Inlägg

Inlägg som pokienator har skrivit i forumet
Av pokienator
Skrivet av Alphahanne:

Den ständiga frågan utan svar. Väntar man hela tiden på något bättre så kan man aldrig köpa då det lätt blir ett moment 22 av det hela.

Utgångspunkten borde väl vara hur stort behovet är. Sitter du och sliter ditt hår för att det du har idag inte orkar med något, är det då värt att vänta ett år eller mer till? Vi har ju ännu inga datum på när de nya plattformarna dyker upp på marknaden, jag har inte sett något definitivt i alla fall. I bästa fall är det väl nästa vår, i sämsta fall kanske om två år.

En annan aspekt är väl också, kan du uppgradera det du har nu för att förlänga livslängden en aning så att du klarar dig hyfsat tills det nya kommer?

Initialt tror jag inte DDR5 och nya sockets/chipset kommer vara extremt mycket bättre/snabbare än det som finns idag. Det stora lyftet kommer nog när plattformarna börjat mogna lite. Sedan vet man aldrig vilka barnsjukdomar de kan ha. Att köpa det första som kommer ut kan vara antingen ett lyckokast eller en enorm besvikelse.

Så, är behovet väldigt stort just nu så uppgradera nu. Kan du klara dig 1-2 år till, vänta.

Jag får tacka så mycket för ditt utförliga svar! behovet är ju inte väldigt stort men skulle gärna ha en burk så man kan gibba dem ny titlarna på hög kvalitet utan att det ska vara ett problem för burken. sitter på ett 980gtx och en i7 4770s just nu och det är liksom att dra ner allt i botten för att man ska kunna spela vissa spel överhuvudtaget och det är inte riktigt den spelupplevelsen jag är ute efter.

Av pokienator
Skrivet av Kent:

Beror ju på vad du har för dator nu samt dina krav?

har ju ett 980gtx och en i7-4770s just nu och kör på ett MSI z97 gaming 5 + att på den här brädan är det två ramslots som inte är funktionerande heller så kan inte få Dual-channel på mina ram. Mina krav är att datorn ska palla med att spela nysläppta spel i HD kvalitet, 4k är overkill men iaf 1080p och gärna att den ska kunna göra det i flera år framöver.

Av pokienator

Bygga dator, bör man vänta tills nästa generation?

Tjenare alla datorproffs! Går i valet och kvalet att uppgradera min dator nu eller när den nya generationen kommer med ddr5 och nya sockets osv. Finns ju ändå inga grafikkort att få tag på nu men vad tycker ni?

Av pokienator

Tänkte höra med er först innan jag plockar ur den men skulle det kunna vara böjda pins på processorn?

Skickades från m.sweclockers.com

Av pokienator
Skrivet av Dreijer:

Har du några problem med datum/tid i datorn?

Nej det har jag inte

EDIT: blev ändå inge bättre, plockade ur GPUn men interna grafiken funkar inte så får ingen bild på skärmen

Skickades från m.sweclockers.com

Av pokienator

Har även kollat Temp på morderkort i HWinfo och där står det konstant på 109 grader men det är ju omöjligt att den startar så varmt. så frågan är ju om det är några inställningar som är fel och den läser fel värden?

Av pokienator

Lånat PSU, nya minnen.

Jag får uppdatera tråden med att det inte funkade med den lånade psun. Har ominstallerat OS flertalet gånger. Har uppdaterat BIOS. Den dör fortfarande efter 30 minuter. Såg en annan tråd där dem rekommenderade att byta moderkortsbatteriet kan det vara en lösning eller vad tror ni?
@Dreijer

Av pokienator
Av pokienator

@Dreijer: ska få låna en polares PSU på måndag så återkommer med uppdateringar om det funkade eller inte

Av pokienator

@Louwsy Shroom: ja nej det är ju en rätt självklar frågeställning men tyckte att det själv kändes lite konstigt då det inte spelar någon roll på om det är under belastning eller inte så då fick jag för mig att det var något annat problem.

Av pokienator

@Dreijer:
CPU: Core i7-4770S
GPU: GeForce GTX 650
Drives: S-ATA 1x, P-ATA 0x
RAM: 2x 8gb corsair vengeance 1600mhz
Fans: 2x
Water cooling: 0x
USB 3.1 Gen. 2: No
Overclocked: No

Av pokienator

Hjälp! Datorn dör efter 30 minuter.

Precis som rubriken säger så dör datorn nästan exakt efter 30 minuter varje gång jag startar den. Jag har testat både att köra med högre belastning på datorn men också låtit datorn stå i idle och den reagerar likadant varje gång.
Jag har ett nätagg på 350w men ett grafikkort som kräver 400w om det kan vara något som gör att den lägger av? Det blir inge bluescreen och den går inte heller upp i temperatur just vid avslagningstillfället heller.
Jag har också tittat på datorn så det inte finns något shutdown kommando aktivt heller.
Har bytt ram-minnen så dem är det inga fel på.