Inlägg

Inlägg som mikkotahtinen har skrivit i forumet
Av mikkotahtinen

Reklamblockerare

Kör NewPipe och fungerar och fungerar alldeles utmärkt på mobilen - brave på desktoppen.

Fler tips är välkommet

Av mikkotahtinen

Problemet med långtidsspelande är att man inte använder handen eller fingrarna som man ska. Sedan försöker diverse olika figurer och företag tälja guld av spelares okunskap av röra på sig och göra pengar av sådant som individen själv kan på riktigt ta hand om med mycket lite pengar

Allt verkar handla om att koppla rätt märke till rätt pryl som sedan har en koppling mot det man sysslar med, här t.ex gaming.

Skaffa knådlera som är kladdfri och gärna giftfri. Allt detta för en mindre summa pengar och jag garanterar att mycket av problemen försvinner om man gör detta regelbundet och inte blir passiv i sitt "rehabbande"

Här finnes det en länk:
https://www.varsam.se/traning-balans/handtraning-1/knadlera-r...

/Julhälsningar!

Av mikkotahtinen

Jag skulle rekommendera Construct 2, dock har de slutat att utveckla den och all utveckling ligger nu på Construct 3.
Den har tyvärr månadsprenumeration, men är otroligt kompetent och bra spelmotor att börja med.
1. Logic blocking
2. Snabbt att lära sig
3. Logiskt tänkande och bra inkörsport att få massor gott på väldigt lite vilket medför bibehållet intresse. Gör att steget senare gå till andra sökmotorer är mycket enklare.

En andra spelmotor jag kan rekommendera är GDevelop 5 vilket är också en otroligt bra spelmotor att börja med. Det är helt open source och minst lika kompetent som Construct 2/3. Samma uppbyggnad med vissa skillnader. Annars exakt samma uppbyggnad.

Båda sökmotorerna är 2D motorer men det gör saken bara bra. Bättre lära sig processen att göra små spel och för det logiska tänkandet för att sedan ta sig vidare. Dock så tycker jag att båda motorerna är kompetenta nog att göra kommersiellt gångbara spel om man så vill.

Construct görs och utvecklas av Scirra
https://www.construct.net/en

GDevelop 5:
https://gdevelop-app.com/

Min rekommendation till att börja med spelutveckling.

Av mikkotahtinen

Jag kan ha fel, men det kan vara att kylmediumet kan vara på väg att vara slut. Känner igen ljudet från bilens AC när det var på väg att gå mot slutet och behövdes påfyllning.

Jag antar att det finns några här på forumet som har bättre koll, men det är min gissning.

Länk till bil forum (Saab) om ac som låter som du beskriver:
http://forum.saabturboclub.com/showthread.php/79400-Pysande-l...

Hoppas det löser sig.

Av mikkotahtinen

Skolan hänger inte med. Största bristen är beställaren som jag ser det. Lärare och annan personal vet knappt vad som bör beställas.

Det blir beställningar på funktioner på funktioner och produkten blir en garnnysta, ett fruktansvärt yxigt verktyg att arbeta med.

Det finns inget genomgripande holistiskt sätt att se hur man vill arbeta med verktygen. Konstant lappande och alla systemutvecklare vet hur det blir då

Med detta syftar jag inte bara på just denna artikel - detta genomsyras hela skolvärlden.

Av mikkotahtinen

Får hoppas att det inte blir brist på korten. Verkligen hoppas att kortet blir en aktör på marknaden så både Svensson och AB får äntligen kort att välja bland.

Trevligt

Av mikkotahtinen

Dataförluster

Data förlust av råge!

Jobbade på ett bolag men ska inte nämns vilket.
Detta var innan vi hade versionshantering i form av perforce, subversion, tortoise osv.på företaget.

Vi använde Windows commander att synca mot filservern för att se till att alla filer var nya och att man har det nyaste ifall något nytt tillkommit dagen innan eller under natten.
Vi hade leverans till kund under samma dag och mängden av data som skulle upp till kund var rätt stort, även om man räknar med dagens mått.

Kommer in på morgonen och sätter mig vid kollegan, mumlar tillsammans att vidrigt jobbigt att man måste hålla tungan rätt i mun när man gör syncningen, men i alla fall jag sätter i gång. Ibland låste det sig och man var tvungen att rensa lokalt, dvs deleta lokalt och synca mot filservern för att kicka igång och slippa problem.

Som sagt jag börjar deleta och märker att raderingen går långsamt och tänker att "sjutton, måste fråga kollegan.

Jag: " Du, varför går det så segt?"
Kollegan tar av sig lurarna som han lyssnar musik i och svarar: "Hmm, ja - du håller på att deleta filservern...", Och sätter på lurarna igen som inget hänt.
Jag:"Ursäkta?... Vad menar du?"
Kollegan:"DU HÅLLER PÅ ATT DELETA FILSERVERN!"

Nu går det upp för oss båda att filservern deletas, och jag ser hur filer raderas i hög takt! Kollegan hade inte processat förrän jag frågade "ursäkta?"

Jag försöker stoppa det, men förgäves och kollegan skrattar högt och ropar:" haha, va fan händer!?"

Jag börjar må fysiskt illa och blir alldeles blek, läpparna alldeles blå och jag håller på att svimma, kollegan tar tag i mig sätter mig på en stol med huvudet mellan benen och hämtar chefen och någon som kan hjälpa till nämligen IT-killen. Jag har panik och kan knappt prata och hyperventilerar. Chefen med med lugn röst försöker få mig att lugna ner mig och ropar till it och frågar när den senaste backupen var gjord.

Då säger han "Lugn, ingen fara vi har backup på band sedan i natt, jag ringer kund och ber om uppskov på 1-3 dagar om det behövs... Ingen fara, vi borde ha versionshantering. Inte ditt fel."

Det enda som gick runt i mitt huvud "Jag har deletat 55miljoner kronor... Jag har deletat 55miljoner kronor, jag spyr... Jag spyr..._"

Leverans samma kväll fick uppskov, och allt var tillbaka nästa dag. Panik i teamet och på företaget men nästa dag hade vi perforce som versionshanterare.

Detta är min historia om när jag deletade bort 55 miljoner kronor på leverans dag och vilket ledde till att vi fick Perforce som plåster på såren. Jag blev gott om händertagen.

Ett av mina värsta upplevelser någonsin... Och dataförlust er. Önskar detta inte till någon haha!

Av mikkotahtinen

Man kan vara skeptisk, och jag tycker att det ska man också vara. Men jag tror att sättet objekt hamnar i motorn,.då syftar jag på det som man säger att man inte behöver LOD, så mest verkar det logiska vara att motorn gör om objektet, dvs reneshar om den, och då kan motorn själv sömlöst få optimering. Ren spekulation från min sida och en motiorprogrammerare kan säkert svara mycket mer noggrant vad jag någonsin kan ens gissa.

Av mikkotahtinen

Molnet

Negativ lagens, jag tror inte att vi kommer ha lokal mjukvara i framtiden. allt kommer att bli en slags prenumeration. Googles är gratis upp till 15gb osv. Operativen kommer så småningom köras via molnet även så för applikationer. Frågan dock är om man kommer att ha lagens, dock en annan fråga men det kommer nog bli att allt kommer så småningom bli off site. Du kommer att ha en "låda" tangentbord och kör det mot det.

Microsoft har ju sin Azure vilket de försöker nog i framtiden bli via molnet så även för resten av andra os. När detta blir är svårt att sia omvmen stadia är nog första steget mot det. När det fungerar så följer allt annat med.

Skickades från m.sweclockers.com