Inlägg

Inlägg som pekinganka har skrivit i forumet
Av pekinganka
Skrivet av LANberg:

@Atotal: ZTE MC801A – den 5G-router jag själv använder – har samtliga dessa funktioner (antennanslutningar, bryggläge och programmerbar omstart) och kan kanske vara värd att prova? Den brukar gå att hitta begagnad för under 2 000 kr. Den gör det möjligt att testa olika riktantenner och om den inte passar dina behov är den lätt att sälja vidare för samma pris.

Men notera: "Extern antennport. Anslut till externa antenner. Gränssnitt typen är TS-9 och den stöder bara frekvensband N78 (3300MHz~3800MHz)." Är du ute i skogen där bara låga band (700 - 900) finns så är detta fel router att koppla extern antenn till.

Av pekinganka

Lite väl lågt. Men för en ensam användare som inte gör något mer avancerat än att surfa och använda Teams kan det kanske vara acceptabelt. Se också till att inte ansluta något mer än bara den enhet som för tillfället ska användas.

Av pekinganka
Skrivet av pi:

Opel universe är ju en del av telenor och stoltserar med dessa ord på sin hemsida.

https://www.openuniverse.se/fastighetsagare-brf/varfor-open-u...

"Open Universe ingår i GlobalConnect-koncernen."

Av pekinganka
Skrivet av robbankentor:

Bara Netflix HD drar 25Mbit

HD drar 3. UHD drar 15.

https://help.netflix.com/en/node/306

Av pekinganka
Skrivet av Sledmo:

Ja det är nog dags att byta den routern till en nyare. Jag har testat 3 olika routrar med liknande resultat. Eller när jag testade Asus Mesh-routern så kom jag bara upp i 100/6 ner och upp. Men dom andra 2 routers kom jag upp i 800/6 ner och upp.

Jag testade att ta bort routern och bara koppla in i en switch (TP-Link
TL-SG105 5-Port Gigabit Switch) då fick jag full hastighet både upp & nerladdning.

Kan man fixa autonegotiation-problem själv?

Kolla portinställningarna i din router. Står det Manual ändrar du till Auto.

Av pekinganka
Av pekinganka

Låter som att du har ett autonegotiation-problem. Ena änden av 1000 Mbit-länken har autonegotiation påslaget och andra änden avslaget. Då blir upplevelsen 1000/10 (eller 10/1000) Mbit.

Av pekinganka

Försök ta reda på vilka operatörer som erbjuder 5G på 3500 MHz-bandet där du bor. 700 och 2100 är smalare band med sämre bandbredd.

Skaffar du en utomhusrouter så slipper du krångla med antennkablar; då är det endast en CAT6-kabel som dras från routern in i huset.

Av pekinganka

Menar du G416?

Av pekinganka
Skrivet av Lorault:

Ville bara tipsa om ni är anslutna till Zitius så bör ni kolla med era leverantörer för att se om de levererar de nya hastigheterna.

För mig anslutet i Zitius erbjuds nu följande hastigheter som jag inte sett tidigare:

150/150
300/300
600/600

Det är möjligtvis inte Tele2 som erbjuder dessa bandbredder?

Av pekinganka
Skrivet av Poka64:

Uppgraderade till 600 för en liten stund sedan för att var billigare än det jag hade för stunden (150). Finns det någon anledning att byta ut min nuvarande router från Tele2 (C2) till det som skickas ut till mig nu (C4)?

Jag kör just nu bryggat läge ska sägas med en Asus router.

Du får väl jämföra bryggad C2 + Asus-router med C4 och se vad som ger bäst prestanda.

Av pekinganka
Skrivet av joakim99:

Det som står i artikeln om att de flesta bankid användarna anvädner ios 15.8.2 känns inte så korrekt:

"Eftersom IOS 14 och 15 fungerar på samma uppsättning enheter som IOS 13 kommer de flesta användare av Bank ID på Iphone ha IOS 15.8.2 som släpptes 5 mars i år."

De flesta som har en iPhone som klarar minst Ios 13 men inte högre än 15 (6S och 7) kommer att köra 15.8.2 eftersom det är den senaste versionen.

Av pekinganka
Skrivet av Airborne:

Tidigare var det dessutom så att det krävdes ett programkort (räcker med ett gammalt då man inte behövde ha ett aktivt abonnemang på det och det gick dessutom att beställa ett frikanalskort för en engångsavgift som de gjorde så litet som möjligt för att informera om)för att kunna se Svt/Tv4 i hd, för jag antar att de knappast ändrar så att även Svt/Tv4 hd sändningar blir fria i marknätet.

Så även för de som nöjer sig med Svt/Tv4 så försvinner hd och vem vill ha lågupplöst sd som ser skit ut på i princip alla tv utom gamla tjocktv. Hoppas verkligen de åtminstone också gör att Svt/tv4 i hd fungerar utan programkort i såfall.

Fri-tv-kanalerna har alltid varit fria i marknätet. Numera även i HD sedan några år. Har för mig det krävdes programkort för att få TV4 i HD förut, men inte längre. https://www.teracom.se/privat/nyheter/Nyhetslista/fragor-och-...

Av pekinganka

Apple har bra generella tips för hur du bör konfigurera din router. https://support.apple.com/en-us/102766

Av pekinganka
Skrivet av stoffe_83:

De trådade lurarna utgör antennen. 3 meters bandet är svårare att bygga en inbyggd antenn med eftersom den blir mycket större än de korta våglängder som blåtand och 4G/5G utgör.

4G/5G kör på både högre (3500) och lägre (700) frekvensband än 2G (900) och 3G (900/2100) gör.

Av pekinganka

Vad har du för utrustning närmast uttaget i lägenheten?

Av pekinganka
Skrivet av PointMan:

Fiber in från mark till nätägarens accesswitch i källare/telerum, switchen har fiber in men koppar ut och portarna är inkopplade till en vanlig patchpanel med nätverkskablar (ex. Cat6 installationskabel) upp till varje lägenhet där det sitter ett rj45 uttag i ex. hallen.
Behöver inte vara fiber till varje lägenhet bara för att det är fiber in i huset.

Jo, jag vet. Men nu nämndes "fiberswitch", "fiber (100/100) indraget till lägenheten" samt "fibertekniker" så åtminstone i början av inlägget antyddes fiber hela vägen.

Av pekinganka

"skickar bara över signal A och B men inte C och D". Det låter som kopparkabel, ändå säger du att fiberkabeln mellan lägenhet och källare är bytt? Vad har du för mediakonverter/switch i lägenheten?

Av pekinganka
Skrivet av Pirum:

3G är ju helt kört, ska man tvunget behålla något på övertid är det 2G då det har så mycket bättre taltäckning, och ändå har rudimentär data.

Det jag vill veta är också ungefär när 4G beräknas avvecklas?

GSM är drygt 30 år. Så om 4G lever i 30-35 år är det 15-20 år kvar.

Av pekinganka
Skrivet av medbor:

Känns som att man borde göra 2g först och bygga ut de gamla tv-frekvenserna med bra täckning, sen när det är utbyggt stänga 3g och så vidare

Långsam förbättring och förändring

Det har man ju redan gjort; 700- och 800-banden har utrymts för göra plats för mobilnät. Får se vad som händer med 600-bandet framöver.