Inlägg

Inlägg som BirdPeople har skrivit i forumet
Av BirdPeople

Snabbt skummat så gissar jag att rad 117 är ett problem: if (VekTor[j] == SlumpVek[j])
Där kollar du bara om parallela indicies har samma värde. Det du vill kolla är var enskilt element i ena arrayen mot alla andra element i den andra.

Testa byt ut j mot i på VekTor, så: if (VekTor[i] == SlumpVek[j])
Borde inte spela någon roll om du använder samma array för size/length för båda loopar i det här fallet då båda alltid har storlek 10 vad jag kan se, men du borde antagligen ändra det för att vara tydlig och så att det inte går sönder om arrayerna av någon anledning inte skulle matcha i storlek pga av någon potentiell framtida ändring.

Av BirdPeople

Snabba att leverera men som tidigare sagt ska man reklamera något kan det ta tid, senast för mej ca 2 månader för att lämna tillbaks en ljusblödande monitor.

Av BirdPeople

Är rätt ny på 3D printing och har samlat på mej en del PLA restmaterial. Känns fel att slänga PLA då jag sett folk smälta om rester till ny lina och printat igen utan prob, men har inte direkt plats eller lust att ha någon omsmältnings /linbyggar maskin hemma. Hittade något företag i Sverige som tar emot PLA men då måste det vara utav deras eget märke. Finns det någon tjänst som emot generisk PLA?

Av BirdPeople

Kan rekommendera My Tech Fun om man är intresserad utav materialls mekaniska styrkor/svagheter. Gör mest FDM men testade nyligen SLA. Lite överaskande resultat kanske.

Av BirdPeople
Skrivet av drwlz:

Är det någon som kör med 75%-layout?

Race3 här. Är rätt nice förutom avig storlek på esc/del. Prebuilt skulle jag nog gå för ett Tab75 idag, normala knappar samt trådlöst. Alt GMMK pro när det finns ute.

Av BirdPeople

Första projektet printat på en Ender 3 V2. Ville göra något med varierad svårighet på objekten så tog lite musiga filer ifrån thingiverse. Något knepigt med supports annars gick det rätt bra. Fullt fungerande med undantag för hålet som diodens ljus lyser igenom. Väger 86g med medföljade batteri, original 98g. Hoppades på större skillnad men så fick man en anledning att prova lättvikts PLA.

https://i.imgur.com/myx7Rik.jpg

Av BirdPeople

Budar 200:- plus frakt för mm710

Av BirdPeople

Upptäckte idag. Har stött på den något år tidigare med aldrig testat. Day 1 och Day 2 gjorda i C++. Hyfsat roligt än sålänge, gissar att detta blir rätt knepigt rätt snabbt dock.

Av BirdPeople
Skrivet av ImDiddan:

lyckades inte heller få tbx till 4.2 så nu sitter jag på 3.6 och mycket sämre prestanda..

Har ej råkat ut för det själv. Finns en tråd på tom's hardware med liknande prob, kanske kan hjälpa.

Av BirdPeople

Kör 2600x / RTX 2070. Har i runda slängar 50-30% kvar av CPU'n när GPU'n ligger på 100%. Ett 2080 av något slag matchar 2600'n rätt bra skulle jag säga.

Av BirdPeople

Klart du kan, om du inte gjort något tidigare är det antagligen värt att göra det, definitivt värt att testa.
Ryzen 5 får du bäst resultat igenom ryzen master, kan vara lite manuellt, finns även någon auto oc till det men har ej testat den själv. Amd har annars auto boost igenom 'game mode' som borde finnas i ditt bios någonstans, om ditt bios har valt att implementera det dvs.
Ram så är det mest att enabla XMP i bios och se om du får komma in i windows.
GPU tycker jag personligen är najsast igenom undervolt, simpelt och kan ge lite till mycket boost. Troligtvis det du vill göra först.

Av BirdPeople
Skrivet av Zachtionman:

Några nybörjartips som jag ska tänka på som ni själva gått igenom?

Har inte fått min printer ännu så är själv noob men tänkte rulla igenom teaching techs gcode genererare för maskin kalibrering när Ender anländer. Kanske kan vara något att kika på.

Av BirdPeople
Skrivet av Pelle:

3djake är safe, köpte min ender3 v2 därifrån.. och lite annat smått

Trevligt att höra. Får se om det blir därifrån eller ali då.

Av BirdPeople

Är helt färsk på skrivare men är rätt sugen på att ge det ett försök. Vill mest testa att printa mods till elektronik i PLA/PETG. Har suttit och läst i någon vecka lr två och det verkar luta åt någon version av Ender 3.
3Djake har Enders på nedsatt pris men butiken står inte med på prisjakt, är det ett ok ställe att köpa ifrån?

Av BirdPeople

Väldigt intressant!

Av BirdPeople
Skrivet av Sveklockarn:

Problemet med alla fläkttester är att de aldrig testar fläktarna mer än för dess initiala prestanda.

Har datorn full med Arctic p12 och ökad ljudnivå över tid stämmer bra på dem tyvärr. Tysta och fina i början men efter ett år är ljudnivån som andra fläktar ungefär.

Av BirdPeople

Bara att beställa en cronusmax sen är du kung på konsol. Har funnits länge.

Av BirdPeople

Behöver du specifict C++ kunskaper tycker jag learncpp är nice. Täcker det mesta om grundläggande funktionallitet och är framförallt uppdaterad. Också gratis.

Av BirdPeople

@StuntmanMike: Tack! Värt jobbet, nästan som att få ett nytt bord.

Av BirdPeople

Har vart taggad på att bygga en 65% ett tag men pcb'n jag är ute efter verkar mer lr mindre omöjlig att få tag på.
Moddade istället mitt nuvarande Vortex Race3 (ej RGB versionen). Läst bra grejjer om smörjda och filmade Gateron Yellow så slänge på sånna samt vita leds. Jäklar vad smooth det vart, ingen överdfrift om man folk skriver på nätet i min mening. Som smör. Något vobbliga switchar dock, likt Cherry skulle jag säga.
All funktionalitet ifrån RGB versionen av bordet för leds verkar också fungera vilket var bonus.

Ungefärlig tid för 84 switchar: Smörja + filma ~4h, Avlödning + pålödning switchar/leds: ~6h. Total: ~10h. Längst tog avlödning, körde men en plopp penna vad de nu heter. Kommer investera i en avlödarpenna till nästa projekt. Fakk plopp grejjen.

Lite bilder för dem som är intresserade.

https://i.imgur.com/7fYVwKj.jpg

https://i.imgur.com/oPI8SEW.jpg

https://i.imgur.com/SiVMcjo.jpg

https://i.imgur.com/eqatXre.jpg

https://i.imgur.com/Kj8jIEx.jpg