Inlägg

Inlägg som BjörnAxel har skrivit i forumet
Av BjörnAxel

@Kolsvart Katt: Hej min Fru besöker Hanna i USA och är tillbaka på Onsdag jag frågar då. Jag kan även maila Hanna och fråga. Det jag ser på nätet verkar blandade åsikter ( som du säger) men det som övervägar är de som är riktigt nöjda. Jag återkommer, om det gör det tydligare eller inte är svårt att säga, det finns ju hundratals med reviews kring denna lens. Värt att fråga iallafall. Med vänlig hälsning, / BJÖRN

Av BjörnAxel
Skrivet av BjörnAxel:

@BjörnAxel: Tack för all info. Det blir en α7 III, jag skall tala med butiken och dotter på Måndag, därefter gör jag slag i saken. Tack ingen för alla inlägg, det har varit avgörande. Bockar och bugar.

Objektivet som valdes: Vario-Tessar T* FE 24-70mm f/4 ZA OSS

Av BjörnAxel

@BjörnAxel: Tack för all info. Det blir en α7 III, jag skall tala med butiken och dotter på Måndag, därefter gör jag slag i saken. Tack ingen för alla inlägg, det har varit avgörande. Bockar och bugar.

Av BjörnAxel

@perost: bra site för att få en objektiv syn på olika kamerors ljuskänslighet 7R iii ser bra ut ( men dyr ) Man får vad man betalar. Som du nämner: "För ljuskänsligheten är det lite knepigare. "ISO Range" ger en liten fingervisning på vad Sony anser att de klarar av, men det säger egentligen inte så mycket. Det är mer en egenskap som man får läsa tester på, t.ex. hos https://www.dxomark.com/category/camera-reviews/page/2/ som testar sensorer väldigt ingående"

Av BjörnAxel

@yugurt: så sant, jag frågade henne och hon hade fått A7 ii i rekommenderad av en fotograf i LA. Men jag tror att det blev otydligt med beteckningarna, de är ganska snarlika saknas ett R eller S så är det en annan prisnivå och funktioner. Denna tråd ger bäst info av de butiker jag talat med. Tack !

Av BjörnAxel

@Perost. Det börjar klarna det innebär att α7S, α7R II, α7S II, α7R III och α7 III har First-curtain samt Silent shutter. Då är det dessa jag skall leta efter. Stort tack och trevlig helg.

Av BjörnAxel

Fråga Resolution och sensitivity

@perost: tack för länk till wikipedia. Gällande ljuslöst och ljuskänslig vad skall man titta på för rad i deras tabell ? Tabellen är en bra översikt men då skall man veta vad man letar efter. Uppskattar din support.

Av BjörnAxel

Köpte en Sony A7 II

Hej, köpte en Sony A7 ii i November 2018 men tyvärr så lät den vid varje tagning, det finns ingen noice reduction. Sony A7 ii är fin, lätt och smidig, snygg och lätthanterlig men levde inte upp till behovet av att vara helt tyst, och speciellt ljuskänslig är den inte ( men det kanske har att göra med linen så klart ). Nåväl ny får jag säga dotterns kamera och ge mig ut på ny jakt. Kanske Canon EOS R eller någon annan Sony modell som nämnts i tråden klarar kravet på tyst och ljuskänslig.

Av BjörnAxel

@dumbo: Ok det var är en EOS 5d mark ii ( tror jag ) Dotter och kamera är i USA nu men det den beteckningen känns bekant

Av BjörnAxel

@anon265474 lutar mot Sony A7 ii den verkar vara den kamera som många av er rekommenderar och även om priset är högt så blir man fartblind när man ser priset på en A7s iii. Vet du vad s står för ? S kanske är att den går att spela in på ( vilket jag trodde först ) men A7 ii är också en kamera som går att spela in på. jag får undersöka närmare. TACK igen.

Av BjörnAxel

@dumbo @ignorante @kolsvartkatt: Tack för denna information, strålande redogörelse. Känns som att jag kan gå vidare med denna information från Er. Jag funderar på ny eller begagnad, helst en fin begagnad. Min dotter har Canon Mark II idag för fotografering i utomhus miljö eller fotostudion. Men hennes spegelreflexkamera väsnas lite för mycket när hon är i bakgrunden eller tätt in på personen hon skall fota, bakom scenen, i en inspelningsstudio. Syftet är att fånga personer på bild utan att störa eller väsnas.. Eftersom hon har Canon Objektiv så är ett ett kamera hus Canon objektiv klokt. Men väljer hon en riktigt fin kompaktkamera så har ni öppnat upp för flera alternativ. Tack igen alla för att ni tog er tid att svara. Eftersom det är min dotter så är priset inte avgörande, men det finns gränser Jag återkommer gärna i tråden när jag går vidare på era spår. Spännande.

Av BjörnAxel

Tyst och ljuskänslig kamera

Min dotter pluggar foto och kommer att jobba professionellt. Hon har behov av en kamera som är ljuskänslig och tyst, det blir mycket "behind the scenes". Vet inte vara jag skall börja leta efter en sådan kamera. Tips ?