Inlägg

Inlägg som z3poxx har skrivit i forumet
Av z3poxx

Första gången jag får 10/10. Dock så behövde jag gissa på några frågorna och hade lite tur.

Av z3poxx

Min första mobil var en SonyEricsson F500i som var en Vodafone variant av deras K500. Köpte den för egna pengar med kontantkort under gymnasietiden. Fungerade rätt bra men styrspaken dog efter ca 1år men man kunde navigera alla menyerna med knappsatsen, var som om dom visste att det var skräp.

https://external-content.duckduckgo.com/iu/?u=https%3A%2F%2Fmobi...

Av z3poxx

Kör samma CPU och en Dark Rock Pro 4 och den har inga problem att hålla en låg temperatur vid belastning. Tror inte man behöver en värsting CPU kylare så länge chassit e OK och får in bra med frisk luft.

Av z3poxx

Din 5800x är varmare än min 5900x så något är förmodligen inte helt rätt. Min gissning är antingen att du inte får in tillräckligt med frisk luft detta kan du testa via att köra utan sido panel eller att det är felmonterat.
Hjälper inte det så hade jag kontrollerat om du har monterat kylaren korrekt, om du har ett ojämt tryck med kylblocket på själva CPU'n så kan det ha stor påverkan.
Om inget av detta verkar vara felet så hade jag börjat undersöka om din kylare är sönder, du kan kolla att vätskan flödar som det ska via att lätt knipa med fingranra på ett av slangarna då ska du känna vätskan som flödar där i.
Hur är det monterat? Om själva CPU blocket är högre än hela radiatorn (mkt svårt med en så stor radiator) så kan du få luftbubblor i själva CPU blocket och det påverkar prestandan väldigt mkt.

Av z3poxx

Ser ut som fläkten på din CPU kylare är vänd åt "fel" håll. Den kämpar med din utsugsfläkt för dom blåser åt olika håll och när du sen öppnade sidan så kom den åt mer friskluft.
Så jag hade vänt på fläkten och sett vilka tempraturer du får efter det och är dom fortfrande dåliga så kan det bero på att du inte får in så mkt lyft ifrån fronten.

Av z3poxx

Jag tror inte du får plats med en Noctua NH-U12A i det chassit.
NR200p har en specifierad max höjd på 153mm för CPU kylare och NH-U12A är 158mm. Det står inte på Webhallens sida men Inet specar det tydligare.

Sen så kan det vara bra att beskriva vad du vill använda dator till. Om du vill primärt spela så hade jag gått ner i CPU'n och lagt mer krut på GPU'n istället.

Av z3poxx

Budar 500kr + frakt på B450M modekortet.

Av z3poxx

Jag skulle rekommendera Fractal Design Focus G, visst det har gått upp i pris från 500 kr till 700 kr den senaste tiden men man får ett chassi som har bra ventilation med två stycken inkluderade fläktar.

Kanske inte det snyggaste chassit i världen men är praktiskt och inte så dyrt.

https://www.fractal-design.com/products/cases/focus/focus-g/b...

Av z3poxx
Nytt bud: 3 700 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av z3poxx

Nej, jag lyckades uppgradera ifrån mitt 5700xt till ett 3060ti med hjälp av mining boomen för ett år sen och jag är mkt nöjd med prestandan i mitt kort idag. Nästa uppgradering jag har i sikte e att gå upp till Ryzen 5000 nu när nästa generation släpps.

Av z3poxx
Av z3poxx

Satt ihop detta och för 10.000 så tror jag du inte får ut mer för pengarna och ett tips e att öka lagringen ifrån 500 GB till 1000 GB, kostar ca 400kr till.
Sen så kan du får mer prestanda om du köper en färdigbyggd dator ifrån Asus/HP/Acer men många av dom har mkt dålig kylning samt unika OEM delar som bara funkar ihop med varandra (special formfaktor på modekort/chassi/PSU samt icke standard montering på CPU kylare).

https://www.inet.se/datorbygge/b1306338/10k-minmax

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1306338/10k-minmax

Av z3poxx

Här e ett bygg som jag fick till för ca 11500 bara till delarna men sen om man vill låte nån som Inet sätta ihop det så ökar det i pris samt så kommer eventuel Windows licens till.

https://komponentkoll.se/bild/Ucpao.png

Av z3poxx

The Green Knight (2021)

Super intressant och annorlunda film som höll mig fängslad ända fram till slutet. Är inte en perfekt film eller ens än något som jag skulle beskriva som bästa på länge men jag rekommenderar den om man vill se något som är utanför den traditionella Hollywood sfären.

Av z3poxx

Om det stämmer att han har ett ROG STRIX Z270H GAMING så ska den ha status led's på själva brädan.
Kan kolla om någon av dom lyser up (var inte super tydligt om han hadde kollat på specefikt dom när han skrev tidigare).

Sen så har många här redan sagt det men om du har möjligheten att testa andra komponenter så som NätAgg, Mobo, GPU, CPU mm så kan det hjälpa dig att utesluta delar som fungerar.

Av z3poxx

Tror det beror på om det finns bios som stödjer det. Så kolla upp det på tillverkarens produktsida för just ditt modekort och se om dom har det.

Av z3poxx

Tror att många har positiva erfarenheter av Fractals chassin och därför rekommenderar dom över Cooler Master.

Sen så tror jag det är bättre att sats på ett chassi som har bra luftgenomströmning istället för ett som är ljudisolerat med en solid front.

Har man chassi som är bra på ta in och skjuta ut stora volymer av luft utan för mkt som hindrar det så kan man köra fläktarna på lägre varvtal och uppnå låga temperaturer med lite oljud från själva burken. Jag gjorde det och fick ett Fractal Meshify C chassi att bli väldigt tyst utan att kompromissa på ljudnivån.

Fick inspiration ifrån Gamers Nexus när dom tittade närmare på detta.
https://www.youtube.com/watch?v=T6jxiE2GQpY&t=2s&ab_channel=G...

Av z3poxx

Du kan ju kolla in DxoMark, dom har rätt så ingående recensioner på mobiler och dom fokuserar specifikt på kamera egenskaperna.

https://www.dxomark.com/smartphones/

Av z3poxx

Jag måste ställa in i MS Teams vilken kamera, mic & ljudutgång som ska användas och sen så fungerar det rätt bra för mig. Kör en annan logitech kamera (c920 tror jag) tillsamans med ett par vanliga hörlurar och en Blue Snowball mic.
Jag har inte någon extra mjukvara för kameran pga jag tycker att autofokusen funkar rätt bra utan det och jag har inte så stora behov.

Av z3poxx

Codenames och Bang! . Bra spel men jag tycker att man ska vara minst 6 personer för Bang. Codenames funkar om man bara e fyra men blir bättre om man e fler, går att köra det online om man vill testa det.

https://codenames.game/