Inlägg

Inlägg som TimeCommando har skrivit i forumet
Av TimeCommando
Skrivet av Xinpei:

Att dra påståenden som "Jag gillar inte politiker" är lite väl generaliserande. Lite som att säga att man inte gillar alla rörmokare eller sotare eller programmerare.

Sedan kan man ju ställa sig frågan om problemen ligger inom politikeryrket eller om dessa bara är ett resultat av det politiska klimatet. I slutändan handlar det om människor..

Tycker jag inte. Dessutom har väl alla rätt till sin egen åsikt. Själv känner jag att en vettig politiker är en på miljonen. Om ens det.
För mig är det mer som en sport. Den som snackar mest skit och samtidigt lurar flest människor, vinner.

Av TimeCommando

Grym tråd! Siktar på att köra 10 tusen steg om dagen nu. Dessutom gymmar jag iaf 3 gånger i veckan. Har varit intresserad av att testa viktväst när jag tar mina promenader. Testade en viktväst men den satt åt och det kändes som man kvävdes. Har du länk till den du köpte? Du upplever inte att den sitter för tight eller vad man ska säga?

Av TimeCommando

Filmerna som släpps nu för tiden är såpass dåliga att de inte ens är värda att tanka ner.

Av TimeCommando

Finns det något program likt en anslagstavla till PC?

Förr i tiden hade jag ett program på datorn som hette Corkboard. Det var som ett virtuellt skrivbord där man kunde ha to-do lists, sticky notes, lite allt möjligt. Tycker det var charmigt och praktiskt att ha. Finns det något program eller någon funktion som liknar detta idag? Har ju sticky notes på datorn men hade velat ha det lite snyggare, fler funktioner m.m. Är det olika gadges man bör ladda ner?

Av TimeCommando
Skrivet av Helljanek:

Faktiskt inte uteluncher som är problemet, vi bor på landet och har endast livsmedelsbutik i byn!

Vad är det för livsmedelsbutik? För mig blir det ganska stor skillnad om jag storhandlar på Willys eller tex Coop Extra.

Av TimeCommando
Skrivet av Aphex:

Det skulle draina batteriet och datapotten så fort att det skulle märkas tydligt om någon app analyserade allt du sa och skickade det till illuminati. Det är därför det är så osannolikt, ihop med att företaget bakom appen skulle vara totalt körda om det kom ut. De skulle bli åtalade i flertalet länder och stämda i resten. Så nä, inte troligt alls.

Vad som är troligt är att någon av dina kollegor sökte efter gokart på nätet och därför får du se den reklamen eftersom ni är på samma nät, vänner på facebook, på samma fysiska plats eller har någon annan koppling som gör det sannolikt att du kan vara lite mer intresserad av gokart än genomsnittet av befolkningen.

Eller så är det bara #18393217

Jag har absolut ingen aning om hur det funkar och bryr mig inte heller för den delen, haha. Men nix, det var ingen av oss som googlade på det. Det dök upp som en sponsrad annons på Instagram så fort jag tog upp telefonen och gick in

Av TimeCommando

Nix det är inte bara du. Satt med kollegor på jobbet och snackade om att det hade varit kul att köra Go-Kart. Går in på instagram och ser gokart reklam. Slump? har hänt liknande saker flera gånger, både mig och vänner.

Så ja, någon lyssnar väl. Har inte haft något att göra med plats för min del

Av TimeCommando
Skrivet av Dimetikon:

Har du själv haft det?

Jag själv har stark misstanke att jag hade skiten för 3-4 veckor sedan, två anledningar:
1. Själva sjukdomsförloppet var i stort sett exakt som beskrivet i media, hosta, feber för första gången på 12 år, "jobbigt" att andas(kändes typ som ett skärp runt bröstet, ingen fara alls), va sjuk ett par dagar sen frisk några dagar sen blev det lite värre än det var innan. Men i det stora som en helt vanlig förkylning.

2. Någon vecka senare sattjag och käkade med en som satt och hosta som satan och 2 andra, han som hostade fick tillslut åka in och testa sig, det var positivt, övriga 2 vid bordet fick hosta och feber några dagar senare medan jag inte känt mig så här bra sen i julas typ😛 han som fick tästa sig är i 65 års åldern och han fick åka hem efter provtagning, nu börjar hostan lägga sig och varit feberfri nån dag👍

Usch. Skönt att det är borta! Jag har inte testat mig men tror jag har/haft det. Håller mig hemma nu. I början hade jag en väldigt obehaglig känsla inuti ryggen typ. Svårt att beskriva. Som att det stack till. Sedan gick det bättre så fick jag lite ryggvärk. Dagen efter det hade jag otroligt ont i hela kroppen. Behövde pauser under dagen för att gå och lägga mig ner. Det var inte kul. Men nu mår jag bra. Vet att det inte är vanliga symptom men har inte varit sjuk på flera år så tycker det var jättekonstigt.

Av TimeCommando
Skrivet av deltascu:

Det har du rätt i, är du ung och frisk har du ingen anledning att oroa dig för din egen hälsa. Men en del tar det ett steg längre och inser inte att man ändå har ett ansvar att inte sprida smittan vidare. Det är bra att du inte tillhör dem.

Det är inget trevligt virus även ifall man är ung och frisk. Så var försiktiga!

Av TimeCommando
Skrivet av jeppe_991:

Jag går sista året på gymnasiet, igår fick jag reda på att företaget som jag har praktiserat hos i 2 år inte kan anställa mig pga dom ekonomiska effekterna corona har gett landet. Har 2 månader kvar till studenten... Många av mina kompisar som går olika yrkesförberedande linjer har fått samma besked. Har absolut ingen aning om vad jag jag ska göra nu. Vi unga arbetssökande kommer drabbas extremt hårt av detta

Segt. Men tänk positivt, kunde vart värre! Jag blev varslad och har hyra, bil m.m att betala.
Utöver det har jag nu blivit sjuk med. Livet suger så hårt just nu.

Av TimeCommando

Hade man haft möjlighet att masstesta människor både för antikroppar och ifall de har sjukdomen just nu så visst, det hade varit det bästa. Tyvärr är det både för dyrt och att det förmodligen inte finns tillräckligt med tester.

Av TimeCommando
Skrivet av Hurtigbullen:

Du gjorde helt rätt, tog kontakt med en läkare som gav dig råd efter din situation (även om jag får intrycket av att det var informellt). Jag hoppas att du fortsätter få lindriga (och förhoppningsvis få) förkylningar även i fortsättningen!

Dock kanske du ska borde fundera på din rekommendation och kanske rekommendera att ta kontakt med vården om folk upplever att dom blir sjuka ofta och lätt förkylda. Det kan ju faktiskt bero på helt andra orsaker än D vitaminbrist och om dom då först på egen hand håller på att experimentera med kosttillskott så tar det ju längre tid innan dom söker hjälp och potentiellt får en korrekt behandling.

Ville bara dela med mig och tycker att det är en bra rekommendation. Brukar ta lite prover regelbundet för att se hur nivåerna på olika värden ser ut, tycker det är intressant. Varenda läkare har hittills varit överens om att det är viktigt att ta Vitamin D, speciellt för oss som bor i lite kallare klimat. Rekommendation som sagt, man ansvarar alltid för sin egen hälsa

Det var några studier jag läste när jag grotta ner mig i ämnet, som visade på en såpass hög siffra som ca 80 % eller liknande hade Vitamin D brist i USA (även i varmare delstater). Tyckte det var en eye-opener. Jag tar som sagt 50mikrogram per dag, dagligen i ett par år och har ett godkänt referensvärde (men kunde varit högre). Då tänker jag att de som inte tar det förmodligen har låga halter.

Hade varit väldigt intressant att se faktiskt. Nästan så att jag kan pröjsa för presentkort på Werlabs om någon vill gå och ta ett Vitamin-D test

Av TimeCommando
Skrivet av anon173292:

Du kan ta ganska enorma enheter vitamin d utan att bli förgiftad, upp till tillfälliga 600,000 IU.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4128480/

Sedan länge har det diskuterats att just Vitamin D är viktigt vid virus infektioner, samt för att lugna autoimmun sjukdomar:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30614127

"As was shown in vitro, activated human T and B cells and also the endothelial cells lining the upper and lower respiratory tract can transform inactive metabolite 25(OH)D into active 1α,25(OH)2D. This compound acts on immune cells in an autocrine, paracrine, or intracrine way (i.e., throughout the pathways inside the cells)"

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6121423/
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/10408363.2015.109...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6121423/

TLDR, du tar knappast skada av Vitamin D tillskott, de flesta har kroniskt låga nivåer. Just vid virus infektioner hjälper till skott våra t-celler, samt lugnar ner en eventuell cytotoxisk reaktion utav t-dödarceller. Just vid Covid-19 verkar en cytoxisk reaktion vara en av de stora dåliga händelserna för en patient.

(Innan någon säger att det bara finns en typ av t-celler, nej, det finns 3, There are 3 main types of T cells: cytotoxic, helper, and regulatory. Each of them has a different role in the immune response. Cytotoxic T cells (Tc cells) have a co-receptor called CD8 on their cell surface. As was shown in vitro, activated human T and B cells and also the endothelial cells lining the upper and lower respiratory tract can transform inactive metabolite 25(OH)D into active 1α,25(OH)2D. This compound acts on immune cells in an autocrine, paracrine, or intracrine way (i.e., throughout the pathways inside the cells, As was shown in vitro, activated human T and B cells and also the endothelial cells lining the upper and lower respiratory tract can transform inactive metabolite 25(OH)D into active 1α,25(OH)2D. This compound acts on immune cells in an autocrine, paracrine, or intracrine way (i.e., throughout the pathways inside the cells)))

Brukade faktiskt bli sjuk väldigt ofta tidigare. Förkyld m.m. Till och med kompisarna undrade varför jag blev sjuk så ofta, var det nåt fel på mig? Blev lite orolig och tog kontakt med en kunnig läkare som rekommenderade mig Vitamin D. Var det allt? Tänkte jag. Har ju prövat såna kosttillskott innan men inget hände. Googlade runt och grotta ner mig ordentligt.

Sen tog jag bättre doser. Åt ca 50 mikrogram varje dag. Tog ett blodprov på Werlabs efter något år och nu var jag strax ovanför godkänd-gränsen eller vad man ska säga. Nu tar jag 100 mikrogram (tror det är 4000IU per dag, rätta mig om jag har fel).

Har inte blivit sjuk på flera flera år. Och skulle jag väl bli det så blir det ingen "mancold" längre. Utan väldigt lindrigt och att jag blir kry på kort tid. Så corona eller inte, Vitamin D rekommenderas starkt från min sida. Det är det enda kosttillskottet jag tar och har gjort sån enorm skillnad i mitt liv.

Av TimeCommando

Långsam Dator?

Hej! Min dator har fungerat felfritt men för ett par dagar sen så har allting blivit väldigt långsamt. Dvs när jag dubbelklickar på Chrome tar det flera sekunder innan det kommer upp. Bara högerklicka för att skapa ett nytt dokument tar lång tid, etc. Min dator är bara 1 år gammal och är rätt kraftfull.

Har ett antivirus program på datorn, har scannat igenom den flera gånger men den hittar inget virus. Har inte installerat något nytt program heller. Någon som vet vad det kan bero på?

Av TimeCommando
Skrivet av Knotvillage:

Vad betalar du för det? Måste hitta något bättre än Telenor. 40Gb klarar jag nog mig på men då landar det på 449kr.

När jag tecknade för typ 10 år sen kostade fri surf 199kr, sen 249, sen 299, sen 349 för 30gb och 579 får fri surf.

Tecknade abonnemang via Tre när iPhone 11 Pro släpptes. Så betalar 649 i månaden för telefon + fri surf och 60GB surf utomlands.

Av TimeCommando

Brukade ligga på 2-3 gig som max då jag var uppkopplad till Wi-Fi överallt. Sedan fick jag en grym deal med fri surf, så nu är jag inte uppkopplad på Wi-Fi någonstans och nu snittar jag 20-30 gig på en månad.

Av TimeCommando
Skrivet av Smack Jack:

Sålänge jag inte är smittad lever jag helt normalt. Det borde alla göra, dock med lite mer hygientänk än vanligt.

Enligt vissa rapporter är mörkertalet upp emot 75% eftersom de inte visar symptom (rapport från Italien). Senast jag kikade var dödligheten bland de bekräftat smittade ungefär 0,7% i Sverige, men den verkliga siffran är nog betydligt lägre eftersom mörkertalet är så stort.
Jämfört med en vanlig influensa som brukar ligga på 1% vad jag har hört innan så tycker jag det finns en gnutta överdrift i det hela.

Är det värt att sätta 100 000-tals jobb på spel för något som "inte är värre än en vanlig influensa" ? Kanske låter hårt och kapitalistiskt, men en rimlig frågeställning.

Bästa vore väl att sätta de i riskgrupperna i karantän och låta de som är friska köra på som vanligt, med vissa restriktioner såklart.

This. +1

Av TimeCommando
Av TimeCommando
Skrivet av sKRUVARN:

Är inte detta vanlig symptom vid ångest och oro? Lär väl vara som känner det för tillfället. Hjärnan kan nog också spela lite spratt om man går omkring och tror att man är sjuk också.

Kan vara så, har ingen aning. Har aldrig känt så tidigare iallafall. Men ja, hysterin och oron är tamefan lika farligt som viruset.

Av TimeCommando

Var väldigt orolig i början, och mådde sämre då. Nästan alla jag har pratat med har haft någon slags tryckkänsla vid bröstet eller ryggen. Men bara något fåtal som varit sjuka (feber tex). Kanske redan haft corona allihopa? Vem vet.

Börsen suger för alla just nu, så det är man inte ensam om. Är väl bara tidsfråga innan det går upp. Ser det som ett bra läge att handla nu istället.

Är inte nojjig längre. Behöver jag göra något ute så gör jag det. Men träningen kör jag hemma. Mår mycket bättre nu. Oron och all överdrift från media har jag stängt av.