Inlägg

Inlägg som DaCapo_X har skrivit i forumet
Av DaCapo_X

Om du kan hitta ett amd rx 580 begagnat för en bra peng så är det inte heller dumt (kostar runt 1900 nytt och presterar som ett 1060,har det i grabbens burk)

Av DaCapo_X
Skrivet av anon242437:

Vet du vilken displayport det är och vilken hdmi? Jsg tror det är lite skillnad på Dp 1.2 och 1.4 hur mycket data de kan överföra

Har ett KFA2 2060 super och jag har förstått det som att det ska vara displayport 1.4 och Hdmi 2.0b (enligt tillverkarens hemsida

Av DaCapo_X

Fråga: Kan inte diaplayport visa 144hz?
Har en Q27G2U och jag får bara 144hz via Hdmi men max 120 via dsiplayport (i 1440)

Av DaCapo_X
Skrivet av Korgan:

Volten ser väldigt hög ut. En ny CPU kommer säkert bete sig likadant.

BIOS uppgradering eller sätta volten manuellt borde lösa problemet.

Grabben har en likadan processor (men jag bytte stock-kylaren pga nojiga temps.. Dock inte så höga som ts) och han har samma voltantal enligt cpuid som ts har.

Har dock aldrig kommit upp i temperaturer över 75 grader (70 vid spel, 75 vid stresstest)

Om man kollar på "powers" i cpuid så har ts nästan dubbelt så hög som grabbens (men nu testade jag iof bara t.a.b.s lite snabbt)

Av DaCapo_X

Har samma processor i grabbens dator och jag bytte ut originalkylningen mot en cooler master hyper 212 och fick ner tempen runt 10 grader (både i idle och maxload). Bytte egentligen för orginalfläkten lät rätt rejält så temp-sänkningen var bara en bonus..
Körde med två extra fläktar (en push och en pull 120mm) men bytte mot två 140mm push och en 120 pull (som jag hade liggandes) och nu är den både tyst och sval.

Av DaCapo_X

Min kollega körde med ett gtx 2070 kombinerat med i7 6600k (överklockat till 4,8 - 5,0 ich) och det funkade givetvis men han kunde inte maxa allt. För en månad sen bytte han prolle till i9 9900k och det gjorde rejäl skillnad i cpu-krävande spel!

Så : jo det kommer funka och du kommer se skillnad i 1080p men du kan inte utnyttja kortet till max

Av DaCapo_X
Skrivet av nikwad:

Plocka bort kylaren, Använd den som medföljer.
Du har glömt nätagget och du har ingen SSD/HDD i listan.

https://komponentkoll.se/bygg/oKXzC

Eller gå åtminstone ner till halva priset för en kylare (ex cool rock eller cooler master för runt 300, tystare och effektivare än orginalkykaren..

Av DaCapo_X

Bytte från 1060 6GB till kfa2 2060 super ex (nån modell som netonnet hade för 3500, utbytesprodukt eller nått) för jag ville kunna nyttja min skärm och tv bättre (1440p) och det var ett rejält lyft.
Funderade länge på amd 5700 modellen men har läst på många sidor att amd fortfarande ligger efter med drivrutinerna samt att korten drar mer (vilket mitt 500w nätagg inte hade gillat).

Så kan du hitta ett 2060 super för en bra slant så slå till säger jag, men är priset inte tillräckligt lågt så kolla givetvis 5700 modellen och jämför pris/prestanda

Av DaCapo_X

Köpte ett 2060 super för en månad sen och jämfört med en kollegas 2070 så är skillnaderna väldigt små i spelande (vi pratar runt 5%i frames).

Av DaCapo_X
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

@DaCapo_X: Wraith Stealth (den som också följer med till GTSA Infinity ST-3) kyler ändå okej. Man kan ju börja med den och uppgradera senare ifall man tycker att Wraith Stealth är för högljudd.

Visst kyler den ok, men ljudet när den går upp i varv upplevde jag som störande.
Men har man lite tight budget så går den absolut att starta med

Av DaCapo_X

Byggde en liknande till grabben för en månad sen och jag skulle rekommendera att slänga till en annan kylare för den som följer med låter mycket och kyler inte jättebra. Köpte en cooler master för 300kr och sänkte tempen 10grader och ljudnivån rejält.

Kolla också så moderkortet har plats för 4 minnen istället för två (som nämnts ovan)

Av DaCapo_X
Skrivet av Jonathan999:

Tack för svaren allihop, för er som undrar så kör jag spelet så ”low settings” för att få så bra fps som möjligt

Du ska inte få några dips som du beskrivit innan med din setting om allt du kar som det ska!

Av DaCapo_X
Skrivet av Jonathan999:

@Decster: Spelar comp fortnite, väldigt krävande i ''lategame'' droppar till 70-80 fps och det ger stor nackdel.
skulle även vilja streama och det går inte i nuläget

Låter som nått är fel på någon komponent. Grabben har kört en hel del Fortnite på min burk där jag först hade ett 1060 6gig och nu har ett 2060super (kombinerat med i5 9600k och 16 gig i ram) och varken det gamla eller det nya grafikkortet droppar någonsin ner till dom nivåerna i 1080p (har dock aldrig pillat i några grafikinställningar utan har bara noterat att det är rejält snyggare än på ps4).

Av DaCapo_X

Har inte MS hintat om att det kommer två verror av nya xboxen? I så fall kommer denna bli värstingen med ett ganska högt pris (med tanke på komponenterna) sen kommer det en nedbantad verra för 399-499 för "casual" publiken (eftersom ingen "casual" medelsvenne traskar in och köper en konsol till sig och/eller sina kids för priser som denna kommer hamna på).
Jag tvivlar starkt på att MS subventionerar denna maskinen så mycket, dels är det fortfarande ganska högt pris för att nå gemene man, dels skulle aktieägarna bli lite bittra.
Tror snarare att denna är "vi har minsann en jäkligt bra maskin om nån vill köpa" verran sen kommer "detta är den vi når ut med till vanliga hushållet" verran.

Av DaCapo_X

Har du en I5 9600k så är det inte den som är problemet. Jag kör med den samt körde med 1060 gpu och Apex rullade på som fasiken!

Av DaCapo_X

Grabben kör en massa Sims 4 så jag slängde ihop denna till honom som han fick förra veckan: Kanske lite overkill till Sims men den duger till lite annat också (bytte dock ut kylaren till processorn men det är inget måste)

https://www.inet.se/datorbygge/b1138783/hej1

Av DaCapo_X

En 2tb mekanisk för spel (och en Samsung 970 EVO Plus 250gig för windows).

Borde byta ut den mekaniska snart men då lång tid tar det inte att starta spelen..intalar jag mig..

Skickades från m.sweclockers.com

Av DaCapo_X
Skrivet av backfeed:

Ja, alltså, min poäng är inte att det skulle vara en rättighet att få allt innehåll serverat gratis på silverfat, utan bara en reflektion över hur det tenderar att bli i praktiken.

För min egen del blir det inget piratande, utan det blir istället att sluta se sådant som flyttar till andra tjänster. Ta The Expanse som exempel ... fanns på Netflix, nu har den tydligen flyttat till Amazon Prime. Jag vill inte ha Amazon Prime, så alltså får jag leva med att lägga ned den serien.

Å andra sidan kostar Amazon Prime typ 30kr /månad första halvåret så du kan allt kolla klart på The Expanse (det är serien värd, och hade inte Amazon tagit över serien hade den lagts ner efter säsong 3)

Skickades från m.sweclockers.com

Av DaCapo_X

6 Kärnor i min i5 9600k. Hoppas den hänger med ett par år till 😃

Skickades från m.sweclockers.com

Av DaCapo_X
Skrivet av Masiasu:

@DaCapo_X:

För detta syfte kan du även kolla på ett APU (Processor + Grafikkort-i-ett).

Min rekommendation isåfall AMD Ryzen 5 2400G

Kan kolla på youtube efter Ryzen 5 2400G + Overwatch, och se om det ser ok ut. Men blir inte lika bra att uppgradera med detta i framtiden.

Ah ok, ska kolla detta. Tänkte annars att Processor + Grafikkort i ett presterar dåligt men det är värt att kika på