Inlägg

Inlägg som Jim_the_one har skrivit i forumet
Av Jim_the_one

En vild gissning.. din transformator ger AC inte DC dvs att den ger växelström.. då funkar det inte så bra..

Eller så är transformatorn kass..

Av Jim_the_one

kolla om benet på soffan är ihåligt.. vore nog rätt "snyggt" att modda in sensorn i den..

Din mamma skulle nog ha bra mycket svårare att upptäcka den iaf..

Av Jim_the_one

Kan inte hålla mig från att skriva längre..

har följt tråden sen den startade..

Ibl hatar jag att säga "vad va det jag sa"

men jag säger det ändå..

Vad va det jag sa !!

Känns skönt att jag lämnade gizmodd såpass tidigt som jag gjorde,
önskar iof att man aldrig hadde gått med i den men man lär sig av sina misstag..

*over and out*

Av Jim_the_one

större disk kommer du troligvis snart behöva.. det kostar inte många mer kronor att köpa en lite större från början..

Av Jim_the_one

Jag skulle gissa på att det är nåt antivirus program som gör det segt på hennes dator.

Av Jim_the_one

det går alldeles utmärkt att köra ett PC3200 minne på ett moderkort som bara stödjer upp till pc2700 minnen.. men det är bara det att man inte utnyttjar minnets hela kapasitet.. testa att köra memtest med bara ena minnet i å sen med bara det andra minnet i.. det är högst troligt att det är fel på minnet..

Av Jim_the_one

Som en redan har sagt.. bara att ställa in vänteläge... men att man själv får säga till när den ska "stängas av" dvs att den inte släcker ner sig själv efter en timme.. sånt kan vara lite jobbigt... sen är det bara att pilla lite på tangentbordet så ska datorn starta..

Av Jim_the_one

Hur kommer det sig att alla helt plötsligt fick grejerna dom beställt när alla börja "hota" med anmälning.. det har hänt förut..

nu tänker jag inte skriva nåt mer i den här tråden.. det är över för min del..

och du ska få din lödstation å dina lcdkopplingspaket..

Av Jim_the_one

1. Jag hadde ca 5000 sparade i fonder som jag tog ut för att köpa grejer + att jag fick betala tillbaka ca 6000 på lånet..

2. det va ingen snyftvals, det va ren fakta. Sen att jag och mitt ex blidde ihop igen är en helt annan historia.. Vi är för övrigt inte tillsammans längre heller..

Ja du va tvungen att tjata å tjata på mig eftersom du inte orkade göra nåt själv.

3. Jag har inte påståt att jag laggt ut egna pengar på minnesköpet bara beklagat att det inte gick så bra.

Ja dom första lcdköperna va förskottsbetalning men dom jag har kvar hemma har jag betalat ut egen ficka.

Lödpennorna la jag till pengar till ur egen ficka.

Jag har ett 100tal lysdioder hemma en bråkdel av det du har.

Ja lödstationen är din, men va är den värd, en ny sådan kostar 4-500..

Ja ettikettskrivaren kostade typ 5-600 (den jag har).

Dom få smd komponenterna jag har är inte värda så många kronor, bara i dina ögon.

Ang kopplingspaketen för lcderna sa jag till dig att jag inte vill ha dom för att jag inte tyckte om den platta kabeln, jag hadde redan köpt riktiga grejer från elfa till att koppla lcderna. och vad kostade dom totalt max 400.

Ang faxen, den prångla du på mig och den är väl värd typ "nada", stor klumpig sak som bara tar plats i nåt förvarningsutrymme.

4. Det där 3500 minnet blev bytt till ett 3200 minne för att kunna skickas till kunder som beställt 3200 minnen men fått ett defekt sådant..

5. Du har mejlat typ 7gånger och ringt typ 12 gånger.
Jag jobbar som sagt som taxichaffis och kan inte alltid prata i telefonen och sen när man har en stund över är det en massa andra saker som ska göras, men visst hadde man kke kunnat ringt när man kommit hem på kvällen men man har helt enkelt inte orkat lyssna på dig.

Ja jag hadde blockat dig på msn för att jag inte orkade höra på ditt gnäll längre, icq har jag inte ens brytt mig om att installera sen jag fick formatera om min dator.

-----

Sen att skylla på mig för att du klanat dig å missat att skicka med motstånd till nån beställning med att påstå att jag har dom.. du har ju en STOR låda med motstånd lilla Dick.
Sen det där tvkortet. jag hadde för mig att det bara skulle kostat 400kr, om du nu hadde beställt det villsäga..

Sen hur hadde du råd med att köpa så mycket dataprylar till din egen/egna dator(er)?
Som på OH tex bara för att jag köpte mig en 200gb av MINA EGNA pengar så gick du å köpte dig en sådan oxå FÖR SHOPPENS PENGAR.

Å jag vet fortarande inte vad du ska med 640GB hårdiskutrymme till när det bara totalt fanns 30gb upptaget hdutrymme efter OH.

Sen nästan alla resor betalade jag ur egen ficka pga att det helt enkelt inte fanns några pengar i shoppen. Och ölen och vinet jag köpte i tyskland till dig när jag va där nere med en kompis fick jag nåt för det.. nä inte ett piss.

Och blanda inte in mitt taxikort i det här, det betalade jag för mina egna pengar, visst betalade jag det genom mitt plusgirokonto men jag hadde satt in mina pengar på det kontot för att det gick fortare att betala där igenom än genom SEB.

Av Jim_the_one
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jine
Jim_the_one: Konstigt att ni BÅDA har förlorat pengar på gizmodd..?
Jag litar mest på giz men jag måste säga att du låter lite seriösare än han..

Databasen är inte fake, Det som dom hare problem med att databasenpå den gammla sidan var en MYSQL db dvs ett specielt datorprogram en riktig databas..
Den nya använder bara en enkel text-fil och därav så visste inte giz eller den andra som var inblandad hur man förde över det ifrån mysqln till ett vanligt txtdokument..

Men men.. GIZ where are you?

Nä det är klart när "vi" bytte från den första shoppen till Grillcliffs shop så vart det ju lite strul med beställningar och sånt.. men många gånger så skyllde Dick på krångel med databasen när han inte orkade fixatill ordrar så dom kom iväg samt om det va så att det inte fanns grejer hemma..

sen hur bytet till nästa shop gick till och hur struligt det va vet jag ingenting om..

Sen vem som litar på vem skiter jag i.. jag vet bara att jag fick det jävligt tajt i några månader men det börjar rätta till sig nu.. har jobbat konstant i snart 3 månader för att få nån rätsida på min ekonomi.. jag minns inte ens senast jag va ledig en hel dag.. idag är jag iof ledig på dagen men jag börjar jobba ikväll igen.. för dom som inte vet så kör jag taxi..

Av Jim_the_one

Jag har en massa sånna här lcder liggandes hemma som jag vill bli av med.. hinner inte skriva mer just nu men du som starta den här tråden mejla mig på jim.karlsson@telia.com så kan vi nog komma överens om nåt trevligt.

Mvh Jim

Av Jim_the_one

Vet inte om man ska skratta eller gråta.. Att jag skulle blåst Dick (Giz).. Man kan ju bli förbannad på mindre.. SJälv gick jag back MINST 8000kr PGA gizmoddshoppen..

så vem som är skyldig vem kan man diskutera till fördärvelse..

Anledningen till att jag slutade med shoppen va pga av att jag fick göra i stort sett allt men fick inget för det förutom att tjejen tröttna på att jag jobba så mycket å hittade nån annan.. Sen är jag så trött på alla undanflykter å annat krångel.. som tex att databasen skulle krångla rent bluff å båg.. likadant med hans mejl, det är klart nu har han väl en sån massa mejl att hans dator/mejlbox inte klarar av mer..

Sen hela minnes köpet gick lite halvt åt skogen det börjar ordna till sig nu dock.. har betalat tillbaka dom flesta som inte orkat vänta på att minnerna som va defekta skulle komma tillbaka..

Sen att jag skulle gå bakom Dicks rygg är bara skitsnack.. Visst jag hadde/har några lcder hemma som jag försöker sälja men dom har jag köpt in av mina egna pengar..

Ang. pelts dom jag hadde kvar hemma hadde jag köpt in för mina egna pengar dessutom har dick fått en massa av dom men jag har inte fått nåt för dom.. lika så med dom där små lödpennorna dom köpte jag in för mina egna pengar men inte fått ett korvöre för dom från dick.. jag kan fortsätta skriva i all evighet om allt som hänt.. men det hinner/orkar/vill jag inte nu..

Mvh Jim Carlsson

Dom som vill ha Dicks telefon nr kan pma mig
Även dom som vill ha mitt telefonnr kan pma mig

Av Jim_the_one

självklart kör man klockat..

CPU
Name: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz
Speed: 3017MHz
Identifier: x86 Family 15 Model 3 Stepping 3

System uptime: 16 days 14 hours 10 minutes 7 seconds
nu senast sen har dxen självklart varit igång länge tidigare har kört den sen julas har jag för mig..

Men jag har BARA den boxade kylningen till cpun !!!!!
Nätagget är nåt jag köpte för 400 i den lokala datorbutiken och ligger på 350W "LCOM" står det på den vet inte vad det är för nåt märke eg.. köpte det för typ 3 år sen när jag behövde ett agg fort och billigt.

Av Jim_the_one

kan du inte ta en bild å posta här?

Av Jim_the_one

men fortfarande.. varför kollar du vilken färg kylpastan har.. för att kolla det måste man ju ta loss flänsen från cpun.. å du kan ha 100 chassi fläktar, det gör ingen skillnad på kylpastan..

du skriver ganska tydligt i första inlägget att "Så är den alltid skitig på flänsen av fläkten" det kan bara tolkas så att du har smetat på kylpasta på fel sida av flänsen alt. smetat på kylpasta på hela flänsen.

Mvh Jim

Av Jim_the_one

hmm.... är det bara jag som får lite mysko aningar om att du smetat på kylpastan på flänsen där fläkten blåser och inte mellan själva flänsen och cpun..

Jag menar hur ofta plockar man loss cpuflänsen för att kolla hur pastan ser ut?..
Inte jag iaf.. så länge allt funkar å prollen inte blir för varm så får kylpastan vara svart om den så vill..

Av Jim_the_one
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Laggeman
Går utmärkt at klarlacka aluminum. Annars kan man anodisera det. (stavning?) Dvs man lägger ett skyddande lager på aluminiumen mha lite ström och kemikalier enkelt förklarat.

Du söker efter ordet Eloxera (iof inte helt säkert på stavningen jag heller)

annars stämmer förklarningen rätt bra..

Av Jim_the_one

stirra dig inte blind på "mcd"den dioden du har valt har en strålningsvinkel på 7,5grader vilket är väldigt lite.. minst 20grader bör det vara för att det ska funka med en vanlig mus.. medans en razer mus kräver ännu större strålningsvinkel för att den ska funka som den ska. jag har testat..

Av Jim_the_one
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LauRel
har en mx500 jag själv.. har du några tips på hur jag ska få av den silvriga delen? har försökt med kniv och grejjer..

Se till att du lossat ALLA skruvar först.. ta sedan bort den svarta delen som sitter i mitten där framme vid "scrollen" sen finns det ett hål underfrån vid loggan ta nåt å tryck där med samtidigt som du bänder ut den silvriga delen i bakant på musen..

det kommer snart bilder på min "for games" moddade MX500..

Av Jim_the_one

precis som Tekko skrev. koppla dom som en 4x40. enable från parallelporten är pin 1 (dom översta 2raderna) och pin 17 (dom undre 2 raderna) på en 4x40..

sen hur man gör med programvara å sånt är väl ett kapitel för sig..

hmm.. måste testa det me nån gång..