Inlägg

Inlägg som BirdPeople har skrivit i forumet
Av BirdPeople
Skrivet av anon257891:

Vad är det som är "fel" på den layouten?

Layouts. Använder Home/End/PgUp/PgDn väldigt mycket. Race3 har dessa vertikalt efter vänstersidan vilket känns rätt optimalt. Har inget behov utav Insrt/Scrollock/Break/Pause. 'Endgame' är att ha ett bord med önskad layout, minimal formfaktor med enbart knappar som faktiskt används. Kanske lite löjligt men då möjligheten finns...

Tada65 skulle jag gärna ha då det är ISO och programmeringsbart av vad jag läst mej till, bra layout och vettigt pris men nästintill omöjligt att hitta verkar det som. Går ju att bygga eget vilket skulle gå på ca 1500:- men då med ett plastcase, så står lite i valet och kvalet. Race3 funkar rätt fint tillsvidare endå.

Av BirdPeople
Skrivet av kievY:

Är du nöjd med det och så? Lutar åt att jag tar ett fullstort 109 och då får man träliknande material, om jag bestämmer mig för ett...

Som länkat kallas färgkombon Moonlight, verkar som de kommer in igen i slutet på denna månad.

Använder det inte, kör med ett Vortex Race3. Men byggkvalitet är klart högre på Varmilot. Bättre stabbs (mindre skrammel), bättre resonans (har ett dovare ljud än det Vortex jag har iaf) och capsen har lite textur så de inte blir sticky av svettiga fingrar eller lämnar fettmärken på tangenterna (smaksak). Hade Varmilo haft 75% eller 65% med rätt layout och DSA knappar hade jag nog valt det framför Vortex dock, lite trevligare känsla i deras bord imo.

Skulle personligen vilja se ett Varmilo VA88M där de ersätter scrolllock raden med en liten LED display som deras VA104M Calc har, hade vart nice!

Av BirdPeople
Skrivet av kievY:

Var precis förbi Inet och klämde på ett VA88m

Belysningen på mitt VA88M med original caps som referens. Lyser inte direkt igenom utan ger snarare knapparna ett rätt nice 'glow', en effekt som inte direkt framgår utifrån bilden tyvär. Finns 3 ljusstryrkor. Är max på bilden. Byter jag ut capsen mot ett sätt utav sämre kvalitet (Ducky) som är lite tunnare så lyser det igen rätt mycket mer (se enter samt esc på bilden).

https://i.imgur.com/pjju1jF.jpg

Av BirdPeople

Min 2600x på ett MSI b450M Mortar lägger sej per automatik på ~1.45v. Samma resultat i MSI klick bios som det som kom efter vad det nu kallas. Har kört det på ~1.28v utan prob i ca ett år nu.

Av BirdPeople

Har fått liknande med enbart Ublock i Firefox. Tillsammans med Ghostery så var problemet löst.

Av BirdPeople

Funktion före utseende tack. Tycker de är cleana annars vilket alltid är nice!

Av BirdPeople
Skrivet av sedde007:

@BirdPeople: Vill helst ha en liten adapter bara så det inte blir så klumpigt. Skiljer det så mycket? Har en Ass RC-68 router.

Antennen är väl 12-13 cm lång kanske. Går att snurra 180 grader runt usbn. Klumpigt eller ej är upp till var och en antar jag Köra med något inbyggt lär ju vara klart smidigast utifrån den synpunkten dock.

Av BirdPeople

Kör med en D-Link. Får 80-100Mbs över 5GHz på 100/100 fiber igenom en Asus RT-AC66U igenom en vägg eller två. Trådlösa saker utan antenn är rätt värdelösa är min erfarenhet.

Av BirdPeople

Ett alt till nämnda LG 27GL83A är ViewSonic VX2758-2KP-MHD. De är väldigt lika (personliga preferenser avgör) där ViewSonic'en är ~700:- billigare. Ett alternativ om man kan hitta den.

Av BirdPeople

@BrottOchStraff: Knepigt, som sagt dålig koll på scissor bord. Men om du är villig att testa "vanliga" brytare så är Vortex Tab 60 ett alt. Samma layout som Duckyt, är blåtandat och har DSA tangenter (platt profil som på laptop men skålade).
Finns med röda cherry silents vilka sägs vara tystare då de har lite extra ljud dämpande gummi grejjer. Har inte testat de personligen så hur bra de funkar vete tusan, säkerligen någon annan här som vet dock.
Gissar på att trådlöst inte gör någon märkbar skillnad för spel med tanke på att gamer pros lirar med trådlösa grejjer?

Av BirdPeople

@BrottOchStraff: Switcharna är utav typ "scissor", sitter i regel i laptops. Dålig koll på sånna bord men inet verkar ha en rad olika, ex: Cherry KC 1000

Av BirdPeople

Kör nu en Noctua u12s chromax och får marginellt sämre temps med den än med Freezer 34 (chromade versionen, identiskt till sport utöver fläktarna) som jag körde tidigare, push pull på båda med Arctic P12'er. Freezern kostade 1/3 av vad Noctuan gjorde. Rekommenderar starkt Freezer 34 och Arctic över lag.

Av BirdPeople

Om du vill passa en array till en funktion så gör du det igenom en pointer som nämnt ovan, men för att underlätta så kan du köra std::vector istället då du bla slipper initiera, slipper ha en förbestämd storlek och slipper hålla koll på count själv (om inte en rå array av någon aledning är ett krav förståss). Är lika bra att containern är av typ float ifrån början också då det endå är retur typ, dumt och casta om man inte måste.

Så om du gör allt i en och samma fil, vilket jag antar, så skulle du exempelvis kunna strukturera det...

float Medel( const std::vector<float>& rNums ) { // Returnera adderad total / rNums .size() }; std::vector<float> vecNums; // Skriv in tio heltal... vecNums.push_back( usrInpt ) float result = Medel( vecNums );

alt en array vilket blir lite mer jobb...

float Medel( const float* pNums, size_t count ) { // Returnera adderad total / count }; int currentIdx = -1; size_t count = 10; float arrNums[ count ]; // Initiera arrNums... // Skriv in tio heltal... arrNums[ ++currentIdx ] = usrInpt float result = Medel( arrNums, count );

Förhoppningsvis till någon hjälp om du inte redan löst det.

Av BirdPeople
Skrivet av StuntmanMike:

Tänker bara om din budget kommer hålla?

Tanken är att hamna på ett liknande pris, hellst lägre, som de bättre färdig byggda (Varmilo, Leopold etc) och kunna hålla liknande kvalite men med en layout som är lite mer som jag vil ha detl.
Har bara keycaps av diverse slag så det jag kollar på är typ allt annat. Pcb, bakplatta, stabs, 70 switchar, sladd och case hamnar på 122$. Detta på KPRebulics sida på aliexpress så tillkommer troligtvis tull på någon hundring eller två.

Men i framtiden kan det nog bli något lite mer exklusivt case. Sett vissa groupbuys med hjul och led display så skulle isåfall vara något sådant. Tack för tipset dock! Kände inte till HeavyMeatl keebs sedan tidigare, hellt klart något att hålla ögonen på speciellt med tanke på att de opererar inifrån Europa.

Av BirdPeople

Intresannt utseende med vikt metal, väldigt fin och coolt att det är stål. Lite fin för mej dock, kostar mer en samtliga komponenter tillsammans av det jag tänkte gå för. Antar att jag inte är tillräckligt "utvecklad" ännu.

Av BirdPeople
Skrivet av StuntmanMike:

Race3 är 75% så är du säker på att det är 65% du vill ha?

Jodå. Avänder enbart F knappar i Visual Studio men har inget behov utav att de är unika. Home, end, pgup, pgdn använder jag hela tiden och vill ha de på en och samma rad då det är rätt effektivt.
Kan inte hitta prebuilds då de i regel har insert lr delete lr liknande istället vilka jag inte har behov utav. Stör mej generellt på att ha knappar som inte används. Bygga bord är ju också en mycket bra anledning för att mecka lite med elektronik

Av BirdPeople

Hamnade i keyboardträsket för något år sedan och är nu ute efter en 65% bräda med en viss layout.
Race3 var den närmsta prebuilden jag kunde hitta men det är rätt skramligt och pingit trots mods samt att layouten kunde varit bättre.
Har kollat på Tada68 pcb'n då den finns i ISO men slut överallt. Hittade istället Xiudi XD68. Ska vara ISO kompatibel och är programmeringsbar. Innan jag biter tänkte jag höra om någon här kör/kört den på svenska?

Av BirdPeople

Tjena! Har ett par oanvända Ripjaws 3200 2x8 (F4-3200C16D-16GVKB) som bara ligger om det är av intresse?