Inlägg

Inlägg som ante_nr1 har skrivit i forumet
Av ante_nr1

Använda surfplatt som GPS?

Någon som har provat Garmin GLO 2 och en ipad för att kunna använda som karta och fått det fungera?
vilket program har ni använt och funkar läggning av spår i karta, noggranhet?

Av ante_nr1

[quote postid="18540336" userid="275107" name="xxargs"]
Kallstart innebär att man verkligen ser till att datorn stannar och stänger ned sig helt och alla indikationer har slocknat (utom möjligen indindikering för laddning av batteriet om det är en laptop) innan man startar datorn på nytt igen.

---

du startar - ser den blåa skärmen - stänger av helt, vänta 30 sekunder, startar igen, ser den blåa skärmen, stänger av helt - upprepa... Qq

har du inte kommit vidare efter 5-6 gånger så är det annat som strular... och första steget efter detta är att försöka starta windows i säker mode, då det bara laddar in det absolut nödvändigaste för att gå igång - ofta är det drivrutinsproblem om det inte vill starta, inte sällan drivrutin för grafikkorten som låser upp det och kan krävas att hämta uppdatering.
[/q

Har kallstartat nu och det hjälpte inte, den blå sidan är automatic repair, alt. är restart eller advance. option, trycker jag restart så startar datorn om och jag kommer till samma blå sida.
Finns det någon cd eller USB minne som någon har som kan hjälpa om man använder?

Av ante_nr1

[quote postid="18540219" userid="275107" name="xxargs"]
Är det efter (påtvingade) uppgradering från MS?

Kallstarta om dator minst 3 ggr - normalt gör den en rollback till en tidigare version om det misslyckas 3 gånger i rad.

- det är troligen huvudsakliga orsaken till VSS (volume shadow service) skapades i början av 2000-talet just för att kunna ta backup under körande (det som kallas snaphot i andra miljöer) och att kunna göra rollback och därmed rädda sig när en utrullning av uppdateringar inte går som tänkt.

[/
Hur kallstartar man datorn 3 gånger?

Av ante_nr1

Windows 10 startar ej??

Har en bärbar med Win. 10 som slutat att funka, kommer inte in på skrivbordet, det ser ut som så att man kommer till en helblå bild med atta repair, vad är felet?.