Inlägg

Inlägg som DaCapo_X har skrivit i forumet
Av DaCapo_X
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Troligen till stor del p.g.a. USB C. Att folk på sweclockers allmänt inte har problem med att ha olika laddare till allt och anser att typ ingen spelar på mobiler återspeglar ej försäljningen.

När det gäller Samsung så tycker jag de har Apple priser på deras S-serie, det hade behövt mer konkurrens som det var på den goda tiden när Huwaie inte ansågs vara så farliga.

Tror faktiskt inte "medelsvenssons" val står och faller med typ av laddare, snarare media och forum (som sweclockers) där folk bryr sig om sådant.
Att någon som tidigare kört Samsung nu tänker "Nu när Iphone har USB-C kan jag äntligen byta" finner jag föga troligt, snarare att det var ett år där många helt enkelt valde att byta ut sina gamla mobiler.
Samsung lär gå om igen nästa år tack vare deras låg och mellanpris segment där Apple har lite att säga till om.

Av DaCapo_X
Skrivet av Gurrrra:

Önskar det hade varit en skröna, men dom är verkligen så skadade där på andra sidan pölen.
https://www.youtube.com/watch?v=BuaKzm7Kq9Q

Den hade jag missat med MKHDB, helt galet!

Av DaCapo_X
Skrivet av Nioreh83:

Nej, tydligen blir man mobbad i USA om man inte har iPhone.

Låter mer som en ”råttan i pizzan” skröna.. Om det inte gäller i tex skolan då barn/ungdomar blir mobbade för allt och då hade det inte spelat någon roll om den mobbade haft iPhone för kräk till mobbare hittar alltid en anledning..

Av DaCapo_X
Skrivet av JasBC:

Att grön bubbla i iMessage ska vara så eftertraktat. . . om man nu måste ha det får väl man väl köpa begagnad mac och trixxa med AirMessage eller vad det nu heter.

https://airmessage.org/

Det är väl inte färgen som är problemet utan funktionerna (som tex att bilder mellan Apple och android går via mms och därför ser ut som skit)

Av DaCapo_X
Skrivet av inquam:

Vänta, så ett vanligt tagentbord och mus skall blockas? Även om jag nog aldrig använt det på XBox så känns det ju lite sådär.

Jodå mus och tangentbord kommer fungera (vad jag har förstått iaf), dock funkar dom inte i alla spel men det är ju upp tillverkaren (sneglar irriterat på EA)

Av DaCapo_X
Skrivet av Swedishchef_90:

Är väl mest för att det där vpn tricket använts av så många, blir intressant om 2 år

Är nog väldigt få som gör så (eller som ens känner till det) utanför den lilla sfären som hänger på spelsajter.
Dom flesta lägger in sitt/ sina föräldrars Visakort och låter det ticka på (oavsett det är Nintendo, MS eller Sonys tjänster).

Av DaCapo_X
Skrivet av perost:

Huruvida det finns hälsorisker eller ej spelar väl egentligen ingen roll, det har satts en gräns som alla måste följa. Om man inte ser till att det efterföljs så finns det ingen poäng med att ens ha en gräns.

Frågan är väl snarare varför det tagit flera år att upptäcka att en av de mest populära mobilerna ligger över gränsvärdet? Har Apple ändrat något, eller är det verkligen ingen som kontrollerat iPhone 12 förrän nu?

Alla nya mobiler kontrolleras ju och godkänns innan släpp så varför just modell 12, som är 3 år gammal, dyker upp nu är märkligt.

Av DaCapo_X
Skrivet av Chibariku:

Nej det är låst till 30 fps på både Xbox Series x och s, håller sig dock väldigt stabilt.

900p uppskalat till 1440p på S och 1440p uppskalat till 4k på X.

https://youtu.be/LlStOHRI56o?si=FuSTUh1oxnobHmwd

Jo jag vet att det gör det (kollade DF’s video när spelet släpptes) men vill minnas att utvecklaren sa på ”E3 mässan” (eller det som MS hade när e3 skulle varit) att det ”minst” skulle rulla i 30!
Hur eller hur så är det för lite!

Av DaCapo_X
Skrivet av Maximo:

1440p "upp till" 30fps på xbox, 4k ultra ingen scaling 60fps+ på 4090.

Moddare lägger väl bara till konstig ljussättning och hd texturer som gör spelet ännu tyngre.

Nja, pratades det inte om ”minst” 30fps på Xbox, att det inte skulle gå under det men oftast över?

(Nu borde det varit minst 60 fps på xbox för 30 är fan ospelbart)

Av DaCapo_X

Förstår inte riktigt nyheten? Varför skulle Apple gå ut med ”tyvärr får ni USB-c också fast vi inte ville det”?
Finns väl få (om inga) företag som fokuserar på det negativa utan vänder det till något positivt (som det faktist är i det här för oss konsumenter i det här fallet).

Av DaCapo_X

Ok, det är inte lika bra som ettan och det är surt när ”uppföljaren” (eller 1,5 verran) blir sämre men så dåligt är det knappast.

Av DaCapo_X

Tror många här missar att den största massan som handlar tv-spel inte är nördar som hänger på dator/spelforum utan det är ”vanligt folk” och då är det brand recognition som gäller och där har Sony ett stort försprång!

Bland gemene man vet dom flesta vad en Ps5 är medan Xbox inte är lika känt, Ps5 är trendigare bland ungarna på skolgården (vilket gör att föräldrar köper dessa) och blir automatiskt det du uppgraderar till när du ska ha köpa ditt nya FIFA..
Sony fick in en jäkla massa Ps4’or i hemmen vilket gör att du automatiskt sneglar på en Ps5 när det är dags.

Att dom sedan har haft bättre (kändare) exklusiviteter gör ju inte saken sämre då folk med stort spelintresse gärna vill spela uppföljare till bra spel dom körde på Ps4.

Xbox series kommer aldrig sälja lika mycket som Ps5, tror man det så är man riktigt naiv (tvivlar på att ens Microsoft tror det)

Av DaCapo_X
Skrivet av pacc:

Hur lång tid tar det innan priset är sänkt under 1000:-
MS lär tjäna pengar på den ner till 1500:- och sålde ju xbox one undet 1000:- på reor....

Nu har ju kretsbrist och inflationen kommit emellan men series s designades innan allt det där.

Under 1000 för series S? Det lär inte hända förrän nästa generation startar, den säljer ju fortfarande.
Xbox One S kan dom däremot rea ut för under tusenlappen..

Av DaCapo_X
Skrivet av krEJZi:

Ah, är nog inte långt bort att Series S också droppas.

https://www.psu.com/news/bossa-studios-dev-claims-many-studio...

Vill minnas att MS sa att så inte är fallet när den diskussionen blossade upp förra hösten.
Och med tanke på att Series S säljer som den gör så lär den leva lika länge som series X.

Av DaCapo_X

Nej android är knappast på väg att dö ut.
I Sverige är det kanske 50-50 men i många låglöneländer är det ju i stort sett bara (billigare) androidmodeller som gäller.

Kör själv Apple men har testat android några gånger (två gånger Samsung och en Huawei) och åtminstone Samsung (som då var toppmodeller) upplevde jag sega och laggande efter några månader.
Huawein (p30pro) var desto bättre men jag var aldrig riktigt ”kompis” med den.
Bästa android jag testat var grabbens första mobil (Samsung A40) som funkade galet bra till ett lågt pris.

Men även om jag föredrar Apple så vill jag knappast att android försvinner, tvärt om, eftersom konkurrensen behövs! En till aktör hade inte skadat alls.

Av DaCapo_X
Skrivet av Fearnox:

Det skiljer 130GB emellan PS5 och Series X efter OS installation. Series X lagring är också betydligt långsammare än den på PS5.

1TB extra kostar ungefär lika mycket som 2 TB på PS5 och den på PS5 reas också ut till betydligt lägre pris ibland. Xbox 2TB kostar just nu nästan 3ggr så mycket(4564Kr på prisjakt)som jag betalade för min 2TB till PS5(1500Kr, plus 150Kr för kylare).

Sedan så är det förmodligen besvärligt att klara sig på lagringen som Series S har hela generationen, så den är nog det sämsta köpet man kan göra, speciellt nu när den har gått upp i pris.

Du menar att det är 130 gig mer i Series X än i Ps5 efter os-installation? Åtminstone vill jag minnas att det var det på mina enheter..

Ja pris/gig är fortfarande galet dyrt på Xboxens minneskort. Har funderat på att utöka lagringen men fasiken inte till dom priserna! Då laddar jag hellre ner spelet när det behövs.

När det gäller lagringen på Series S så verkar många spel vara mindre än till Series X, ett flertal spel som sonen kört på sin S tar ibland ganska mycket mindre plats än dom gör på min series X (Sea of thieves kapar över 50%, Gears 5 över 30% för att nämna några).
Har väl att göra med upplösningen förmodar jag och även om det inte får den lilla hårddisken i S att räcka lika länge som i X så hjälper det till.

Men synd att S gått upp i pris för jag skulle säga att till dom som har 1-2 ”huvudspel” (Fortnite och Fifa som dom flesta yngre verkar spela) och sedan bara kör gamepass-spel är S modellen perfekt (framförallt när den låg runt 2500kr i vissa deals)

Av DaCapo_X

Beställde en SD i torsdags och nu letar jag efter en docka till den, någon som kan rekommendera en vettig? Valves egna ska ju vara bra men den är ju lite dyr ..

Av DaCapo_X

Fast å andra sidan hade ju inte folk köpt alla spel som dom spelar via gamepass så det måste väl vara bättre att få in lite pengar än ingenting alls?
Jag har kört 20+ spel via gamepass förra året men hade inte köpt något av dom om jag varit tvungen att köpa dom för fullpris.

Av DaCapo_X
Skrivet av GuessWho:

Men Microsoft Series X / Series S kräver uppkoppling mot Microsoft server?

Nej Series X kräver inte mer uppkoppling än en Ps5 Disc Edition

Series S kräver naturligtvis uppkoppling om du ska ladda ner spel men sen kan du koppla ner dig

Av DaCapo_X
Skrivet av New Origo:

Var köper man ett nytt PS5 för 6 tusen?

Tja, i seriösa butiker som säljer till rek-priset (Elgiganten , MediaMarkt osv). Dock får du nog ställa dig i kö nån månad eller två.