad du ska använda din dator till, men är du en "vanlig" person så behöver du inte 32GB RAM. De pengar man lägger på extra RAM gör sig oftast bra på andra komponenter. Ifall man tycker om att spela så räcker oftast 16 GB gott och väl.

Jag kan rekommendera dessa ifall du vill lära dig bygga:

[1] https://www.youtube.com/watch?v=DH4NEP5olSM
[2] https://www.youtube.com/watch?v=16f0Jg7zwZs
[3] https://www.youtube.com/watch?v=bSZfqN_uVIs

Vad gäller osäkerhet kring val av komponenter så kan du använda dig av inets datorbyggare för att garantera att dina komponenter passar med varandra.

Av thesystem

Minsta vet jag inte, men jag är väldigt nöjd med mitt Fractal Design Define C (svart)! Man ser inte in i det vilket gör att man slippar all möjlig ljusshow som händer inuti. Dessutom är det, enligt mig, stilrent.

Av thesystem
Skrivet av Braus:

@SimpanDirr: Låter intressant, vad är det?:) När jag var på webbhallen så sa de att man nästan slutat sälja små stationära datorer eftersom de lät så mycket. Jag har redan en Dell xps13 som jag kan ta med mig och använda som vanligt. Anledningen till att jag inte valt och köpa en stor stationär dator är för att jag vill ha allting ståendes på skrivbordet och eftersom det är i vardagsrummet i min lägenhet så vill jag att det ska se hyfsat "cleant" ut.

Kan relatera till ditt problem. Jag själv tycker om att spela men vill inte ha en stor dator som ser ut som ett rymdskepp. För mig blev den enda lösningen att då bygga en dator själv med ett relativt litet chassi som även är clean. För mig blev det Fractal Design Define C (svart), notera att den inte är genomskinlig på sidan som den även kan komma som. Clean för mig blir då även när rummet inte lyses upp av alla möjliga färger som kommer från grafikkort, moderkort, vattenkylare, RAM-minne m.m.

Av thesystem
Skrivet av Braus:

Annars är datorn bra och kommer räcka ett tag? Någon som köpt MSI tidigare? Aldrig ägt något annat än HP och Dell när det gäller bärbar. När det gäller stationär så hade jag en gamingdator jag byggde via Inet.se som höll i 5+ år

Jag har köpt en MSI tidigare. Har inte haft några problem med dem tidigare. Det var en MSI GE70 2OE-014NE som slutade upp som stationär dator på heltid.

Av thesystem

Av tidigare erfarenheter så har det aldrig lönat sig för min del att köpa en gaming-laptop, det slutade alltid med att jag endast använde den som stationär och ånger av att jag inte istället köpt en rejäl stationär gaming-dator.

Enligt min personliga åsikt så tycker jag en gaming-laptop är oftast för tung och klumpig för att vilja bära med den någonstans. För mig blev det är jobbigt moment. Efter en tid har jag insett att det inte är en lösning jag tycker är bra och väljer nu mycket hellre att ha en stationär hemma och en mycket smidigt portabel laptop med mig on-the-go för annat. Med det menar jag en som inte väger mycket, är i rimlig storlek (min preferens 13"), stöttålig m.m.

Som sagt, det är min personliga åsikt efter att själv ha köpt två gaming-laptops. Har aldrig tyckt att det lönat sig. Att behöva koppla upp och ner den från externa skärmar, tangentbord, mus osv. har istället känts som en jobbig grej. Dessutom har dessa laptops enklare tagit stryk on-the-go, enligt min erfarenhet. Detta var dock 3-4 år sedan sist, det kanske har förändrats sedan dess.

Lycka till!

Av thesystem
Skrivet av Factorial112:

Thermal Grizzly Kryonaut...

Conductonaut är liquid metal

Hoppsan! Var aningen snabb där ;P

Av thesystem

Deras Plexgear MX-990 Carbon Freeze verkar lovande. Har däremot inte provat den men har samtidigt svårt att tro att den inte skulle göra bra ifrån sig.

Ifall du vill vara säker på att den kylpastan du använder är av kvalitet kan du alltid beställa Thermal Grizzly Conductonaut eller Arctic Silver 5.

Av thesystem

Ett tips ifall ni vill köra en platt struktur vad gäller er filhantering är att ni måste ha en extremt tydlig namngivningsterminologi. Bryter någon mot denna kan det helt plötsligt bli svårt att hitta de önskade filerna.

Av thesystem

Hoppas på något från Nintendo gällande deras Switch. En hårdvaruuppgradering eller budgetvariant hade varit kul att se.

Av thesystem

Jag själv använder Asus RT-AC68U och är supernöjd. Den går att konfigurera väldigt mycket och har även en app till telefonen där du kan övervaka samt genomföra det mesta.