Inlägg

Inlägg som kappel har skrivit i forumet
Av kappel

Jag köpte precis iPhone 3GS Svart 16 GB med kontantkort hos Tre efter att ha pratat med dem på kundservice om upplåsning.

Just nu är det 12 dagars leveranstid på mobilen. Jag fick betala 4800:- ex moms via firman. Det går att låsa upp den omedelbart efter leverans via Tre's kundservice för 350 kr som jag tar vid sidan om privat.

Inget löpande abonnemang. Helt olåst. Fritt att använda med mitt företags Tele2 abonnemang, har köpt till Datapaket 79 kr/mån.

Totalpris ca 5150 spänn. Rätt bra deal!

Av kappel

Frågor angående ny dator

Har lite frågor angående min nya burk. Hur jag ska optimera den, utan att klocka. Några inställningar i BIOS jag ska göra?

De jag har är:

DFI LANPARTY nF4 SLI-DR
AMD Athlon 64 X2 3800+
GeForce 7800GT

i BIOS står det just nu:

FSB Bus freq: 200
CPU/FSB freq ratio: Auto
PCI Express freq: 100 Mhz

Något jag ska ändra på?

Sen när jag startar upp datorn alt. trycker windowstangenten + pause break så står det "AMD Hammer family processor - model unknown" - Är det något jag ska ställa in?

Av kappel

Optimera modertkortet?

Hej

Jag har nu köpt nu burk och ska nu efter jobbet och bygga ihop den.

Moderkortet är DFI LANPARTY nF4 SLI-DR, nForce4 SLI och har läst att man ska flasha BIOS det första man gör. Processorn jag har till är en AMD Athlon 64 X2 3800+

Frågan är bara, jag är väldigt osäker på hur man gör för att uppdatera/flasha BIOS. Vart laddar jag ner? Lägger jag det på en diskett? Hur installerar jag. Behöver jag överhuvudtaget flasha BIOS, gör det stor skillnad?

Skulle va väldigt tacksam om någon kunde hjälpa med denna fråga lite snabbt.

Av kappel

Okej tack för all respons

Av kappel

Okej bra att du sa det där med minnerna, jag visste inte faktiskt.
trodde Dual-DDR stod för DDR2

joppepoppe: Jag vill helst komma under 10 papp med chassi (och brännare), därför jag bara valde 512 ram.
Tack för att du satte ihop annars, men är DDR RAM verkligen så bra?
Tycker det är så drygt att man behöver sätta dom i par.

Av kappel

Nu har jag plockat ihop de här grejorna:

- Asus A8N-SLI Moderkort S939 SLI, PCI-E nForce4 SLI, Dual-DDR, SATA, GbLAN, ATX

- AMD Athlon 64 3000+ 1.8 GHz Socket 939, 512KB cache, BOXED
- Zalman CNPS7000B-AICu CPU-Fläkt Socket A/478/754/939/940

- PowerColor Radeon X800XL 256MB PCI-E PCI Express, GDDR3, VIVO/2xDVI, Retail

- Corsair Value S. PC4200 DDR2 512MB 64Meg x 64, CL4, 533MHz, 240-pin

- Maxtor DiamondMax 10 200GB S-ATA 8MB cache 7200RPM NCQ

- NEC DVD-brännare ND-3520A IDE Svart Bulk,DVD+R/+RW/DVD-R/-RW (Dual layer)

Något som är helt galet? gärna synpunkter osv. Det jag undrar nu vad jag ska ha för chassi som funkar. Jag har läst att massa folk har problem att få igång sina burkar med S8N-SLI osv. Känns som om det var på stenåldern man höll på med P4 2.4 ghz och geforce ti4600 kort. Fan hänt hur mycket som helst, jag e helt lost

Av kappel
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pekkasteele
AMD 64 3000+ s939
DFI nf4 Ultra moderkort.
36gb Raptor för system och en 160-200 för lagring av filmer och så.
Corsair TwinX pc3200 minne

Ungefär, sen kan du ta en dvdbrännare om du vill osv. eller lite snabbare processor kanske, men dendär ska räcka långt. Men ingen ide att tänka på p4 när du ska spela.

Det finns ju hur många olika som helst när jag söker på Corsair TwinXpå pricerunner. Någon som har direktlänk till ett bra minne nu när jag tar X800XL?

Av kappel

SLI o PCI-Express kanske inte riktigt e samma sak. Jag har ju ingen koll

Av kappel

Jag har valt mitt moderkort nu.
Asus A8N-SLI Moderkort S939 SLI, PCI-E nForce4 SLI, Dual-DDR, SATA, GbLAN, ATX

Nu är bara frågan. Skall jag sattsa på
AMD Athlon 64 3500+ eller AMD Athlon 64 3000+

Och köra X700PRO resp. X800XL Grafikort om jag vill öppnå bästa FPS på CS Source o alla andra FPS krävande spel?

Har inte råd med bästa alternativen på båda.

Av kappel

Okej men säg att jag tar ett x800xl är det stor skillnad på Asus, Powercolor o allt vad det heter. Vilket skulle du rekommendera?

Av kappel

X700Pro vs 6600GT?

Hej

Har valt
- Asus A8N-SLI Moderkort S939 SLI, PCI-E nForce4 SLI, Dual-DDR, SATA, GbLAN, ATX
- AMD Athlon 64 3500+ Boxad med fläkt, 90nm, Sockel 939

Nu är det dags för Grafikkort.

X800XL och X850XT är lite för dyra för mig. Det jag undrar är om jag ska välja ett 700 kort för att kanske vid senare tillfälle stoppa in ett 850 när priset sjunkigt. Skulle det fungera eller måste man ha två av samma modell? Är inte så insatt i det här med SLI.

Av kappel

Okej tack, precis vad jag tänkte.
Jag kollade lite på detta moderkort
http://www.dustin.se/DacsaPortal/system/pages/products/wf_sho...

Kanske inte att ha?
Vad menas med SLI? kanske va det du menade istället för DFI?

Av kappel

Spelmaskin - AMD vs P4

Hej

Jag har snokat runt här på forumet och försökt blivit klokare.
Jag skall bygga en spelmaskin med högst 10,000 som budget.

Och funderar på att ha allt nytt förutom min 19" som jag är nöjd med. Har bara en IDE disk idag på 80GB och funderar på att inte spara den heller utan köra SATA rakt av. Det jag undrar är vilket system jag skall använda, AMD eller P4. Vilket är bäst för framtiden så jag slipper byta ut allt igen. Runt 3ghz vill jag landa. Jag har ett PC2100 minne på 256 MB idag, frågan om det funkar ifall jag kör PC3200 minnen i burken sen.

Behöver lite råd från er experter.

Av kappel

Minnesfråga: Celeron 1.7 GHz

Hej

Jag tänkte höra lite med er som vet lite mer om jag har 2x256mb sdram på en 1.7 ghz celeron idag och funderar på att köpa två st 512 och byta ut istället. Kommer jag märka någon skillnad?

Jag använder program såsom photoshop, illustrator ich indesign hela tiden. Eller kommer det bara bli flaskhals pga av den kassa processorn, vad tror ni?

Av kappel

Problem med Virtuellt minne

Hej

Igår efter jag startat om datorn som vanligt fick jag upp en ruta innan jag kom in till skrivbordet. Mitt virtuella minne hade slutat fungera som de skulle. Jag gick in på inställningar och kollade, då var båda fälten med egen inställning bortsuddade, jag skrev in egna värden och bootade om. Efter det har jag testat med allt men det vägrar fungera. Även om jag ställer in som det står rekomenderat nedan så vill den inte fatta. Tyvärr kunde jag inte få en skärmdump på det första felmedelandet eftersom det kommer upp innan man nått skrivbordet.

Jag har dock 2 andra som ni kan kolla på. Någon som vet hur man löser detta? Något program som kan vara bra? Annars funderar jag på att installera om till Win 2000 igen, för XP har inte alls fungerat bra sedan jag la in det förra helgen.

http://www.alexkappel.com/temp/1.gif
http://www.alexkappel.com/temp/2.gif

Tacksam för all hjälp

Hittade lite info på en sida när jag googla.

It may sometimes happen that the system give ‘out of memory’ messages on trying to load a program, or give a message about Virtual memory space being low. Possible causes of this are:

1. The setting for Maximum Size of the page file is too low, or there is not enough disk space free to expand it to that size.

2. The page file has become corrupt, possibly at a bad shutdown. In the Virtual Memory settings, set to “No page file,” then exit System Properties, shut down the machine, and reboot. Delete PAGEFILE.SYS (on each drive, if more than just C:), set the page file up again and reboot to bring it into use.

3. The page file has been put on a different drive without leaving a minimal amount on C:.

4. There is trouble with third party software. In particular, if the message happens at shutdown, suspect a problem with Symantec’s Norton Live update, for which there is a fix posted here. If the problem happens at boot and the machine has an Intel chipset, the message may be caused by an early version (before version 2.1) of Intel’s “Application Accelerator.” Uninstall this and then get an up-to-date version from Intel’s site.

5. Possibly there is trouble with the drivers for IDE hard disks; in Device Manager, remove the IDE ATA/ATAPI controllers (main controller) and reboot for Plug and Play to start over.

6. With an NTFS file system, the permissions for the page file’s drive’s root directory must give “Full Control” to SYSTEM. If not, there is likely to be a message at boot that the system is “unable to create a page file.”

Kan vara nummer 5 eftersom jag installerade drivare för ATA samma dag. Ska testa att avinstallera det nu.

*Update* Det var det som va problemet! Nu funkar det

Av kappel

Testat och bytt, ingen skillnad. Tyvärr kan jag inte testa o byta tillbaka eftersom burken står 11 mil härifrån. Bytte i samband med att jag flyttade idag.

Av kappel

Problem: Oläsarbar HD (Flytt)

Hej

Har precis flyttat en WD 250GB från en burk med win2000 pro till min burk med samma OS. Problemet är att när jag startar den så syns den inte i utforskaren. Den hittar den i både BIOS och Datorhanteraren. Men där står det att den är "Oläsbar".
Jag kollade så att EnableBigLBa var aktiverat och jag har även installerat om Chipset drivisarna. Den funkar ändå inte.
Jag testade att flytta den till en polares dator som har XP home på hans står det att disken är "Främmande" och vi har testat att gjort samma saker där.

Den funkade felfritt på den datorn jag hade den på innan.

Någon som känner igen problemet? Man kan välja "Återställ till standarddisk" Men då förlorar man all data och det vill jag inte göra. Disken är NTFS.

Skärmdump: http://www.alexkappel.com/temp/hd.gif

Av kappel

Jag och min polare beställde varsinna 250GB (De som näms ovan). Det va absolut inge strul med leveransen. Det tog 1 vecka (vi beställde den 26 dec o fick dom den 2 jan). Och betalningen fungerade bra.

Jag kan rekomendera att köpa WD 250 Gigarn därifrån.

Av kappel

Jag och min polare beställde varsinna 250GB (De som näms ovan). Det va absolut inge strul med leveransen. Det tog 1 vecka (vi beställde den 26 dec o fick dom den 2 jan). Och betalningen fungerade bra.

Jag kan rekomendera att köpa WD 250 Gigarn därifrån.