Inlägg

Inlägg som växteffekt har skrivit i forumet
Av växteffekt
Skrivet av Tobi the Dobi:

Kan nu kalla mig stolt ägare av ett Louqe Ghost S1 med ett unikt innandömme. Optimerad Louqe Ghost S1

https://i.imgur.com/BiotLYY.jpg

Ser otroligt snyggt ut! Bra jobbat. Är imponerad av din hemmalösning för strömkabeln till grafikkortet. Är ute efter något liknande då min topp buktar lite. Funderade du något över att köra chassit upp och ner? Ett par här kör ju så för att optimera kylningen ytterligare. Jag är sugen på att testa också men orkar inte vända på cpukylaren nu (vill ha heatpipes åt rätt håll) plus att det känns lite obekvämt att lägga hela datorns vikt på den där strömkabeln till grafikkortet innan jag fått till en bättre (vinklad) lösning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av växteffekt
Skrivet av Icte:

Hade ett liknande problem nyligen (RTX 2060 från MSI som inte riktigt fick plats i mitt NCASE M1 utan att sidopanelen var tvungen att buktas ut lite) och löste detta m.h.a. en sån här:

https://www.moddiy.com/products/GPU-VGA-8Pin-6Pin-PCIE-U-Turn...

Väldigt liten och tunn och tar mycket mindre plats än en kabel!

Det där såg jag också. Men får den plats ”bakom” grafikkortet? Känns som att det är rätt tight mellan gpu och chassi”mittväggen”. Men det kanske går?

Skickades från m.sweclockers.com

Av växteffekt
Skrivet av Reiker:

Jag har lagt in tips på vinklade strömkablar tidigare, se post: Vinklade strömkablar GPU

Tack! Ska kolla in beställning på en sådan :).

Skickades från m.sweclockers.com

Av växteffekt

Hej,
Jag har läst den här tråden grundligt när jag i förra veckan byggde ihop min Ghost Limestone, så tänkte bidra till communityt med mina komponenter. Säkerligen någon som kommer googla något som mitt svar kan bidra med.

Jag gick för mellansegmentsspecificationer då jag mest kodar, surfar och då och då kör något spel som inte är superkrävande.

Chassi: Louqe Ghost S1 Limestone (batch 2 tror jag? Hur ser man det?).
CPU: Intel Core i7-8700K
Moderkort: ASUS ROG STRIX B360-I GAMING
RAM-minne: Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) / 2666MHz / DDR4 / CL16 /
HDD: Samsung 970 EVO Plus series SSD 1TB M.2
PSU: Corsair SF600
GPU: MSI GeForce RTX 2060 Ventus OC 6GB. (OBS! Detta får precis inte plats trots att man böjer 8 pinskontakten hårt. Det bygger någon millimeter för mycket på höjden vilket innebär att toppgrillen buktar. Den går att få på, men den buktar precis vid kontakten och skapar ett synligt glapp från sidopanelen om man tittar från sidan, man får tvinga ner den litegrann när man skruvar fast topplocket)
Kylning: Noctua NH-L12S (som jag fick böja till). Plockade även bort den täckande plasten från I/O från moderkortet för att få ner kylflänsarna någon millimeter till (det behövdes för att få på sidopanelen).

Har ett extra utblås nedtill under PSU, fick in en Noctuafläkt (120mm) där efter frenetiskt kabelbuntande (tack för bilderna Alumax - trodde det var omöjligt tills jag såg dem). Sladden vart kort så fick koppla in den i uttaget för vattenpump istället, verkar fungera fint.

CPU-temp på 82 grader vid 100% load. Minns inte temp på rak arm på moderkortet men det är inte överdrivet varmt, har inte kollat grafikkortet än heller. Kan återkomma om någon är intresserad.

Som sagt, så orsakar grafikkortet lite problem då den med kontakten ikopplad bygger lite för mycket på höjden. Jag skulle vara jävligt intresserad av en vinklad 8 pins kontakt så att topplocket inte buktar, men det var inte särskilt lät att hitta. Om någon har tips så hojta gärna till