Inlägg

Inlägg som thom.g har skrivit i forumet
Av thom.g
Skrivet av Aka_The_Barf:

Ajdå ser nu att det står portabla.

Dock visar det ju på hur jäkla bra dom är i jämförelse vilket fler borde få upp ögonen för i denna tråden.

Hade aldrig köpt en sån portabel om jag bodde i villa.

Du måste lidit av en jäkla massa kondens när du körde ner till 14 C tänker jag?

Av thom.g
Skrivet av Pantsoff:

Hej!

Jag har haft en OnePlus 7t Pro i över 18 månader. Men efter uppdateringen till senaste Android har den blivit sjukt dålig. Hänger sig, går inte att ringa osv. Har även märkt på tidigare telefoner att de blivit grymt långsamma efter några "stora" uppdateringar.

Finns det någon som jämfört en fullt uppdaterad telefon (när de var flaggskepp) och en fullt uppdaterad telefon något år senare?

Enda anledningen till att jag bytte telefon var att just mjukvaran totalt sabbade den. Annars hade jag gärna fortsatt använda den.

Vad tror ni? Blir det medveten försämring i nyare uppdateringar? Nya uppdateringar kanske taxar telefonen mer, men med en high end telefon i begynnelsen borde man ju vara lite säker på prestandabiten.

Jag röstar på att det är medvetet och att vissa saker åker med i uppdateringar bara för att göra vissa modeller mer eller mindre tvingade att byta upp sig. Bevis för detta har jag inte men jag har sett det med egna ögon telefoner som får fullt minne efter uppdateringen trots att det inte finns några externa appar eller bilder inlagda. Mobilen helt ren... Då kan det bara vara tillverkarna som gjort uppdateringen så stor att man ska behöva köpa en ny telefon? Eller så glömde dom mobilens minnes-storlek.

Av thom.g
Skrivet av serafim:

Unga och inte på semester. Bilen var gammal och vi var på äventyr, fick en del jobb på vägen och det blev en lång resa. Mycket som kunde paja men inte gjorde det, fyra reparationer beroende på att vi inte gjorde behövliga renoveringar innan vi reste. Men vi hade kul och tyckte inte det var så farligt, åtminstone inte i relation till en massa annat som hände på den resan.

Edit: dessutom tog jag fel på motorn, det var en B16 och bilen var en 1958 års modell

Låter spännande. Skulle med vilja göra en liknande road-trip men min bekantskapskrets börjar bli för gammal med barn o familj osv. Hur gammal är du och när gjordes resan? Nåt annat intressant som hände på resan som du vill dela?

Av thom.g
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

bromsar kan vara dåliga

Efter egen felsökning hittade jag felet som var tralala tjuvluft i förgasaren, ett klassisk problem sedan typ 1910 tal på bränslemotorer.

Jag kan inte mycket om motorer men att få förslag på bromsarna låter ju retligt. Det om nåt borde vara lätt att utesluta..

Av thom.g
Skrivet av serafim:

Det var bara ett av äventyren med den bilen. Väl hemma i Svedala kunde vi konstatera att lagningarna gjorda i Tyskland (på väg ner), Marocko och Spanien, där ytterligare en reparation gjordes, höll bättre än de reparationer som vi fick gjorda i hemlandet. De mest innovativa lagningarna var de spanska.

4 reparationer på en resa? Jag kanske räknar fel men jag hade aldrig mer åkt på bilsemester...

Av thom.g
Skrivet av dakke:

rip diablo 4

Ja och RIP framtidens gaming. Om detta är lönsamt kommer snart alla spelbolag som har investerare tvingas gå samma väg.

Skönt att man hann med o spela lite bra spel före denna galenskap blommade ut helt.

Av thom.g
Skrivet av dust79:

Jag blev utsatt för id-kapning och det var ju lite småstressande även om jag inte blev speciellt drabbad.
- Spärra adresssändring hos skatteverket är given att man ska göra.
- Digital brevlåda gör att om någon gör kreditupplysning på dig så får du infon snabbare och kan agera snabbt
- Jag har även spärrat mig för kreditupplysning hos UC. Detta är riktigt bra för att folk ska köpa saker på kredit i ens namn. Men åtminstone förr så krävdes det kopia på en polisanmälan om id stöld för att man skulle kunna göra detta. Men ser även att UC har en betaltjänst, har du precis blivit av med känsliga uppgifter så tror jag att det kan vara värt en viss konstnad.

Jag har spärrat på adressändring o i skatteverkets...

Rekommenderar du att man köper "bevakning" för 3500 kr/år? Tror du att det hade förändrat din sits?

Skrivet av stgr:

De kan på sin höj, i efterhand berätta för dig att du utsatts för id-kapning.

Haha nåt sånt tänker jag med att det kommer bli, men bra att få höra olika åsikter.

Av thom.g

Varning för necro...

Får massa telefonförsäljare som vill sälja bevaknings-listor för ID-kapning.

Är det någon som har erfarenhet av detta? Hjälper det eller får man betala mer för "inget"?

Äger o driver företag om det gör att det blir av extra vikt...

Tack så länge

Av thom.g
Skrivet av Aphex:

Sen råkade jag snubbla över innehållsförteckningen för Sibyllas ketchup och tydligen innehåller den ganska mycket mer jox än typiska butiksmärken som findus och heinz:

Så kanske var den där damen inte så fel ute ändå. Vilken ketchup hade de i kiosken?

Tänker mig att sibylla har större tankar som ska hålla längre o inte orsaka att nån blir sjuk. Det kan göra att det behövs mer saker men jag killgissar bara här.

Det verkade inte vara några särskilt konstiga saker i den listan du skriver. Jag hade ätit den ketchupen utan problem. Är nyfiken att höra vad det är som är problem med den?

Av thom.g
Skrivet av PatrickP:

Den här typen av virus/malware har tyvärr funnits i många år nu. Vet att redan när jag började med krypto för snart 10 år sedan fick jag lära mig att alltid dubbel- och trippelkolla adresser eftersom detta fanns redan då

(som redan nämnt i tråden används den här typen av malware även vid banköverföringar och liknande när man tror att man klistrar in en sak, men egentligen klistrar in något annat).

Känns ju lite pinsamt att drabbas av nåt som varnats om i 10 år. Jag har aldrig hört om detta innan

Jag kollade adressen jag kopierade innan ja la den i sendrutan för jag inte ville ha med ett mellanslag på slutet, ifall det skulle störa ut nåt. Sen... ja ni vet resten.

EDIT: Hittade nu vad som hade orsakat mitt öde. Det var ett plugin till FL-studio som var infekterat som jag hämtat från en antagligen "dålig sida". Avast kunde hitta detta tillslut

Av thom.g
Skrivet av frong:

Bara jag som kollar allt 10 gånger om innan jag trycker "Skicka" på crypto? Så otroligt nojig, haha.

Kan du visa hur jag drar tillbaka Swish-betalningar hos "gamla klassiska FIAT-banker"?

@thom.g Hade du gett en miner eller liknande högre rättigheter eller exkluderat i AV?

Nej har inte med mining att göra öht. Har inte haft några exkluderade säkerhetsrisker eller liknande.

Jag kommer ju att gå igenom detta supernoga framöver. Tänkte i min blåögda enfald att det var omöjligt att jag får in en sträng med bokstäver som är en rätt adress om det inte är den jag precis nyss kopierade.

Jag vet faktiskt inte vad för skit som orsakat detta. Kan jag kolla i några loggar vilket program som startade powershell vid ett klockslag?

Den enda skillnaden i installerade program som jag satt in sen jag köpte sist är ett som heter t-clock... tror jag iaf. Detta har jag rekommenderat åt andra också så jag hoppas verkligen inte det berodde på detta programmet...

Av thom.g
Skrivet av Zeedarn:

Hittade dina Antivirus det, eller var det manuellt du hittade det tillslut?

Malwarebytes varnade om powershell.exe försökte öppna sidan.
Körde även avg och avast som inte sa nåt om powershell.

Windows egna system hade inga synpunkter. Alla mina system var säkra
Inkl. brandvägg osv.

Nu vet jag att inte windows säkerhet går att förlita sig på iaf. Jag har såklart mest migsjälv att skylla. Nån skit har ju uppenbarligen kommit in i datorn.

Jag har gjort många transaktioner i btc förr o det har aldrig hänt innan. Hade inte en enda aning om att det gick o göra ett sånt upplägg o blev ändå lite imponerad samtidigt som det var tråkigt att bli av med pengarna.

Av thom.g

Blev av med Bitcoin p.g.a. Malware - Varning

Hej! Jag skulle köpa lite bitcoin igår från coinbase o när jag ska skicka dom vidare kopierar jag mitt btc-konto, klistrar in i rutan o klickar skicka.

Pengarna kommer aldrig fram. När jag kollar send-historiken så ser jag att en annan adress matats in istället för min.

När jag kör lite virus o malware-skannar så upptäcker jag att jag har två st powershell öppna i processhanteraren som inte syns i aktivitetsfältet.

Vad som startade dessa har jag inte aning om men dom anropade mail-endpoint.com som verkar vara en farlig sida.

Så detta gjorde ont, och jag har lärt mig en läxa. Tänkte dela med mig till övriga intresserade.

Eventuella "skyll dig själv" osv. undanbedes. Tack

Av thom.g

GDPR o cookies är det sämsta som hänt med internet sen... nånsin.

Varje sida ska man behöva slåss mot dom där rutorna. Sen kommer det upp vill du godkänna ljudaviseringar, och sen kommer det upp vill du prenumerera på vårt nyhetsbrev, för att sluta upp med en "kan du svara på några frågor" och "vill du verkligen lämna denna sidan".

Är som att gå genom taggtråd.

Alla ni som har hemsidor som har valt att inte ha dessa saker eller minimerat dom så långt det går vill jag ge en high five. Ni är fan bäst.

Av thom.g
Skrivet av Thorvald:

Tack!! Frugan har sagt exakt samma sak, min tanke var att folk var vana vid kalender.se's högerskiftade kolumn, men om fler påpekar detta som ett störningsmoment så ska jag fixa det! Du får gärna kika på darkmode när du är lite trött och fundera på om det är tillräckligt mörkt eller om kalendern behöver mörkas ner ytterligare

Vänster sida är the way.

Vill passa på att cross-referera min tråd om veckonummer vid kalendern i klockan inne i windows.
Den resulterade i tips om programmet t-clock som jag funnit värdefullt. Kan va nåt för er som håller på med veckonr o kalendrar ofta.

Såhär blir det när jag klickar på min klocka nu

Av thom.g
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Har du aktivt underklockat dem eller tänker du på att de kör låga klocks utan last och turboboostar vid last för det är standard.

Nä men ja har följt några guider hur man underklockar för att få mer prestanda. Typ. Syftet var att få ut mer kräm iaf

Av thom.g
Skrivet av giplet:

Enkla medel:
Det finns dels inställningar i Windows kontrollpanel för detta. Sök efter Energialternativ. På en stationär dator så är inställningarna lite gömda, men leta runt så kommer du att hitta inställningar.
Nvidias kontrollpanel har också liknande inställningar för ditt grafikkort.
Det är inte säkert att dessa inställningar ger jättestor effekt, men det skadar ju inte att prova.

Lite mer avancerat:
Lika väl som du kan överklocka din processor kan du klocka ner den. Detta gör du i BIOS, eller om moderkortstillverkaren har ett program för det. Om du sänker spänningen, klockafrekvens osv till processorn kommer den att utveckla mindre värme. Precis som när du överklockar kan datorn bli ostabil, särskilt om du gör stora förändringar, men det är bara att prova sig fram tills man får det resultat som man önskar.
Samma gäller för ditt grafikkort. Med hjälp av tex MSI Afterburner kan du sänka klockfrekvenser och strömbudget till din GPU och på så vis få grafikkortet att hålla sig svalare.

Min cpu och gpu är båda underklockade redan tror jag. Det hindrar dom inte från att nå skyhöga inställningar under last dock. Så jag tänker att jag borde justera nåt som är last-beroende?

Av thom.g

Konfigurera för att minska effektförbrukning?

Hallå! Såhär i värmen så finns ju nån dum tanke om att kunna sitta inne ändå vid datorn...

Det jag undrar är om man kan med relativt enkla medel ställa in datorn i t.ex. bios så att den satsar på att avge lite el o värme istället för att vara snabb? Vilka inställningar ger bäst resultat? Är ju min processor o grafikkort som ger ifrån sig mest tror jag.

Kan känna när jag spelar hur datorn blir ill-varm o värme flödar från den

Tack för svar!

Av thom.g

Kunde väl haft med "stay a while and listen"... då hade jag fått 1 poäng iaf

Av thom.g
Skrivet av Rickosaurus:

<Uppladdad bildlänk>

Fina faktiskt!