Inlägg

Inlägg som CFSsss har skrivit i forumet
Av CFSsss

Såg nu att det finns en rätt ny driver från Nvidia med uppdateringar för W3. Nog bra om man laddar ner den också ifall man inte gjort det.

Av CFSsss

Också flera krasher när jag ändrar inställningar. Det flyter bra för mig utan ray tracing men RT känns mest som en gimmick och skrytfaktor i det här spelet, troligen inte värt det med tanke på prestandaförlusten. Man måste nog bygga RT från grunden upp i ett nytt spel om det ska funka bra. Sedan kan jag mycket väl tänka mig att det är betydligt tyngre att köra RT med träd och natur än det är i en storstad (Cyberpunk) där man bara behöver lite glas på husen och vattenpölar för att se det att se bra ut.

Så ja det ser bra ut, bättre texturer på mycket men jag kommer nog köra utan RT trots värstingrigg. RT känns mer som något man kör tillsammans med photomode än något man använder kontinuerligt.

För oss på PC skulle jag nästan säga att största och bästa nyheten är quick-casting där man kan låsa signs till en knapp. Fanns en mod för det innan men nu är det officiellt. Det är något som verkligen förändrar spelstilen, rekar en mus med minst två extra knappar för att få det att lira bra.

Av CFSsss

Om man kan så kan man gå ihop med någon granne man känner om att dela på ett 100/100 internet. Jag vet att det egentligen inte är tillåtet men det är ju helt idiotiskt när 10/10 internet kostar typ 300 kr/mån och 100/100 internet kostar typ 350 kr/mån.

Vet två pensionärer som bor brevid varandra som gjort så och vad fan spelar det för roll egentligen, allt de gör är att titta på rapport, let's dance, sport och betala räkningar. En av dom har en bra router i sin lägenhet och så delar de över wifi bara, klart.

Vilken tonåring som helst drar nog dubbelt så mycket bandbredd som de två tillsammans så ser knappast problemet.

Av CFSsss
Skrivet av Karazhan:

jesus, var orolig för att jag gjorde ett dåligt val att köpa ett 3080 här på marknaden för 6 lax för någon månad sen men verkar som det var ett stabilt köp

Stabilt köp

Av CFSsss

6 years earlier:

Av CFSsss

Såg nu att jag hade fel, chassiet rymmer 3x120mm fram eller 2x140mm. Från hemsidan:

"Front fan, 3 x 120, 2 x 140 mm (2 x Aspect 140 mm PWM Included)"

Så Fractal, om ni läser. Gör ett ATX chassi som är aningen större, jag vill ha 3x140mm fläktar fram. Sedan ljuddämpad sidopanel.

Den här PSU shrouden får ni gärna göra avtagarbar, jag gillar inte PSU-shroud själv. Jag har lite stora ljudkort och annat som ska in och det funkar inte med shroud.

Det är min låda, bygg så köper jag. Tack, tack

Av CFSsss

Lite tveksam till mesh i sidopanelen också, hade nog gärna sett en traditionell ljuddämpad panel där som valmöjlighet.

Men överlag snyggt jobbat, har faktiskt länge tänkt att någon borde designa ett sådant här lite snyggare high-end chassi med trä.

Av CFSsss

Det här borde vara nördigt nog för SweC

Av CFSsss

Det som säljer volymer är inte high-end kort för +10k, det är ett fåtal av oss entusiaster som köper sådant. För att den breda massan ska köpa behöver de något som är bättre än det 1060 eller 2060 kortet de redan äger men till ungefär samma pris.

Tror AMD kan ligga bra till med sin chiplet design när de blir dags att rulla ut låg och mellansegmentskorten. Var ju lite av en chansning av AMD att köra på chiplets, tar ju typ 3-5 år från design till produktion, men de hade verkligen rätt i sin kristallkula där tror jag.

Av CFSsss

Nu har jag lyckats pröva både 4090 TUF och 4080 TUF och kan säga att det är grymt fina kort, riktiga mästerverk i gpu-design. State-of-the-fucking-art, inget snack om det. Premiumkänsla deluxe.

4090 TUF kortet krossar i princip allt man ger det, förutom möjligen 4K och Cyperpunk 2077 med allt på max. Men 99% av alla spel gör det till slarvsylta, dock är det ett rätt stort, tungt och ofta rätt varmt kort. Overkill för det mesta, man måste verkligen inte ha ett 4090.

4080 TUF kortet däremot är riktigt fint, extremt välbyggt, tyst och energieffektivt. Fick tag på ett 4080 TUF och det är en keeper skulle jag säga. Tyst, svalt, snabbt så in i h’vete. Inget coil whine alls på mitt ex.

Pris? Ja, det är individuellt. Men har man råd med ett 4080 är det ett grymt fint kort och det jag själv kommer behålla.

Av CFSsss

@Laxpudding

Mycket intressant!

Har du någon aning om vad som kan vara en bra 32-tums skärm för spel? Tänker koppla in lite TV spel etc i ett lite mindre rum. Tänker 1080p med bra svärta (Omf), hyfsad ljusstyrka. Kanske 3-4k i pris. Någon idé?

Av CFSsss

Annonsen är avslutad

Av CFSsss

Sålt till Karazhan.

Av CFSsss

Reserverat.

Av CFSsss

Går knappt att svara på, beror helt på laptoppen. Men 80 Ohm är inte så mycket, tycker det borde funka. Dynamiska hifi-lurar har ofta +300 Ohm.

Av CFSsss

Köpt 2020-09-22.

Av CFSsss

Asus TUF 3080 10GB Gaming OC

Asus TUF 3080 10GB Gaming OC säljes, ej LHR kort.

Jag är första ägaren, köpt på webhallen, kvitto finnes, perfekt skick, perfekt funktion, ASUS garanti till 2024.

6000kr prutat o klart.

Hämtas i centrala Stockholm, betalning med swish. Allternativt förskottsbetalning och frakt, frakt kostar 150kr.

Säljes pga uppgradering.

Först till kvarn

Läs hela annonsen här

Av CFSsss
Skrivet av Tazok:

Alla 80 försvann på mindre än 30 sekunder... stört

Satan, det gick fort!

1,5 miljoner i grafikkort på typ 60 sekunder

Av CFSsss
Av CFSsss