Inlägg

Inlägg som BirdPeople har skrivit i forumet
Av BirdPeople

Om du är ute efter en motor som specifikt är gjord för 2D och har ett stort community är GameMaker möjligtvis det bästa alternativet. Finns äldre GM 1 samt senare GM 2. Kostar dock en slant till skillnad ifrån exempelvis Unity.
Har själv enbart använt första versionen men det var rätt nice, enkelt men rätt kraftfullt upplägg skulle jag säga, det mesta finns färdigt i någon form, ett generiskt gameobject, eget scriptspråk (påminer om hur Python/Lua är till ytan), pathfinding/shaders finns.
Går att ladda ner fulla versioner där man inte kan spara projekt utan en licens har jag för mej.

Av BirdPeople

Tror den kommer vara billigare en folk förväntar sej. Sony var villiga att gå minus med PS4'an för att kunna dominera. Samt att släpper dom PS5 för dyrt och Xbox släpper sin någon tusenlapp billigare riskerar Sony PS3/360 situtation igen. Kanske arroganta Sony är tillbaks men tvivlar på det. Gissar att den billigare versionen ligger någonstans imellan 4.5 till 5 tusen.

Av BirdPeople

Svårt alltså, Risk of Rain 2 är det enda jag kan komma på på rak arm. 3rd person, solo/co-op, grind, loot, upgrades i form utav items, osv osv

Av BirdPeople

@Icetec: Inga prob. Nytt för mej men vad är det som blir knepigt med Krytox på tactile? Trodde det hade att gör med vart man applicerar smörmedlet på switch housingen för just tactiles.

Av BirdPeople

Håller med om att startmenyen inte har något värde eller hela Win 10 gui över lag, inception helvete. Win + sökord för det som går att få fram, file-explorer för allt annat. Split funktion/panes där vore en faktisk förbättring.

Av BirdPeople

@Icetec: Kan prova Keygem. Har film, smörjmedel, penslar osv

Av BirdPeople

@infigo: Har luftkylt med statiskt tryck på alla fläktar. Nuvarande konfiguration är två intag i botten, går rakt in i GPU (ett par mm imellan). Två utblås fram. Intag bak emot push/pull på coolern som kör luften till utaget fram.

setup

Körde tidigare ovänt luftflöda på cooler med utblås bak vilket resulterade i ca 10 grader kallare CPU (~30c på vanligt desktop användande). Bytte kylare och passade på testa den konfig som är nu vilket ja, är betydligt sämre (~40c). Värmeskillnaden har antagligen mycket att göra med att PSU's varmluft går rakt in i coolern :P.
Har inte riktigt kommit till skott att ändra tillbaks ännu då temp ändå maxar ur på 60-65 i båda fall så eh. GPU ligger på 40, når up till 70-71 under load.

Mer utblås än inblås fungerar bäst i detta chassi är min erfarenhet.

Av BirdPeople

Kör också InWin 301. Lätt att mecka med och inga problem med luftkylning om man kör på med fläktar, finns plats för 5x120mm + 2x120 på CPU cooler. Chassit är av de smalare slaget så inte jättemånga coolers att välja på dock.
Värt att nämna är att om man tänkt vattenkyla så kan radiatorn endast monteras framtill med en 2 fläkts GPU som maxlängd.

Av BirdPeople

Ouf, tog 28:36 på hard vilket kändes väldigt långt för en linjär story driven action shooter. Jag gillar gameplayet med alldeles för många generiska combat encounters. Färre med mer prägel hade gjort det intressantare och mer minnesvärt. Också mer attraktivt för omspleningar.

Berättelsen hade sina stunder men över lag upplevde jag story/karaktär/dialog som mest billig och dum. Edgy pretto såpopera kvalite ungefär. Tråkigt när ettan gjorde det så bra. 6/10 roidade överarmar.

Av BirdPeople

Personligen tor jag de vill komma ifrån blueray läsare pga pengarna de måste lägga ut på garantier. Skivläsare på PS4 går sönder rätt ofta på olika sätt, skeva/smutsiga läsar huvuden lr inmatningsmekanik exempelvis.
Också för att på längre sikt lowkey döda andrahandsmarknaden för spel.

Av BirdPeople

Days Gone kanske, har samma struktur som Far Cry, open world med outposts och olika missions att välja imellan lite som man vill. Funkar fint att spela i kortare sessions.

Av BirdPeople

Coolt att det kommer till pc men för personlig del är det endast intressant om det kommer utan en till launcher, vilket känns lite tveksamt. Orkar ungefär att använda en.

Av BirdPeople

https://i.imgur.com/FvphXTx.jpg

Bidrag:

Nyckelringen.

Motivering:

Extremt enkel och multiplatforms kompatibel.

Av BirdPeople

Efter 2004 fungerar ej auto skärmsläckning eller sleep längre. Ställt om power-settings, startat om, stängt av, kopplat bort hibernate igenom cmd blabla. Lades också till brittisk-engelska som keyboardlayout vilket win tyckte var coolt att byta till helt random, trodde först jag fått en ursäkt att skaffa ny keyboard.

Av BirdPeople

Köpte nyligen en Viewsonic Vx2758-2KP-MHD. Min har glow i ett område i övre kanten och i nedre högra hörnet, syns när pixlarna är 100% svarta. Annars inga prob, mycket för pengarna och om man vill ha billig IPS så kan jag rekomendera.

Alternativt så finns LG 27GL83A som har samma prestanda men för 7-800:- mer. Den 'stora' skillnaden ligger att Viewsonic har adaptiv synk medans LG'n har G-Sync, sen ska byggkvaliten vara bättre på LG'n, bättre fot bla där man kan höja/sänka samt rotera skärmen vilket inte går på Viewsonicen, går enbart att tilta. Viewsonicen sägs därimot ha lite mörkare svart, men har inte sett själv så vem vet.

Båda monitorerna är 27tum 1440p 144hz IPS sub 5000:-

Av BirdPeople

Gick mej förlorat under konferensen, men någon har lurat ut ungefärlig storlek utifrån skivläsaren och usb. Brutal storlek. Bild tagen ifrån NeoGaf

https://i.imgur.com/fgo2xF7.jpg

Av BirdPeople

Kanske om man lägger den ner och varmkör så kommer sidorna räta ut sej så det blir lite ordning på det.

Av BirdPeople

Driveclub tillsammans med Bikes DLC'n. Helt rätt Sim/Arcade balans för min smak. Mycket synd att det är Playstation exklusivt dock.

Av BirdPeople

@phedd: Ah ok. Vortex verkar på de flesta bord ha 4 lager där tre är programer bara med up till ~32 karaktärer för var tangent. Finns stöd för QWERTY, DVORAK och fan vet vad de andra heter Dock ingen GUI mjukvara som de erbjuder vad jag vet så allt måste göras direkt igenom tangenterna. Använder det själv mest för macron, boota den här uppsättningen exen med denna knappcombon ungefär.

Av BirdPeople
Skrivet av phedd:

Om du skaffar en sån här

Race3 levereras som programmeringsbart. Skulle vara ett alt för Varmilos isf som ej är programmeringsbara. Eller missar jag något?